推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

第一次中招(新版開始)

貼錯文字已刪除。貼錯文字已刪除。完。

Newnam :
你看來不認識這題目的人,我們是討論這病,誰令我們感染,根本不重要。可能對你來說很重要,但我告訴你,防唔到的,是中招就會中招,不會中招就不會。未中過招的人唔該收聲,你可以說小弟自以為是,你喜歡。

小弟第一天(舊版)開這題目已有人問這問題,小弟沒有回應,也不打算回應。

在那裡中招,你已說了,怎樣中招,你也說了,不如你開topic教導一下別人.

我們是xocat最另類的一班人,我們不自以為是,可能因為我們年齡大。不適合互寸的年青人.

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2006-11-23 12:24 PM 發表

PM左你
kurtlau兄, 我無收到.

引用:
原帖由 howtodoa 於 2006-11-24 04:31 PM 發表

kurtlau兄, 我無收到.
再PM了,看收唔收到

Kurtlau兄隻藥膏應該非常ok, 可能我的尾聲, 加上我覺得佢藥力是比較強, 真係幾好, 我查左兩日就好似甩左, 不過暫時因為好似有d損唔係睇得好清楚, 多謝你呀!! 等無左我轉去dr ho檢查一下.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2006-11-24 11:15 PM 發表
Kurtlau兄隻藥膏應該非常ok, 可能我的尾聲, 布隻n似有d損唔係睇得好清楚, 多謝你呀!! 等無左我轉去dr ho檢查一下.
我都是之前setback了二粒,搽左幾日甩左,現在都冇事

kurtlau2005

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2006-11-25 06:46 PM 發表

我都是之前setback了二粒,搽左幾日甩左,現在都冇事
有咩好介紹呀,
我係Dr Ho 做左第二次冷凍.
都OK啦.傷口開始復完,
有大家既支持.心情都好左...多謝!!!

引用:
原帖由 minghin 於 2006-11-25 08:48 PM 發表

有咩好介紹呀,
我係Dr Ho 做左第二次冷凍.
都OK啦.傷口開始復完,
有大家既支持.心情都好左...多謝!!!
搽藥,看你有冇需要,我覺得ok,但要看一下其他brother效果如何
如不是上次去massage,我差不多有三個月冇事了

引用:
原帖由 stanleysex 於 2006-11-24 11:15 PM 發表
Kurtlau兄隻藥膏應該非常ok, 可能我的尾聲, 布隻n似有d損唔係睇得好清楚, 多謝你呀!! 等無左我轉去dr ho檢查一下.
過幾日佢會自己好番的

回復 #805 kurtlau2005 的帖子

其實做左冷凍.當然會比以前好左.
過多一段日子.睇下如何咯.
希望無事啦

引用:
原帖由 minghin 於 2006-11-25 09:23 PM 發表
其實做左冷凍.當然會比以前好左.
過多一段日子.睇下如何咯.
希望無事啦
有冇腫?

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2006-11-25 01:16 PM 發表

過幾日佢會自己好番的
應該係啦, 依d藥膏好有效, 其實買左依d唔洗去做冷凍都得,因為藥力好強, 要兩至三日才好揸一次, 真係掂

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2006-11-25 09:36 PM 發表

有冇腫?
開始消腫啦

引用:
原帖由 stanleysex 於 2006-11-25 10:02 PM 發表

應該係啦, 依d藥膏好有效, 其實買左依d唔洗去做冷凍都得,因為藥力好強, 要兩至三日才好揸一次, 真係掂
如果效果好..pm隻藥名俾我丫..唔該!

