推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 gogogoo2003 於 2013-6-24 20:04 發表 你地有冇用咩消毒? 包括用過既廁板,內衣等?
紙底兩蚊一條,藥房有售。

引用:
原帖由 GOG2013 於 2013-6-24 19:49 發表 今日上完Dr Ho到!因為我懷疑肛門生,所以叫Dr Ho檢查!好好彩,冇事!應該痔瘡黎!至於之前話發現有新增,Dr Ho話唔係!今日剩係做番1個舊位!Dr Ho話未清得哂!都係一個字!痛!
師兄,你個舊位番做,面積約幾大? mm ? 我次次做完甩左D肉都血紅,好慘呀

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-6-24 19:55 發表

盡量早D
係呀!都係盡量!因為工作關係所以都冇計!
你都係!大家一齊加油!一齊努力!
我覺得總有一日我地會好番!唔好灰心!

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-6-24 20:58 發表

唉,我都覺得好L痛,做冷凍果時痛,番到屋企仲會痛,過幾日整甩左有傷口又痕又痛。等一兩個星期D傷口皮膚埋番口,又有D未清曬,又去過又痛過,唉。
岩岩都係痛到我韙恁I不過好在得一個位!
最緊要清哂佢!

都冇計啦!

總有一日我地唔駛再去搵Dr Ho !

不過每次見佢Dr Ho心情都會好在!舒服左!開心左!

加油呀!

係呢?你戒左煙未?戒左之後有冇覺得好左???

我完全覺得好好多!!!

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-6-24 21:06 發表

師兄,你個舊位番做,面積約幾大? mm ? 我次次做完甩左D肉都血紅,好慘呀
舊位番做應該係2mm∼3mm到!因為有3粒連埋一齊!
Dr Ho話未清得哂!但好在唔見有野起!上次呢個位一睇就個知未解決!
完全同你一樣!D肉都係血紅!可能呢個位面積較大!
其餘位置清得幾好!

引用:
原帖由 gogogoo2003 於 2013-6-24 16:28 發表 琴日先開始係咁, 春代痕發現,用白醋會見到春代皮膚發炎部份變白左, 有4,5個細水泡(4mm到),都係變白左唔似花,依偏平疣多D.實要做hpv test....師兄hpv test幾多日知result?無問題,幫你問下
大概要4至5日。

唔該師兄, 咁果時Dr ho應該唔係到啦....
引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-6-24 22:53 發表
大概要4至5日。

其他位罝清得好咪好!
引用:
原帖由 GOG2013 於 2013-6-24 21:21 發表

舊位番做應該係2mm∼3mm到!因為有3粒連埋一齊!
Dr Ho話未清得哂!但好在唔見有野起!上次呢個位一睇就個知未解決!
完全同你一樣!D肉都係血紅!可能呢個位面積較大!
其餘位置清得幾好!

咁都可以試下喎
頭先search左,衣物傳染的機會好細,
不過都係加漂白水消毒同分開洗好D
引用:
原帖由 eric2013 於 2013-6-24 21:03 發表

紙底兩蚊一條,藥房有售。

我星期一先凍完,有無撞到我。。。?

又約左7月8號上午11:30 Dr Ho 冷凍執手尾

睇完dr, 無檢查到hpv,疑似疣果D都唔係, 係敏感發炎, 可能我20號去左跑步..
同埋醫生講白醋碰到呢類皮膚都會變白,所以唔使擔心

引用:
原帖由 gogogoo2003 於 2013-6-26 16:21 發表 睇完dr, 無檢查到hpv,疑似疣果D都唔係, 係敏感發炎, 可能我20號去左跑步..同埋醫生講白醋碰到呢類皮膚都會變白,所以唔使擔心
咁咪放心曬啦,我今朝都上左去,凍左1個突起鵀魽A約10點半走

D血紅傷口都未埋番,師兄你地做完冷凍D血紅傷口幾耐先完全埋番好?埋完之後會唔會變番正常皮膚顏色?

