推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-11-1 23:18 發表 酒一定要介,有小小都死,我應該係因為酒先咁長手尾
我睇返你之前d post 我同你差唔多,係冇痛,但我盡量介口

引用:
原帖由 Jonny1996 於 2011-11-1 15:28 發表

C兄有冇介口同酒精?
最初幾個月有, 而家冇喇, 而家飲酒食任何野都唔會唔舒服, 反而有時射完之後果日會有d唔舒服, 之後過一兩日又會冇野

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-11-1 23:17 發表

我比較死心不息,keep 住睇緊之前的醫生,一個月睇兩三次。尋日dr ho雖然話好小咁耐未好.....但都只係叫我驗多次,無比藥我食。

我同意我都係好左,不過每日仍有不適,時好時壞和好得好慢。佢好得慢唔係問題, ...
我覺得心理其實真係好影響, 醫生話無菌就唔會傳染, 發炎後神經會變得好敏感, 要時間好的

之前我都試過好番再復發, 所以都諗住過多個月去check多次有冇菌, 冇就當自己好番晒lu

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-11-1 23:17 發表

我比較死心不息,keep 住睇緊之前的醫生,一個月睇兩三次。尋日dr ho雖然話好小咁耐未好.....但都只係叫我驗多次,無比藥我食。

我同意我都係好左,不過每日仍有不適,時好時壞和好得好慢。佢好得慢唔係問題, ...
各位大佬, 可否 PM Dr Ho 的地址給我? 我上網查過發覺有很多個 Dr. Ho, 萬分感謝!!

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-11-2 11:29 發表 我覺得心理其實真係好影響, 醫生話無菌就唔會傳染, 發炎後神經會變得好敏感, 要時間好的之前我都試過好番再復發, 所以都諗住過多個月去check多次有冇菌, 冇就當自己好番晒lu
C兄仲有冇分泌同紅腫?
你都好一開始驗到對症下藥,我第一次種菌報告冇菌,我話驗支原同衣原,dr ho 話冇需要

引用:
原帖由 goodboy12345 於 2011-11-2 12:40 發表 各位大佬, 可否 PM Dr Ho 的地址給我? 我上網查過發覺有很多個 Dr. Ho, 萬分感謝!!
師兄想睇好醫生就唔好懶惰,睇頭10頁就可找到.....

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-11-2 11:29 發表

我覺得心理其實真係好影響, 醫生話無菌就唔會傳染, 發炎後神經會變得好敏感, 要時間好的

之前我都試過好番再復發, 所以都諗住過多個月去check多次有冇菌, 冇就當自己好番晒lu
我成四個月都係咁.......你地都好返晒啦......我上兩個星期食左d酒煮的西餐即刻痛足幾日幾夜......只係痛完係無食藥的情況下佢又慢慢好轉返d........好慢好慢

你由發到好返太約幾耐時間?

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-11-2 23:32 發表 我成四個月都係咁.......你地都好返晒啦......我上兩個星期食左d酒煮的西餐即刻痛足幾日幾夜......只係痛完係無食藥的情況下佢又慢慢好轉返d........好慢好慢你由發到好返太約幾耐時間?
我見coffee 兄一早見check到有菌,好快可以對正下藥

好想飲酒食海鮮呀....

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-11-2 23:32 發表 我成四個月都係咁.......你地都好返晒啦......我上兩個星期食左d酒煮的西餐即刻痛足幾日幾夜......只係痛完係無食藥的情況下佢又慢慢好轉返d........好慢好慢你由發到好返太約幾耐時間?
咁大件事 .我覺得食辣反而會唔舒服多d
加油師巳

引用:
原帖由 Jonny1996 於 2011-11-2 14:54 發表
C兄仲有冇分泌同紅腫?
你都好一開始驗到對症下藥,我第一次種菌報告冇菌,我話驗支原同衣原,dr ho 話冇需要
我冇分泌不過有紅腫, 我一開始驗晒所有野, dr ho話只係普通菌, 但冇再進一步check係咩菌, 所以都試左幾隻抗生素先搵到隻效過好少少, 食足成個月呀.

不過我見其他forum有人講係可以 check埋係邊一隻普通菌再test埋隻菌對咩藥教敏感先再開菌比個病人食

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-11-2 23:32 發表

我成四個月都係咁.......你地都好返晒啦......我上兩個星期食左d酒煮的西餐即刻痛足幾日幾夜......只係痛完係無食藥的情況下佢又慢慢好轉返d........好慢好慢

你由發到好返太約幾耐時間?
兩個月到啦, 中間食左一個月藥

引用:
原帖由 Jonny1996 於 2011-11-3 00:37 發表
我見coffee 兄一早見check到有菌,好快可以對正下藥

好想飲酒食海鮮呀....
其實停藥10日後去驗, 驗兩次都冇菌既話, 其實就真係冇菌架喇, 當番自己正常人可能會好d

引用:
原帖由 maksim169 於 2011-11-3 08:55 發表

咁大件事 .我覺得食辣反而會唔舒服多d
加油師巳
其實刺激性既野都唔好, 例如辣同咖啡

相關搜索目錄: 咖啡

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-11-3 14:57 發表 其實刺激性既野都唔好, 例如辣同咖啡
你兩次都係種菌?你唔係衣原?都成3個半月仲腫,真係想死

報告病況:3M 藥力終於慢慢退減,大部分傷口已結焦.
.....但大脾內則又長花,所以只可用Wartec藥膏暫時處理,不讓病毒播散,
想問Dr Ho 返槍(不是第一櫓)冷凍最新收費是多少?

