推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 bkandwh 於 2006-11-25 03:30 PM 發表
只係想同brother分享下, 匆考慮葉榮X醫生
我已經同佢講Dr. Chan已診斷係椰菜花, 做左一次冷凍, 好翻, 不過e家復發, 佢又話未必一定, 可能只係無咁嚴重的軟疣, 跟住建議我做test, 驗下係物先醫我, 又俾我睇好多ug ...
過程同我一樣, 比佢大一大, 遲左成個月先開始醫, 多得 TONY 兄指點即轉醫生, 差唔多兩個月冇返發, 希望各位 bro 個個都找到個幫到自己的醫生, 早日康復!!

引用:
原帖由 minghin 於 2006-11-27 10:48 PM 發表

你要努力呀..唔好甘灰.
我最初發現第一粒疣.係2月.
當時唔知係咩.遲左醫治,
還好有你哋大家既支持.認識左呢D唔係絕症.
時間唔係問題.但要有信心.
我相信總有一日大家都會好番既.
開始時,你是不是在政府搽藥?

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2006-11-28 08:31 PM 發表

開始時,你是不是在政府搽藥?
係呀,搽左半年.越搽越多,做冷凍就排期到明年1月,
唉~~免費午餐就係咁咯..無辨法.
早醫早著.唔好等..揾私家醫生睇呀.

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2006-11-27 07:49 PM 發表
小弟今天發現又生了二粒,我現在用o個隻GEL搽
我已經keep得好好,但依然復發
小弟自從得到這個病之後都好大壓力,好緊張
但小弟發覺就算keep得幾好同轉醫生,要來的都要來,根本係冇辦法
我相信我是這裡復發得最多 ...
kurtlau,
我同你case差唔多,我5月染病,可能一時三刻身體未適應到,俾d時間,終會把它壓下來

stanleysex
我當時真的一年沒有出去玩,醫也醫了去玩的錢,燒錢、加壓力。男人那個唔玩,我覺得我們應該時常提醒自己與其他兄弟真的忍一忍,至少忍半年以上,不過忍了一年後,又很難唔再玩,我是例子。

引用:
原帖由 minghin 於 2006-11-28 10:40 PM 發表

係呀,搽左半年.越搽越多,做冷凍就排期到明年1月,
唉~~免費午餐就係咁咯..無辨法.
早醫早著.唔好等..揾私家醫生睇呀.
你搽左幾耐??我一次就冇返去了

引用:
原帖由 bkandwh 於 2006-11-29 12:12 AM 發表

kurtlau,
我同你case差唔多,我5月染病,可能一時三刻身體未適應到,俾d時間,終會把它壓下來
我係比較容易出,doctor都襟講

引用:
原帖由 Tony1 於 2006-11-29 03:50 AM 發表
stanleysex
我當時真的一年沒有出去玩,醫也醫了去玩的錢,燒錢、加壓力。男人那個唔玩,我覺得我們應該時常提醒自己與其他兄弟真的忍一忍,至少忍半年以上,不過忍了一年後,又很難唔再玩,我是例子。
今次中得襟應,我想我不會了.
反而有些人好得快會唔知死

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2006-11-28 09:46 PM 發表

今次中得襟應,我想我不會了.
反而有些人好得快會唔知死
唔會囉真係同tony講既一樣, 依家係睇下點樣等佢一年或二年後確定自己身體所有健康就開心了, 以免日思夜想重有什麼病等

stanleysex

最重要是那個男人唔出去玩.只有忍.確定自己身體所有健康就開心了,以後唔玩,講就容易,玩了這麼多年,以後唔玩不是容易.一時唔玩難道不難,一時之後就很難.

minghin , kurtlau2005

小弟不是想得罪一些大哥(舊版很多兄弟支持政府),多口說一句政府=浪費時間,唯一好處免費驗血+免費醫。

但政府一驗到沒有這兩種大野時(不說出病名稱,是害怕開口中),就會慢慢醫,你急、他唔急。政府的責任只是守著這兩道門,因這兩道門一有事很大獲,其他的對他們來說根本唔重要。

因以前舊版有很多人覺得全香港最專業是社會衛生科.