變番正常洗唔洗3個月或半年以上?我做冷凍重手都有D深入,所以都有D疤痕,你地有冇疤痕?

放心左DD, 龜頭炎又好番DD,希望摖完藥,春袋位都快D好啦

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-6-26 16:43 發表
D血紅傷口都未埋番,師兄你地做完冷凍D血紅傷口幾耐先完全埋番好?埋完之後會唔會變番正常皮膚顏色?

變番正常洗唔洗3個月或半年以上?我做冷凍重手都有D深入,所以都有D疤痕,你地有冇疤痕?
冷凍完既傷口我通常都係2星期到就會埋口!但仲有小小紅左!
不過岩岩呢次呢個大位就冇咁快!仲係傷口!
變番正常應該2至3星期可以了

引用:
原帖由 GOG2013 於 2013-6-26 20:29 發表 冷凍完既傷口我通常都係2星期到就會埋口!但仲有小小紅左!不過岩岩呢次呢個大位就冇咁快!仲係傷口!變番正常應該2至3星期可以了
多謝師兄分享,我今次都好重手,傷口甩左花後血紅,衣家一個星期冇咁血紅,我諗都要最少兩三個星期才能埋口。重手鵀魽A甩左花後有D凹左,唔知會唔會生番好凹位,又唔知會唔會變番正常皮膚顏色,衣家D重手傷口有D痕和痛,慘

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-6-26 21:05 發表 多謝師兄分享,我今次都好重手,傷口甩左花後血紅,衣家一個星期冇咁血紅,我諗都要最少兩三個星期才能埋口。重手鵀魽A甩左花後有D凹左,唔知會唔會生番好凹位,又唔知會唔會變番正常皮膚顏色,衣家D重手傷口有D痕 ...
一般大約三個月左右會接近肉色,除非你刻意看,否則不察覺。

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-6-27 00:21 發表 一般大約三個月左右會接近肉色,除非你刻意看,否則不察覺。
多謝師兄分享

血紅傷口一個星期了,埋口埋得好慢。師兄們你地傷口埋口時會唔會痕?或者痛呢?我衣家茶緊 Dr Ho 俾屪躉I,每3至4個小時就要用清水沖一下傷口,吹乾和上藥膏。

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-6-27 18:53 發表 血紅傷口一個星期了,埋口埋得好慢。師兄們你地傷口埋口時會唔會痕?或者痛呢?我衣家茶緊 Dr Ho 俾屪躉I,每3至4個小時就要用清水沖一下傷口,吹乾和上藥膏。
可能重手,傷口幾深下呢

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-6-27 18:54 發表 可能重手,傷口幾深下呢
見血先好,証明甩左,我都想見紅,我未試過凍一次甩哂,次次都甩少少,其實我想dr重手d,一次凍甩哂,起碼復發都少d掛,我估未甩哂好易再生。。。。dr次次都話見我腫吾想甘重手。。。。

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-6-27 18:54 發表 可能重手,傷口幾深下呢
eric 兄,想問激光係米有效過凍?貴d?

引用:
原帖由 paulmok 於 2013-6-28 00:55 發表 見血先好,証明甩左,我都想見紅,我未試過凍一次甩哂,次次都甩少少,其實我想dr重手d,一次凍甩哂,起碼復發都少d掛,我估未甩哂好易再生。。。。dr次次都話見我腫吾想甘重手。。。。
其實佢係考慮你儱P受,如果幾次都未甩曬你可主動叫佢重手少少,我就係咁同佢講。

但要記住,重手見血肉,傷口會深,有機會痕和痛,好番時間相對長D

引用:
原帖由 paulmok 於 2013-6-28 00:56 發表 eric 兄,想問激光係米有效過凍?貴d?
激光一定甩,但有機會在傷口旁邊復發,貴,傷口會好深,有疤,埋口最少3星期以上,

冇必要唔好做激光,好痛苦的。

你忍得倒同 Dr Ho 相量重手少少做冷凍都唔好做激光。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。