推介:| Make Friends | 交友 | 婚姻介紹 | 網上交友 | 幽默 | 趣味網頁 | 娛樂 | 魔術 | 精品 | 玩具 |

發新話題

好耐唔見

引用:
原帖由 81tkhk 於 2012-3-28 01:50 發表

想話比閣下知,我地呢邊,昨晚氣温跌到落零下六度(-6),同早兩日嘅氣温相差廾多度。
想像一下,如人對己,忽冷忽熱,都很難受,天氣而言,同是不好過。

引用:
原帖由 Ada2011 於 2012-3-26 17:23 發表

你的心好似添上一層憂傷......
呵呵﹗可能更年將至,心緒不寧。

各位你地好,我係Caprl,喜歡你地交談內容,欣賞仲惠博學、其他人既成熟思維,讚!

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-3-29 15:48 發表
各位你地好,我係Caprl,喜歡你地交談內容,欣賞仲惠博學、其他人既成熟思維,讚!
歡迎大駕光臨,更承蒙誇讚,愧不敢當。惟希閣下常臨,彼此天馬行空,高談闊論則幸甚。
山旮旯

引用:
原帖由 藍蝶 於 2012-3-29 14:56 發表

想像一下,如人對己,忽冷忽熱,都很難受,天氣而言,同是不好過。
春寒水暖鴨先知,人情冷暖自己知,人走就茶凍。在下唔求 "士為知己者死" 又唔求 "有禍同當"  但求大家有商有量,乜話都講得就够。

相關搜索目錄:
山旮旯

引用:
原帖由 藍蝶 於 2012-3-29 14:58 發表

呵呵﹗可能更年將至,心緒不寧。
嘩!唔好掛!噉好容昜比人估倒幾多歲架。
山旮旯

我身邊已有2位朋友更年期啦,就算係好凍既天氣都會突然出大汗(底衫全濕),我都驚,畢竟自己年紀.....(半生)啦,只求安逸、健康過度下半生就ok ga la.

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-3-30 22:32 發表
我身邊已有2位朋友更年期啦,就算係好凍既天氣都會突然出大汗(底衫全濕),我都驚,畢竟自己年紀.....(半生)啦,只求安逸、健康過度下半生就ok ga la.
更年期男女姓都會有,是人生四苦;生、老、病、死無人能免。女性可能比男性多一點症狀,通常會出汗、抑郁、失眠、狂燥......等,症狀多少深淺各人不盡相同。閣下無須驚,此是人生必經的過程。小心飲食,注意起居,心平氣和,知足常樂,多少都會有一定幫助。

相關搜索目錄: 飲食
山旮旯

回復 308# 的帖子

哈哈....勁牙!物野你都識,佩服!我都係呢2年先知有更年期咋!我只係覺得人生有好多無奈又要接受、再消化,一時間有感而發姐,其實我係樂觀主義既人,所有困難總有辨法解決或者過去既,我想問吓,人到中年既年齡係幾多歲開始?

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-3-31 02:55 發表
哈哈....勁牙!物野你都識,佩服!我都係呢2年先知有更年期咋!我只係覺得人生有好多無奈又要接受、再消化,一時間有感而發姐,其實我係樂觀主義既人,所有困難總有辨法解決或者過去既,我想問吓,人到中年既年 ...
人生嘅無奈同埋無常,呢兩樣都係好可怕,佢地嚟到果陣,唔理你係乜誰,都要接受。日子係要過嘅,唔理樂觀又好悲觀又好,都係24小時一日,樂觀嘅覺得好快又一日(快樂不知時侯過)。縐埋眉頭嘅又要過一日,不過會覺得好長好難過。

香港男人壽命大概係82-84,女性會長三幾年。聖人孔夫子說;十五而志於學,三十而立,四十而不惑,五十而知天命,六十而耳順,七十而從心所欲。在下個人認為四十五六歲嘅係算中年。
山旮旯

回復 310# 的帖子

我真愚笨,一直以為70歲為終點,眼見媽媽60歲已離世,才驚嘆世事難料,人生最痛莫過於此!希望大家可以健康、開心、自由生活!仲惠大哥:好開心可以認識你,多謝你!

