推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

五月花 SPA

我想事件要了結 不要影響場主

大家都放心老闆娘待客友善 定能給大家開心的

雙飛鐘錢

我在不同地方做雙飛的經驗,只供謔:

貼士是技師的辛苦錢,無得減、無得折,
一人一份,無爭議!

至於鐘錢,很有彈性,我遇過的不同情況:
情況(一)
無所為的情況下無講價,就x2,
例如$350 x2 = $700
* 有D主持人見我(算是熟客)也喜歡雙飛,主動
打折比我,一般不多過15%,亦不會婆婆媽媽,
會收齊頭減$80-100, 只收齊頭$600-。

情況(二)
* 我 book了一位技師,主持人想我幫手為另一位
技師開鐘做雙飛,主動提出打折比我,無規定折多少,
我記得佢折$200 比我,而我係有絕對自由拒絕的,
主持也不會介意的。免一鐘的情況很少有,因為只要
技師上鐘就要鐘拆錢比佢地,如只付一鐘錢,主持人
只有幾十元,減去燈油火 = 蝕本?  
我覺得減$200已經很大方了。因為技師上了鐘,
雖說只用一間房,佢亦會損失做另一個客,所獲鐘錢
的機會成本。

情況(三) 雙飛收一鐘錢
* 主持人話有白紙,要訓練她,找了一位熟練的技師,
一齊做雙飛,學鴾漍捸A我當然亦可以拒絕,這特殊
情況才主動收一鐘錢。這亦不是行規,切勿誤會。

情況(四) 孖鐘
* 連做2個不同技師,如 90mins x 2,
熟客可能有折,情況同上,但唔憂做鼣鶗憧畦D動打折。
* 一位技師做孖鐘,90mins x 2, 都一樣。
……………………………………………………………………………………

有不少師兄客人同主持人可能已成為好朋友,
折多折少無所謂,幫手開鐘做雙飛,
技師有時唔係太琱艉竷蟡i能遷就,未必是
慷慨與否的問題。例如我最敬重的一位師兄,
某日經濟唔好,場主call佢救急,在同一日
鵀P場日間已做了一轉,佢老遠都再趕過來幫
技師開鐘,證明鷒q氣係要做的,而唔係齋講的!

我齔祭蚴Y:
# 做雙飛係客人主導,我度好個雙飛組合,
唔會因為一佰幾十折扣左右我,質素最重要,
主持人用心度個完美組合比我更重要過打折

# 而折扣是 nice to have, 可先說明條件,
例如7-8月,6簬e折多D,做生意各師各法……
折$100+ 我覺得 OK!

本帖最近評分記錄
  • ken19lam 體力 +33 讚! 2015-7-16 10:54
  • ken19lam 威望 +33 讚! 2015-7-16 10:54
  • ken19lam 金錢 +33 讚! 2015-7-16 10:54
  • william01 金錢 +30 分析詳盡,我很認同。 2015-7-16 00:25
  • william01 威望 +30 分析詳盡,我很認同。 2015-7-16 00:25
  • william01 體力 +30 分析詳盡,我很認同。 2015-7-16 00:25

引用:
原帖由 wkhh9876 於 2015-7-15 15:57 發表 大家  出來玩   只是自己有依個能力先會去的  玩下開心下  及是技師想介紹好姊妹你認識   大家都是唔好為難場主  同時大家都出來玩在甘多年啦也玩個甘多場   在此討論也對場主有所影響   大家都是尋開心   冇為傷和 ...
這是討論區,以上都是大家理性的討論,沒有傷和氣也無心為難場主

引用:
原帖由 globalwarming 於 2015-7-15 18:46 發表 我在不同地方做雙飛的經驗,只供謔:貼士是技師的辛苦錢,無得減、無得折,一人一份,無爭議!至於鐘錢,很有彈性,我遇過的不同情況:情況(一) 無所為的情況下無講價,就x2,例如$350 x2 = $700*  ...
global兄的分析很詳盡呢∼

師兄還未上五月花進行開發工程?

