推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 hktony 於 2008-5-27 13:37 發表
我都想知電療係點,我都想轉做呢樣。 可否提供下資料呀。

但電療幾錢同有無疤?

引用:
原帖由 080517regret 於 2008-5-27 11:07 發表
我新來的,雖然好努力睇返以前的post,但係都只係睇左四成左右。

我前個星期六去玩過(咪就係我個id堆數字),囡囡無用套同我吹,做時有帶袋。

之後個星期五,夜晚響屋企打飛機時,覺得JJ有少許痛。第二日仲大 ...
兄弟唔洗太驚, 你睇翻我之前同其他兄弟既post我病徵更加一模一樣而且一年既病都唔好, 睇醫生連譚醫生都唔明我咩事, 我都估我中硬死更都無事, 不過同譚醫生講既一樣, 有幾何玩開會唔玩, 佢都講好多人都話唔會之後咪一樣再去搵佢, 希望兄弟無事啦.

引用:
原帖由 danielma608 於 2008-5-26 05:55 發表
今日再去左搵dr.ho... dr.ho好好人 上個星期五我打俾佢問佢有report未(我真係好心急 明知未有都打去問) 當時未有 點知第二日12點幾佢就打俾我同我講個report出左 冇淋病冇衣原體.... 聽到即刻鬆左一大口氣 佢同我 ...
咁你依兩次驗咁多野用左幾錢? 我都想驗下

引用:
原帖由 minghin 於 2008-5-27 21:30 發表

女人知道佐就好麻煩.
就算即時無事.
日後嗌交就攞返出黎嘈.家無寧日,
無必要就死都唔好講.
重點醫好為上著.
佢話自己中左汗癬啫

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-5-27 22:36 發表

大哥、又一年了
有時間出來聚下嘛
睇下tony大哥同你地點喇
希望有4-5個喇

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-5-27 15:53 發表

大哥、又一年了
有時間出來聚下嘛
睇下tony大哥同你地點喇
希望有4-5個喇
ok近來終於無咁忙了, 應該ok

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-5-28 00:43 發表

ok近來終於無咁忙了, 應該ok
呢D 野要問TONY大哥
呢度佢至係揸旗
上次我地三個人去左頃計
不過幾好

引用:
原帖由 nowhereman 於 2008-5-27 19:52 發表

咁醫生話你咩事?
醫生話我係普通細菌感染 佢話拎d分泌去種菌個陣種唔到淋菌但係種到另一隻野 個名叫做Proteus Mirabilis 呢隻野對四環素有抗藥性 咁岩dr.ho第一次就係開左四環素俾我 所以上去拎左另一隻抗生素

不過呢幾日食住藥都仲係覺得唔係太舒服 記得dr.ho話過非淋既潛伏期會耐d 雖然驗左話冇衣原體 但總係有d擔心... 同埋dr.ho都話其實仲有可能係支原體 所以.... 唉 我諗我食埋今次藥 過多幾日如果都係唔舒服既話 都係再去俾dr.ho睇下同驗一驗喇.....

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-5-27 22:36 發表

我上左去搵dr.ho兩次 第一次就抽左分泌同埋留左尿俾佢驗 診金連7日藥500 化驗兩樣野加埋要850 我記得dr.ho話驗衣原體要600 咁即係種菌個度要250

第二次上去就冇驗野喇 淨係轉左藥 診金連5日藥480

多謝兩位師兄回覆。

呢兩日好努力睇舊post,由尾睇返轉頭差唔多睇左一半,但發覺咁樣睇好辛苦,加上又已經搵到Dr. HO的資料,所以今日就由頭睇落黎。

曾經有位Remyt師兄講佢的情況同我好相似,後來好似無乜點再見到佢,可能係好返喇掛。希望我都可以好似佢咁好彩啦。

呢幾日,心情波動好大。有時可以好積極咁面對,但係往往只能維持唔夠一個鐘,其他時間都係擔心多。睇左咁多post,令我心情好返o的。

見咁多位師兄講Dr. HO咁好,我都想去搵佢睇睇。不過就時間上想問下各位師兄意見。

我上星期日去左黃埔德民街搵位譚醫生(因為上網找,星期日一早就開門的,只搵到佢)。佢俾左十日藥我,應該係6月4日朝早先會食完最後一服藥。咁樣我應該幾時去搵Dr. HO呢?

(A)而家
(B)等食完哂藥o個晚收工就去搵佢
(C)食完哂藥去返之前o個位譚醫生度覆左診,睇佢講乜先再決定

最後希望各位都快o的好返。

引用:
原帖由 080517regret 於 2008-5-28 11:18 發表
多謝兩位師兄回覆。

呢兩日好努力睇舊post,由尾睇返轉頭差唔多睇左一半,但發覺咁樣睇好辛苦,加上又已經搵到Dr. HO的資料,所以今日就由頭睇落黎。

曾經有位Remyt師兄講佢的情況同我好相似,後來好似無乜 ...
梗係要食哂D藥先, 抗生素一定點都要食哂成個療程, 如果唔係D菌多樣抗藥性就麻煩
一般黎講淋病斷倒尾, 唔駛太擔心

引用:
原帖由 nowhereman 於 2008-5-28 12:31 發表

梗係要食哂D藥先, 抗生素一定點都要食哂成個療程, 如果唔係D菌多樣抗藥性就麻煩
一般黎講淋病斷倒尾, 唔駛太擔心
多謝師兄提醒。我講得唔係太清楚,sorry。藥我一定會食哂的,其實唔只呢o的病,以前感冒睇醫生問清楚佢俾o既藥有無抗生素...

