推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

天子六相當o吾錯;老黃o尼次我撐你,你o米好似神掌o甘又爛尾o牙!

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-10-30 17:19 發表
個編劇特登用左一段戲
朱元璋唔成功,但日宗個仔只係從經脈流動就領悟得到

反映武學智慧比朱更高....

一個有心機既編劇--黎巴嫩....好似無乜人讚過.......
呢度既人大部份剩係鐘意罵
算啦
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-11-2 15:42 發表
睇嚟朱元璋成皇之路又多一個障礙,世尊之子真係好鬼堅,無論武功 & 心思都高朱元璋好多...
今期世尊之子的一段回憶,明顯世尊之子的心思比距老豆清晰,提出吞拼波斯本教又比距老豆有遠見,白 ...
我反而有個問題.....世尊之子吞拼波斯本教有咩用???
叫o個度d人去打仗????
定係以波斯本教個名叫中原d人聽佢支笛呢???
打仗既話...好似遠過頭...元軍一定會做野..
叫中原人聽佢支笛...e+咁既形勢........同埋都成百幾年冇往來啦..會有用咩???
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

我諗就好似君臨天下咁,唔駛再同月宗計較誰是正宗

感覺就好似母公司派個人來接管一樣....
響宗教性既門派,我覺得有可能....
無論是愛與被愛,也是串步難行

今期洪大龍的乳溝說,搞笑功力直逼通哥...

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-10-30 17:19 發表
個編劇特登用左一段戲
朱元璋唔成功,但日宗個仔只係從經脈流動就領悟得到

反映武學智慧比朱更高....

一個有心機既編劇--黎巴嫩....好似無乜人讚過.......
呢度既人大部份剩係鐘意罵
本來都唔想再回覆你任何發言,不過又唔抵得頸!
唔該你睇番之前d 留言,好多人都有讚過洪武d 故事編得好,唔係一味鬧,證明做得好的話,網友係會認同,並唔係你所講大部分人都剩係鍾意罵戰。
黎巴嫩係一個好編劇,相信好多人都會認同,小弟就係由戇男故事開始認識呢個名字,之後佢返鄺氏,到而家編洪武,都可以睇出佢o既心機同水準,所以開呢個post 果位網友都係開宗名義係讚緊本書,大多數o既留言都係正面o既,o係呢個post入面,我睇唔出有邊位網友係想挑起罵戰,就算係台灣仔發up風,都冇乜邊個理過佢。
而家我反而覺得係閣下想搵交嗌多d 囉!
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2007-11-4 00:25 發表

本來都唔想再回覆你任何發言,不過又唔抵得頸!
唔該你睇番之前d 留言,好多人都有讚過洪武d 故事編得好,唔係一味鬧,證明做得好的話,網友係會認同,並唔係你所講大部分人都剩係鍾意罵戰。
黎巴嫩係一個好編 ...
都算啦
音樂無界限

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-11-3 09:44 發表

我反而有個問題.....世尊之子吞拼波斯本教有咩用???
叫o個度d人去打仗????
定係以波斯本教個名叫中原d人聽佢支笛呢???
打仗既話...好似遠過頭...元軍一定會做野..
叫中原人聽佢支笛...e+咁既形勢........同 ...
我諗世尊之子去吞拼波斯本教實有距的用意 ge ,
姑勿論距吞拼波斯本教的動機何在,
難得的係距在吞拼波斯本教之前的準備功夫,
先潛入月宗總壇查探月宗武功的奥義,
再唔知乜嘢原因識埋《明神武典》(可能係距自己推算出來...)
用 2 年時間增强自己實力先去波斯本教,
有耐性 & 有野心...話唔埋按歷代《天子系列》的模式,
世尊之子有〝帝星〞照住去爭雄天下都唔定
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-11-4 15:27 發表

我諗世尊之子去吞拼波斯本教實有距的用意 ge ,
姑勿論距吞拼波斯本教的動機何在,
難得的係距在吞拼波斯本教之前的準備功夫,
先潛入月宗總壇查探月宗武功的奥義,
再唔知乜嘢原因識埋 ...
可能佢就係陳友X
話時話..佢姓咩真係冇人知.....
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-11-5 10:13 發表

可能佢就係陳友X
話時話..佢姓咩真係冇人知.....
會唔會係張士成呀?
明教教主姓張機會好大喎
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

我一直都覺得明神武典係一門幾深奧超勁嘅絕學,但而家越來越多人識,感覺好似又無勁囉!

