推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 伙記1 於 2007-11-2 19:24 發表
stanleysex

hello, 好耐無見, 你點呀???

我同老婆相處一般, 都係以前單身開心d, 有無再出去玩, 都有去玩, 去澳門玩, 質素好高,  不過只係飲酒唱k, 無叫女上房, 可能心理因素, 怕又會再有, 所以唔上房扑野好 ...
伙記兄,

睇得出你真係好堅定!煮到埋黎都唔食!

今個星期去左睇何醫生,做左冷凍,醫生檢查過之後,話九成既粒粒都應該都唔係,只係一D腺體,不過安全起見,都係做左佢!
各位兄弟,唔好灰心!我都知心理上既壓力真係好大,俾身體既痛苦不知大幾多倍,不過醫生都話心境開朗對病情都有幫助!

回復 #3025 kwok138 的帖子

dear kwok

不過真係好辛苦, 有得睇無得食, 係呀, 我有樣野想問你, 你話同女朋友分手後有去玩先返發, 你去o左邊度玩, 同埋玩o左幾多次???

我個傷口唔知係咪太大......過左兩日到宜家仲有D血水流出黎.......唉.......

引用:
原帖由 ding 於 2007-11-4 16:27 發表
我個傷口唔知係咪太大......過左兩日到宜家仲有D血水流出黎.......唉.......
會嫁...我一般都要搽藥膏10日才好,
我都試過,如果傷口太大,搽咗都唔好.要返去轉藥

伙記1
當年囡囡對我說是真的(NIGHT CLUB),澳門其他地方就未必.

引用:
原帖由 minghin 於 2007-11-4 22:09 發表

會嫁...我一般都要搽藥膏10日才好,
我都試過,如果傷口太大,搽咗都唔好.要返去轉藥
返工時真係都唔知點......宜家仲滲緊血水都唔知點算......
宜家都唔知做laser係咪一個錯誤既快定......完全唔知點算呀.....

請問曾經中過 HPV, 都算叫做染過性病, 在新買的醫療保單中, 需要申報嗎?  因為Sell 的是熟人, 所以不敢申報......

引用:
原帖由 ding 於 2007-11-4 23:06 發表

返工時真係都唔知點......宜家仲滲緊血水都唔知點算......
宜家都唔知做laser係咪一個錯誤既快定......完全唔知點算呀.....
做冷凍仲慘,記得用消炎膏+食抗生素

777day
要,
1.在政府TEST過野更加要答.(有一條是這樣).所以還是答.
2.答了可能沒有事,照保.
3.熟人可能會穿有色眼鏡,
4.保險公司有機會要求驗身,
5.保險公司可能會加LOADIND,
6.保險公司更可能唔保.
7.又可能1年,2年後才保.
8.但唔答對自己沒有著數.
9.去過政府看就要小心,是否"絕對保密",你試下打電話去問如果保險公司要求會否給你的資料保險公司.

小弟剛做這行.我leader叫我cut以前另一公司的單,轉來自己公司,自己跟,我都沒有做.因之前買保險完全沒有事.blood test都沒有.現在因唔想全公司也知道.所以藉口對leader說自己入過醫院做了大手術,so很難轉.

相關搜索目錄: 保險

dr.ho四眼護士今天病了.有本健康周刊每期也有皮膚科文憑醫生說皮膚問題,有一期說我們的病.

777day
如果是想幫助熟人(他/她)買單,就買一定批的保單.基金,意外單等.

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-11-6 00:22 發表
777day
要,
1.在政府TEST過野更加要答.(有一條是這樣).所以還是答.
2.答了可能沒有事,照保.
3.熟人可能會穿有色眼鏡,
4.保險公司有機會要求驗身,
5.保險公司可能會加LOADIND,
6.保險公司更可能唔保.
7.又 ...
Tony, 謝謝你解答, 去政府睇過一次, 有做Test, 但報告及醫生都沒事; 一年後自己看私家做過冷凍, 情況如此, 做過Test, 全正常.

所以如保單問做過的Test, 可以答;
但保險上是否可不申報做過冷凍事宜?  即當類似感冒發燒都不會報, 是否可這樣理解?
或保單上會否問曾否染過性病問題?? 我看私家, 只是看表面說染HPV, 又沒正式報告? 是否需要申報?

如不是熟人, 照報不是問題, 但這個是熟人, 超極尷尬, 如要報, 真的不敢買.

單上沒有問曾否染過性病問題,看你自己.因你不是在政府看,保單中有一位置寫主診醫生姓名,最後求診之日期.另有一位置問曾否接受或或打算接受驗HIV或接受任何由性接觸而傳染的疾病之有關輔導,治療或任何檢驗.所以如答了這題,你估保險公司會否去政府拿資料?所以小肥t之前才說去政府看要小心.

私家的只有你知,醫生知,你可以不告訴保險公司(當然我是agent會建議我的客人告訴保險公司,免卻clam時可能出現的一些問題.)

777你的CASE如不說,保險公司批了沒有問題,但要小心保險公司在CLAM時可能會出現問題.因保險公司可能會查.所以小弟之前的建議是幫熟人買另一些單.例如基金,意外等.

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-11-6 22:53 發表
單上沒有問曾否染過性病問題,但政府說你有沒有HPV?
份單暫未攪,  政府那裡說沒有的.

777.
上面寫了.保險公司批了沒有問題,但要小心保險公司在CLAM時可能會出現問題.因保險公司可能會查.

明白, 看過私家, 保險公司查到機會大嗎?

777day
如果你的私家醫生沒有爆正常查唔到.因為你沒有告訴保險公司,私家醫生姓名.但如果你的病是由HPV引起,可能查到.
你還是考慮清楚才買.

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-11-6 00:03 發表

做冷凍仲慘,記得用消炎膏+食抗生素
謝謝, 一直有食同查藥膏.....
dr. ho話傷口結唔到焦.....同埋我身體比較弱所以復原得比較慢......

不過真係要再次多謝dr. ho, 同埋個位四眼護士小姐, 佢地真係好nice對病人好關懷!
係度再次感謝佢地!

另外剛見到報紙有關hpv預防疫苗既報到, 希望幫到大家身邊心愛既人
[中年婦女也受惠 4合1子宮頸癌疫苗 (Yahoo!明報)]

相關搜索目錄: 報紙

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-11-6 00:41 發表
dr.ho四眼護士今天病了.有本健康周刊每期也有皮膚科文憑醫生說皮膚問題,有一期說我們的病.
Tony 兄, 請 pm  Dr Ho 的地址和電話給我,

我之前看過旺角 中心 Dr Au,  因收費較貴, 相轉 看Dr. Ho

謝謝

DING
dr.ho四眼護士病好了?
有沒有看那本健康周刊?(因診所裡有)

strange
之前有說的,看之前的POST。今次就PM你。下次自己看。

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-11-7 23:15 發表
strange
之前有說的,看之前的POST。今次就PM你。下次自己看。
有睇過之前post都唔應該會問
既然對有份post既兄弟咁唔尊重...咁我地是否有咩義務俾野你
沒有誰欠了誰

小肥t
算吧,這便是網上世界.
我也曾經想離開這裡.想通了,沒有什麼.因這是網上世界.新版102頁,舊版又一堆,怎看,我都明白的.現在的講求快.

突破8萬瀏覽人次了.已破了舊版紀錄.希望繼續.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。