推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

我會try一個叫黃偉傑的專科doctor,try完我會PM各兄弟

引用:
原帖由 minghin 於 2006-11-17 11:13 PM 發表
我有D問題請brothre代解疑難.
我系Dr Ho 做左泠凍.
五個位置.有四個起左水泡或血泡.
但有一個位置無.甘係咪要返去Dr Ho 再做泠凍.
因為佢話2星期後才覆診.好唔好提早覆診呢
我怕果個位置未好.就感染其他地方 ...
冇話幾時覆診,只要個傷口好了或者未甩都要立即覆診,我通常一星期一次

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2006-11-18 08:33 PM 發表

O的水腫如何?
有D穿左,有D未穿

回復 #774 minghin 的帖子

DEAR ALL

SORRY o甘多位, 我最近比較忙結婚d野, 我下星期先有時間, 遲d見

相關搜索目錄: 結婚

伙記兄,
誠心祝福你新婚快樂.

StanleySex 兄

如你想try dr.tung隻搽藥,可以PM我比名你,可以在藥房買到

原來有兄弟唔知,所以小弟copy and paste出黎

http://www.mingpaohealth.com/cfm/news3.cfm?File=20040723/news/05.txt

曾誤診性病 裁專業失德(2004年7月23日)

行醫超過20年的葉榮根昨日並非首次因專業操守問題要面對醫務委員會的聆訊,2001年他曾因錯判病人感染性病「椰菜花」,專業失德罪成,至前年他又疑用冷凍治療時傷及病人,被告上法庭要求索償。

葉榮根於2001年替一名女病人診症時,指對方受性病「椰菜花」感染,須接受10次冷凍治療及注射。其後,該名女病人向另一名皮膚科醫生和婦科醫生求診,都診斷為沒有受性病感染,最後葉被醫委會裁定專業失德,判刊憲譴責。其代表律師在求情時表示,事件對葉造成很大打擊,其醫務所的生意大跌六成。

至02年,葉替一名年輕地盤工人治療腳疣時,採用冷凍手術致病人表皮壞死,真皮和脂肪層外露,兩個月才告痊癒,結果被告上法院索償。

憲報可查譴責紀錄

市民若希望查詢欲光顧的註冊醫生,是否有專業失當紀錄,可以怎麼辦 ﹖

市民對醫生專業操守有任何不滿,可向醫務委員會投訴,委員會獲法例授權處理註冊醫生的專業失當,會對涉嫌專業失當的醫生進行聆訊,並可處以懲罰,包括譴責、除牌等。

問你怕怕未!!??
仲敢?
哈哈哈

kurtlau2005
DR.葉是這科醫生的bad list.難道沒有人知道?2001次那單令他身敗名裂。

這是醫務委員會頒布的命令
http://www.gld.gov.hk/egazette/pdf/20020644/cgn200206446937.pdf

這是另一單問題:
http://the-sun.orisun.com/channe ... 618021449_0001.html

以下這連結是關於女性感受HPV的討論,希望可以幫到一些女性的朋友。
http://community.she.com/message ... mp;topic_id=1689327

引用:
原帖由 Tony1 於 2006-11-20 10:44 PM 發表
kurtlau2005
DR.葉是這科醫生的bad list.難道沒有人知道?2001次那單令他身敗名裂。

這是醫務委員會頒布的命令
http://www.gld.gov.hk/egazette/pdf/20020644/cgn200206446937.pdf

這是另一單問題:
htt ...
有兄弟PM我看過,但他不知

BE CAREFUL!!

