推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 signsign 於 2009-7-12 00:06 發表

仲有啲咩病徵呢?
仲有我驗過3次尿係做細菌培養....2次係政府1次係c+醫院全都無事
其實check性病係咪驗尿做細菌培養就可以知道

D花花大半年都未受控, 成日發. 唉!

呢輪包皮成日好痕, 唔知咩事

Hello~Bro ~!

我暫時好左差不多半年。仍在努力中! 不過有少少野想分享下,我用 3M 時分量過量,那到紅同痛,反出黎洗都痛,各 Bro 千祈唔好過量咁用! 有無 Bro 都係咁呢? 不過我有個問題想一齊討論下,你地有無打 jj 時,見包皮會有脫皮呢? 因為我自己見有? 有D驚!可以分享下嗎? (我既係庖疹,佢話病徵係有水泡然後會破,我既脫皮都係病徵之一)

其實check性病係咪驗尿做細菌培養就可以知道

引用:
原帖由 health222 於 2009-7-13 22:54 發表
Hello~Bro ~!

我暫時好左差不多半年。仍在努力中! 不過有少少野想分享下,我用 3M 時分量過量,那到紅同痛,反出黎洗都痛,各 Bro 千祈唔好過量咁用! 有無 Bro 都係咁呢? 不過我有個問題想一齊討論下,你地有 ...
(我既係庖疹,佢話病徵係有水泡然後會破,我既脫皮都係病徵之一) ?? 你驚係定係有疱疹?
我諗脫皮唔算掛~~~有無水先?

引用:
原帖由 marco0402 於 2009-7-13 22:01 發表

多謝你...但我唔知係我心理作用定乜
都過左接近三個月
呢排唔知係因為天氣熱定咩原因
下面總係覺得有D唔舒服咁

見到D師兄隔左咁耐先發出黎
我真係唔知係咪要擔心到死嗰日

其實有樣野想問下你
或 ...
其實以我所知,柏氏都check唔到有冇架wor~ 佢係睇你子宮有冇細胞病變姐嗎,,同存唔存在花都冇關係架

不過我呢個星期三/四應該會去睇e生,到時再講你知啦

講真,,唔發生都發生左,,,有咪醫囉,唔係可以點wor,,都話啦,唔係aids就得架啦,,唔會死人先啊嗎,,, 花係煩,,, 因為有時可能生完電左又再生,,,,,
好似冇了期咁,,我都明呢個心情,,,, 唉,, 但做人樂觀d~~~ 當冇事,, 可能會對呢d病有更大幫助

大家互相支持啦~~~

我見完dr. Ho 了, 結果係花. 佢話花可以潛伏一年. 如果帶dom應該冇事. 不過我都中左, 可能大陸d domdom 留野
唔好彩既係我生係尿道口,正在向入面進發. 好彩既係我應該未生到入尿道. 我同Dr. Ho講做laser, 但佢建議我先做冰. 下星期尾再返去覆疹再決定. 佢知我唔經常係hk, 佢幫我連尿道都噴埋 (噴入面都幾痛 ). 佢話尿道口因為成日濕, 好易返發. 我問佢會唔會開3m比我塗, 佢話3m用係尿道口容易娜損d肉, 損左仲易返發. 佢開左d 抗生素cream比我塗, 一星期既消炎藥同抗生藥比我食. 醫生話d花7日左右就會脫落.

仲有既就係佢話d花菌離開左人體3-4小時就會死.

我宜加盡量去完小便就用紙巾同細佬抹嘴. 昨日做完冰, 今早發覺under有一達又臭又淺黃色既乾固物, 應該係細佬吐出黎. 咁我由今朝開始墊d紙巾係條under入面, 用黎吸濕用 (好似女仔用m巾咁 ). 我今日睇過細佬幾次, 都見到細佬個嘴仲係鮮紅色, 好似損左咁, 我用紙巾幫佢抹嘴時仲有d血水出. 唔知其他師兄咁係咪正常呢? 定係損左or粒疣未死得晒 ?

講返Dr. Ho, 佢真係一個仁醫. 佢講野完全唔會令人尷尬. 見到我有粒野(脂肪瘤)仲同我睇下係咩. 真係好人.

[講返Dr. Ho, 佢真係一個仁醫. 佢講野完全唔會令人尷尬. 見到我有粒野(脂肪瘤)仲同我睇下係咩. 真係好人.

---------------------
完全同意樓上CHING講既.
DR.HO真係仁醫一名.講野溫文.好有專業醫者風範!
我去過兩次睇佢

引用:
原帖由 ScaryBoy 於 2009-7-14 20:44 發表
我見完dr. Ho 了, 結果係花. 佢話花可以潛伏一年. 如果帶dom應該冇事. 不過我都中左, 可能大陸d domdom 留野
唔好彩既係我生係尿道口,正在向入面進發. 好彩既係我應該未生到入尿道. 我同Dr. Ho講做laser, 但佢建 ...
咁你有冇問dr.ho有冇係singapore 既醫生可以介紹俾你睇啊返到去???

其實睇返之前你咁講你都半年冇sex,, 即係你都起碼係過左5-6個月先發d花出黎,,,,, 真係令人頭痛花呢樣野,又冇得check 又難搞

不過anyway~ 希望你快d搞掂佢啦,,,, 多d注意衛生,,,,,

引用:
原帖由 ScaryBoy 於 2009-7-12 03:44 發表
請問各位去邊道可以做全面的性病測試呢? 平d就最好啦.
你去睇dr.ho時一次過做埋啦,,,我聽d ching講都唔係好貴啊,,政府d野靠唔住的。

謝謝candy關心. 果日我都唔記得左問有冇singapore醫生熟.

