推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-7-24 22:27 發表

醫生話保守2年冇事是可以生育
當然2年冇事是keep住醫生follow up2年
唉.....發現原本乳頭有一粒芝麻咁大粒
都95%知道一定是
唉..............雖然下面暫時冇事
但心情又down番
小肥兄:
咁你睇左醫生未?
乳頭d肉可不可以做冷凍?

引用:
原帖由 howtodoa 於 2008-7-24 09:13 發表
Stanley兄, 你好呀!  這裡不是只剩下你一個, 大家都在, 只是各有各忙, 加上大家的心情以平靜, 所以少了寫帖子, 但我都有睇呀!  我覺得大家不要太緊張, 放鬆些, 像平時一樣, 均衡飲食, 魚蝦蠏都可以, 除非你本身 ...
見到你地好開心, 我只係始終都未叫完全好, 浪費了3年既時間好唔開心姐, 只有我一個唔掂過種心情係真係好難受架

咁伙記兄同你而家有無諗住生bb?

相關搜索目錄: 飲食

回復 4952# 的帖子

stanley

無呀, 成日同老婆吵鬧, 成日為錢而煩惱, 我同佢講慳d用就ok, 點知...., 女人真係麻煩,

好唔開心, 我想為自己下一代, 因為我會老, 老o左有人睇o下, 唉....好唔開心

回復 4952# 的帖子

stanley 大哥

你點呀??? 同老婆生活開心嗎??? 我有時間會上來找你, 因為自己最近好忙, 同老婆又唔開心, 又時真係想離婚..........................

引用:
原帖由 伙記1 於 2008-7-25 00:41 發表
stanley 大哥

你點呀??? 同老婆生活開心嗎??? 我有時間會上來找你, 因為自己最近好忙, 同老婆又唔開心, 又時真係想離婚..........................
唔係咁大獲呀?? 佢咁都同你一切, 對你咁好讓下佢啦, 你之前唔係話唔想有小朋友住咩, 你都改觀左啦, 放鬆D LA

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-7-24 22:15 發表

KK:
不洗擔心能不能夠成家立室.
好返後一定可以生BB.
穩陣d, 叫埋老婆打埋4合1針.
咁應該好穩陣.
你們都好.
我gf不可以打4合1針.
咁我就真係要100%好返.

lee幾日有時都有疑似粒粒.
不過不理佢 ...
嗯   我都希望我能夠有下一代...經歷呢件事  感覺上長大了不少   我都番發了一粒  但今次無咁唔開心   唯有更加努力   

哎呀   等醫生放完假先有得消除佢...而家用住3M頂檔先架咋

引用:
原帖由 伙記1 於 2008-7-25 08:37 發表
stanley

無呀, 成日同老婆吵鬧, 成日為錢而煩惱, 我同佢講慳d用就ok, 點知...., 女人真係麻煩,

好唔開心, 我想為自己下一代, 因為我會老, 老o左有人睇o下, 唉....好唔開心
伙記兄:
生BB真係要好有勇氣...
教又難, 養又難.
lee個問題我真係好驚.
好彩我條女不生.
不係我都不知點.

女人一講錢真係無情講.
婚前就老母講...
婚後就老母+老婆一齊講...

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-7-26 00:19 發表

伙記兄:
生BB真係要好有勇氣...
教又難, 養又難.
lee個問題我真係好驚.
好彩我條女不生.
不係我都不知點.

女人一講錢真係無情講.
婚前就老母講...
婚後就老母+老婆一齊講...
h:" />
好恐怖- -

想請問各位冷凍係咪係診所做埋??
即日可唔可以繼續工作?

順便附上一個關於3M藥膏ge網
http://www.aldara.cn/big5/003.htm

回復 4955# 的帖子

STANLEY

其實我一直都想要, 而且年紀大, 想有一個小朋友係好正常, 可能遲d你都會o甘想

回復 4957# 的帖子

hi
blacksarena 兄

我唔知你結婚未?? 如果以前我單身, 我唔一定想要小朋友, 而家d小朋友真係好難教, 不過當你結婚後, 就會有唔同想法, 可能好多野係整定, 如果我唔係識而家呢個老婆, 係第2個女仔, 可能我一早結婚同生小朋友

相關搜索目錄: 結婚

哎,.....心情唔好上尼sun下....

今日去左銅羅灣睇耳東姓醫生, 其實冇咩事..只不過有d疹同埋想聽下佢對軟疣既睇法...
我而家終於明白大家對醫生既睇法....今日尼位醫生..我覺得都係冇奈性....問多幾句都唔係好想答....仲話其實佢唔suppose答咁多....
醫者父母心.....哎....
仲要俾佢串...佢話軟疣好少事....半年唔理佢佢自己會好, 不過重要既係你究竟係邊到野番尼呢?點樣野番尼呢?.....表情語氣都有d岐視....
仲要病人受氣都唔知咩心態....

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-7-24 22:27 發表

醫生話保守2年冇事是可以生育
當然2年冇事是keep住醫生follow up2年
唉.....發現原本乳頭有一粒芝麻咁大粒
都95%知道一定是
唉..............雖然下面暫時冇事
但心情又down番
咁你有無叫女友打針?
加油啦..