相關搜索目錄: 工程

引用:
原帖由 globalwarming 於 2015-7-15 18:46 發表
我在不同地方做雙飛的經驗,只供謔:

貼士是技師的辛苦錢,無得減、無得折,
一人一份,無爭議!

至於鐘錢,很有彈性,我遇過的不同情況:
情況(一)
無所為的情況下無講價,就x2,
例如$350 x2 = $700
*  ...
師兄說得對!   玩雙飛是客人主導, 玩得雙飛, 便是預了多付金錢, 婆婆媽媽的去計算雙技師亦只係佔用場主一房, 房錢應該付多付少, 還公開建議場主只收單房價錢, 這才是真正為難場主.  

引用:
原帖由 2015五月花 於 2015-7-15 12:45 發表 大家好,今日返工同事有:Sophia,豆豆,冰冰,Miumiu,越南妹Zoe,陀地妹妹Dada,Kittie,KK
這裡是否24小時營業
可否PM我 可以用whatsApp跟你聯絡的電話號碼

回復 182# 的帖子

Yes 24小时,你可以m络桐桐 3706 3892
本自同根生

相煎何太急

其實差兄都係出於善意既意見,一路以黎差兄都教左我好多野,希望各位師兄唔好誤會佢 ,另外呢個話題就到此為止啦,都係果句,希望每位師兄都可以玩得開開心心

回復 180# 的帖子

是啊,差兄
本星期有時間就會上去探鴷D持,
有段頗長時間未見過她呢。

引用:
原帖由 globalwarming 於 2015-7-15 23:22 發表 是啊,差兄本星期有時間就會上去探鴷D持,有段頗長時間未見過她呢。
抵贊,我也准^探望美人,一起支持她好嗎,看看我们N不N有缘相憛C不过鉔伝ㄔ隉A由于只有四間房V,最好早簼M老板娘預约房V+技師。

本自同根生

相煎何太急

引用:
原帖由 globalwarming 於 2015-7-15 23:22 發表 是啊,差兄本星期有時間就會上去探鴷D持,有段頗長時間未見過她呢。
她依然明艷動人,期待global兄的五月花開發報告。

回復 178# 的帖子

師兄是雙飛達人,令我等清楚晒

大家好,今日返工同事有:Sophia,豆豆,冰冰,Miumiu,越南妹Zoe,陀地妹妹 Dada,Kittie,KK

SaSa巳充電完畢,今日正式返工了

引用:
原帖由 2015五月花 於 2015-7-16 14:17 發表 SaSa巳充電完畢,今日正式返工了
阿SA充完m回来,果然Z得更清新感,很小清新,

也看到老板娘忙碌奔波,房V常滿, 使我放下心`大石,嘻嘻,

彤彤忙中偷闲还熱情款待小弟,果然窝心,抵贊。

這是事b全部報告,一礞]沒有浮誇寫作,
再次对不起大家小弟不才,文化水平不高,
寫作浮誇失b,以后N慢慢學習多多改Z,望見諒

也真心希望老板娘桐桐更上一层楼,
茩迨銕龤A學習。 改天再拜候小美人。

本自同根生

相煎何太急

概然SaSA回歸,那么補回之前开張探訪五月花情G:-

我也想美言一番,对她的讚美。

靜,果然夠静,如果你不开囗,我相信可以做到零对話
纯,果然超纯,没有脂分,沒有撈味
眼神: 交流容易过m,迷人眼神,正。
身型:完全宅男喜爰、走肥

6.4  晴,但是不是試晴,
今天試Sa,穿T恤短裤,纯洁個清纯蒸流水和特别文靜
少説話多做事的短髮技師,按摩真的非常不错,
尾段柔情似水,令人难忘,
本自同根生

