推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

第一次中招(新版開始)

各位師兄師姐好  我係新仔~

我前幾日冲涼個時發現有一條尖尖地既肉粒(約3mm) 之後小心弄掉跟住流血and 陰徑部份有一肉色粒約(1mm) , 第日就立即睇皮膚科醫生佢話係椰菜花~~

我而家真係好灰好開心 , 好在而+冇女朋友 but 以後點同女朋友講a 點結婚生仔a !   e+又唔可以同人地講.....我好辛苦ar 好大壓力...敢arm a爸a媽又去左旅行 , 屋企得我一個.....靜英英 更失落..... 我知係要積極面對 but e + 真係好down  好在有lee 到  先可以講出我既野.....    and   我中意左一個女仔好多年.......but  而家乜都冇喇..........

其實係米真係可以斷尾ga ? 有冇師兄可以分享 同 開解下我ar ......  謝謝你們

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 sadsadlife 於 2009-2-22 17:14 發表
我前幾日冲涼個時發現有一條尖尖地既肉粒(約3mm) 之後小心弄掉跟住流血and 陰徑部份有一肉色粒約(1mm) , 第日就立即睇皮膚科醫生佢話係椰菜花~~

我而家真係好灰好開心 , 好在而+冇女朋友 but 以後點同 ...
首先希望你唔好亂想太多.
雖然我沒中過這些, 但我想保持心境良好很重要.
在這裡講多D 出黎.
這裡的朋友可以比D 經驗你的.

引用:
原帖由 KK2534 於 2009-2-21 23:49 發表

個人意見....我覺得無得保...就算有如師兄所講一定貴好多.....

我也是唔想影響第一份  所以我先唔加醫療保....驚佢CHECK到影響到第一份保....個人想法...有錯勿插!!!
你意思係完全唔受保? 定只係不保呢D 病?
其實我真係唔多明, 基本上醫療保險大部份點都唔保性病.
無論中前定後買都唔保.
咁中左之後買有什麼不同呢?

相關搜索目錄: 保險

引用:
原帖由 svsick 於 2009-2-22 18:18 發表

你意思係完全唔受保? 定只係不保呢D 病?
其實我真係唔多明, 基本上醫療保險大部份點都唔保性病.
無論中前定後買都唔保.
咁中左之後買有什麼不同呢?
中左後想買都唔得啦   ....  呃人話你無呢D病...轉頭又要比人CHECK到....買唔到都魚啦.....

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-2-22 01:17 發表

會不會係"干妖素"?
如果係干擾素...對身體好冇架....???

引用:
原帖由 KK2534 於 2009-2-22 20:14 發表

中左後想買都唔得啦   ....  呃人話你無呢D病...轉頭又要比人CHECK到....買唔到都魚啦.....
我意思會報有呢D 病.
睇佢受唔受囉.

如果多數唔受. 轉親工都有麻煩.
因為公司一有團體保險就一定問番有冇中過呢D 病.

引用:
原帖由 KK2534 於 2009-2-22 20:17 發表

如果係干擾素...對身體好冇架....???
如果係干擾素
好似係有副作用, 仲好貴.
但好似有用.
15/F有得打, 之前有兄弟講過.

引用:
原帖由 svsick 於 2009-2-22 21:38 發表

我意思會報有呢D 病.
睇佢受唔受囉.

唔係咁大鑊嘛???....咁姐係公司幫你買個D保險通常都會問???  因為正常一間公司都會幫員工買呢D野...

引用:
原帖由 svsick 於 2009-2-22 21:38 發表

我意思會報有呢D 病.
睇佢受唔受囉.

咁就通哂天...

引用:
原帖由 health222 於 2009-2-21 18:46 發表
兄弟!網上找到的!余浩德醫生Dermatology (皮 膚 科) 答說,大家可以參考下;

聽說若果性病疣兩年後無復發,等同於病癒。 請問可否這樣說呢?  Wrong

有沒有病例假若有兩至十年後也不復發,有沒有病例在更後的 ...
咁即係點? 永遠冇得斷尾??

黑百合師兄  我己經睇左好左版都揾唔到 Dr. Ho 個地址a   可否幫下我a e-mail比我a 求求你  我而家真係好驚ar ~~

救命....

