推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 lokgochi 於 2010-10-5 16:40 發表
各位ching 請幫忙,因小弟袋下面有一位超細的肉粒,我怕係疣,但又唔知點算,我怕會有事,可否幫忙比Dr ho 地址電話我,我今次爬哂文見到好多嘢,以後唔再去玩了!怕怕
快d去睇, 係咪都凍左佢.

小弟陰毛位先生. 但個時唔為時以為普通起肉粒無理. 到後尾生到兩粒大野, 同埋皮頭開始起花先為意中招. 前後起碼都成年.
之後自己買藥, 但有兩粒點都清唔到. 不過見位置唔太敏感就拖得就拖. 結果.....野到落賓周.....

所以, 係咪都凍左佢. 唔好諗咁多了. 何醫生下星五開番工. 可以早少少打定去預約.

c hing....同路人, 心情好明白,忐忑不安既心情,真係感受過既師兄 / 姐 先知....... 08 年尾果一晚,第一次出現紅點,真係晴天霹靂,成晚失眠,通宵用 notebook 上網,google 一下 d 圖 + 文章,好想睇下自己個病究竟點樣。當時心情好矛盾,好想自己既病唔係呢d, 第二日工都冇返就去左睇醫生,驗埋 a + 梅 (事後 report 話冇事),聽 dr 講,只係龜頭發炎,呢個好正常,唔一定係性病,只要有性行為就有可能有,可能係男/ 女互傳,個人衛生冇做足 / 身體抵抗力差 d / 皮膚差d, 都有可能有,聽落心都安落d。之後,經過 1 個禮拜治療,好番d,自此足足 1 年都冇再玩過,下面就有時會番發,不過都係個 頭都係泛紅咁, 冇損傷 / 花 / 疣等等.....
到左 今年,膽又壯左,又玩番 (唉....!!!),不過都係幾次左右,直至 7 月中最後一次。自從 9 月頭出現損傷,又再驚過,損傷可大可小,可以係梅 / 非典型包等等,去左政府睇,check 過,有壓痛感,冇液體滲出, size 好細,連我自己睇落都好似係整損左,唔似網上 search 圖果 梅鉗咁既樣,連醫生都話唔好擔心,9 成機會唔係性病, 之後茶左膏又真係冇事....

而家等緊 10月尾驗多次 a + 梅,到時 report 話冇事,咁就可以集中精力對付 j j 頭發炎....

相關搜索目錄:

回復 11617# 的帖子

ching 快 d 去睇專科 或者政府,千祈唔好怕醜,出得黎玩,預左要還。

我去政府社會衛生科都幾次了,除左第一次真係怕醜之外,而家已經慣左,好似睇街症咁,最緊要治療。

其實自己成日亂諗野,諗下諗下真係人都癲,我試過自己鼓勵,堂堂一個大男人,就咁俾呢d 可以醫到既病搞到自己日日神經衰弱 ??? 最多同 "佢" 攬住一齊死,怕咩,終需有一日要死。

我同自己講,我仲有好多人生目標要做,我要發達,我既事業係點點.....雖然我好後悔,但我仲有朋友 / 家人 ,佢地唔知,但同佢地一齊,又慢慢忘記呢 d 野。

引用:
原帖由 echris 於 2010-10-6 21:20 發表
ching 快 d 去睇專科 或者政府,千祈唔好怕醜,出得黎玩,預左要還。

我去政府社會衛生科都幾次了,除左第一次真係怕醜之外,而家已經慣左,好似睇街症咁,最緊要治療。

其實自己成日亂諗野,諗下諗下真係人都 ...
echris 師兄, 我除左睇政府, 有無睇下其他性病醫生?  因為我地都覺得政府唔係好認真理我地啲人

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-10-6 23:16 發表

echris 師兄, 我除左睇政府, 有無睇下其他性病醫生?  因為我地都覺得政府唔係好認真理我地啲人
唔使錢既服務都唔慌好啦

今日間志願機構打比我, 話無淋/非淋, 個心鬆番D了.
花已經超過4個月無翻發了, 要繼續努力.

