推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 k28keung 於 2009-2-26 08:29 發表
我都有一年多了, 依家都未好返. 但我無出去應酬喎.....
我是看仁x泌尿科. 醫生叫我日日食藥.
是減少膀胱敏感藥. 前列線佢都check過, 話無事,
但我唔係好想食, 有些人話心理都好大關係. 唯有做多d運動.
其實可能 ...
我有應酬.所以自己知自己事.

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 garamon 於 2009-2-26 01:55 發表
Tony , 我不太明白你的意思,你沒有看其他泌尿科醫生,只是找 Dr Ho ?因為你覺得沒有用或甚麼?
是超貴.去隔離論壇看看.

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-2-25 15:26 發表

Tony兄:
咁現在只能食藥控制?
試藥中,看看怎樣.

引用:
原帖由 garamon 於 2009-2-26 02:00 發表
k28keung , 你看了泌尿科多久?醫生有沒有幫你檢查前列腺?現在還有沒有看泌尿科醫生?每次約需多少錢,希望你給些資料。因我有慢性前列腺症狀,想找泌尿科醫生看看,但驚會不會被拖症。
去隔離論壇看看.便知道.

回復 7077# 的帖子

Tony , 那個論壇?我想看看知多點。我已預約了一的個泌尿科醫生,先去檢查,再作打算。

回復 7075# 的帖子

k28 keung , 我想問要多少錢看一次( 連藥 ) ,每次有多少日藥,外面專科和仁 X 有大分別嗎?可否給點資料?謝謝。

引用:
原帖由 hktony 於 2009-2-26 02:32 發表

BLACK_SARENA︰

唔知C HING 情況點呢?
上次疑次凍左之後無乜事...
又係等緊好返.

引用:
原帖由 garamon 於 2009-2-26 10:33 發表
Tony , 那個論壇?我想看看知多點。我已預約了一的個泌尿科醫生,先去檢查,再作打算。
最出名那個.

回復 7081# 的帖子

睇仁x專科都幾貴架.. 連藥要五六百元, 兩星期藥.
不過外面都有得賣. 叫 versicare 5mg.
我都想問出面有冇d好既專科. 15/f 唔知有冇呢?
不過我擔心係膀胱有其他毛病...

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-2-26 19:54 發表

上次疑次凍左之後無乜事...
又係等緊好返.
只係疑似, Dr Ho都幫你凍?

引用:
原帖由 bad-man 於 2009-2-26 22:29 發表

只係疑似, Dr Ho都幫你凍?
係呀. 佢有懷疑但不sure個d.
佢都會主動凍左佢.
我咁耐以來, 凍咁多次佢都係收過我一次冷凍錢.
(定係佢以經加左係診金度? )

可能我個位細同數量少, 同只有一個位.

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-2-26 22:55 發表

佢都會主動凍左佢.
你都好,我好多挞,真系搞到成个星期都有D地方行路時隐隐作痛.
做左两次冷凍,每次都千几蚊.可能範圍大吧
哎,最煩系多傷口易返發,希望每做一次比之前少吧...

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-2-26 22:55 發表

佢都會主動凍左佢.
但我上次有兩粒疑似 (我上次係第一次睇佢), 佢都話覺得唔似係
叫我可以試下搽下藥膏睇下先, 冇主動提出冷凍既...
咁你而家每次冷凍收費幾多呀?

回復 7082# 的帖子

各位師兄.
我個袋袋..有幾點結痂淺黑色的東西..無凸起..但係眼睇就明顯唔通其他皮膚色..
一時沖完涼會痕...睇普通家庭醫生.話毛囊炎...
最後去搵DR>HO.佢仔細睇過都係話毛囊炎..比咗藥膏....搽..佢話唔咪椰仔..仲話花花好少會生係春袋
但事隔已近2個多月..個幾點黑焦既地方都係甘..又無大..又無變化....
但心理始終都係有的焦慮...
請問各位..你也啲花花..係唔咪多數生係條根上面.或尿道附近??
不過上網查看..春袋和根腳位都會生花花..而且那些圖片好吓人..成球成串甘..
我宜家又無特別變異..只但係又怕DR.HO睇漏診......前排老婆話白帶勁.多.佢睇普通家庭醫生話無乜大問題.種菌又無發現??
請問如果女伴有花花..除咗肉眼見到..仲會有乜其他症狀???

