推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

旺角天虹娛樂場

引用:
原帖由 suewong 於 2011-5-8 17:51 發表

版主好年輕o者...u don't know what is waiting in the conrner...

我唔好識番文,不過照字面解,就好似甚麽响角位度等,諸如此類,係冇?

如果真係咁解作,老版兄千祈咪聽黃小妹支笛呀,佢想你死謕Q!

若果响角位度等等吓,尤其是响啲轉角位,視野被阻擋,唔睇清楚就衝出嚟,分分鐘俾人撞瓜都未天光呀!  
筆懵懂  字敦厚  不以人廢言  不為世俗而避諱  當非董狐  惟學董筆  時扮小丑以娛人娛己  偶亦撰嘻笑怒駡怪論以玩世

引用:
原帖由 理魯竇 於 2011-5-7 23:36 發表

買六合彩係咁好彩就好,剛才11:30聽緊港台戲曲天地,正正就係唱緊呢一段,無得頂。  

理兄你有所不知矣!  

此事並非巧合,實情是dirtyoldman根本就是該晚間節目主持人。

佢見我哋响度學人吟詩作對,於是醒我哋啲好嘢等我哋學吓嘢,跟手再响晚間電台播過,真係唔話得!
筆懵懂  字敦厚  不以人廢言  不為世俗而避諱  當非董狐  惟學董筆  時扮小丑以娛人娛己  偶亦撰嘻笑怒駡怪論以玩世

引用:
原帖由 老搜 於 2011-5-1 21:47 發表

老搜非追星一族, 而是在中學時有些同學後期進了電影界, . 姜氏兄弟秦沛(姜昌年)恰好同班, 而姜大衛(姜偉年)亦是同校.  

再講理兄响樓上話巧合,關於dirtyoldman放上之詩佢跟响晚間電台聽到嘅一樣。

正所謂日頭唔好講人,夜晚唔好講鬼。我哋响呢個forum有幾河會講姜大偉吖?係冇?  

啱啱早幾日老搜兄先至話跟佢两兄弟係書友仔好熟,呢,嗰頭就不幸傳出李琳琳患大腸癌姜大偉撲水救妻,真係巧合!

多年前在旺角街頭,見一對道姑,道友一齊坐輪椅乞食,
好一對同命鴛鴦.相扶到老好例証...

OK ,多謝大家關心我的事,自問唔係一個好男人,
只係一個唔會令女人討厭嘅男人,講$嘅女人唔啱我,
現有一紅顏知己,佢身材樣貌唔出眾,所以唔怕佢會跟老許.
借咗albert叔個帖黎講d離題萬丈野,球証犯規罪加一等.

引用:
原帖由 dynmv 於 2011-5-8 20:30 發表
借咗albert叔個帖黎講d離題萬丈野,球証犯規罪加一等...

首先多謝老版兄大人有大諒,網開一面,容許我哋响Albert兄呢個「旺角天虹娛樂場」forum搞搞震,亂咁噏兼離題萬丈。

之不過橫掂大家都聚哂脚响度吹水,萬望老版兄麻麻哋,首次開恩破例,就由得我哋繼續吹落去好嗎?

小弟新嚟唔知規矩,想請教老版兄,若然有日,當Albert兄唔反對,你老哥亦唔反對嘅話,可否在沿用此「旺角天虹娛樂場」forum,貪佢夠人氣,將個論題名改為,say「生話雜談」之類,而又無需另開討論題目致令趕走哂啲人氣咁呢?

小弟純粹想知吓規矩啫,若果唔得,就當我冇問過好了,okay

相關搜索目錄: 娛樂

引用:
原帖由 mtpen 於 2011-5-8 22:04 發表

首先多謝老版兄大人有大諒,網開一面,容許我哋响Albert兄呢個「旺角天虹娛樂場」forum度搞搞震,亂咁噏兼離題萬丈。

之不過橫掂大家都聚哂脚响度吹水,萬望老版兄麻 ...
我哋呢個老人版區,放在Sentiment 情感特區內,
只要本著互相專重對方言論, 舒發感受傾下計,
絕無問題.