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2010-10-6 23:19 發表

唔使錢既服務都唔慌好啦
上次我去睇油麻地果間: 我話肛門好似生左粒野, 佢話: 你唔係要我幫你摸下話.....!!!!!
自始我冇左去lu~, 而家暫時冇花冇包冇淋冇衣原, 暫時只係龜頭炎同支原尿道炎
下星期我就8周lu, 下星期會再驗多次A睇下有冇 , 冇事我都放下心頭大石,
因為8周冇事就9成冇事的。

回復 11626# 的帖子

熊貓兄,為左個炎, 最近呢 2 個月,我都睇左幾個普通科醫生,但反反覆覆咁....

Report 唔會呃人,既然社會衛生科既 report 話冇, 我會信既。我而家最驚係個損傷同埋身體d 紅點,有點痕 (唔知係咪梅 ??),不過D 紅點可能係蝨咬,茶完D 曼秀雷敦又謝哂,如果係梅疹, 唔會咁快謝囉,同埋手掌 + 腳掌都冇.....

政府d 醫生都講明,呢度係免費睇性病,如果係一般發炎,唔屬於性病,建議去番專科睇。

所以,我而家都想搵專科睇埋 個炎,請問師兄有冇好介紹 ??? (希望價錢相宜D丫) 唔該哂.....

所以,我自己都會

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 紫崇 於 2010-10-6 23:52 發表

上次我去睇油麻地果間: 我話肛門好似生左粒野, 佢話: 你唔係要我幫你摸下話.....!!!!!
自始我冇左去lu~, 而家暫時冇花冇包冇淋冇衣原, 暫時只係龜頭炎同支原尿道炎
下星期我就8周lu, 下星期會再驗多次A睇下有冇 ...
咁扑街依d扑街就唔好做醫生啦, 一d醫德都無, 一係就咪撚做醫生啦, 即係唔想同你醫一樣

引用:
原帖由 echris 於 2010-10-7 04:16 發表
熊貓兄,為左個炎, 最近呢 2 個月,我都睇左幾個普通科醫生,但反反覆覆咁....

Report 唔會呃人,既然社會衛生科既 report 話冇, 我會信既。我而家最驚係個損傷同埋身體d 紅點,有點痕 (唔知係咪梅 ??),不過D 紅 ...
其實間間都差唔多, 比多小小睇過好既好過到時又要再check

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-10-7 13:49 發表

其實間間都差唔多, 比多小小睇過好既好過到時又要再check
間間私家都差唔多價錢,肉金多數$300~$500, 藥費另計,
不過最近呢個十月, 好多醫生都開始放大假, 所以
強烈建議唔好諗價錢住, 睇左先, 同埋揀個方便去既,
好似我咁住新界 我就揀去9龍區咁樣~

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-10-7 13:47 發表

咁扑街依d扑街就唔好做醫生啦, 一d醫德都無, 一係就咪撚做醫生啦, 即係唔想同你醫一樣
私家醫生都唔係個個好架咋, 不過最貴既唔係最好, 最平既都唔一定最差,
最重要既都真係兩個星期醫唔好就聖人都要轉。

請問呢度有冇師兄試過 龜頭炎?  有冇醫生好介紹? 我果度開始有dd癢,紅同甩皮~

发生虾米事情啊?

引用:
原帖由 yuanliming 於 2010-10-9 16:14 發表
发生虾米事情啊?
你問緊冰個先-3-

引用:
原帖由 紫崇 於 2010-10-7 07:52 發表

下星期我就8周lu, 下星期會再驗多次A睇下有冇 ...
政府社會衛生科的醫生和頀士都係較為缺乏醫德的, 醫生看病態度兒嬉, 要我離他六七呎, 拉開褲, 拿條JJ 給他看, 驚我會傳染到他.
D男護重衰, 我那次去到油麻地, 看見D男護士用手開房門時,要用紙巾包住門柄, 驚被病人傳柒.

