推介:| Web Hosting | Cloud Server | Server Hosting | Server Colocation | Responsive Web design | Bob嫂Ur pnt瘦身三寶 | Email Hosting Service | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 jackylai 於 2009-2-17 15:41 發表

Sorry for late reply, i recommend to ask dr ho for using dna method to test 衣完體/支完體. they just cost around 1200. but you must stop taking any medicine one week before test. and stop making a ...
多謝呢位師兄支持.

我上次睇佢, 有問佢要唔要做衣完體/支完體 test, 咁佢話唔需要 ....   
咁佢唔洗我做呢個 test, 亦開藥比我, 咁我唯有食藥 ....
同女朋友無做啦, 無心情.  一向唔飲酒.

聽日再睇 Dr Ho, 問下做呢個 test 得唔得

引用:
原帖由 jackylai 於 2009-2-17 15:45 發表
brother ccwork
you must stop making love. i finally cured by dr.ho
i fully support you add oil,
Tell yr gf stop making love until u recover.
i know it fucking hard for all of men but i make it!!!! ...
謝謝你!  我同女朋友其實關係變差左 ....

聽日睇埋個檢分秘的報告, 再問 Dr. Ho 做埋個支原體/衣完體 test 得唔得 ....  如果佢都話唔洗, 咁點好?

引用:
原帖由 svsick 於 2009-2-19 20:26 發表

好番好耐架啦.
你呢?

其實我就唔係好明, 保險本身都一定唔包呢D 病.
咁點解佢地又要問到咁呢?
我一個月冇再出, 仲有排捱...
我都唔明點解保險佬要問到咁

相關搜索目錄: 保險

引用:
原帖由 ox1027hk12 於 2009-2-20 20:01 發表
我係新手 見到好多師兄 都話DR HO好 我想知佢地址係邊  基本收費又係幾多呢
我E-MAIL <A href="http://forum.timway.com/f/mailtox1027hk12@yahoo.com.hk">ox1027hk12@yahoo.com.hk   唔該好心人話俾我知  我都出左少少問題  但唔想亂搵醫生睇 希望有人好心幫下我啦 3Q
又問...
等ban...

有冇師兄知点解我早两日凍完
其實都搵得好徹底去凍晒佢
点知两日后的今日又見到佢即劇有幾粒新的
其實系唔系正常
好似你殺佢佢仲出快D...
煩惱...
D病毒真系唔知佢喱埋系邊...
;

引用:
原帖由 ccwork 於 2009-2-20 14:25 發表

聽日睇埋個檢分秘的報告, 再問 Dr. Ho 做埋個支原體/衣完體 test 得唔得 ....  如果佢都話唔洗, 咁點好?
ar yr gf will understand tell her yr jj got sick la.
u take the medicine first. because the test fee and consultant fee is 600+600+400. it quite expensive
after one month you can also check it again.

but if you are worried, i suggest you do the dna test. all important is yr health and recover bro

引用:
原帖由 KK2534 於 2009-2-20 00:58 發表

中左後諗住加....但係聽做過保險既朋友講過話check到過去記錄所以先唔買...我都唔肯定不過都係唔買好d
可唔可以唔加保.
去第二間做.

你朋友有冇話中左任務呢D 病都唔再保?

引用:
原帖由 ccwork 於 2009-2-20 14:25 發表

希望你同女朋友關係好番啦.
佢有冇CHECK?

引用:
原帖由 svsick 於 2009-2-21 00:43 發表

可唔可以唔加保.
去第二間做.

你朋友有冇話中左任務呢D 病都唔再保?
可以唔加住架....保險個個人介紹D醫療產品比我個時...我都話無咁多錢應付唔黎....遲D先加

冇問落去....你知點解架啦 ................

引用:
原帖由 KK2534 於 2009-2-21 01:18 發表

可以唔加住架....保險個個人介紹D醫療產品比我個時...我都話無咁多錢應付唔黎....遲D先加

冇問落去....你知點解架啦 ................
你意思係有得保, 不過貴好多?
其實唔想影響第一份, 我諗係唔係可以去另一間保險公司開份新既.

資料 2

今早到 Dr Ho 覆診,所有地方沒問題,懷疑尿道口也不是。
問他有關問題: 1) 翻發 —  他說醫治期間及痊癒後都會有機會時常翻發。
                          2) 生 bb — 痊癒後 1年半至 2年可做。

引用:
原帖由 jackylai 於 2009-2-21 00:17 發表

ar yr gf will understand tell her yr jj got sick la.
u take the medicine first. because the test fee and consultant fee is 600+600+400. it quite expensive
after one month you can also check it  ...
今朝睇完 Dr. Ho

首先份報告話無菌, Dr. Ho 話可以排除係淋病果 d .... 但我問會唔會係因為食緊抗生素, 所以驗唔到. 佢亦都話有咁既可能.  佢亦覺得我無尿道炎的徵狀, 唔需要做支原體/衣完體的 test.

佢無再比藥我, 叫我等一星期再覆診, 再驗. 可能會驗埋小便 .....  剩係比左 d 藥膏我, 診金 $500

引用:
原帖由 svsick 於 2009-2-21 00:43 發表

希望你同女朋友關係好番啦.
佢有冇CHECK?
借個位呻下 ....