乜唔係得兩part人識咋咩- 十三翼當一part

我反而覺得軍好弱.....尤其是當一個徒弟都咁勁既時候

今期第三part節奏都ok 喎,李善長得到的下場,然後距再回憶返以前喺黃河同朱元璋講的〝黑暗嘢〞...
加埋李善長的內心對白,真係體現出『自食其果』哩個因果報應

音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-11-9 20:32 發表
今期第三part節奏都ok 喎,李善長得到的下場,然後距再回憶返以前喺黃河同朱元璋講的〝黑暗嘢〞...
左G報應
睇黎李善長就係老朱日後性情大變的最主要關鍵

引用:
原帖由 KING546 於 2007-11-9 17:01 發表

睇黎李善長就係老朱日後性情大變的最主要關鍵
我今期返而較欣賞大龍同合撤兒打o個場...
用d墨水黎畫d打鬥場面..真係有比心機落去....呢廿蚊真係低比
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-11-10 02:42 發表

用d墨水黎畫d打鬥場面..真係有比心機落去....呢廿蚊真係低比
希望日後有多D哩類畫風出現啦,素描的話更加好
音樂無界限

今期開始描述常遇春同日陽君心態上既轉變亦都合情合理!!!

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-11-10 02:42 發表

同意!!
玉記漫畫好小出現依d畫風(雖然我唔知點叫依d畫)
但間唔中加插一些其他風格的圖片.
會有新鮮感. 幾正

洪大龍VS合撒兒,原來只是朱元璋的想像,很是期待這場日後的龍、鷹戰!

期實洪武嘅裝作唔算得好精細,但就真係好肯試新嘢,好睇就好在呢點,好似佢早輪每次內頁版面首次用上日本浮世繪式畫風、白衣世尊陰完曰陽君後同班手下食飯嗰 Part 就用上類似黑白板畫嘅畫風、同埋全本書都無用個一句旁白而係全部由角色自己講出對白同內心感受,呢樣嘢我覺得好正!

丐幫新任幫主竟是洪大龍,這下子朱元璋進退兩難了...

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-11-13 19:45 發表
期實洪武嘅裝作唔算得好精細,但就真係好肯試新嘢,好睇就好在呢點,好似佢早輪每次內頁版面首次用上日本浮世繪式畫風、白衣世尊陰完曰陽君後同班手下食飯嗰 Part 就用上類似黑白板畫嘅畫 ...
證明袁家寶今時今日都仲有火,肯去拼,值得表揚,唔似佢舊老細成日賴d 助理,唔會檢討自己。
但我覺得袁家寶畫野仲有好多砂石,有時無須畫o既細節位佢都會畫埋出黎,太多就變得累贅。
不過總括而言,佢都係一個好主編,好有heart,努力呀!

話時話,大家仲記唔記得百顏?我仲好在意佢,唔知佢會扮咩人。
個人認為,如果要對十三翼最有利,佢應該扮元帝,除此之外不作他人選。

朱元璋登帝前最大爭議是殺死韓林兒

但係林兒係女來架喎,百顏唔似係扮女....

今期丐幫在洪大龍的領導下,正式舉起義旗,成為反元的一員!
下期鐵木真再次入關!

今期……脫脫手上有百顏支樂器……
頂!

支樂器應該係百顏送俾拉琪作為道別紀念,拉琪係隨身帶着,但係俾常遇春打傷及救走咗之後就留低响現場,於是就俾脫脫執咗!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。