推介:| Make Friends | 交友 | 婚姻介紹 | 網上交友 | 幽默 | 趣味網頁 | 娛樂 | 魔術 | 精品 | 玩具 |

發新話題

好耐唔見

引用:
原帖由 藍蝶 於 2012-4-10 23:47 發表
係囉!人地都九十九歲,唔通仲祝佢長命百歲咩!
好呀!好提議,好過哎咬,大家都舒服,簡直係雙贏。
山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 2012-4-11 01:40 發表 好呀!好提議,好過哎咬,大家都舒服,簡直係雙贏。
走得快,好世界。

引用:
原帖由 藍蝶 於 2012-4-11 23:37 發表

走得快,好世界。
走得嚒,冇鼻哥!
山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 2012-4-11 23:59 發表

走得嚒,冇鼻哥!
嗱嗱林,襯地淋!
玩起三字經來添!

引用:
原帖由 藍蝶 於 2012-4-12 00:24 發表

嗱嗱林,襯地淋!
玩起三字經來添!
繞埋手,晨早走!地淋咗,好做好多!
山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 2012-4-12 02:01 發表 繞埋手,晨早走!地淋咗,好做好多!
走得快,有古怪!

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-4-12 02:34 發表
走得快,有古怪!
箸草鞋,有排堐!
山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 2012-4-12 03:44 發表 箸草鞋,有排堐!
使物驚,坐花廳。

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-4-12 03:58 發表
使物驚,坐花廳。
有得震,冇得訓!
山旮旯

好喜歡你同藍蝶姐姐的文字風采!單看你們的文字已經令我學到不少!thx~!
靜坐當思已過,閒談莫論人非.❀❀❀……

引用:
原帖由 858991 於 2012-4-12 14:24 發表
好喜歡你同藍蝶姐姐的文字風采!單看你們的文字已經令我學到不少!thx~!
謝謝閣下大駕光臨,在下那來文字風釆,全為不登大雅之文字遊戲。閣下提及藍蝶君則實至名歸。
山旮旯

引用:
原帖由 858991 於 2012-4-12 14:24 發表
曾經擁有的,不要忘記。(不求天長地久,只求不忘擁有)
不能得到的,更要珍惜。(從來未得到過,是不會失去的)
屬於自己的,不要放棄。(不衹不會放棄,更要堅决持有)
已經失去的,留作回憶。(失去的當昨日,往事不堪回首)

山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 2012-4-15 01:58 發表 曾經擁有的,不要忘記。(不求天長地久,只求不忘擁有)不能得到的,更要珍惜。(從來未得到過,是不會失去的)屬於自己的,不要放棄。(不衹不會放棄,更要堅决持有)已經失去的,留作回憶。(失去的當昨 ...
曾經擁有的,似美好回憶。不能得到的,不必要可惜。屬於自己的,盡量去愛惜。已經失去的,留他人回憶。

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-4-15 04:09 發表
曾經擁有的,似美好回憶。不能得到的,不必要可惜。屬於自己的,盡量去愛惜。已經失去的,留他人回憶。
叻女!好嘢!想法同在下所差無幾,真係正所謂(英雄/雌之見)。
山旮旯

自問這方面自己唔叻,對過去了的要放下是必然的事情,但有些記憶是一生一世的﹐也會偶爾不知不覺地浮現腦海。

如果可以選擇地忘記,那便忘記不快的,留下美好的回憶。

之前有位朋友剛離婚,我問:你傷心嗎?佢答:小小啦,相處唔到,幾中意既人都無用。當年朋友用盡心思追求對方,結婚十多年,只係輕描淡寫幾句就算。對愛情,真係人人不同。

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 bluedance 於 2012-4-15 12:30 發表
自問這方面自己唔叻,對過去了的要放下是必然的事情,但有些記憶是一生一世的﹐也會偶爾不知不覺地浮現腦海。

如果可以選擇地忘記,那便忘記不快的,留下美好的回憶。
全都係肺腑之言,絕無虛假。
山旮旯

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-4-15 23:43 發表
之前有位朋友剛離婚,我問:你傷心嗎?佢答:小小啦,相處唔到,幾中意既人都無用。當年朋友用盡心思追求對方,結婚十多年,只係輕描淡寫幾句就算。對愛情,真係人人不同。
同一樣嘢,有人當佢係寶,亦有人當佢係草,時價不同,因人而異。緣聚緣散,一言難盡。

山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 2012-4-16 00:46 發表 同一樣嘢,有人當佢係寶,亦有人當佢係草,時價不同,因人而異。緣聚緣散,一言難盡。
當其他人話初戀最難忘,有人就連拍過拖對象姓名,拍幾多次,都想不起。皆因年輕不懂珍惜?沒認真過?

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-4-16 02:09 發表
當其他人話初戀最難忘,有人就連拍過拖對象姓名,拍幾多次,都想不起。皆因年輕不懂珍惜?沒認真過?
凡事第一次是新奇難忘,特別是初戀。有一句俗語;一樣米養百樣人。人各有志,受家庭、學歷、工作、朋友影响,形成不同性格愛好。在下贊成隨緣隨遇不強求。
山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 2012-4-16 03:43 發表 凡事第一次是新奇難忘,特別是初戀。有一句俗語;一樣米養百樣人。人各有志,受家庭、學歷、工作、朋友影响,形成不同性格愛好。在下贊成隨緣隨遇不強求。
有部份朋友,男/女年過一支花仍然單身,男既怕失自由、付責任、金錢......一大堆。女既多數搵唔對象。

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-4-16 15:14 發表
有部份朋友,男/女年過一支花仍然單身,男既怕失自由、付責任、金錢......一大堆。女既多數搵唔對象。
在下認為對象唔係靠揾番嚟嘅,係 "踏破鉄鞋無覓處,得來全不費功夫"。緣到同埋遇到,就會水到渠成。

山旮旯

[quote]原帖由 81tkhk 於 2012-4-16 23:59 發表 在下認為對象唔係靠揾番嚟嘅,係 "踏破鉄鞋無覓處,得來全不費功夫"。緣到同埋遇到,就會水到渠成。 [/quote相處最仲要係可以溝通、包容缺點、價值觀、體諒、顧及對方家人朋友。要雙方又談何容易呢!

有次問個兄弟,喂妳結婚甘耐想唔想有女朋友姐,hehe....佢話好想,不過唔敢lo,如果我係男人,都會甘樣諗,不得了啦!

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-4-17 03:52 發表
有次問個兄弟,喂妳結婚甘耐想唔想有女朋友姐,hehe....佢話好想,不過唔敢lo,如果我係男人,都會甘樣諗,不得了啦!
那隻貓兒不吃腥?呢啲可能係通病,好似傷風感冒,人人都患過,要睇個人嘅免疫能力有幾強,有啲會三五日好番,有啲會引起併發症導致死亡。女朋友唔一定要有身體按觸,兩人靜坐嘆杯紅酒,傾一啲天南地北嘢,亦可以係傾心裡話,或者到海邊靜靜哋晒吓月亮,男女都可以做知己做朋友,唔一定係情侶,發乎情止乎禮。

相關搜索目錄: 結婚 紅酒
山旮旯

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。