推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 hktony 於 2008-8-19 22:59 發表

知唔知 15/f 醫生呢幾日會唔會放假,
上次到於家我都仲未去 check。
我想呢幾日去一去,會安心D。
希望冇事。
Tony:
你邊日得, 早2日打去book.
如果放假姑娘會話你知.

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-8-19 20:14 發表
今日下午又上左去15/F.
同佢講左用上次d癬藥膏紅得仲勁.
咁又同佢講停左無用佢開個d, 自己用返自己一直用開既癬藥膏(藥房買).
好返好多, 不過未斷尾.
比個盒佢睇, 其實真係怕佢嬲.
你不用佢開個d藥用第二d, 好多 ...
其實西藥不同中藥
冇事不要茶
d皮膚弱左薄就係經常返發主因

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-8-19 23:25 發表

其實西藥不同中藥
冇事不要茶
d皮膚弱左薄就係經常返發主因
小肥兄:
咁你茶3m茶左幾耐?
我現在就茶完3m, 第2日茶潤膚cream,
等1~2日再茶3m.

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 hktony 於 2008-8-19 23:33 發表

我都係咁話。
我都冇搽#m成個月啦, 感覺係比搽既時候好D。
於家我唔感有粒粒。不過想 CHECK 下。
Tony:
咁你之前茶3m茶左幾耐?

相關搜索目錄:

現在好返要keep,
不知茶完皮膚薄左又有問題.
只想keep得好d...
3m都好煩, 茶太多又損.
好彩好似適應左, 現在茶完無紅...

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 hktony 於 2008-8-20 00:26 發表

冇事之後大約 2星期就冇搽啦。
因為搽左就會紅 又會痕
之後把心一橫唔搽
Tony:
咁你幾耐無事?

引用:
原帖由 hktony 於 2008-8-20 00:26 發表

冇事之後大約 2星期就冇搽啦。
因為搽左就會紅 又會痕
之後把心一橫唔搽
唔搽咁咪預防唔到佢,會唔會再生番架???  
我都係搽3M攪到好痕...紅就冇乜....不過真係勁痕- -   
由其是而家D咁既天氣  真係好難頂

引用:
原帖由 KK2534 於 2008-8-20 01:10 發表

唔搽咁咪預防唔到佢,會唔會再生番架???  
我都係搽3M攪到好痕...紅就冇乜....不過真係勁痕- -   
由其是而家D咁既天氣  真係好難頂
KK:
我又無乜點好痕.
你日頭茶?
我睡前茶, 睡醒用水洗左先返工.

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 hktony 於 2008-8-20 01:34 發表

其實做左一兩次冷凍就冇事啦, 最衰自己忍唔住去玩先反發。之後再冷凍左 2次,到於家都成2個月啦。
11/08 懷疑 ---> 2月底證實中左--3月底冇事-------> 再去玩-----> 4月中反發---->-5月尾冇新發現----->到於 ...
真係要忍不好去玩...
忍都好辛苦...

我同你差不多.
我六月頭至現在.
努力~~~

HI ALL

岩岩返完夜更收工上黎睇下....
打算今日打電話去book時間睇醫生....
我想問下大家係唔係早訓早起?

我出左驗血報告喇,好彩無事。三個月時間,話長唔長,但係等待的時間永遠係最痛苦的,而家總算捱過左。而家知道無事,好似覺得自己重生一樣。

因為我中招的情況唔係太嚴重,更加無咩野經驗可以分享,所以好多時都搭唔到咀,但係剩係上黎睇下,都令到我心情好返少少。

好多謝呢度咁多位朋友。正如你地所講,中左招,真係好難搵人分擔,如果無呢度,我諗我會多好多晚訓唔著。

最後祝願各位朋友早日康復。

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-8-19 20:14 發表
今日下午又上左去15/F.
同佢講左用上次d癬藥膏紅得仲勁.
咁又同佢講停左無用佢開個d, 自己用返自己一直用開既癬藥膏(藥房買).
好返好多, 不過未斷尾.
比個盒佢睇, 其實真係怕佢嬲.
你不用佢開個d藥用第二d, 好多 ...
3M 應該係嘗試激發你的皮下細胞去打死d疣毒, 3m本身唔會殺死d菌, 如果3個月你d免疫力都唔得即係根本打唔死佢, 再查可能整傷其他地方, 客易比d疣攻入就蝕晒張.. 查的份量應該好緊要下. 醫生d意見比較重要!

引用:
原帖由 hktony 於 2008-8-20 01:34 發表

其實做左一兩次冷凍就冇事啦, 最衰自己忍唔住去玩先反發。之後再冷凍左 2次,到於家都成2個月啦。
11/08 懷疑 ---> 2月底證實中左--3月底冇事-------> 再去玩-----> 4月中反發---->-5月尾冇新發現----->到於 ...
c兄, 想問你認為再玩番發是什麼原因呢? 新中的疣係新位置, 定係舊位?

Day 61, 中左不知不覺3個月了, 先查藥水個幾兩個月冇咩起色, 跟住去15/f冷凍左兩次, 家陣都係等再覆診, 情況唔錯睇唔出有D咩, 不過摸下個脛冠個患部位都係少少有d"特"出的感覺, 唔知係唔係正常, 下次問問doctor. 61日過去都沒性接觸, 只有去按摩手打解困, 社科說明此是安全性行為.

引用:
原帖由 chiyau2008 於 2008-8-22 00:33 發表
Day 61, 中左不知不覺3個月了, 先查藥水個幾兩個月冇咩起色, 跟住去15/f冷凍左兩次, 家陣都係等再覆診, 情況唔錯睇唔出有D咩, 不過摸下個脛冠個患部位都係少少有d"特"出的感覺, 唔知係唔係正常, 下次問問doctor. 61日 ...
Chiyau:
去按摩打飛機其實都不好...
我覺得骨場d設施都不乾淨...
手巾, d短褲,  同d骨女隻手...
假如又有椰仔戴菌者去玩,
個骨女隻手又野到但睇不到病徵...
咁又同你打...
我諗不知會不會咁而野到...
我諗無人推油都要戴袋掛...
點都好, 小心d啦.

中過招, 真係細膽好多...

琴日發現J尾位,近袋, 起了一粒肉粒, 手多擠弄, 留少少血, 而家大粒左, 按下去有少少痛,好驚..咩事

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-8-20 03:08 發表

KK:
我又無乜點好痕.
你日頭茶?
我睡前茶, 睡醒用水洗左先返工.
我係訓前搽,起身都有沖返個個位
但係唔知點解第二日會痕

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 KK2534 於 2008-8-24 00:28 發表

我係訓前搽,起身都有沖返個個位
但係唔知點解第二日會痕
KK:
痕可能係d皮膚乾.
我沖左涼會茶d潤膚膏.
真係會好d架.

相關搜索目錄:

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。