我想問問你們由玩到發病的時間相隔多久?

引用:
原帖由 Tony1 於 2006-11-29 10:14 AM 發表
因以前舊版有很多人覺得全香港最專業是社會衛生科.
Tony1兄
最初我都覺得係..E家就改變左啦.
每5日搽一次藥,1個月才見一次醫生.
所以社會衛生科日日常滿,基本上真正好番有幾多人呢?
社會衛生科+私家醫生..其實我覺得兩者可以兼得..
可以互補不足之處

引用:
原帖由 minghin 於 2006-11-29 07:08 PM 發表

Tony1兄
最初我都覺得係..E家就改變左啦.
每5日搽一次藥,1個月才見一次醫生.
所以社會衛生科日日常滿,基本上真正好番有幾多人呢?
社會衛生科+私家醫生..其實我覺得兩者可以兼得..
可以互補不足之處
見左=冇見?

引用:
原帖由 Tony1 於 2006-11-29 10:09 AM 發表
minghin , kurtlau2005

小弟不是想得罪一些大哥(舊版很多兄弟支持政府),多口說一句政府=浪費時間,唯一好處免費驗血+免費醫。

但政府一驗到沒有這兩種大野時(不說出病名稱,是害怕開口中),就會慢慢醫,你 ...
其實政府唯一好處係免費驗血,
如果証實此病症.又有經濟能力的話.
必須睇私家醫生醫治.因為早醫早著
如果我早看到呢個論區.我會早D睇私家,
Tony1兄.我再次多謝你開呢個論區俾大家分享

引用:
原帖由 minghin 於 2006-11-29 07:30 PM 發表

其實政府唯一好處係免費驗血,
如果証實此病症.又有經濟能力的話.
必須睇私家醫生醫治.因為早醫早著
如果我早看到呢個論區.我會早D睇私家,
Tony1兄.我再次多謝你開呢個論區俾大家分享
我都係咁話, 千其唔好拖, 早醫早著.....

引用:
原帖由 Tony1 於 2006-11-28 01:10 AM 發表
scw :
去看醫生,政府、私家也好,我們不是醫生,不知道什麼.因病有很多.
Tony1 大哥,雖然我好想看醫生,但不知道那好
大致上我好大機會係龜頭炎,請指點好醫生
回來一定會report

引用:
原帖由 scw 於 2006-11-29 11:53 PM 發表

Tony1 大哥,雖然我好想看醫生,但不知道那好
大致上我好大機會係龜頭炎,請指點好醫生
回來一定會report
我都是龜頭炎,小心現在不要去玩,好易中
不過唔會癢,會表面紅,可能會有小小痛同"那那地"

引用:
原帖由 icetea 於 2006-11-29 03:22 PM 發表

我都係咁話, 千其唔好拖, 早醫早著.....
係呀,千其唔好拖,早醫早著.如果耐�W先去醫會野開同易返發.

回復 #866 mochilo 的帖子

有事, 一定要醫, 唔好遲.

早醫早d好,

伙記1  兄
新婚快樂

回復 #868 minghin 的帖子

dear minghin

多謝你, 希望以後真係無事啦, 不過最近為o左結婚好多野煩, 好多野做, 有時真係好累, minghin你情況點呀?? stanley sex and tony 兩位大哥你地點呀?? 仲有kurtlau2005比心機, 一定會無事

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2006-11-30 05:42 AM 發表

我都是龜頭炎,小心現在不要去玩,好易中
不過唔會癢,會表面紅,可能會有小小痛同"那那地"
咁你點呀,好d未?

SCW:
我之前因為龜頭炎醫了差不多1年半,看過五個醫生,感覺龜頭炎比其他更煩。不要懷疑,要確定是什麼病。因我們不是醫生

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。