推介:| Web Hosting | Cloud Server | Server Hosting | Server Colocation | Responsive Web design | Bob嫂Ur pnt瘦身三寶 | Email Hosting Service | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 紫崇 於 2010-10-14 20:40 發表

師兄, 其實我而家呢個case, 非淋尿道炎 exclude 衣原 我應該睇泌尿科定皮膚及性病科呀?
我知道尿道炎真係要一頭半個月先醫得好, 但8月15日到而家 藥由klacid 到 ciprofloxacin
都已經個幾月, 請問我係唔係應該要 ...
雖然我吾係醫生, 但我知道如果你的非淋性尿道炎, 到了現在10月14日,醫了兩個月,吃了兩種抗生素都未好的話,就最好找醫生用棉花棒, 在尿道口拿些液體樣本去做抗生素測試, 看看那種抗生素對你的尿道炎有反應, 再由醫生處方合適的抗生素醫治.

最重要的,在治療期, 吾好行房.

引用:
原帖由 Tony1 於 2010-10-14 13:03 發表
龜頭炎非常煩.........
對的,我上次的龜頭炎醫了差不多一年才好. 應該是自己北上去東莞, 給桑拿小姐嘢到的.

回復 11646# 的帖子

絕對同意!睇呢D醫生都會安心D!

引用:
原帖由 strange 於 2010-10-14 22:09 發表

雖然我吾係醫生, 但我知道如果你的非淋性尿道炎, 到了現在10月14日,醫了兩個月,吃了兩種抗生素都未好的話,就最好找醫生用棉花棒, 在尿道口拿些液體樣本去做抗生素測試, 看看那種抗生素對你的尿道炎有反應, 再由醫 ...
就最好找醫生用棉花棒, 在尿道口拿些液體樣本去做抗生素測試??????  
冰d醫生可以做呢樣? 性病及皮膚科? or 泌尿科?

引用:
原帖由 紫崇 於 2010-10-15 07:46 發表

就最好找醫生用棉花棒, 在尿道口拿些液體樣本去做抗生素測試??????  
冰d醫生可以做呢樣? 性病及皮膚科? or 泌尿科?
C-hing - 其實驗的是化驗所,兩種e生也可以, 你怎知道自已是支原體非淋性病尿道炎的呀???
你可找醫生說明要驗蘗敏便可,除了有分泌,會陰和肛門前痛嗎???

引用:
原帖由 echris 於 2010-10-6 21:20 發表
ching 快 d 去睇專科 或者政府,千祈唔好怕醜,出得黎玩,預左要還。

我去政府社會衛生科都幾次了,除左第一次真係怕醜之外,而家已經慣左,好似睇街症咁,最緊要治療。

其實自己成日亂諗野,諗下諗下真係人都 ...
睇到呢d Post 真係好似自己當日打的一樣, 不用怕, 好快適應到, 找對醫生加些少耐性一定醫好的, 我看呢度有95% 兄弟都係醫番好, 番發實有, 唔會有咩問題因為好快知道點去對付. 加油

引用:
原帖由 紫崇 於 2010-10-14 20:40 發表

師兄, 其實我而家呢個case, 非淋尿道炎 exclude 衣原 我應該睇泌尿科定皮膚及性病科呀?
我知道尿道炎真係要一頭半個月先醫得好, 但8月15日到而家 藥由klacid 到 ciprofloxacin
都已經個幾月, 請問我係唔係應該要 ...
你已經找到最好果個醫生啦... 要有信心, 比d耐性.

引用:
原帖由 chiyau2008 於 2010-10-15 23:22 發表 睇到呢d Post 真係好似自己當日打的一樣, 不用怕, 好快適應到, 找對醫生加些少耐性一定醫好的, 我看呢度有95% 兄弟都係醫番好, 番發實有, 唔會有咩問題因為好快知道點去對付. 加油
聽到呢D真係好振奮,希望各位兄弟可以早日康復!