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-3-31 20:05 發表
我真愚笨,一直以為70歲為終點,眼見媽媽60歲已離世,才驚嘆世事難料,人生最痛莫過於此!希望大家可以健康、開心、自由生活!仲惠大哥:好開心可以認識你,多謝你!
世事難枓==無常。從前醫學冇咁倡明,人嘅壽命比較短,令壽堂六十歲仙遊,已算中上壽。在下亦非常開心認識閣下,希望有空常來聊天。
山旮旯

引用:
原帖由 藍蝶 於 2012-3-10 11:12 發表

縱然失去容易得來難,當情要走要留也留不住,當情要來要擋也擋不了,冥冥中好像早有註定,總有點身不由己和無可奈何之感。
唉!

引用:
原帖由 81tkhk 於 2012-4-1 00:03 發表

世事難枓==無常。從前醫學冇咁倡明,人嘅壽命比較短,令壽堂六十歲仙遊,已算中上壽。在下亦非常開心認識閣下,希望有空常來聊天。
開心的話活到70甚至60巳足夠, 不開心的話長命百歲又如何

引用:
原帖由 bb3808 於 2012-4-1 22:04 發表

開心的話活到70甚至60巳足夠, 不開心的話長命百歲又如何
同意閣下嘅講法,睇吓今日啲政客同富豪嘅遭遇就知。
山旮旯

所以有活得不開心的去自尋短見。
但願所認識的人都活得健康快樂!

引用:
原帖由 bluedance 於 2012-4-5 09:45 發表
所以有活得不開心的去自尋短見。
但願所認識的人都活得健康快樂!
長壽是要有條件;1,日常生活無需他人照顧。2,自己經濟够開支。3.尚有知己朋友。在下聽過好多人講要三老,老伴、老本、老友。
山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 2012-4-6 00:17 發表
長壽是要有條件;1,日常生活無需他人照顧。2,自己經濟够開支。3.尚有知己朋友。在下聽過好多人講要三老,老伴、老本、老友。
記得有人曾這樣說,祝你長做(工作)長有,做到一百歲,這個人可真黑心,有沒有條件,我想... 都不要長命。
恕我自私,早走的一個是有福的,留下來的人比早去的,只會是苦事吧﹗

引用:
原帖由 藍蝶 於 2012-4-10 00:25 發表

記得有人曾這樣說,祝你長做(工作)長有,做到一百歲,這個人可真黑心,有沒有條件,我想... 都不要長命。
恕我自私,早走的一個是有福的,留下來的人比早去的,只會是苦事吧﹗
對!100%對!在下絕對認同,上面所說的都是實情,無懈可擊!
山旮旯

引用:
原帖由 藍蝶 於 2012-4-10 00:25 發表 記得有人曾這樣說,祝你長做(工作)長有,做到一百歲,這個人可真黑心,有沒有條件,我想... 都不要長命。恕我自私,早走的一個是有福的,留下來的人比早去的,只會是苦事吧﹗
(祝人長做到一百歲)呢番說話同咒人無分別。(慎言莫冒犯別人)都唔識,可憐。

引用:
原帖由 藍蝶 於 2012-4-10 00:25 發表 記得有人曾這樣說,祝你長做(工作)長有,做到一百歲,這個人可真黑心,有沒有條件,我想... 都不要長命。恕我自私,早走的一個是有福的,留下來的人比早去的,只會是苦事吧﹗
記得有個客甘樣話過我女同事,同事眼紅,無奈佢係客,無人敢出聲。

[quote]原帖由 Sexmodel 於 2012-4-10 04:18 發表
記得有個客甘樣話過我女同事,同事眼紅,無奈佢係客,無人敢出聲。

係嘅,客人係衣食父母,若佢冇對個人尊嚴同埋身體傷害,退一步海闊天空,唔使同佢爭拗。
山旮旯

係囉!人地都九十九歲,唔通仲祝佢長命百歲咩!

引用:
原帖由 81tkhk 於 2012-4-6 00:17 發表

大家好,看了這聊天室的文章,令我獲益良多,在五湖四海之中,可以找到無所不談,知識廣博的人, 也是一種緣份.

引用:
原帖由 yoyopiggy 於 2012-4-11 00:30 發表

大家好,看了這聊天室的文章,令我獲益良多,在五湖四海之中,可以找到無所不談,知識廣博的人, 也是一種緣份.
您好!謝謝您的到來。今後彼此可以天南地北,如天馬行空般無所不談。當然,在一個這樣諾大網絡裡,彼此能聊天確是一種緣份。
山旮旯

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。