相煎何太急

大家好,今日返工同事有:SaSa,Sophia,豆豆,越南妹Zoe,陀地妹妹 Dada,Kittie,KK

Sophia 身材高挑42寸長腿 文靜型  手骨按功一流 推油非常舒服  隻神偷小手一路按一路  rpp仲好似放電甘 爽  舒服到不得了

本帖最近評分記錄
  • 斯坦利 金錢 +20 多謝分享 2015-7-17 15:33
  • 斯坦利 威望 +20 多謝分享 2015-7-17 15:33
  • 斯坦利 體力 +20 多謝分享 2015-7-17 15:33

硬件一流,老闆係有心經營
但但無奈軟件dos 5.0 version
Incompatible and boot 吾起...

引用:
原帖由 wkhh9876 於 2015-7-17 13:21 發表 Sophia 身材高挑42寸長腿 文靜型  手骨按功一流 推油非常舒服  隻神偷小手一路按一路  rpp仲好似放電甘 爽  舒服到不得了
謝謝wkhh9876兄的分享。看廣告相Sophia的外型都好吸引呢∼

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 k0221 於 2015-7-17 16:53 發表
好的軟件係可遇不可求。

引用:
原帖由 k0221 於 2015-7-17 16:53 發表
咁嚴重師兄??

大家好,今日返工同事有:SaSa,Sophia,豆豆,越南妹Zoe,陀地妹妹Dada,Kittie

雙十雙陀地 冰火手雙飛

去五月花採花,發現2朵本地小花

Dada,長髮,當然有港女feel,
20+,身型平均,轉數快,幾夠fun;
KK, 後生,細細粒瘦身,較為文静
但好玩細胞唔難喚醒,兩位都有D似
品牌連鎖店的 sales lady,我期望
佢地同我講 “隨便睇、隨便揀”

角色設定 Dada 像家姐,KK 事實是好
聽話鼤茤f,開始按時 細妹在床頭,
家姐在床尾,然後,齊齊坐在我背
和腿上,此時,好似有螞蟻爬上荔枝,
再然後,大家都索性放棄按骨初衷,
過鷚搕都齊齊坐起身扒龍舟,幾cm面對面,

家姐(火)坐我前面加熱水 warm up,
細妹(冰)貼身坐我後面玩冰鎮,家姐
不斷打氣叫 加油! 加油! 作為選手,
雙手當然勤力唔會 hea,再然後,
佢地又交换位置……
估唔到古代燧人氏鑽木取火技藝竟然
可以配合到今時今日鵀B鎮習慣
再之後……兩位 sales ladies 提供
星級睇住洗白白服務,怕我冷親,讚!

對於本地小花來講,第一次就選雙飛
有D冒險,我覺得先單挑家姐,然後
再挑細妹,了解才會比較深入……

以上只是分享本人昨晚夢遊經歷,並不是
什麼新聞/報告,所以根本無乜邏輯可言

相關搜索目錄: 瘦身
本帖最近評分記錄
  • ken19lam 金錢 +35 精品文章 2015-7-20 12:49
  • ken19lam 威望 +35 精品文章 2015-7-20 12:49
  • ken19lam 體力 +35 精品文章 2015-7-20 12:49
  • messenger 體力 +50 謝謝精彩分享∼ 2015-7-19 09:41
  • messenger 威望 +50 謝謝精彩分享∼ 2015-7-19 09:41
  • messenger 金錢 +50 謝謝精彩分享∼ 2015-7-19 09:41
  • william01 金錢 +30 多謝分享 2015-7-19 09:08
  • william01 威望 +30 多謝分享 2015-7-19 09:08
  • william01 體力 +30 多謝分享 2015-7-19 09:08
  • 斯坦利 金錢 +30 精品文章 2015-7-19 00:59
  • 斯坦利 威望 +30 精品文章 2015-7-19 00:59
  • 斯坦利 體力 +30 精品文章 2015-7-19 00:59

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。