推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

花冇返發幾耐先算冇事??

回復 14598# 的帖子

上網睇過好多case,一般先睇三個月,再睇半年,跟住一年,最後年半無事就9成唔再發!dr ho都講年半無事就可以生bb(即唔用套)!有d台灣網話18個月d病毒一本身體都會控制到,甚至完全消滅!

引用:
原帖由 dary_1981 於 2012-2-15 21:35 發表
上網睇過好多case,一般先睇三個月,再睇半年,跟住一年,最後年半無事就9成唔再發!dr ho都講年半無事就可以生bb(即唔用套)!有d台灣網話18個月d病毒一本身體都會控制到,甚至完全消滅!
原來系甘            THX~

回復 14600# 的帖子

祝你早曰真正康復!!!!!

仲有8曰就驗血,近排晚晚訓得唔好!萬一中左真係唔知以後點生活!求主保佑,千祈唔好中a!!!

睇佐啦,如果返發佢話會痛,我咩事都冇,只包皮炎
之前食太多藥,所以冇藥食,但昨天夢遣完又差返,我worry d精有菌。但精有菌,輸精管係咪應該痛?

回復 14603# 的帖子

師兄,如果d精有菌,一般係前列線問題,你要睇秘尿科!如前列腺炎一般病徵,小腹痛,會隱痛,小便痛等!當然我希望ching你無事,但都係驗一驗穩陣d

引用:
原帖由 dary_1981 於 2012-2-17 18:15 發表 師兄,如果d精有菌,一般係前列線問題,你要睇秘尿科!如前列腺炎一般病徵,小腹痛,會隱痛,小便痛等!當然我希望ching你無事,但都係驗一驗穩陣d
又冇喎,真係麻煩

唉…琴日去dr ho度check無新疣,點知剛沖涼又發現一白點了!!究竟幾時先出完?

引用:
原帖由 dary_1981 於 2012-2-19 01:59 發表
唉…琴日去dr ho度check無新疣,點知剛沖涼又發現一白點了!!究竟幾時先出完?
要出幾耐, 因人而異.
保持心境開朗, 生活正常, 不煙不酒, 會快D斷尾.

引用:
原帖由 strange 於 2012-2-19 14:44 發表 要出幾耐, 因人而異.保持心境開朗, 生活正常, 不煙不酒, 會快D斷尾.
Strange 我而家包皮粉紅色,址起深紅,d薬膏類固純太勁個尿位好似爛佐咁

牛啊  !!!  挺得住吗???

引用:
原帖由 Jonny1996 於 2012-2-20 00:59 發表 Strange 我而家包皮粉紅色,址起深紅,d薬膏類固純太勁個尿位好似爛佐咁
點解醫生會開類固醇薬藥膏比你架?類固醇較果快,但會令皮膚變得稀薄!

引用:
原帖由 fastfit 於 2012-2-20 15:09 發表 點解醫生會開類固醇薬藥膏比你架?類固醇較果快,但會令皮膚變得稀薄!
我都唔知,

引用:
原帖由 Jonny1996 於 2012-2-20 16:16 發表 我都唔知,
用類固醇,醫生一般都會向病人講佢嘅副作用!
消炎一般用抗生素就得!你都係問返醫生好喎!

引用:
原帖由 fastfit 於 2012-2-20 18:19 發表 用類固醇,醫生一般都會向病人講佢嘅副作用!消炎一般用抗生素就得!你都係問返醫生好喎!
我諗住試下 轉dr,仲有10日就8個月,應該唔會生花掛

引用:
原帖由 Jonny1996 於 2012-2-20 00:59 發表

Strange 我而家包皮粉紅色,址起深紅,d薬膏類固純太勁個尿位好似爛佐咁
你是否包皮炎? 如果係醫生開既類固醇太勁, 可回去換隻無咁勁的來搽.

另外, 如果有糖尿病的話, 可能會是包皮炎長期不好的原因.

引用:
原帖由 strange 於 2012-2-20 21:34 發表 你是否包皮炎? 如果係醫生開既類固醇太勁, 可回去換隻無咁勁的來搽.  另外, 如果有糖尿病的話, 可能會是包皮炎長期不好的原因.
包皮炎,換佐啦,都係紅
你個時茶足一年藥膏?你都係紅?

相關搜索目錄:

仲有三日,星期五就要去關懷愛滋啦!呢幾日晚晚訓唔好!唉…如果真係中a以後都晤知點生活!

雖然有花在身,但真係好緊張!好想出去劈反晚酒!

引用:
原帖由 Jonny1996 於 2012-2-20 21:44 發表
包皮炎,換佐啦,都係紅
你個時茶足一年藥膏?你都係紅?
我那時包皮龜頭炎,差不多一年先至好,搽咗好長時間藥膏.

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 strange 於 2012-2-21 23:43 發表 我那時包皮龜頭炎,差不多一年先至好,搽咗好長時間藥膏.
Thx,一年都紅?dr 叫我唔好理佢等佢自己好返

淋病雙球菌抗藥勁恐無藥醫 2012-02-22 apple daily

【本報訊】可經性接觸傳播的淋病雙球菌,對一線口服抗生素的抗藥比例暴增,去年全年的抗藥個案增至 66宗,比 09年飆升逾 12倍。當局去年已轉用另一類針劑抗生素對付抗藥惡菌,專家呼籲當局密切監察淋病惡菌的走勢,以防肆虐社區。
公共衞生檢測中心分析近年淋病雙球菌的抗藥走勢,發現淋病雙球菌(圖)對一線口服抗生素「頭孢布烯」的抗藥比例,由去年 1月錄得 2.6%,增至去年 9月的 12%,其中在 8月更曾高達 20%。

較 09年增逾 12倍

專家其後追查到診所覆診的病人,臨床證實 35名樣本呈抗藥性的病人中,有 30人對藥物治療無效,即病情完全不受控制。該署的最新數字顯示,去年全年的抗藥個案多達 66宗,比 2010年及 2009年分別得 7宗及 5宗為高,其中比 09年更上升 12.2倍,增幅驚人。鑑於抗藥率上升,當局去年已轉用抗生素針劑「頭孢曲松」對付抗藥惡菌。
香港大學感染及傳染病中心總監何栢良稱,該菌每 5至 10年便對一線治療藥物呈抗藥,常用抗生素如盤尼西林、四環素等對該菌早已失效,他擔心本港的淋病惡菌一旦再呈抗藥,或會變成無藥可醫,促請當局加強監察。

引用:
原帖由 Jonny1996 於 2012-2-22 09:35 發表 淋病雙球菌抗藥勁恐無藥醫 2012-02-22 apple daily【本報訊】可經性接觸傳播的淋病雙球菌,對一線口服抗生素的抗藥比例暴增,去年全年的抗藥個案增至 66宗,比 09年飆升逾 12倍。當局去年已轉用另一類針劑抗生素對 ...
試下將你嘅組織種菌有無抗藥性?

引用:
原帖由 dary_1981 於 2012-2-21 18:09 發表 仲有三日,星期五就要去關懷愛滋啦!呢幾日晚晚訓唔好!唉…如果真係中a以後都晤知點生活!
希望你無事!你不如諗下無中,以後會點重新點樣做人仲好啦!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。