引用:
原帖由 sadsadlife 於 2009-2-23 00:21 發表
黑百合師兄  我己經睇左好左版都揾唔到 Dr. Ho 個地址a   可否幫下我a e-mail比我a 求求你  我而家真係好驚ar ~~

救命....
快d搵啦...
無人會幫你.

教埋你啦.
搵到個醫生名, 去"雅烏"用"手淫"工能.
應該有佢d資料.
lee個方法最簡單.
幫到lee度
只此一次. 一week內del.

百合兄    首先多謝你先  謝謝~   但我唔知有冇揾錯 a   診所係將軍澳?  佢叫家強?

余浩德醫生說道;

醫學上大概有幾多百分比的病人在兩至十年後也不復發,但在更後的日期復發? May be around 50%

吸煙是唔是尼古丁或是焦油,影響病情呢? Both

假若飲啤洒有沒有問題?Small amount is OK

老人家免役力弱,是復發機會,那機會大不大呢? Yes

各位兄弟得閒上下D網址。可以問下醫生。有醫生覆的。不個D個醫生好似講到D個病好副面。我懷疑佢無料到。 得閒有師兄睇開 Dr. Ho ,幫手求証下。

揾醫生名睇左好多版 , 仲睇左好多唔同既post  我知我係新仔 , 唔該應一黎就攞料 sorry   but 都好多謝有百合兄 and svsick 幫忙和開解

百合兄你情況怎樣呢?
      好多兄弟姊妹都係到一齊努力抗戰~   
     好在有lee 到...

引用:
原帖由 health222 於 2009-2-23 01:42 發表
余浩德醫生說道;

醫學上大概有幾多百分比的病人在兩至十年後也不復發,但在更後的日期復發? May be around 50%

吸煙是唔是尼古丁或是焦油,影響病情呢? Both

假若飲啤洒有沒有問題?Small amount is OK
...
好返再keep住身体好就ok.
之前好似有話病毒會在2年內自動在身体內被消滅.
個d返發可能係再去玩野到.

都話之前有兄弟好返, 你們又不信...

引用:
原帖由 sadsadlife 於 2009-2-23 01:55 發表
揾醫生名睇左好多版 , 仲睇左好多唔同既post  我知我係新仔 , 唔該應一黎就攞料 sorry   but 都好多謝有百合兄 and svsick 幫忙和開解

百合兄你情況怎樣呢?
      好多兄弟姊妹都係到一齊努力 ...
之前差不多半年多無事,
上次有一粒懷嶷,
凍左, 現在無事2~3個月.

引用:
原帖由 sadsadlife 於 2009-2-23 01:37 發表
百合兄    首先多謝你先  謝謝~   但我唔知有冇揾錯 a   診所係將軍澳?  佢叫家強?
我用個醫生名, 去"雅烏"用"手淫"工能.
我都搵到.
不知點解你搵錯.

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-2-23 19:20 發表

之前差不多半年多無事,
上次有一粒懷嶷,
凍左, 現在無事2~3個月.
下 ~~  敢米又要等兩年先可以安心d....?             我 e +  先開始

敢除左lee 到 d  朋友仔外   你有冇同你身邊d 朋友 , 家人 , 女友講a ?

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-2-23 19:23 發表

我用個醫生名, 去"雅烏"用"手淫"工能.
我都搵到.
不知點解你搵錯.  
敢我揾個名岩 ma     ?     s orry   sorry

引用:
原帖由 KK2534 於 2009-2-22 22:23 發表

唔係咁大鑊嘛???....咁姐係公司幫你買個D保險通常都會問???  因為正常一間公司都會幫員工買呢D野...
係架, 如果細公司就一定問添.
大既可能叫你去做BODY CHECK..
咁BODY CHECK 又會有O個D 問題.

即係唔會有私隱的其實. 講就無敵. 唔知有冇師兄有辦法

相關搜索目錄: Body check 保險

曄! 多鬙怞h人上!

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-2-17 06:20 發表

我都係未, 不過快了, 應該下月會帶佢去全面檢查
祝你倆感情穩定!

唔好太擔心, 你平時對佢好, 應該會接受的

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-2-14 19:17 發表

9555:
我無乜野, 都係咁...
正常咁生活(無性)
我都無諗同無理佢(椰仔).
你又點呀?
都係一停藥就出, 可能重要食一排, 太太暫時OK, 會再勸佢去check

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。