推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 叻仔 於 2009-1-7 21:28 發表
唔好咁拉.,呢度最小事係你(講)病情.,但你就..........
我係好冇用,自從做錯事後就終日提心吊膽!

引用:
原帖由 garamon 於 2009-1-6 12:36 發表
有沒有兄弟因這病有厭世想法,近來時常有這心態。每一星期至10天左右又有新出,還有擔心太太遲些都會出疣。
有呀!
我一發就想死, 但知父母會傷心, 所以沒有再想

引用:
原帖由 MATIN 於 2009-1-7 09:46 發表
請問各位師兄, 泡疹大多玩幾耐先會發作嫁?
我成 2 個月都沒出泡泡, 勁擔心呀!! 但又間唔中就會少少痕。
都唔知係咪真係中招。唉~
最多2個月會出, 你可驗多次

回復 6575# 的帖子

原來係咁,除左戒煙,多睡,重有乜有幫助???
祝早康復

知唔知好多師兄努力掙扎求生緊?

引用:
原帖由 mk0089 於 2009-1-9 19:24 發表

知唔知好多師兄努力掙扎求生緊?

回復 6579# 的帖子

我都不清楚,我本來都是不煙、不酒,只是儘量不想及睡好點。

回復 6577# 的帖子

你太太沒有受感染已很好,我只是一次沒有用套,就令我太太感染了 HPV 16,雖然我太太了解問題及沒有怪我,但自己一想起就難受。

回復 6571# 的帖子

你只是小問題,不要時常太多憂慮!

中招(椰菜花)

11月尾食左幾次快餐
幾日後就有兩粒肉粒
去左油麻地社會衛生科睇...搽左4次藥水....
聽果條友講好似要起碼幾個月先甩...

o係yahoo 知識到搵到隻藥叫疣 定 寧.....
有冇人試過.....
係咪真係咁work??

我都問過社會衛生科d人...
佢剩係話呢隻都醫到...但係唔建議....又叫我停去佢果度搽藥+隔一排先好用....唔係驚我果度爛.......

發果陣好似都係少少痛,,,,係咪即係唔太嚴重?

想問係咪ml 先會生椰菜花?
用左d 污糟毛巾會唔會?
因為我果排剩係攪過三次...都有用套....但有一次就唔小心用左佢地d 擺明污糟既毛巾...

岩岩o係度睇左十幾版...
想問3m 係咪即係疣 定 寧?
想問剩係去油麻地搽藥o ng ok?

引用:
原帖由 garamon 於 2009-1-10 11:31 發表
你太太沒有受感染已很好,我只是一次沒有用套,就令我太太感染了 HPV 16,雖然我太太了解問題及沒有怪我,但自己一想起就難受。
唔好唔開心, 和太太一起對抗, 會容易好多, 對她好一點

引用:
原帖由 mk0089 於 2009-1-9 19:24 發表

不要這樣, 當你想到要對人負責任, 你才知其他人壓力大

引用:
原帖由 garamon 於 2009-1-9 10:03 發表
我最初看姓馮醫生,他說是疣,那時有數點,他只用藥水搽,效果不好,一星期後覆診時我詢問他,我看網的人說,如搽藥水會有痛的感覺,為何我沒有,他說怎知別人用甚麼藥水,叫我一個月後再覆診,我覺得作為醫生,病人 ...
Garamon 兄, 你應該凍死左d疣根啦, 如果埋口時唔再痕就ok, 如好痕下次強烈建議你再去dr 度時要做電灼. 始終唔明點解dr 咁多次都唔幫你電灼, 我冷凍4次唔得佢都建議我做的. 效果好好! 包皮下都可以做的... 你之前提過輕生念頭, 相信家陣係男人都大把野煩, 注意一下衛生keep住醫就ok. 又唔會死人既, 你就當佢皮膚病啦, 你太太過一陣子都會明白的, 仔一樣可以生(但最好開刀), 婦科檢查年年做就一d問題都冇.

回復 6588# 的帖子

Chiyau, 你有沒有好的進展?因為 Dr Ho 說我不是翻發,因每次都在新地方,所以做鐳射也不是有用,鐳射只是深入一些。

有冇師兄可以應一應細佬.....
---------------------
中招(椰菜花)

11月尾食左幾次快餐
幾日後就有兩粒肉粒

o係yahoo 知識到搵到隻藥叫疣 定 寧.....
有冇人試過.....
係咪真係咁work??

我都問過社會衛生科d人...
佢剩係話呢隻都醫到...但係唔建議....又叫我停去佢果度搽藥+隔一排先好用....唔係驚我果度爛.......

發果陣好似都係少少痛,,,,係咪即係唔太嚴重?

想問係咪ml 先會生椰菜花?
用左d 污糟毛巾會唔會?
因為我果排剩係攪過三次...都有用套....但有一次就唔小心用左佢地d 擺明污糟既毛巾...