相關搜索目錄: 娛樂

引用:
原帖由 suewong 於 2011-5-8 17:41 發表

, couldn't agree anymore...
宜家先知唔作出任何承諾,大家一齊會開心d.
感情事係細水長流,咁先至會長久.

引用:
原帖由 dynmv 於 2011-5-9 05:29 發表

只要本著互相專重對方言論, 舒發感受傾下計,絕無問題.

非常多謝老版兄體察民情,你咁好人,一定有好報!  

小弟在此謹祝老兄您:

早啲拉埋天窗
早生貴子
早啲中六合彩
早啲早出早歸,行行企企,唔使做有鮑參翅肚食
早啲買豪宅搬上半山住
早啲包二、三、四奶
早啲做埋凸手
早登•主•席台前排做埋國家領導人!

引用:
原帖由 mtpen 於 2011-5-8 18:27 發表

我唔係好識番文,不過照字面解,就好似甚麽响角位度等,諸如此類,係冇?

如果真係咁解作,老版兄千祈咪聽黃小妹支笛呀,佢想你死謕Q!

若果响角位度等等吓,尤其是&# ...
自有奇逢應版主, 我信有識貨人...

引用:
原帖由 dynmv 於 2011-5-8 20:30 發表
多年前在旺角街頭,見一對道姑,道友一齊坐輪椅乞食,
好一對同命鴛鴦.相扶到老好例証...

OK ,多謝大家關心我的事,自問唔係一個好男人,
只係一個唔會令女人討厭嘅男人,講$嘅女人唔啱我,
現有一 ...
版主好 romantic...

believe me, 你是不少女士的筍盆...

刪除內容

刪除內容

刪除內容

現代人溝通單靠e-mail.msn,QQ...
文字有時唔能夠表達出原本的意思,
希望大家本著互相專重,互諒互讓發表言論.

引用:
原帖由 dynmv 於 2011-5-11 07:34 發表

...文字有時唔能夠表達出原本的意思,希望大家本著互相專重,互諒互讓發表言論.

老版兄你誤會啦!

我跟黃小姐講笑謕Q!佢full of sense of humour,佢明我噏乜謘I

我先前同老兄你自謔話我興亂噏嘢,黃小姐佢講笑答話呢度啲人個個都係咁謚捸I我於是扮嬲答佢話我卒之引蛇出洞,話佢好話我哋亂噏嘢。大都明冇惡意玩吓咋,請老兄勿見怪呀!

好似我先前玩老兄你祝你早乜早物,最收尾我原本想祝你「早登極•高中央領導層做埋軍委主席」,我因跟老兄未係咁熟,就係驚你誤會所以冇咁寫。

又舉例先幾日改老搜兄個舊相好首詩,我原本都驚佢唔like我改佢,因改人詩或文章會令人反感,所以我都問聲叫佢勿見怪,尤幸佢老兄亦是玩得一族。  

呢,又好似老何大大咁,其實佢知我跟佢同一陣線,但我周不時同佢對着幹,佢噏東,我特登做大花面去噏西,我又專登冇既定立場,一時親共,一時反共,嘻哈文章,咁至好玩赯嚏A係冇?一言堂喎,個個say yes做跟尾狗,有鬼癮咩!

其實我响你個forum剛好寫咗壹年,相信好多師兄妹前輩都知我多口水,有時可能寫大咗,佢哋都知我純粹搞笑,不涉其它。

我就係鍾意呢度啲前輩質素高,又可响度學到嘢,啲人又玩得,full of sense of humour,冇咁formal太過serious,正一百無禁忌,乜都噏一餐,I like it!

我M家周不時都同英國玩開啲鬼網friends過招,你窒吓我,我窒吓你,我叫佢哋做white ghost barbarian,佢叫我做Chinaman, Ching呢亭racist字眼,又你fxckfxck你,玩咗成十年啦,大家都no hard feeling喎!