成件事起因, 係舊年年中佢開始覺得陰道痕, 我陪佢睇醫生, 做檢驗, 係陰道炎(念珠菌). 咁佢食左 d 藥就無事. 我有叫佢再 check 下, 佢唔聽我講, 我都無理佢.  

點知之後就到我      睇過普通科, Dr Fung, 依家轉睇 Dr. Ho,  total 都用左幾千蚊 ......  好攰, 好累, 我唔想再見佢.

兄弟!網上找到的!余浩德醫生Dermatology (皮 膚 科) 答說,大家可以參考下;

聽說若果性病疣兩年後無復發,等同於病癒。 請問可否這樣說呢?  Wrong

有沒有病例假若有兩至十年後也不復發,有沒有病例在更後的日期復發呢?有

據說醫好性病疣是靠病人本身的免役力對付病毒,兩年不復發是否病毒已消失,或病毒已死亡? This is called carrier state. 病毒仍然存在

若病毒仍然存在,病人年老是免役力一定會弱,那是不是性病疣復發的時候? Correct. Smoking is also bad.

引用:
原帖由 donotgiveup 於 2009-2-20 23:34 發表
有冇師兄知点解我早两日凍完
其實都搵得好徹底去凍晒佢
点知两日后的今日又見到佢即劇有幾粒新的
其實系唔系正常
好似你殺佢佢仲出快D...
煩惱...
D病毒真系唔知佢喱埋系邊...
;
我都係! 唔知點算!宜家D白皮都未甩晒,因為病患好易損! Dr ho 話 d 個位好易復發。但宜家我感覺好似又有一粒硬地生番出黎。 Dr HO 叫我三星期返去睇,都唔知等唔等多三星期先返去好!

引用:
原帖由 ccwork 於 2009-2-21 14:55 發表

借個位呻下 ....

成件事起因, 係舊年年中佢開始覺得陰道痕, 我陪佢睇醫生, 做檢驗, 係陰道炎(念珠菌). 咁佢食左 d 藥就無事. 我有叫佢再 check 下, 佢唔聽我講, 我都無理佢.  

點知之後就到我      睇過普 ...
咁即係... 佢傳念珠菌比你..?
不過念珠菌係唔係算少事?
希望你地兩個和好啦.

引用:
原帖由 svsick 於 2009-2-21 18:52 發表

咁即係... 佢傳念珠菌比你..?
不過念珠菌係唔係算少事?
希望你地兩個和好啦.
今日就係去 Dr. Ho 睇報告, 但又驗唔到有菌

我唔知要醫幾耐, 要洗幾多錢 .....

轉貼自:
http://hk.knowledge.yahoo.com/question/?qid=7009010700734

尖銳濕疣,另稱性器疣,俗稱:椰菜花英文名condylomata acuminata,是一種性傳播疾病。

常見臨床癥狀為菜花狀肉芽,常發於生殖器,肛門等部位。

有多種治療方法。

PGH抗體療法:PGH抗體經過皮下微注後釋放對人類乳頭狀瘤病毒(簡稱HPV)有強親和力的碳環氫肽酶因子(CHNO)、免疫球蛋白肽和分子肽裂解素(CAS),碳環氫肽酶因子和分子肽裂解素集中在尖銳濕疣病灶部位,深入病變核心,激活吞噬細胞、nk細胞、tb細胞亞群,誘生干擾素和白細胞介素,裂解尖銳濕疣基因DNA和RNA致其死亡。

有無兄弟知係咩方法?

呢個病係長期作戰

引用:
原帖由 health222 於 2009-2-21 18:50 發表

我都係! 唔知點算!宜家D白皮都未甩晒,因為病患好易損! Dr ho 話 d 個位好易復發。但宜家我感覺好似又有一粒硬地生番出黎。 Dr HO 叫我三星期返去睇,都唔知等唔等多三星期先返去好!
呢個病係長期作戰.,你咪隔三個星期覆診羅.,

引用:
原帖由 svsick 於 2009-2-21 13:32 發表

你意思係有得保, 不過貴好多?
其實唔想影響第一份, 我諗係唔係可以去另一間保險公司開份新既.
個人意見....我覺得無得保...就算有如師兄所講一定貴好多.....

我也是唔想影響第一份  所以我先唔加醫療保....驚佢CHECK到影響到第一份保....個人想法...有錯勿插!!!

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-2-21 22:09 發表
轉貼自:
http://hk.knowledge.yahoo.com/question/?qid=7009010700734

尖銳濕疣,另稱性器疣,俗稱:椰菜花英文名condylomata acuminata,是一種性傳播疾病。

常見臨床癥狀為菜花狀肉芽,常發於生殖器,肛門等部 ...
第一次聽見呢個方法.....如果係真一定收費唔小野

如果可以斷尾既話,我會肯比錢啊! 健康就是財富喔!宜家真係想去玩都唔敢。無晒樂趣。

引用:
原帖由 health222 於 2009-2-22 00:49 發表
如果可以斷尾既話,我會肯比錢啊! 健康就是財富喔!宜家真係想去玩都唔敢。無晒樂趣。
其實應該可以斷尾.
都不係100%人會返發.
如果係絕証就無人去玩啦.

其實諗咁多仲乜.
無得斷尾你係不係不醫先?
係一定會好, 時間問題.

引用:
原帖由 KK2534 於 2009-2-21 23:52 發表

第一次聽見呢個方法.....如果係真一定收費唔小野
會不會係"干妖素"?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。