我下次會驗埋其他. 不過我約星期六覆疹, 星期日我又飛.
驗左都要9月中我返黎先有得覆疹知結果(如果d花唔返發既話).

死喇, 剛發現龜頭面又多左一點紅色野, 唔知係唔係想生多粒...
有冇c兄見過生花之前係咪d肉會生一點紅色架? 定係有可能係其他野?

回復 8377# 的帖子

如果是疣,一開始便會看見是一粒,雖然可能很細粒,如果是紅點,會隔一、二天便消失。另外你有心理準備,很快會覆發,我醫了9個月,到現在每隔 2、3個月又覆發要冷涷一次,由開始到現在每次都是很細點。

尋日去搵左女既家庭醫生,佢CHECK過入面陰道子宮頸個D冇花,出面都正常。

不過有D 唔正常分泌,可能又係D咩鏈球菌個D發炎,,拎左去CHECK,,不過呢D都係小事我唸。

引用:
原帖由 ScaryBoy 於 2009-7-15 23:40 發表
死喇, 剛發現龜頭面又多左一點紅色野, 唔知係唔係想生多粒...
有冇c兄見過生花之前係咪d肉會生一點紅色架? 定係有可能係其他野?
唉,個時我又係好擔心成日都係得閒又望下下面,得閒又搞下佢,,個排又係見可能係一D 倉既野就已經好滕雞,,,,,,,

唔好太緊張,,,心情好大影響的,,,

總之有咩認為唔妥就去睇醫生啦,,始終佢地既專業意見先可以令我地放心。

引用:
原帖由 garamon 於 2009-7-16 09:41 發表
如果是疣,一開始便會看見是一粒,雖然可能很細粒,如果是紅點,會隔一、二天便消失。另外你有心理準備,很快會覆發,我醫了9個月,到現在每隔 2、3個月又覆發要冷涷一次,由開始到現在每次都是很細點。
我尋日又發現左一粒疑似, 不過真係好細, 幾乎用放大鏡先睇到
我記得garamon兄講過用左3M之後會更加明顯, 我想問咁係咪即係唔用反而好d呢?
我都係諗住觀察多一至兩個星期先決定去唔去睇醫生...

引用:
原帖由 garamon 於 2009-7-16 09:41 發表
garamon, 正如你所講, 果粒紅點今日又消失左. 唔知係咪尹釀緊準備發出黎.

candy, 我一日塗2次抗生素係患處, 順便望埋.

唔知摸完患處後用肥皂洗手, 之後對手仲有冇菌呢? 另外會唔會由尿液傳比人?

仲想問下大家, 我d花生係尿道口, 咁係咪唔好比包皮蓋住龜頭好d?

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-7-16 11:10 發表
尋日去搵左女既家庭醫生,佢CHECK過入面陰道子宮頸個D冇花,出面都正常。

不過有D 唔正常分泌,可能又係D咩鏈球菌個D發炎,,拎左去CHECK,,不過呢D都係小事我唸。
candy, 唔係花就好了... 心理壓力都細d, 驚少樣野.

今日睇左dr.ho...,,佢係nice,,但好似好趕........

check aid 梅同 疱疹2 ....大約幾耐有result?..有result dr.ho會親自打比你??

好驚佢比我5通打去我屋企.......... 可5可以同佢講只打比我手提only ??

引用:
原帖由 好運 於 2009-7-16 21:35 發表
今日睇左dr.ho...,,佢係nice,,但好似好趕........

check aid 梅同 疱疹2 ....大約幾耐有result?..有result dr.ho會親自打比你??

好驚佢比我5通打去我屋企.......... 可5可以同佢講只打比我手提only ? ...
我估係d護士打比你叫你去睇報告. 如果你唔想佢地打去你屋企, 咁你唔填屋企電話咪得囉.

差半個月就3個月 ,  妖~!!!又有粒疑似  難道又要 wait 多 1年零3 個月........

去see dr ho 先~~

lee 排心情好差

D花花大半年都未受控, 成日復發.

呢輪包皮成日好痕, 唔知咩事, 有冇Brother可以解救下?

引用:
原帖由 好運 於 2009-7-16 21:35 發表

好驚佢比我5通打去我屋企.......... 可5可以同佢講只打比我手提only ? ...
佢有時係好趕架...

咁佢叫你幾時打上去問?
你好似book睇醫生咁打上去問,
話想問下report出左未就ok.
如果出左, 姑娘會通知醫生.
之後醫生睇完report會親自覆你,
我第一次上去填個份野, 只係填手提.
15/F應該只會打手提,
點會咁on9打去屋企...

佢上次話大約三四日都有, 我成個week先打去check.
我上次中午12:00pm打, 1:00pm前都覆左我.

引用:
原帖由 Roby123 於 2009-7-16 22:36 發表
D花花大半年都未受控, 成日復發.

呢輪包皮成日好痕, 唔知咩事, 有冇Brother可以解救下?
你早d睡, 睡多d.
吾好再煙同酒.

出汗多所以包皮痕?
唯有多d注意衛生.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。