所以請老版兄放心!大家都係玩得之人,不存甚何惡意,其實你係有責任提醒大家嘅,小弟絕對理解,此亦是我鍾意上xocat呢個forum原因之一,乃管理一流,xocat長存萬歲!各前輩萬歲!

引用:
原帖由 mtpen 於 2011-5-11 11:39 發表

老版兄你誤會啦!

我跟黃小姐講笑謕Q!佢full of sense of humour,佢明我噏乜謘I

我先前同老兄你自謔話我興亂噏嘢,黃小姐佢講笑答話呢度啲人個個都係咁謚捸I我 ...

估唔到 筆兄 咁 明白我...

引用:
原帖由 mtpen 於 2011-5-11 11:39 發表

呢,又好似老何大大咁,其實佢知我跟佢同一陣線,但我周不時同佢對着幹,佢噏東,我特登做大花面去噏西,我又專登冇既定立場,一時親共,一時反共,嘻哈文章,咁至好玩赯嚏A係冇?...
o下, 我仲以為你係民x聯既寫手, 所以竭而不`捨, 希望感化你.

side gas 添...

引用:

老版兄你誤會啦!

我先前同老兄你自謔話我興亂噏嘢,黃小姐佢講笑答話呢度啲人個個都係咁謚捸I我 ...
我係本著"無為而治"管理呢度.
即係乜都唔做.
如果太過份比人投訴到
大版主度就唔好啦.

引用:
原帖由 suewong 於 2011-5-11 20:37 發表

o下, 我仲以為你係民x聯既寫手, 所以竭而不`捨, 希望感化你. side gas 添...

黃小妹妳掉轉咗我個真身,我唔係民見亂嘅寫手

我直屬西環,民見亂班友只係我嘅刀,邊個反中亂港就刀光劍影,刀刀要害,刀下冇腎!

引用:
原帖由 老搜 於 2011-5-7 19:33 發表

有謝dirtyoldman兄及筆兄嘅釵頭鳳及望月懷遠, 花非花, 現在消化之餘, ...

剛巧執拾舊雜物,赫然發現一張exactly 40年前,i.e. 1971年,出自一不知名雜誌刋出「望月懷遠」這首詩之剪報,相當classic

特此上載推薦給老搜兄與喜愛此詩之前輩欣賞  

小弟上次看此頁紙時是花c猄一名,彈指之間,40年已過,更是花甲老鬼一名,真是不勝唏噓!

相關搜索目錄: 雜誌
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 mtpen 於 2011-5-13 18:19 發表

「望月懷遠」這首詩之剪報,相當classic

特此上載推薦給老搜兄與喜愛此詩之前輩欣賞  
有謝筆兄「望月懷遠」這首詩之剪報.

引用:
原帖由 mtpen 於 2011-5-11 21:25 發表

黃小妹妳掉轉咗我個真身,我唔係民見亂嘅寫手。

我直屬西環,民見亂班友只係我嘅刀手,邊個反中亂港就刀光劍影,刀刀要害,刀下冇腎!  
level 咁低, 都唔係黨中央...

引用:
原帖由 suewong 於 2011-5-14 20:22 發表

level 咁低, 都唔係黨中央...

細細聲講俾妳知,家陣中央領導人第一行啲位爆哂棚,又要留番個位出年或者要俾曾生,阿爺叫我做住地區工作先,有拖冇欠!遲啲妳就知我幾咁巴閉嘞!

引用:
原帖由 hkgalbert 於 2011-4-19 03:24 發表

天虹娛樂場位於九龍旺角彌敦道與荔枝角道交界的主題公園遊樂場,1950年2月17日...

Albert兄講述九龍旺角之平民遊樂場 - 天虹娛樂場,小弟剛執嘢時從雜物堆中摷到一張50年前,即1961之「星期画報」刋出一段廣告,話月宮夜總會有個歌舞技藝團演出。

我相信看此類表演之觀眾,上得夜總會必是上等人家。

又睇番此一開四頁之週報內容,原來當年都興壹仔咁嘅報紙嘅!

相關搜索目錄: 廣告 報紙 娛樂
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

好好玩的地方!

好好玩的地方!我一定去。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。