推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 realfankboy 於 2006-11-14 09:38 AM 發表
大家好   
我睇到依個 post 黈伬唭琱w經好番啦 , 中左招後都番發過一次 不過依家已經好番 3-4 年了, 我的經驗係 番發時間係有長有短,不過佢(醫生)同我講 好多人都會番發,仲要係一年內....之 ...
Realfankboy兄你即係3年無發過了對嗎? 大佬你又係睇邊個醫生架

引用:
原帖由 cerberus 於 2006-11-14 04:50 PM 發表

agree!!!
係呀!
我都係睇到lee個版至知道更多有關病既資料同埋點樣搵合適既醫生。最重要係有一班同道中人一齊互相支持,就算簡簡單單咁傾下計,都是一件好事!

多謝.因為xocat的問題令到小弟心灰意冷.........轉pm,msn,icq是xocat的特色.小弟的icq,msn之前post過,不再post,有問題也可pm小弟,一定回覆。

好的醫生=適合自己既醫生。適合自己既醫生=信任+診金+治療方法+有好轉+不求其+不趕時間各方面適合自己。因有些醫生是權威、名醫,有些趕時間、收費貴。

這些權威、名醫或趕時間、收費貴的醫生未必=適合自己既醫生。所以選擇醫生很重要,還有如這醫生已用盡方法也沒有半點好轉,或許需要找另一個醫生幫幫手。

引用:
原帖由 minghin 於 2006-11-14 07:45 PM 發表
我今日做咗冷凍.有少少痛..
不過依家就起晒水泡.
有無人知道可以點做呀
我會盡量唔整穿佢(好快些), 真係穿左, 就早晚洗傷口查藥(跟醫吩咐)

dear

sorry我最近比較忙, 可能遲D先出POST, 因為要結婚

相關搜索目錄: 結婚

真係好唔開心, 次次一覆發就有想死嘅感覺, 最怕最怕傳染自己女朋友....由今年一月第一次發現自己有事....那一刻真係好徬徨, 好彩有呢度嘅會員, 好似tony,伙記咁, 不斷發言, 分享睇醫生嘅心得,令好多人行少左好多冤往路.....自己六月復發左一次, 11月(今天)又復發了, 這個病真的很困擾.....對於我好像5個月復發一次.......真的苦不堪言, 希望我們不斷互相支持.......也希望大家不會再復發

回復 #726 icetea 的帖子

DEAR ICETEA

WHO ARE yOU???

引用:
原帖由 minghin 於 2006-11-14 11:45 AM 發表
我今日做W冷凍.有少少痛..
不過依家就起晒水泡.
有無人知道可以點做呀
minghin 兄,
我做了幾次冷凍,只有一次起水泡.唔好整穿E水泡,E水泡5至7日到就會退.早晚用醫生俾N消炎藥膏_.

dear 各兄弟

有冇人看過一個叫黄偉傑的醫生?

bkandwh .mochilo

多謝你們提供..
現在只想靜待復原的曰子,
希望大家有好消息公佈吧

伙記1 :
可能是cd rom,良心發現,我們要證明給xocat的小朋友知道,性知識區不是無人看。我Tony1的建議是正確。有沒有兄弟有建議可以過檔其他大論壇繼續分享?可pm小弟。

相關搜索目錄: 性知識

引用:
原帖由 伙記1 於 2006-11-15 05:31 PM 發表
DEAR ICETEA

WHO ARE yOU???
喺舊版我叫凍檸茶, pm過你問過你/Tony 有關dr.ho地址, 之後一直做CD-ROM, 而家決定多啲出POST, 多啲幫人......希望大家多多指教....

相關搜索目錄:

今日又在相同位置做左激光......雖然唔痛, 但都有傷口, 希望唔好再復發....

引用:
原帖由 icetea 於 2006-11-15 07:20 PM 發表
今日又在相同位置做左激光......雖然唔痛, 但都有傷口, 希望唔好再復發....
看dr.ho?

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2006-11-15 07:25 PM 發表

看dr.ho?
係呀....你有冇更好的選擇?