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-7-24 22:15 發表

KK:
不洗擔心能不能夠成家立室.
好返後一定可以生BB.
穩陣d, 叫埋老婆打埋4合1針.
咁應該好穩陣.
你們都好.
我gf不可以打4合1針.
咁我就真係要100%好返.

lee幾日有時都有疑似粒粒.
不過不理佢 ...
4合一係咩?
加衛苗?

Stanley 兄,  我同我太太都想生小朋友, 但我自己始終有點怕, 加上年齡開始老, 再唔生就無喇, 所以都好矛盾.  你同你太太點呀? 你的情況點呀, 沒有好d嗎?  是不是又煙又酒又遲休息呀!

伙計兄, 女人煩是天生的, 但她在你最需要支持的時候在你身邊, 這是最重要的, 平心靜氣同她說出你的擔憂, 可能她會明白啦!

引用:
原帖由 伙記1 於 2008-7-26 11:57 發表
hi
blacksarena 兄

我唔知你結婚未?? 如果以前我單身, 我唔一定想要小朋友, 而家d小朋友真係好難教, 不過當你結婚後, 就會有唔同想法, 可能好多野係整定, 如果我唔係識而家呢個老婆, 係第2個女仔, 可能我一早結婚 ...
伙記兄:
我三十都未夠, 未結婚.
可以講係因為我身邊太多人婚姻失敗.
生左小朋友, 搞到雙方想散, 但散不到.
大家挽強一齊太辛苦.
而且d小朋友真係好難教.
打又不打得(人地生個d)
話又不聽...
而且我鍾意清靜.
好似有次開夜一個月,
朝朝8:00am返屋企睡.
個仆街仔不生性曹住我睡, 我差d掉他落街.
最後打到佢仆街.
而且養都煩, 供書教學...
好多野比不到佢, 無謂害人害己.
我話過一定不生.
如果我條女話一定要生, 我一定分手.

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 snghk 於 2008-7-26 15:49 發表

4合一係咩?
加衛苗?
snghk:
4合1係個d女人預防子宮頸癌針.
邊間廠我不清楚.
去診所問醫生先知.
打左可以預防椰仔.

引用:
原帖由 andus 於 2008-7-26 14:11 發表
今日去左銅羅灣睇耳東姓醫生, 其實冇咩事..只不過有d疹同埋想聽下佢對軟疣既睇法...
我而家終於明白大家對醫生既睇法....今日尼位醫生..我覺得都係冇奈性....問多幾句都唔係好想答....仲話其實佢唔suppose答咁多... ...
andus:
我都係第一次睇醫生(性病科), 比佢串係不係去玩,
我第一次係幾年前中尿道炎.
我話無去玩, 同條女(真係比條女野).
佢on9到問我條女係不係有第二個.
我9知咩...
不中都中左, 你醫就醫啦...
問d野講來無意思...
但d醫生真係好鍾意玩人...
仲好似要求佢醫咁.
要病人受佢氣係佢心理有問題...

現在我睇緊既"好醫生"
咁耐從來不會問令人監介既野(你點野返來).
你問佢幾多句, 佢都好有心機答(不吹你走).
又不會黑口黑面. 無岐視.
而且收費好合理, 同個d屈水醫生差好遠...
我覺得合理可能係因為我之前睇個個真係收得太貴...

我知...15/f 麻...我都有睇佢../..佢真係好耐性..不過我今日係想聽下第二個醫生意見....因為我有既係軟疣...唔係好多醫生知道....
今日尼個已經算唔係好串...我之前睇過一個仆街...哇..;屌佢老味..我真係想打佢.....又屈我錢又玩我
我四個月前係法x醫院睇佢...
我問佢點解會惹到..佢話"冇計la你番大陸叫雞...你尼d病我以前一日睇百幾個....次次都係假期後...哈哈哈!!!"
我睇左佢兩次....收左我七千蚊..........我問佢點解仲未清晒...佢話"喂唔關我事wor~~~你自己點點點~~~~~"

引用:
原帖由 andus 於 2008-7-26 23:12 發表
我知...15/f 麻...我都有睇佢../..佢真係好耐性..不過我今日係想聽下第二個醫生意見....因為我有既係軟疣...唔係好多醫生知道....
今日尼個已經算唔係好串...我之前睇過一個仆街...哇..;屌佢老味..我真係想打佢.... ...
咁仆街...
好似不憂做咁...

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-7-26 23:32 發表

咁仆街...
好似不憂做咁...
妖   就係多得呢D賤醫生囉   讀咁多書  係出黎呃錢囉   唔諗住一心醫好人....正粉腸

black兄, 尼d野真係我地自己有苦自己知....而家中左招好似覺得死亡好接近咁....希望日日開開心心咁過...唔好浪費每一天...
祝大家早日康復la!醫生話...大約半年左右...軟疣會自己好....佢仲話我有濕疹, 因為可能精神緊張弔起精神皮膚炎...
精神緊張, 我相信各位第兄都有la..係咪?.....大家都好stressful好懷念以前可以過正常既生活...大家話.健康係咪最重要呢?其他都唔強求了....

引用:
原帖由 andus 於 2008-7-27 00:30 發表
black兄, 尼d野真係我地自己有苦自己知....而家中左招好似覺得死亡好接近咁....希望日日開開心心咁過...唔好浪費每一天...
祝大家早日康復la!醫生話...大約半年左右...軟疣會自己好....佢仲話我有濕疹, 因為可能精神 ...
andus:
咩係精神皮膚炎?

即係話成日精神緊張...搞到身體唔好會

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。