回復 11653# 的帖子

多謝師兄支持,不過 JJ 頭發炎真係幾煩,剛剛睇左一個專科,茶左藥膏幾日,冇乜好轉,好似都係咁紅,每次見到,好想快d 好番哂,冇哂d 紅,但一直都醫唔好,點算 ??????

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 chiyau2008 於 2010-10-15 23:22 發表

睇到呢d Post 真係好似自己當日打的一樣, 不用怕, 好快適應到, 找對醫生加些少耐性一定醫好的, 我看呢度有95% 兄弟都係醫番好, 番發實有, 唔會有咩問題因為好快知道點去對付. 加油
chiyau 兄,  最近情況點???仲有冇事??

引用:
原帖由 echris 於 2010-10-16 00:38 發表
多謝師兄支持,不過 JJ 頭發炎真係幾煩,剛剛睇左一個專科,茶左藥膏幾日,冇乜好轉,好似都係咁紅,每次見到,好想快d 好番哂,冇哂d 紅,但一直都醫唔好,點算 ??????
其實發炎呢d好小事,果d位又多菌,皮膚組織又薄,最多咪搽下藥膏,食下藥,又唔會擴散,又唔會傳染,無事既

相關搜索目錄:

回復 11658# 的帖子

我都明白既, 始終敏感部位係易返發, 唯有好似 beyond 首歌咁 抗戰二十年

引用:
原帖由 TTTT1 於 2010-10-16 11:00 發表

其實發炎呢d好小事,果d位又多菌,皮膚組織又薄,最多咪搽下藥膏,食下藥,又唔會擴散,又唔會傳染,無事既
我而家龜頭炎仲嚴重到甩皮添 都唔知點好~

引用:
原帖由 紫崇 於 2010-10-16 22:59 發表

我而家龜頭炎仲嚴重到甩皮添 都唔知點好~
你有冇割包皮??其實男人既包皮就最多菌,就算正常夫妻,好多時個老婆年紀大左之後,
個子宮都有D問題,就個老公長年累月唔用套咁傳過去,如果無割包皮好多時都會包皮發炎,JJ炎之類,呢D時間唔好去玩,好易中招
真係發炎好勁,咪去睇下醫生lor,無事既

引用:
原帖由 TTTT1 於 2010-10-17 00:28 發表

你有冇割包皮??其實男人既包皮就最多菌,就算正常夫妻,好多時個老婆年紀大左之後,
個子宮都有D問題,就個老公長年累月唔用套咁傳過去,如果無割包皮好多時都會包皮發炎,JJ炎之類,呢D時間唔好去玩,好易中招
真係發炎 ...
我係自細已經割左架啦~

第二次冷凍後甩左蕉. 賓周位d芽依然未清到. 要做多次了.

引用:
原帖由 Tony1 於 2010-10-14 05:03 發表
龜頭炎非常煩.........
Tony好耐無見了, 見到你真係好開心, 快6年了, 你而家點呀, 話哂你都係樓主多翻d上黎啦, Tony係舊板時都係有疣同龜頭炎, 而睇左幾個醫生, 包括同葉劉去選舉既皮膚科權威睇親要booking & 過k一次, 但係仲要比人串, 而且個個用既藥都係一樣既, 最後都係佢搵到dr ho先改變依個板好多兄弟既命運, 我最初無聽, 後來先去遲左, 所以個病先影響左我5年, 如果我一早去睇dr ho, 我相信都同Tony和我同期既兄弟一早都唔係依度見到我, 5年多前既兄弟而家只剩我一個係度吹水, 咁你話呢?

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-10-18 10:27 發表

Tony好耐無見了, 見到你真係好開心, 快6年了, 你而家點呀, 話哂你都係樓主多翻d上黎啦, Tony係舊板時都係有疣同龜頭炎, 而睇左幾個醫生, 包括同葉劉去選舉既皮膚科權威睇親要booking & 過k一次, 但係仲要比人串, ...
Tony 師兄, 呢幾年係咪完全無返發呢?