引用:
原帖由 icetea 於 2006-11-15 08:01 PM 發表

係呀....你有冇更好的選擇?
看了多久?復發了幾多次?

六月睇到而家, 差唔多5個月, 今天發現又復發了, 是在同一位置復發第3次, dr.ho說過了3個月才復發萛很少數, 可能我真的唔好彩掛......我的週期是, 5個月一次,真的很氣餒...

Tony我搵過好多討論區都無性知識的topic, 連全香港最多既discuss.com.hk都無, 所以我都話依個post一定係全香港最多人睇既性知識post la, 連man169都無咁多人睇

引用:
原帖由 stanleysex 於 2006-11-15 09:15 PM 發表
Tony我搵過好多討論區都無性知識的topic, 連全香港最多既discuss.com.hk都無, 所以我都話依個post一定係全香港最多人睇既性知識post la, 連man169都無咁多人睇
係啦, 我搵到最有用最多人氣嘅post就係第一次中招

icetea
全香港有70多個專科+過百文憑醫生,實有一個適合/幫到你

http://www.hkdoctors.org/chinese/index.asp
以上這網是香港醫生網,包括皮膚及性病科專科醫生地址與電話

http://www.mchk.org.hk/doctor/spec/index.htm
以上這網是香港醫務委員會註冊專科名單,包括Dermatology & Venereology (皮 膚 及 性 病 科)專科醫生

其實好的醫生=適合自己既醫生。適合自己既醫生=信任+診金+治療方法+有好轉+不求其+不趕時間各方面適合自己。因有些醫生是權威、名醫,但趕時間、收費貴,但有些收費合理。

很難說誰最好,推介,最好還是自己看過覺得適合自己便是好醫生,因有些說A醫生好,有些認為A不好,而B好。

stanleysex :
一於搞起這題目,我們要給xocat的「超級大大哥們」知道我們這「第一次中招」,回覆率與瀏覽率是xocat各版最高。未來希望是全香港最多人看的「中招」題目。

請各兄弟幫忙宣傳,cd-rom們幫忙也請介紹給需要幫助的人,使別人一想到皮膚及性病科便想到這題目。

現在瀏覽人次是14000多,回覆是740篇。比一些關於性(去玩)的題目還要高,雖然瀏覽人次比從前舊版還相差很遠。但我相信會成功。

引用:
原帖由 Tony1 於 2006-11-15 09:53 PM 發表
icetea
全香港有70多個專科+過百文憑醫生,實有一個適合/幫到你

http://www.hkdoctors.org/chinese/index.asp
以上這網是香港醫生網,包括皮膚及性病科專科醫生地址與電話

http://www.mchk.org.hk/docto ...
是呀, 其實何醫生已經是很好的醫生了, 不過我們這種病, 只能靠自己的免疫力不令它復發....心理加上休息佔很大的因素....

icetea :
絕對同意,不知道其他cd-rom會否考慮再出來參與討論呢?

其實有無聊人搗亂又好, 有心人真係想交換心得又好, 只要聰明的人IGNORE那些無聊人的POST, 不要受他們打擊便好, 越是有人惡意攻擊, 我們越是要團結, 始終討論區是一個開放的平台, 我相信善惡有頭終會報.....

icetea兄我唔同意你講法, Diulilama太好玩了, 成日只係識上網搵, 查唔到字典就唔知點, 雖然佢小兒痲痺但佢都自力更新每日上網搵料, 值得回覆

Diulilama搵完史sir學英文未, 你查左字典你上面d gamma同字未呀, 唉.... 小兒痲痺係可憐, 我原諒你, 黎哥哥教你同你阿媽醜字點寫
醜, 跟我讀一次, 醜  
我都唔好寫英文了, 你都係問翻史sir好啦, 我又無收你學費, 另外你小兒痲痺請問幾時會發一次, 我唔識你可唔可以講比大家分享下

Solely not Sloey

" Just for "

Sloey for唔好講比鬼聽, 你次次都係咁, 好彩d鬼見你小兒痲痺姐, 唔係以為我地香港人d英文咁好, 跟我讀多一次醜, 醜

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。