推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

tony兄 想問下dr ho診所係邊??我想去睇下..可以pm我嗎??

今日見完dr ho佢話白點係腺體,只是龜頭炎

引用:
原帖由 Tony1 於 2011-11-8 22:34 發表 小弟弟曾經問過醫生,醫生說是做完來用.用來減低再有機會.當然.如果完全無事,就不要用.
明白了,如果有異樣我先用thx tony

引用:
原帖由 joe0607 於 2011-11-8 06:26 發表 希望有師兄介紹一下醫生給我看啦..我現在開始好辛苦..PM一下我
上網SEARCH一下.一定有.

我想問下,dr ho是不是何家強醫生?

引用:
原帖由 joe0607 於 2011-11-10 04:06 發表 我想問下,dr ho是不是何家強醫生?
是呀.皮膚科專科醫生.

引用:
原帖由 Jonny1996 於 2011-11-9 16:23 發表
今日見完dr ho佢話白點係腺體,只是龜頭炎
腺體是甚麼?

引用:
原帖由 candycandy 於 2011-11-8 06:30 發表

garamon 兄

但你太太有冇hpv? 女性有hpv 好煩, 我而家就係咁好煩!
candy咁你而家點呀, 你有無打算生呀?

引用:
原帖由 DEVIL886 於 2011-11-7 16:32 發表 我想問下3M係凍完生番皮之後用吾用得呢?會吾會拿傷自己再番發Thx
用3M 不能心急,要薄薄的搽....有紅有腫或有破損就要停,等傷口好翻又再搽,不要像我剛剛使用以為搽得越多越好!

各位大佬..
細佬想問下花, 我知約一個月至8個月會發..但係都想問下各位大佬, 你地多數等幾耐會出....???

同埋如果用左套吹(冇做), 但俾條女KISS 袋袋...大唔大機會中招AR.??

T_T...

我就煩死了.....

引用:
原帖由 fastfit 於 2011-11-10 20:01 發表 用3M 不能心急,要薄薄的搽....有紅有腫或有破損就要停,等傷口好翻又再搽,不要像我剛剛使用以為搽得越多越好!
藥膏一般也是薄薄的搽.小小已能滲透.e.g.喑瘡藥膏等

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2011-11-10 22:29 發表

腺體是甚麼?
腺體係皮膚下的組織,好似一小點咁既,要撐開d 皮膚先睇到,疣係生係皮膚上,balck兄,係上次話懷疑有野之後,仲有冇事ar??

Tony 兄我再睇dr 佢話我都係龜頭炎,但都係好紅同腫

Dr 唔再開抗生素俾我

Mark 兄

食佐藥有冇好d?

引用:
原帖由 TTTT1 於 2011-11-11 21:06 發表

腺體係皮膚下的組織,好似一小點咁既,要撐開d 皮膚先睇到,疣係生係皮膚上,balck兄,係上次話懷疑有野之後,仲有冇事ar??
上次話懷疑有野之後, 冇事呀.
應該係腺體.

撐開d 皮膚先睇到.
無野就過年前上15/F check一次.
都年幾無去check.

引用:
原帖由 Jonny1996 於 2011-11-11 22:43 發表
Mark 兄

食佐藥有冇好d?
食左好左小小,可能殺到d細菌,但我都同意dr que 講唔係發炎,因為坐得耐都係痛,有時急小便會好辛苦.....但整體係慢慢咁好

呢排真係d起心唔飲可樂同狂飲水,飲夠水d小便清的話,其實會好好多

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-11-11 23:57 發表 食左好左小小,可能殺到d細菌,但我都同意dr que 講唔係發炎,因為坐得耐都係痛,有時急小便會好辛苦.....但整體係慢慢咁好呢排真係d起心唔飲可樂同狂飲水,飲夠水d小便清的話,其實會好好多
我都睇多次dr ho,佢話我只是龜頭炎,佢話我之前食得太多抗生素,唔在開俾我只是開一種抗炎藥俾我,但食佐3曰好似腫過之前

返唔返去換藥好

引用:
原帖由 Tony1 於 2011-11-11 19:55 發表 藥膏一般也是薄薄的搽.小小已能滲透.e.g.喑瘡藥膏等
Tony 兄得:講得啱,之前用3M 成個月,好似無咩效果,咪厚厚地死搽難搽囉,點知搞到皮䦕,跟住發炎,出水、結焦.....跟住又重複以上步驟!搞到想再去冷凍都唔得!以家先穩定咗!想問問以家Dr Ho 依家覆診冷涷咩價錢?

引用:
原帖由 Jonny1996 於 2011-11-12 00:07 發表
我都睇多次dr ho,佢話我只是龜頭炎,佢話我之前食得太多抗生素,唔在開俾我只是開一種抗炎藥俾我,但食佐3曰好似腫過之前

返唔返去換藥好
我覺得可以頂左幾日先,你食晒d藥,兩過幾日先睇......其實抗生素會破壞成個system,可能一下子有返d正常菌你都會好大反應.......然後又要覺得發炎同要食藥...........

你試下平時每日額外飲多1.5L水.....早晚都飲一杯.....咁樣兩三日後會無咁腫的

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-11-12 00:27 發表 我覺得可以頂左幾日先,你食晒d藥,兩過幾日先睇......其實抗生素會破壞成個system,可能一下子有返d正常菌你都會好大反應.......然後又要覺得發炎同要食藥...........你試下平時每日額外飲多1.5L水.....早晚 ...
總知濕滯.........

引用:
原帖由 Jonny1996 於 2011-11-12 02:47 發表

總知濕滯.........
驗唔到菌的話慢慢會好的,信我.........好多時要一兩個星期先會feel到好小小........係真好慢的

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-11-13 00:05 發表 驗唔到菌的話慢慢會好的,信我.........好多時要一兩個星期先會feel到好小小........係真好慢的
3個半月啦,唯一最開心就係dr ho話冇菌唔係性病

但佢又話正常普通發炎應該好返,唔知俾咩反應好

引用:
原帖由 Jonny1996 於 2011-11-13 01:42 發表

3個半月啦,唯一最開心就係dr ho話冇菌唔係性病

但佢又話正常普通發炎應該好返,唔知俾咩反應好
我5個幾月了,個幾月前同你一樣,而家無咩點腫了

引用:
原帖由 fastfit 於 2011-11-12 00:20 發表

Tony 兄得:講得啱,之前用3M 成個月,好似無咩效果,咪厚厚地死搽難搽囉,點知搞到皮䦕,跟住發炎,出水、結焦.....跟住又重複以上步驟!搞到想再去冷凍都唔得!以家先穩定咗!想問問以家Dr Ho ...
我平時上去check就有理無理都凍下既,收5xx-600 度啦,師兄你係咪大範圍,多唔多?會平過第一次睇一半到啦,我第一次收一千多,之後再睇5xx-600

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-11-13 13:04 發表 我5個幾月了,個幾月前同你一樣,而家無咩點腫了
有冇甩皮?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。