推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

四大名捕討論區

諸葛生果邊連公主都死了,仲可以有彎轉嗎?唔通搵另一個類似「色空」的人假扮麼?

今期三劍出劍時其中一幕我好似隱約見到劍姬的影子,是我的錯覺?

元顏決幾時先捨得走......

今期介紹唐門兩大古劍,飲勝已經俾三劍用緊,而另一把狂歌呢?
大家覺唔覺得救命揹住果舊野同裝住狂歌個碑有d相似...

引用:
原帖由 nicknicky 於 2008-10-15 21:31 發表
諸葛生果邊連公主都死了,仲可以有彎轉嗎?唔通搵另一個類似「色空」的人假扮麼?

今期三劍出劍時其中一幕我好似隱約見到劍姬的影子,是我的錯覺?

元顏決幾時先捨得走......
我諗雨兒會有個驚喜俾我地既,可能又係山邊救布條仔

唐十五話過話d孤軍係孤兒,都有可能係...

下期出埋第十式霸拳,兀顏決離死都不遠...

引用:
原帖由 國慶仔 於 2008-10-15 23:26 發表
今期介紹唐門兩大古劍,飲勝已經俾三劍用緊,而另一把狂歌呢?
大家覺唔覺得救命揹住果舊野同裝住狂歌個碑有d相似...
我覺得救命應該係唔用武器,個舊野可能係d醫藥同醫書黎

之前又話d孤軍唔會接觸到唐門既野(包括武功),今期講佢地練既係唐門八十一絕藝...天宮逆經

引用:
原帖由 阿左 於 2008-10-18 22:56 發表

我諗雨兒會有個驚喜俾我地既,可能又係山邊救布條仔

唐十五話過話d孤軍係孤兒,都有可能係...

下期出埋第十式霸拳,兀顏決離死都不遠...
我覺得可能唔大
雨兒話過佢師父姓歐陽,
問劍姬有冇興趣知.點知未答就死左.(雨兒師父可能先係佢地個仔)
加上雨兒唔係用劍法.佢師父歐陽生都唔方係用劍

引用:
原帖由 阿左 於 2008-10-18 23:01 發表

我覺得救命應該係唔用武器,個舊野可能係d醫藥同醫書黎

之前又話d孤軍唔會接觸到唐門既野(包括武功),今期講佢地練既係唐門八十一絕藝...天宮逆經
用毒?
唐十五之前話三人中最怕肥仔
其餘兩個劍器同暗器都比唔上唐十五
佢係冇學過毒器......

引用:
原帖由 a334434 於 2008-10-18 23:29 發表
用毒?
唐十五之前話三人中最怕肥仔
其餘兩個劍器同暗器都比唔上唐十五
佢係冇學過毒器......
應該唔會係毒啦,當日唐十正話佢唔練毒器但學哂解毒方法嘛...

雖然話唐十五自己唔用毒
但係由醫成毒都唔係第一次出現(例: 天子6)

天宮逆經係咩武功?唐刃講到好似好陰損咁

引用:
原帖由 國慶仔 於 2008-10-22 07:54 發表 天宮逆經係咩武功?唐刃講到好似好陰損咁
可能係小朋友先可以練,練左影響發育!!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

今期完顏決死得真樣衰/折墮,唐十五對霸十式小小興趣都冇!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

一代霸王..........死得太可憐啦.
唯我獨尊永遠都出5到

完顏決...我都估到唐十五唔會打,因為佢身都重傷,不過估唔到係完顏決講文鬥

引用:
原帖由 小小力 於 2008-10-22 22:07 發表

可能係小朋友先可以練,練左影響發育!!
我估係太監先練得....

天宮逆經真係俾太監練,而且能夠令一個武功平平既人做到門主,聽落唔簡單!

引用:
原帖由 小小力 於 2008-10-28 19:06 發表
天宮逆經真係俾太監練,而且能夠令一個武功平平既人做到門主,聽落唔簡單!
原來救命係用拳,咁個石碑又有咩用途

回復 1115# 的帖子

不過好有葵花寶典feel呢

雨兒究竟會係個咩人黎呢...

可能佢先係真真真正的姻脂公主~

雨兒真名叫舒巴歌娃•古雨,係西戎一獵族既獵户七星之火鈴星...

果個獵頭王又會係d咩人黎,死左個元顏決又黎個獵頭王出黎...

OMG,唔通識非洲獵頭族武功?

獵頭王......D人又越黎越勁!
四大名捕聯手唐十五都唔夠打,但差d留唔住獵頭王一個手下,....
獵頭王係唔係單手可以打死唐十五!!

唐冰冰退場,好可惜!!

其實劍姬都應該可以ko唐十五

引用:
原帖由 國慶仔 於 2008-11-7 09:07 發表
其實劍姬都應該可以ko唐十五
事實上論實力完顏決都應該可以,而且有幾次機會直情可以隊瓜十五

好耐冇出聲,而家講下d不滿﹕

1.劍姬死左....一代宗師咁易死.....又唔見諸葛先生死( 你咪整死佢呀,《說英雄》入面仲有佢老人家ga )。太鐘意劍姬啦....d絕技未傳哂比人就死左....

2. 唐如來可以同練成修離九滅既唐瀟雨打咁耐,佢咁勁,應該一早殺左十五做門主.....佢勁到不合理,仲勁過元老王

3.雨兒咁勁,即係佢師傅仲勁過元顏決啦.....又係武功失衡的開始......

4.三個孤軍又係太勁啦.....連唐刃都又要出全力.....咁做咩唐門一戰唔叫佢地出手??佢地個個都勁過九金剛,一早出手,名捕死哂,唔駛冇戲搵戲黎做。

睇完呢集.......

我認為獵頭王好大機會係諸葛先生既兒子....

同咪冷血可能係諸葛先生既孫......

(冷血用緊諸葛先生初出道既劍法,同咪學左劍姬既成名武功-自然道)

可能劍姬感認到冷血同佢有血肉關連(自然道威力?).....先估計佢地既兒子未死...

(本人無睇過原著)....

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。