中的什么招啊 也没有看见

引用:
原帖由 紫崇 於 2010-10-7 16:43 發表

私家醫生都唔係個個好架咋, 不過最貴既唔係最好, 最平既都唔一定最差,
最重要既都真係兩個星期醫唔好就聖人都要轉。
兩星期既好哂就一定無可能, 最緊要係醫德, 有醫德通常都ok, 反正用既藥其實大家都係一樣.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-10-11 22:01 發表

兩星期既好哂就一定無可能, 最緊要係醫德, 有醫德通常都ok, 反正用既藥其實大家都係一樣.
有d野睇到既=3= 兩星期冇好轉 仲唔識轉藥 堅持自己係好的 開多兩個星期,
之前我看的dr.chan, 我係非淋, 但驗左唔係衣原, 朝朝起身有白色野係尿咀,
一開始食klacid 500mg, 兩星期 我同佢講冇好轉,  佢就話開多兩星期,
之後唔洗再食藥, 但我食多兩星期都仲有病徵, 我就轉醫生了,
因為1黎貴, 2黎佢唔識轉藥。

Dr.ho,我第一次見佢 佢比到我感覺到佢係好既地方,
佢知我呢個case, 佢講左一句我好buy,
"兩個星期都冇好轉就應該要轉藥,  如果有抗藥性既,
係醫唔好你就醫唔好!!!!!"  就係咁一句 , 佢就開左第二隻比我
而果一刻 我klacid 差兩日就食足成個月~

不過重點係我驗左尿 唔係淋同衣原,
而我呢段時間 尿咀係間段地有時會有白色液體
有時又剩係透明, 到底係唔係好難斷尾? 有冇師兄好似我咁?
仲有龜頭炎 有冇d醫生介紹pm我?  我好想快d好 距離事發8月15日
到而家都兩個月啦 ~ 好擔心

Update 情況

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-10-4 23:49 發表

MAN 兄, 我聽日去中醫覆診, 浸左3日藥,  都無咩起色, 都知有排搞, 兩, 三個月應該有起色, 咁每星期食幾多次?
浸左3日藥, 之後第一次覆診開左5日早晚吃中藥粉, 扁平苔蘚無咩起色, 都一樣起, 星期二再睇多次, 醫師加重份量開左7日藥粉, 療程中, 不過醫師話扁平苔蘚和皰很難醫, 如果食完7日都係差唔多佢叫我睇番西醫

引用:
原帖由 紫崇 於 2010-10-11 16:09 發表 有d野睇到既=3= 兩星期冇好轉 仲唔識轉藥 堅持自己係好的 開多兩個星期,之前我看的dr.chan, 我係非淋, 但驗左唔係衣原, 朝朝起身有白色野係尿咀,一開始食klacid 500mg, 兩星期 我同佢講冇好轉,  佢就話開多兩 ...
龜頭炎非常煩.........

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-10-11 14:01 發表 兩星期既好哂就一定無可能, 最緊要係醫德, 有醫德通常都ok, 反正用既藥其實大家都係一樣.
絕對是呀.你看傷風感冒都是.

引用:
原帖由 Tony1 於 2010-10-14 13:04 發表
絕對是呀.你看傷風感冒都是.
師兄, 其實我而家呢個case, 非淋尿道炎 exclude 衣原 我應該睇泌尿科定皮膚及性病科呀?
我知道尿道炎真係要一頭半個月先醫得好, 但8月15日到而家 藥由klacid 到 ciprofloxacin
都已經個幾月, 請問我係唔係應該要轉睇泌尿科呀? 有冇醫生係醫呢種尿道炎叻d? 可唔可以
比佢contact pm我?  我好驚會變前列炎丫~

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。