只係想同brother分享下, 匆考慮葉榮X醫生
我已經同佢講Dr. Chan已診斷係椰菜花, 做左一次冷凍, 好翻, 不過e家復發, 佢又話未必一定, 可能只係無咁嚴重的軟疣, 跟住建議我做test, 驗下係物先醫我, 又俾我睇好多ugly photo, 又話我好多地方都有, 講到好似絕症咁, 無經驗, 俾佢嚇倒, 最慘驗尿道取樣本, 又cap水又痛一餐, 之後上網先知佢係PK, 第二次去睇report, 話我尿道可能有點不潔, 話要醫好尿道打針先再醫椰菜花, 我話考慮下, 跟住去原本睇開的Dr.度, 佢都笑笑口話佢"好得意", Dr.睇過report, 話係懷疑尿道有小問題,食抗生素就OK, 同埋只係一度有野, 冷凍, 走人。 第二次去見條PK果時, 佢clinic有兩三個brother, 希望佢地有睇我地的Topic la。

葉榮X醫生未發生「意外」前幾出名,皮膚科專科+倫敦大學皮膚科臨床碩士+皮膚科文憑,好似幾堅。但只要一問同行醫生便知道他沒有醫德(當然醫生有口德,不會批評,但會從醫的方法使病人了解真相)

其實倫敦大學皮膚科臨床碩士只需要讀約一年課程,很多皮膚科醫生也有,有些文憑醫生也有。

個人覺得學歷只是令別人對醫生有信心而已。有些專科醫生一張皮膚科文憑也沒有,他們也是皮膚科專科醫生。有一個醫生更是專科資格也沒有、連文憑也沒有,又是看皮膚科,還要每天很多排隊看。

引用:
原帖由 Tony1 於 2006-11-23 09:43 PM 發表
bigjer :
已pm、e-mail你.希望你看完醫生可以與我們分享我們分享一下.
想問DR.HO會点診断你們是棷菜花,点藥水,割出來化驗,驗血定肉眼判断,今日佢見我jj頭有粒可疑点点約0.5-1mm大小,之後点了些藥水後等左約30秒,佢話顏色冇變唔係疣,問他準唔準,他說準(各 bro準嗎)
另外佢話我睇左年多doctor尿道還痕,睇完我之前d report同之前食過的抗生素(佷多)話我未必係細菌,係欠剎滴虫d藥未食過,就比了2星期藥我(冇驗尿,因一早去左驗都未必凖),話食完後返去驗前列腺液睇睇有冇滴虫,我而家只食左一次藥,但又想和女友驗清楚有冇先食,因怕食左剎死滴虫,而女友又有都很煩,(因怕食完2星期藥後,之前其實有冇滴虫都唔知,咁我而家点好食左一次藥唔食住,會唔會有抗藥性,男性有滴虫會比女性難發現嗎??有冇bro有染滴虫經驗

引用:
原帖由 minghin 於 2006-11-25 10:45 PM 發表

開始消腫啦
現在重有冇疣?

引用:
原帖由 minghin 於 2006-11-25 10:49 PM 發表

如果效果好..pm隻藥名俾我丫..唔該!
PM左你

引用:
原帖由 bigjer 於 2006-11-26 12:28 AM 發表

想問DR.HO會点診断你們是棷菜花,点藥水,割出來化驗,驗血定肉眼判断,今日佢見我jj頭有粒可疑点点約0.5-1mm大小,之後点了些藥水後等左約30秒,佢話顏色冇變唔係疣,問他準唔準,他說準(各 bro準嗎)
另 ...
肉眼判断,有時點藥水
唔變白冇問題
其實你看到自己的JJ多了一些東西時,可以check下佢有冇硬,有小小白色
我try過scratch佢會流血

引用:
原帖由 bigjer 於 2006-11-26 12:28 AM 發表

另 ...
我都係肉眼判定, 扁平尖疣

藥水準.你說的滴虫小弟不知道,有沒有其他兄弟知道?入來留過言.

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2006-11-26 09:20 AM 發表

現在重有冇疣?
上次講過五個地方做冷凍.
四處地方有水泡或血泡.
但都穿了,傷口在復完.但表面未平滑.
唔知算唔算好番,
另一處做左兩次冷凍都無水泡,
但花頭就甩左..肉粒還有.
附近就有一小白點.
唔知係咪 疣.
E家食晒D抗生素再去見Dr咯

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2006-11-26 09:20 AM 發表

PM左你
收到..唔該晒.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。