引用:
原帖由 bigdog33 於 2009-2-27 00:00 發表
各位師兄.
我個袋袋..有幾點結痂淺黑色的東西..無凸起..但係眼睇就明顯唔通其他皮膚色..
最後去搵DR>HO.佢仔細睇過都係話毛囊炎..比咗藥膏....搽..佢話唔咪椰 ...
我之前有一粒都生喺靠近根部既袋袋...
但你睇過兩個醫生都話唔係, 相信超過9成都唔係架啦

回復 7090# 的帖子

C HING
就係甘衰咯..自己又唔咪成出嚟應酬..只係好性..6個月前..試過兩次跟的老死去玩.
只係環保吹.和埋牙一次甘多...仲係派報紙..一陣間就交埋功課.
班同門C HING 都話甘爽手..好少會領野.既..叫我放心..
但係成日去厠所都慣咗..CHECK吓個袋和條根...
宜家睇咗DR. HO一次..都係500多少少..好合理..
但係網上講.如果CHECK花花..最基本係用醋酸試劑滴落去..睇吓有冇反白..
如有即領野..但係DR.HO就無呢個STEP..只係好認真甘用電筒照嚟睇..一陣就叫我放心.
問我有冇柯尿痛或分叉...我話無..佢就話應該係毛囊發炎..叫我保持袋袋干爽...搽啲藥膏..

相關搜索目錄: 報紙 功課

引用:
原帖由 k28keung 於 2009-2-26 14:16 發表
睇仁x專科都幾貴架.. 連藥要五六百元, 兩星期藥.
不過外面都有得賣. 叫 versicare 5mg.
我都想問出面有冇d好既專科. 15/f 唔知有冇呢?
不過我擔心係膀胱有其他毛病...
15/F樓下10/F另一集團有2個泌尿科專科醫生

回復 7092# 的帖子

我現在預約朋友介紹的醫生,未連藥 6 -700元,希望不太大問題就好。

Tony , 現在情況好嗎?Dr Ho 怎樣說?

引用:
原帖由 garamon 於 2009-2-27 11:54 發表
我現在預約朋友介紹的醫生,未連藥 6 -700元,希望不太大問題就好。
我看隔離論壇第一次看唔見$1800.之後繼續過千.有一個一看即入醫院TEST,唔見$5800.
P.S.某皮膚科名醫(葉XX)也是差不多.

引用:
原帖由 garamon 於 2009-2-27 12:19 發表
Tony , 現在情況好嗎?Dr Ho 怎樣說?
沒有說什麼,說的之前已POST出來.

引用:
原帖由 bigdog33 於 2009-2-26 16:39 發表
C HING
就係甘衰咯..自己又唔咪成出嚟應酬..只係好性..6個月前..試過兩次跟的老死去玩.
只係環保吹.和埋牙一次甘多...仲係派報紙..一陣間就交埋功課.
班同門C HING 都話甘爽手..好少會領野.既..叫我放心.. ...
因他認為不似是.如果似是他都用.某名醫曾對我說"只要信,時間會告訴你答案",最後時間證明他沒有錯.

相關搜索目錄: 報紙 功課

引用:
原帖由 bad-man 於 2009-2-26 23:57 發表

但我上次有兩粒疑似 (我上次係第一次睇佢), 佢都話覺得唔似係
叫我可以試下搽下藥膏睇下先, 冇主動提出冷凍既...
咁你而家每次冷凍收費幾多呀?
我不係次次都凍架.
不拿3m, 診金就$450~$500,
拿埋3m, 診金就$550~$600.
次次不同, 相差$30~50.
不知佢點計...
$550~$600計埋冷凍費.
所以我覺得佢係無收我冷凍錢.

引用:
原帖由 bigdog33 於 2009-2-27 00:00 發表
各位師兄.
最後去搵DR>HO.佢仔細睇過都係話毛囊炎..比咗藥膏....搽..佢話唔咪椰 ...
成球成串個d係生左好耐同發得好勁架啦...
d相用來嚇人...
正常人生大粒d都會去睇醫生啦...
生到咁大仲不野到一身都係...

引用:
原帖由 Tony1 於 2009-2-27 21:39 發表

我看隔離論壇第一次看唔見$1800.之後繼續過千.有一個一看即入醫院TEST,唔見$5800.
P.S.某皮膚科名醫(葉XX)也是差不多.
任何專科都貴到pk...
預到無醫德個d仲大獲...
殺到一頸血...

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。