但係諗清楚,我都係去返譚醫生度覆多次診先。因為藥可以拎埋藥袋去Dr. HO度,等佢知我食左咩野藥、咩野份量,但係之前打左支針,我就唔知係乜。

確定中左招到而家都係幾日咁大把,我就無咩野可以分享喇。唯一可以分享就係做咩野可以分自己心神唔駛成日諗住個病...

我平時都幾鍾意打機的,琴晚收工特登去買左隻新GAME,諗住返屋企打機等自己有點專注,點知完全唔掂。反而後來求其開隻日劇黎睇,又可以專注到,令我暫時忘記呢o的麻煩野。

初初中招的兄弟,如果想阻止自己成日胡思亂想,可以參考一下,搵o的劇集或者電影黎睇,至少可以舒緩一下緊張的情緒。睇完之後再擔心過,都好過連o個一、兩個鐘頭鬆馳時間都無。

引用:
原帖由 080517regret 於 2008-5-28 12:53 發表

多謝師兄提醒。我講得唔係太清楚,sorry。藥我一定會食哂的,其實唔只呢o的病,以前感冒睇醫生問清楚佢俾o既藥有無抗生素...

但係諗清楚,我都係去返譚醫生度覆多次診先。因為藥可以拎埋藥袋去Dr. HO度,等 ...
兄弟加油... 我都好鐘意打機既 不過呢兩個星期真係提唔起勁.....隻gta4放埋左一邊好耐.....

引用:
原帖由 danielma608 於 2008-5-28 14:50 發表

兄弟加油... 我都好鐘意打機既 不過呢兩個星期真係提唔起勁.....隻gta4放埋左一邊好耐.....
講開提唔起勁...我以前o係街見到個靚女著得性感少少,我都會偷偷地望多幾眼,有時仲忍唔住有少少反應,要急急諗其他野...

今朝,去買麵包時,又見到個著熱褲的靚女,但係真係望都無乜興趣望多眼,反而仲提醒左我而家有病未好添。

引用:
原帖由 080517regret 於 2008-5-28 12:53 發表

但係諗清楚,我都係去返譚醫生度覆多次診先。因為藥可以拎埋藥袋去Dr. HO度,等 ...
你放心啦, 你依隻病醫得好斷得尾, 加上你又冇女朋友, 唔駛咁擔心, 比起依度其他兄弟你已經好好多

我個人認為又未必需要轉醫生住既, 因為淋病依d理論上可以驗倒出黎, 你係咪好番應該可以知得好清楚

引用:
原帖由 hktony 於 2008-5-27 21:37 發表
我都想知電療係點,我都想轉做呢樣。 可否提供下資料呀。

你可同DR Ho 講.
佢會俾議見你既.

引用:
原帖由 hktony 於 2008-5-28 21:30 發表

我想聽下用家既意見,再問 dr.ho 呀,.....
醫生意是最好的
雖然咁答你會唔中意
但醫生俾錯意見
輕則賣報紙
重則釘牌
所以只有信醫生 (目前)

相關搜索目錄: 報紙

引用:
原帖由 hktony 於 2008-5-29 00:56 發表
其實我係想知道,當事人用左會點,有咩野要注意,係點做,痛唔痛, 效用上最突出係點, 叫左有個經驗既講來聽下,知道下。
當然我信dr.ho。 只不過想多d 了解姐。

我都想知.
上次我同DR.HO講我之前做係先切除然後用電止血.
佢話我lee個都叫電療.
但我諗上面師兄話既電療應該無咁大陣象.

其實如果我地多人問15樓醫生有關電療既野.
我諗佢應該估佢好多病人同病人之間有關係(認識).
同埋近排佢應該多左不少病人.
好多人睇完lee個版都去搵佢.

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-5-29 02:07 發表
其實如果我地多人問15樓醫生有關電療既野.
我諗佢應該估佢好多病人同病人之間有關係(認識).
同埋近排佢應該多左不少病人.
好多人睇完lee個版都去搵佢.
大家真係唔好唸得睇我地d病太重要
除非醫生有特殊癖好
否則佢地寧願睇多個靚女既皮膚問題
皮膚科醫生兩樣都是專業的
對好多醫生來講
如果唔呃錢
已經做左半件善事

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-5-29 02:21 發表

大家真係唔好唸得睇我地d病太重要
除非醫生有特殊癖好
否則佢地寧願睇多個靚女既皮膚問題
皮膚科醫生兩樣都是專業的
對好多醫生來講
如果唔呃錢
已經做左半件善事
咁當然啦.
我想講只係真實情況應該有不少人中招.
只係無人敢講.
唔呃錢既醫生一定係好人.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。