我仲要星期六先可以睇dr.ho丫, 今日小便赤到我咩咁,,,,,,
非淋幾時先斷尾丫~ 唉.......

引用:
原帖由 紫崇 於 2010-10-18 23:50 發表
我仲要星期六先可以睇dr.ho丫, 今日小便赤到我咩咁,,,,,,
非淋幾時先斷尾丫~ 唉.......
我之前只係打過一次針和食過兩個療程藥就好翻, 不過之前d post都有好多兄弟都要攪幾個月先好.

英國考文重大學醫院頭頸研究所的專家,在《英國醫學雜誌》撰文,指近年已發展國家的咽喉鱗狀上皮細胞癌的發病率不斷上升,與HPV病毒流行有關。

年紀輕性伴多較高危
專家指,HPV病毒可經口交傳染,女性感染會患子宮頸癌,男性中招會患頭頸癌。曾有研究發現,愈早有性經驗、一生中有四個或以上口交伴侶的男性,患咽喉癌的機會愈大。美國近日研究亦指,與HPV病毒有關的癌症佔所有癌症百分比,由上世紀的四成,增加至現時的六至八成。

不過專家發現,與HPV病毒有關的頭頸癌個案,病人往往較年輕,癌細胞亦較吸煙及酗酒導致的癌細胞為弱,病人存活率亦較高,顯示他們需要更多支援,以康復後重新投入社會工作。

不少國家已將專門對付HPV病毒的子宮頸癌疫苗,列為防疫注射計劃的一部分,為未有性經驗或性經驗尚淺的少女注射;由於疫苗昂貴,防疫計劃未包括男性。專家認為,愈來愈多數據顯示男性感染HPV會增加頭頸癌風險,各地政府應重新考慮是否建議男性接種HPV疫苗。

廿年頻口交 夫婦同中招
台灣新光吳火獅紀念醫院,近日在文獻報道四宗懷疑與口交有關的癌症個案,兩對夫婦都有逾二十年的頻密口交習慣。其中一名六十四歲婦人確診患子宮頸鱗狀細胞癌,一年前其夫亦證實患咽喉鱗狀細胞癌,二人的癌細胞基因同為HPV十六型。另一名五十歲婦人患子宮頸癌,三年後其夫確診感染HPV病毒,導致患鼻咽癌。專家認為,兩對夫婦的個案顯示口交極可能是HPV病毒互相傳播的元兇。

相關搜索目錄: 雜誌

HPV可傳播到口腔
所謂口交癌,其實是口腔癌,以往患者多是好煙好酒的中年男性,近年趨勢驟然有變。據指出,近年英國煙民減少,年輕男女患口腔癌人數卻遞增,自 1989年起男性增加了 50%,女性每年增 3%,另每年有 1,800人死於口腔癌。
煙民減少,口腔癌卻增加,又跟現代人性伴侶數目增加又愛口交有關。科學家 10年來已找到更多證據證明,人類乳頭狀瘤病毒( HPV)經口交可由生殖器官傳播到口腔。美國更有研究指,法式濕吻會令人感染 HPV患癌的風險提高。
但口交至今仍是公開談論的禁忌,英國廣播公司( BBC)正打算拍攝一齣破禁紀錄片,講述口交致癌的課題。
英國《觀察家報》

引用:
原帖由 echris 於 2010-10-15 16:38 發表 多謝師兄支持,不過 JJ 頭發炎真係幾煩,剛剛睇左一個專科,茶左藥膏幾日,冇乜好轉,好似都係咁紅,每次見到,好想快d 好番哂,冇哂d 紅,但一直都醫唔好,點算 ??????
是超煩.小弟當年看了5個醫生.最後才OK.

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 Tony1 於 2010-10-19 18:17 發表

是超煩.小弟當年看了5個醫生.最後才OK.
師兄, 你果陣總共中左d咩?

我而家JJ頭炎同非淋, 已經兩個月, 兩個月都差唔多
最慘係成日尿急急, 有d影響工作~

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。