推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 伙記1 於 2006-11-1 11:00 PM 發表
dear

並實疣唔係絕症, 有得醫, 唔駛怕, 不過一定要早d醫好佢.

mochilo 你點呀, 仲有無返發???
可唔可以醫到斷尾.

引用:
原帖由 minghin 於 2006-11-2 10:55 AM 發表
搽咗3M,粒野細咗. 3M係咪有效.
咁我想去醫生檢查一吓.
冷凍是否排期照做呢.
點樣可以被免傳俾屋企人呀.
有咩辨法.請俾意見我..唔該.
你多唔多?生係邊?

Tony

PM左你

琴日發現好似setback個粒野,我琴晚搽左3M,我用手指𢱑佢,好似甩甩地又好似唔係襟

kurtlau2005
回覆了.

今天去看了Dr.董,佢開o的藥竟然同Dr.Ho差唔多一樣,佢開個o的Dr.Ho都比開過比我,同埋真係有一小點復發,佢話唔好做冷凍因為重有水腫,只比左一o的透明既cream我搽甩佢,個o的野那那地.

mochilo

你有冇水腫?

kurtlau2005
差不多正常,因也是抗生素.他應該有開藥膏給你.

引用:
原帖由 Tony1 於 2006-11-3 02:00 PM 發表
kurtlau2005
差不多正常,因也是抗生素.他應該有開藥膏給你.
我比o的藥佢睇,佢話唔洗,我有我的方法
話醫慣了
藥膏同Dr.Ho開給我的一樣

皮膚科開的大多差不多(成份差不多).

不過醫生會因應病情轉藥.

Dr.董都話唔好用類固醇

是呀,類固醇會令到皮膚抵抗力變差.add我msn,已pm了你

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2006-11-3 05:37 AM 發表
mochilo

你有冇水腫?
Dear Kurtlau,
做了幾次冷凍,只有一次有水泡同水腫.傷口仲要3-4星期才好.個次dr話佢重手�W所以有水泡同水腫.

回復 #658 mochilo 的帖子

dear kurtlau

dr 董話你仲有疣?? 你有無問佢點解. 是否類固醇問題??

引用:
原帖由 minghin 於 2006-11-2 02:59 AM 發表
做冷凍是否很痛
Minghin 兄,
冷凍不是很痛,就算痛都是一陣約1-2分鐘到就唔痛.但如果醫生重手�W就會起水泡水腫.傷口一般要2-3星期才好.

kurtlau

我而家咪同你一樣, 但我都唔知我過粒係唔係, 好細既, 醫生話應該唔係, 但如果無信心既就做手術, 佢係用電焯的, 唔知有無兄弟試過, 大約話要十分鍾時間, 我都唔知點

kelvincant 兄
多謝你既POST, 你既感受相信好多兄弟都有同感, 未有病時總覺性病係好恐怖, 雖然唔會好似好多人岐視, 但總唔會想到自己會有, 開始時真的想死, 又怕有AIDS, 重有最怕的是自己另一半, 我又無做過什麼壞事,無殺人放火, 傷害過人點解會咁, 但現在令我明白到關心自己愛的人同會更加明白這種病和AIDS的人更可憐, 人地可能都無錯過事, 但天點解要咁對佢地, 令我更加關心身邊所有既人, 想起最初想死和困擾, 好在剛好TONY 剛POST出黎我地重傾左好耐電話, 心情先好翻好多, 如果唔係我真係可能已經........而家知道一定會好的, 所以唔好絕望, 努力做人就好了, 起碼無ADIAS, 一定會好的, 唔好自責努力做好自己就得啦, 唔係絕証世界沒日, 只係病而已, 所以咩叫皮膚病, 性病其實都只係皮膚病一種只係D人岐視, 跟本就只係皮膚病或細菌感染一種姐, 所有病都係啦, 我又無殺人放火. 洗乜怕人.
所以再一次多謝TONY, TONY繼續努力啊, 就快又一年了, 所有兄弟等你痊癒好消息架

回復 #662 stanleysex 的帖子

stanleysex 大哥

你情況如何??? 是否要做電療??? 你唔考慮用激光, 你是否已經轉doctor?? 如果醫生話唔係就唔係, 可否pm給我詳細告知?

stanleysex:電灼是大顆才用.有兄弟做過.比冷涷痛很多.電灼不是手術,手術是用手術方法刮走.電灼與冷涷、激光是小手術.如不是太大顆,建議你轉醫生.用冷涷.

記兄:stanleysex兄應該還是看DR.TAM.對嗎?stanleysex?

stanleysex

去看dr.董,我剛看過
佢比左o的cream我搽,現在用左一日,粒野已經甩甩地
應該冇問題
但最惨又要計過三個月

DR.TAM我都看過
真係麻麻地

Tony1

你是否想看舊討論區列表..請入
http://forum.timway.com/php/show ... ;page=1&fpart=2

引用:
原帖由 howtodoa 於 2006-8-23 07:46 PM 發表

francc兄, 你自己點解覺得中左梅毒呀, 你應該先去做檢查, 可以去皮膚專科看看, 或者去政府社會科, 但要等三個星期, 簡直難耐.
要等三個星期, 簡直難耐

minghin ,有兄弟想看.謝謝.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。