推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 strange 於 2011-10-22 23:34 發表

要菜花不再復發, 我相信自己的抵抗力都好重要, 所以要保持自己身體良好狀態,心境平靜開朗,  如有充足睡眠, 不煙不酒, 不要吃刺激性食物.
花真係唔好掂煙酒, 好難好的, 我果時做完冷凍, 我醫生都話如果有食煙就最好唔好食, 特別難好. 我自己本身就唔煙唔酒. 而家已經一年半了, 都無翻發. 應該好番啦我估? 我係頭三個月食唔安坐唔樂, 驗完A同梅後, 我都當無事發生過, 日日開開心心過日子, 應該係好有幫助的. 最重要既係, 唔好再去玩, 唔好去東莞叫雞環保吹. 咁就遲早會好翻的.

引用:
原帖由 熊貓 於 2011-10-20 23:28 發表

師兄, 我以前一直都係QQ識良家婦女, 一般都係有正當職業, 我中招果個本身都有男朋友, 仲係佢唯一個男人, 我最後就係戴套都中招, 眼睇啲損友成日叫雞玩咁都無事, 都係果句, 無人保證對方有無病

我lee件良家婦女係我ex, 佢想同返我.
lee件百分百信得過, 佢有定期body check.
lee 2日又好似無左個白印.
不理佢住. 不想上15/F.
現在上一上去, 冷凍+診金+3m.
2千銀不知落不落到樓.

相關搜索目錄: Body check

引用:
原帖由 candycandy 於 2011-10-22 12:28 發表 原來仲有舊CHING係到!LONG TIME NO SEE TOO.當日既淋搞好但HPV仲困擾住我前排仲有變差左,做左小手術大家要努力
祝早日康復!

引用:
原帖由 candycandy 於 2011-10-22 12:28 發表
原來仲有舊CHING係到!
LONG TIME NO SEE TOO.
當日既淋搞好但HPV仲困擾住我前排仲有變差左,做左小手術
大家要努力
Candy , 祝早日康復,有些問題想請問妳,可否看看妳的信箱。

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2011-10-23 15:18 發表

2千銀不知落不落到樓.
但白印係以前生花既位置?

而家乜Q都貴晒了. 同舊年比, 貴左起碼10%-15%. 我舊年開始睇時480-500蚊診金, 上次7月左右條J生左粒瘡, 去睇, 收我700定750.

終於註冊入會,小弟六月去玩後懷疑中招,尿道口包皮紅中,看了四個醫生都話我冇事普通發炎,但冇好轉,直至九月發現了這論壇,之後去了看dr HO ,第一次去看dr HO 他懷疑我尿道炎,和用了化驗,一星期後䨱診他告訴我沒有性病菌,只是龜頭炎叫我唔使擔心、都唔知幾時先好返,介佐口幾個月啦!
有冇c兄知dr que 診金+藥how$
下面會有濕疹?

小弟終於睇完4xx頁.
今年6月頭其實自己看見陰莖底部有三粒暗黑色肉粒.. 初時仲以為是wart(因自己本身有及做開冷凍).. 到八月頭在政府dematology比醫生睇, 叫我到社會衛生科睇, 我即刻過隔離上去....
上到去.. 見醫生..即刻話係性病疣(花), 問我小便有冇事..我就冇事... 見護士..問我有冇用dom.. 我有, 我一話單身, 就叫我抽血.. 茶藥水..仲叫我不好用其他藥.. 如果不是就不好番來...
如是者.. 茶咗5次, 約3個星期, 冇咗.. 但幾日後, 即刻在個底度再發多兩粒..細d.. 再茶多3個星期.. 到10月頭..冇哂.. 驗血結果係-ve... 醫生叫我3個月期先來抽血, 整整2個月.. d staff都ok, 機械style.. 不過, 見到大把人去睇... 茶藥就好快.. (平日daytime).. 睇醫生就等耐d..

跟住上到來見到這forum.. 睇睇吓, 都驚有其他., 就決定去見dr. ho.. 個幾星期前見他, 講哂我個history, 跟住呢排發的是股廯.. 食緊同茶緊藥.. 其他就話冇

dr.ho好好人.. 冇歧視, 好細心... 他叫我1.5年-2年先好與親密愛人不用dom

而家離上次驗血未夠90日..都有驚..  
個心已接受咗個事實.. 預咗要還... 預咗長期作戰..

但而家就驚.. 就來新工上.. 會有團體醫療保.. 寫冇性病會發生咩事??
- 因到政府check而check到, reject我個申請而公司hr會知原因???
- 申請不到而hr不會知道原因
- 照申請到不過第時冇得claim(正常睇傷風都claim不到)?
- 定有其他可能??

咁自己一路買開ge醫療保會點?? 績期時要通知agent???

最近與女朋友剛開始.. 我都會keep住純潔的關係.... 到去到貼身時, 我一定會同她做好預防.

今次之後..真係.. 不好去玩... 咩原因都不值得... 我都知係自己錯..
而家我都知咩應該去做..咩不好去做...

相關搜索目錄:

我見到很多師兄師姐.. 多謝你們的sharing..
我一直都冇同人講..是你們的無私分享..令我可以克服恐懼... 重新上路.. 上我人生路... 多謝你們..
一起加油!!