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-11-3 14:45 發表

我冇分泌不過有紅腫, 我一開始驗晒所有野, dr ho話只係普通菌, 但冇再進一步check係咩菌, 所以都試左幾隻抗生素先搵到隻效過好少少, 食足成個月呀.

不過我見其他forum有人講係可以 check埋係邊一隻普通菌再te ...
我有時都好迷......Dr Que話只要無白色分泌,就唔係發炎,係唔使食抗生素,自己會好的。開頭以為佢吹水,但諗左再諗其實可能有d道理。

因為我好轉的速度好慢,但其實有時唔食藥都係會慢慢好左小小。不過有時差d好好大壓力.......又會去睇其它醫生。

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-11-3 21:29 發表 我有時都好迷......Dr Que話只要無白色分泌,就唔係發炎,係唔使食抗生素,自己會好的。開頭以為佢吹水,但諗左再諗其實可能有d道理。因為我好轉的速度好慢,但其實有時唔食藥都係會慢慢好左小小。不過有時差 ...

但有d症狀係冇白色分泌

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-11-3 14:57 發表 其實刺激性既野都唔好, 例如辣同咖啡
酒我就冇飲....旦咖啡同辣.都....
辣都唔敢了.....我抽線體都係幾發達 ,旦好似比起前2個月退左小小
ANYWAY 宜家長時間一個坐姿 ,坐好耐 /巴士.船等等.....都係好感覺到蛋蛋既存在
師兄加油 ,

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-10-31 01:07 發表 我情況同你差唔多。aids,梅,衣原,支原,普通種菌 ,驗精都驗晒。只係驗到有乳酸桿菌同驗精白血球多,姐係發炎。但驗唔到菌,所以醫生都唔肯再比抗生素我食。話會自然好。先排一食d有酒的西餐又發返, ...
請問聲師兄你不停尿急 係 有幾密 ?
我當時係 半小時想去一次左右 .....
最後懷疑係前列腺 ,旦驗左超聲波又冇事

引用:
原帖由 Jonny1996 於 2011-10-31 01:29 發表 一呵尿特別明顯腫,都唔知點好,想驗個全餐 dr ho 話我冇其他症狀唔使驗你有冇荼藥膏?
我發覺....唔知係咪錯覺....
出事後....ALL尿多左出現分叉 ,同埋射精時冇左咁遠
唔知會唔會係發過炎尿道窄左,.......
以前一星期冇射...起碼頭2下都噴好遠...宜家就算2星期.,..都冇左以前果隻FEEL......

引用:
原帖由 keith033 於 2011-10-26 15:43 發表 PATSY, markchan2323, maksim169 你地好番未呀… 我都一樣咁黑….4月中出事, 睇得4仔多, 又係衰環保, 我咁耐冇上來係因為想正面過人生….六個幾月喇, 感覺同maksim169差不多, 附睪炎+小腹漲痛, 好似撞淤 ...
師兄你幾好嗎
我已經停藥幾個月了 ,目前後遺症淨番精索曲張
果抽野 忙果時唔理佢好地地....一得閒 睇下書 坐車 ,就會FEEL 到佢既存在
我好似開始已經有接受了呢隻感覺添......DR.HO建議話冇咩事唔好做手術,旦真係好唔舒服就要去醫院做手術...
佢見我眼神就即刻補充講:  好多男人都會有呢個問題...唔會比人知你因為性病已引起......
..........不過就算冇人知我性病..... .JJ做手術都仍係一個監介點......希望唔會再惡化落去啦
ANYWAY 各師兄姐 ,加油呀

引用:
原帖由 keith033 於 2011-10-27 09:02 發表 Jonny1996,你要控制唔好俾d菌走位, 我初頭右邊輸精管痛, 走位去附睪, 然後去左邊輸精管.附睪炎既痛, 比輸精管痛辛苦,輕則粒告睪丸赤赤痛, 好唔舒服, 好難集中精神做其他野;重則好似有人搾你粒睪丸咁, 痛 ...
SORRY 前排冇上來睇 見唔到你POST
如果當時好痛 真係用下冷熱敷   
(個人覺得冷比較有用麻痺左佢 ,再食12鐘頭果隻止痛....咁先對番工/休息冇咁大影響咋)
係公司都可以...用保溫樽裝D冰水 ,用2個透明膠袋 ,裝D水入去, 敷番個零字等佢收縮下都會冇咁痛....
用完就倒晒D水 收番入袋...快閃.......

引用:
原帖由 maksim169 於 2011-11-4 09:43 發表 我發覺....唔知係咪錯覺....出事後....ALL尿多左出現分叉 ,同埋射精時冇左咁遠 唔知會唔會係發過炎尿道窄左,....... 以前一星期冇射...起碼頭2下都噴好遠...宜家就算2星期.,..都冇左以前果隻FEEL......
之前有分叉,現在冇,停佐一個月藥,但仲係紅腫
,冲涼時禁開尿道口睇入面好紅,唔知係咪仲發緊炎

引用:
原帖由 maksim169 於 2011-11-4 09:43 發表 我發覺....唔知係咪錯覺....出事後....ALL尿多左出現分叉 ,同埋射精時冇左咁遠 唔知會唔會係發過炎尿道窄左,....... 以前一星期冇射...起碼頭2下都噴好遠...宜家就算2星期.,..都冇左以前果隻FEEL......
C兄。病發時驗唔驗到有菌?

引用:
原帖由 Jonny1996 於 2011-11-3 15:02 發表
你兩次都係種菌?你唔係衣原?都成3個半月仲腫,真係想死
性病菌一隻都驗唔到

我都腫左兩個月, 之後睇dr ho, 佢開左隻抗生素比我搽, 之後就冇腫. 不過side effect係令皮膚變薄

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。