岩岩o係度睇左十幾版...
想問3m 係咪即係疣 定 寧?
想問剩係去油麻地搽藥o ng ok?

有無兄弟知15/F幾號收爐?
我lee排好勤力搵醫藥費...
新年前要上多一次先.

如果我再有返發...
我諗我都會轉電灼...
但電灼洗不洗4眼姑娘幫手先?

引用:
原帖由 tony1984 於 2009-1-12 19:47 發表
有冇師兄可以應一應細佬.....
---------------------
中招(椰菜花)

11月尾食左幾次快餐
幾日後就有兩粒肉粒

o係yahoo 知 ...
我有用套, 根部都中...
3m係有佢既作用, 但係不係咁勁呢?
咁勁就不洗睇醫生咁貴啦.
如果睇社會衛生科睇幾個月睇得好, 咁你真係好彩...
有錢睇私家啦...

無就慢慢去睇社會衛生科啦...

電灼醫生一條友搞掂

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-1-12 20:34 發表
有無兄弟知15/F幾號收爐?
我lee排好勤力搵醫藥費...
新年前要上多一次先.

如果我再有返發...
我諗我都會轉電灼...
但電灼洗不洗4眼姑娘幫手先?  
電灼醫生一條友搞掂.,除非大陣仗.....好似集魚兄係肛門用電筆燒........

回復 6591# 的帖子

Dr Ho 23/1 放假,2/2 開診,你現在進展如何呀?你是不是做節日裝飾的工作?

引用:
原帖由 叻仔 於 2009-1-12 22:14 發表
電灼醫生一條友搞掂.,除非大陣仗.....好似集魚兄係肛門用電筆燒........
但係如果電灼係個個位之後唔返發  而係第個位置發  都係攪唔好架WO  係咪咁???

同埋電妁幾多$$$???  我也想知.....

引用:
原帖由 garamon 於 2009-1-13 09:39 發表
Dr Ho 23/1 放假,2/2 開診,你現在進展如何呀?你是不是做節日裝飾的工作?
我做屋宇裝備工程.
凍完傷口好返, 無野.
想新年前上去check下.

相關搜索目錄: 工程

電灼對經常...........

引用:
原帖由 KK2534 於 2009-1-13 12:18 發表

但係如果電灼係個個位之後唔返發  而係第個位置發  都係攪唔好架WO  係咪咁???

同埋電妁幾多$$$???  我也想知.....
電灼對經常返發的疣好有效.,因為疣生得好表面.............如果得一兩點梗係電灼.,生得散及新生既只冷凍及疣定寧

本人已中了包疹一年多了,以前也在這里留過POST, 我未結婚,有了這個病以後,我也找了很多資料,有外國的,也有大陸的,有以下的總結,

1/以現在的醫學水平,這個病是百份百不能治好的,雖然很多人都有這個病(因為很易無症狀傳染),市場很大,很多藥廠都試過投錢進去研究(8X 年代便有人說找到根治的方法), 但都是失敗的,很多最後都去不到FDA第三段臨床測試,再加上這個病不是很容易死人,所以比起AIDS,很多錢都轉去研究AIDS,忽略了這個病。

2/那位有太太的人兄,可以上GOOGLE查一下HERPEVAC,是唯一一種己進入第三階測試的疫苗,說可以75%機會防上HERPES,但只對女士有效,還有一些條件限制,可以參考一下

3/這個病的病理其實是很複雜的,為什麼這個病的病毒會在人的神經線隱身,什麼原因促使再翻發等等,很多都是還不知道,所以要看其它的研究,會不會誤打誤撞中,找到治好的方法,很多藥根本都是靠撞才找到的,我信這個也不例外

4/我現在大約是一個半到兩個月翻發一次,算是多了,頭一年可能是一月一次,希望以後少一點,出時在什麼地方有什麼感覺,都很清楚

5/我不用仰制療法,怕藥有慣性,但出時會食,希望不會發出來

6/這個病每個人的反應都不一樣,要自己慢慢去適應,好像有人只在一個地方翻發,如在PENIS上,那他戴套做,風險也可以減低很多,當然還有所謂的無症發作,但我覺得只是因為有時翻發時症狀太輕而感覺不到,注意一下應可以找到的

7/95xxx那位人兄,病應該還沒有穩定下來,最好還是先等身体穩定下來,才跟太太商量要不要小孩,要的話,盡快先生一個,最主要是怕真的不小心傳了給太太,再生小孩會有風險。而且生了下來以後,大家都有了記托,也會減少做愛,一舉兩得

以上只是我的經驗和想法,只可以參考一下。

相關搜索目錄: 結婚

我都兩個月冇翻發, 諗住今個星期去俾醫生check一check, 希望真係冇事啦

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。