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2011-10-23 15:18 發表

2千銀不知落不落到樓.
百合兄,你呢個良家有冇同你帶返個袋先, 如果唔係俾左hpv個女人真係好慘情

多謝各位ching 祝福!

引用:
原帖由 candycandy 於 2011-10-24 14:55 發表
多謝各位ching 祝福!
Candy , 多謝妳的回覆,我仍有少少想問妳,可否在看看妳的信箱?

引用:
原帖由 twhtwh 於 2011-10-24 12:52 發表 我見到很多師兄師姐.. 多謝你們的sharing.. 我一直都冇同人講..是你們的無私分享..令我可以克服恐懼... 重新上路.. 上我人生路... 多謝你們..一起加油!!
想當初我也一樣,得到Stanely 兄一句他來包底(真是無言感激)使我不要害怕!這裡可以分隨時享你的病況,你不是孤身一人走路..的.....加油^^把病毒打走!

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2011-10-24 02:13 發表

但白印係以前生花既位置?

而家乜Q都貴晒了. 同舊年比, 貴左起碼10%-15%. 我舊年開始睇時480-500蚊診金, 上次7月左右條J生左粒瘡, 去睇, 收我700定750.
新位, 之前都試過(第二度).
又係過一排無左...

引用:
原帖由 candycandy 於 2011-10-24 14:49 發表

百合兄,你呢個良家有冇同你帶返個袋先, 如果唔係俾左hpv個女人真係好慘情

全程有用袋

引用:
原帖由 twhtwh 於 2011-10-24 12:48 發表
小弟終於睇完4xx頁.
今年6月頭其實自己看見陰莖底部有三粒暗黑色肉粒.. 初時仲以為是wart(因自己本身有及做開冷凍).. 到八月頭在政府dematology比醫生睇, 叫我到社會衛生科睇, 我即刻過隔離上去....
上到去.. 見 ...
所以睇政府咪有lee度不好, 通哂天...

引用:
原帖由 Jonny1996 於 2011-10-23 19:46 發表 終於註冊入會,小弟六月去玩後懷疑中招,尿道口包皮紅中,看了四個醫生都話我冇事普通發炎,但冇好轉,直至九月發現了這論壇,之後去了看dr HO ,第一次去看dr HO 他懷疑我尿道炎,和用了化驗,一星期後䨱診他告 ...
普通發炎比什麼也煩.因為一般非類固藥膏未必可以消滅病菌.但用類固藥膏會使皮膚變薄.令皮膚抵抗力差.容易有其他感染.另外抗生素或四環素等藥物要用原廠藥.(一般專科醫生大多用原廠藥).如果未有好轉,一般醫生會去種菌,才下藥.PS.小弟試過因為發炎看了5個醫生,2個專科名醫,1個非專科名醫,1位專科醫生,1位普通醫生.

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2011-10-24 14:44 發表 所以睇政府咪有lee度不好, 通哂天...
絕對是.如果要查一定查到.

引用:
原帖由 twhtwh 於 2011-10-24 04:48 發表 小弟終於睇完4xx頁. 今年6月頭其實自己看見陰莖底部有三粒暗黑色肉粒.. 初時仲以為是wart(因自己本身有及做開冷凍).. 到八月頭在政府dematology比醫生睇, 叫我到社會衛生科睇, 我即刻過隔離上去.... 上到去.. 見 ...
一般保險公司也會要填有沒有做過手術,BODY CHECK,TEST等,你填沒有,保險公司要CHECK一定CHECK到.
保密?NO WAY.你試一下給假電話,而又不去拿報告,看看政府有沒有辦法找到你.小弟相信政府會打電話去你家裡,甚至手機.

相關搜索目錄: Body check 手機 保險

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2011-10-23 18:13 發表 但白印係以前生花既位置?而家乜Q都貴晒了. 同舊年比, 貴左起碼10%-15%. 我舊年開始睇時480-500蚊診金, 上次7月左右條J生左粒瘡, 去睇, 收我700定750.
你去樓下看醫生也貴了.........沒有辦法

引用:
原帖由 Tony1 於 2011-10-24 23:09 發表 普通發炎比什麼也煩.因為一般非類固藥膏未必可以消滅病菌.但用類固藥膏會使皮膚變薄.令皮膚抵抗力差.容易有其他感染.另外抗生素或四環素等藥物要用原廠藥.(一般專科醫生大多用原廠藥).如果未有好轉,一般醫生會去種菌 ...
Thx c兄,唉最慘時好時唔好,扯起時龜頭充血,尿道口特別紅腫,都唔似普通發炎,但5個醫生都咁講,種菌又冇菌,有d懷疑係非淋菌幾個月啦

有冇人可以pm 我dr.ho電話幫幫細佬

真的有報應,唉...........

引用:
原帖由 killhhh 於 2011-10-25 02:17 發表 有冇人可以pm 我dr.ho電話幫幫細佬
呢到唔可以透露醫生資料架 ,
旦都好易可以搵到架咋 ,你試下睇頭十頁...

引用:
原帖由 killhhh 於 2011-10-25 02:19 發表 真的有報應,唉...........
唔係報唔報應既 ,係人都會生病
只不過係邊到生病咁解姐

Candy , 多謝妳的回覆。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。