唔知有無兄弟去過以下地方做檢身, 我在網上搵過佢既計畫五幾平啊!! 如有兄弟試過請給意見. thanks!!

http://www.medone.com.hk/male.html

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2006-11-21 05:49 AM 發表

有兄弟PM我看過,但他不知
Thanks, kurtlau, 真係希望唔好再有人受害

之前在這版、舊版說過:

在香港醫務委員會註冊專科名單,Dermatology & Venereology (皮 膚 及 性 病 科)專科醫生
http://www.mchk.org.hk/doctor/spec/index.htm

唯一不建議看的醫生就是DR.葉

kurtlau兄 thank you你呀我買左藥膏了, 好平呀HKD65.00咋, 希望ok啦今日第一日試

引用:
原帖由 stanleysex 於 2006-11-22 09:37 PM 發表
kurtlau兄 thank you你呀我買左藥膏了, 好平呀HKD65.00咋, 希望ok啦今日第一日試
要小心用

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2006-11-22 03:01 PM 發表

要小心用
係呀, 通常藥膏的藥力很強, kurtlau兄, 你擦左之後效果如何.

Kurtlau隻藥好勁好娜呀, 比起我之前係醫生揸過d勁十陪呀, 不過好似真係好ok, 我過兩三日應該知道結果, 你係咪揸完無哂啦? 無哂你重去唔去覆眕?

kurtlau兄, 之前你話想轉醫生, 有無去我睇的那位醫生試下呀.

引用:
原帖由 howtodoa 於 2006-11-23 10:42 AM 發表

係呀, 通常藥膏的藥力很強, kurtlau兄, 你擦左之後效果如何.
幾日甩左

引用:
原帖由 stanleysex 於 2006-11-23 03:43 PM 發表
Kurtlau隻藥好勁好娜呀, 比起我之前係醫生揸過d勁十陪呀, 不過好似真係好ok, 我過兩三日應該知道結果, 你係咪揸完無哂啦? 無哂你重去唔去覆眕?
我重有發炎

隻藥有GEL或者lotion

引用:
原帖由 howtodoa 於 2006-11-23 06:19 PM 發表
kurtlau兄, 之前你話想轉醫生, 有無去我睇的那位醫生試下呀.
PM左你

這段是我在其它地方的topic

(你都好d驗到精液裡面有大腸桿菌,我咩都驗唔倒,而家重食緊藥,doctor話要食到冇痕先叫好,时痕时唔痕已用了過2萬,另外之前在外睇其它Dr用了超過4萬,錢都用光,現靠信用卡咋,都唔知睇到何时,再唔好.....想死,好灰,已一年多,不停睇.驗,食.藥,沒完沒了睇.驗,食.藥,沒完沒了.最之前去聖母睇,話社會衛生科話我應是非淋比一weeks藥我食,食完已冇奶白色液流出但时时尿道道痕,但在社會衛生科已反覆驗4,5次佢都話驗唔出有性病,但佢只驗衣原,唔會驗支原体,(後來去了私家驗衣原,支原体的抗原和抗体都冇事),咁我問前列腺炎聖母條pk doctor會是前列腺炎嗎,佢話如衣原,支原体去前左列腺,驗尿未必驗到但又唔幫我驗衣原,支原体.,話你果d叫風流病,社會衛生科有冇搞Q錯踢你比我,我話咁你秘尿專科ma,佢條pk話尼到冇秘尿只是掛名而已,我只是外科,就算你真有前列腺炎都冇得醫,d菌跟你一世發咪有事唔發时味冇事low,後來只普通種菌(尿,精){由頭到尾態度非常差同鄙視我}後來覆診,尿,精有B鏈球菌比2weeks藥我食就算,我同佢講心口痛同好似有痔瘡可否幫我照,條死pk又話你自己去睇外科尼度係秘尿專科果d唔係我事,我話你上次又話自己外科唔係秘尿專科,佢話sorry幫你唔到,如有不滿可查下相關部門电話投訴我.尼dpk可能只為生活而做醫生)

到而家一年多,之後去仁安睇左幾個月已用左幾萬蚊蚊,山窮水盡,而家都重係刺癢,仁安醫生話我冇菌性前列腺炎,但其它人前列腺炎都唔會刺癢,有冇人比DR.HO资料我 thx
[email protected]

bigjer :
已pm、e-mail你.希望你看完醫生可以與我們分享我們分享一下.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。