推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

[建議] 王風雷傳

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-7-27 15:39 發表

我唔制,我要七十歲都可以「起雙飛」!
小心馬上風

我最近D女都冇用冰水架喇﹐齋用熱茶﹐俾我練全陽境界。
引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-7-27 06:24 PM 發表
一啖熱茶,一啖冰水,一啖熱茶,一啖冰水,一啖熱茶,一啖冰水, ...

相關搜索目錄:
山不再崎岖,但背影伴你疲累相对

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-7-27 23:03 發表

老邪廢哂功都一d都唔驚.仲周圍兇人

見到金鵬淆哂底個樣真係古怪

不過最古怪都係金羅柚,個感覺好似神鵰入面既西毒咁........
完全唔明...明明上期先話佢要去幫人...今期就變低能仔~~

唔係好明
達摩是魏晉南北朝時期人物
而九陽九陰,以金鏞的創作,是宋明時武學,中間相差成千年
以老黃龍虎門來說,九陽好似是明朝傳真教呂純陽

咁...人地都未創出武功,達摩在千年前已經估計出有人創出九陽九陰,再創出破解既暗黑?

引用:
原帖由 桃花居士 於 2008-7-28 10:55 發表 唔係好明
達摩是魏晉南北朝時期人物
而九陽九陰,以金鏞的創作,是宋明時武學,中間相差成千年
以老黃龍虎門來說,九陽好似是明朝傳真教呂純陽

咁...人地都未創出武功,達摩在千年前已經估計出有人創出九陽 ...
佢唔通想話王重陽,同九陰創始人升左仙之後,時光到流,回到南北朝,同達摩研究武學,又或者相反,是達摩去到未來? 
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-7-28 15:53 發表

佢唔通想話王重陽,同九陰創始人升左仙之後,時光到流,回到南北朝,同達摩研究武學,又或者相反,是達摩去到未來? 
神兵3.5到既炎帝係未來空間創左不死鳥神功,
(不過回到過去時巳死,都唔知佢係點傳功於後世),
可能遲下龍虎門又同神兵掛勾,講達摩搵到陰陽令穿梭時空

李中興編的故仔都係亂鳩咁編,
一個胡編劇,一個李編劇...〝龍虎門〞完完全全死喺距地手上.
好彩玉記仲有本〝天子6〞都算keep得住
音樂無界限

等我試下解畫:

會唔會到時話達摩同王重陽其實係同一個人??
達摩鍊到飛昇...再長生不死咁隱姓埋名成千年...其間由信佛..(因睇左本"道得經")而變左道教人....仲識得易容(平時成個道仕咁...本來面目or一個人o個陣就變返做地中海).....仲創埋9陰9逍9陽999999乜乜物物....最後仲改姓周....創埋9999千足純金
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-7-27 23:03 發表

老邪廢哂功都一d都唔驚.仲周圍兇人

見到金鵬淆哂底個樣真係古怪

不過最古怪都係金羅柚,個感覺好似神鵰入面既西毒咁........
會唔會人地唔知佢已經廢左功呀? 

引用:
原帖由 阿左 於 2008-7-26 19:39 發表
失望,睇左今期真係好失望...

劍妖係大白鯊體內練功,直情係海虎條橋

重要問題一個:究竟係聖上定係風雷令時間停頓,
風雷停左係到,部lift都係停左係到,不過聖上郁得,即係點呀?

金鵬見過大場面,就算冇哂 ...
咩呀? 本書主角唔係白運浪咩??  
The Flying Finn

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-7-27 21:37 發表

我問過做醫生的朋友,佢地話小弟弟,如果經常受極熱或極冷對待,小弟弟壽命都短d
暗黑, 係咪即係熄燈然後掛毛巾?
The Flying Finn

睇鼲搹h期覺得風雷齔e面製作比小龍好好多(雖然都仲同火雲邪神差好遠),真係算OK,但係今期劇情睇見老金無啦啦變成痴線傻佬,真係有D頂唔緊,大佬,大奸大惡金羅漢就算大徹大悟,都最多咪做人態度好D,段估都唔會鰼鴃A唔通玉記嚚s劇真係覺得做好人=傻?金羅漢只係突然想做好事而唔係因為走火入魔痴Q鬫茧L啦啦想做好人呀鄺生、李生!p過今期老金“踢拖”荂妙L老威”飲“老麥”汽水個造型真係幾耳目一新,幾有渡假feel!

今期老鄺鰡M欄度話佢地其實好醒,根本九陽、九陰同達摩相差幾百年都會俾達摩破驉A佢地根本係佢地一早設定鵅A仲話大家落去就知點解渦,我頂!簡直係真人示範咩叫「馬後炮」,我諗如果我地大家都唔提,等本書完鬙提出,我真係好想睇你班廢柴編劇點拆!

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-7-29 10:13 發表
今期老鄺鰡M欄度話佢地其實好醒,根本九陽、九陰同達摩相差幾百年都會俾達摩破驉A佢地根本係佢地一早設定鵅A仲話大家O落去就知點解渦,我頂!簡直係真人示範咩叫「馬後炮」,我諗如果我地大家都唔提,等本 ...
肉王朝果然多人材, 咁都講得出...... 真係.....

很期待黃生日後交待點解達摩會識九陰同九陽的神功
不如順便講埋點解洪東點解可以不耗半點功力就救得番石鐵
順手一提點樣明明自斷經脈都可以快速復元,
仲有點解烈陽神n年前可以使出黑級浮屠,但招不過三
仲有達摩神腿明明失傳點解邪神父子會練得到

哈哈,班編劇記得先算~
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +20 精品文章 2008-7-29 22:07
  • 冰河 威望 +20 精品文章 2008-7-29 22:07

期實時空差錯呢鑊嘢,我點睇佢哋都係拆唔掂,無論條喬點扭都係死,以我個人嚟講,响龍虎門嘅世界,你點玩你老黃D絕世神功,刀槍不入飛天遁地我都可以接受,都仲當你係武功力量嘅表現,但係一旦你話可以穿越時空,老實講,我真係接受唔到,老鄺你唔好問點解我可以接受九天飛升、御劍飛行、返老還童、威力有如核彈嘅九陽大霹靂、完全違返地心吸力嘅電光毒龍鑽,但係就接受唔到時空穿梭,因為呢本係龍虎門而唔係神兵!

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-7-30 10:44 發表
期實時空差錯呢鑊嘢,我點睇佢哋都係拆唔掂,無論條喬點扭都係死,以我個人嚟講,响龍虎門嘅世界,你點玩你老黃D絕世神功,刀槍不入飛天遁地我都可以接受,都仲當你係武功力量࢚ ...
時空差錯呢鑊嘢,可以任佢地講遮
既然有飛升呢家野,可以無限作大

可以講達摩在魏晉南北朝時飛升左
跨越時空一千年後,閃左去左宋元明時期
啟發左王重陽等人創出九陽九陰,自己又創出暗黑克制九陽九陰

亦因為達摩超越時空,可以去到愛因斯坦時期
教左佢相對論,利用光速可以令時間推前or倒流

仲可以講達摩以不死身來到現代,用佛法點化左曾蔭權,醒d外傭稅俾中產...

明天漫畫展"達摩" 都有去, 並教老肉郎唔好"精留中國"
仲教訓老肉郎班手下,  唔好成日後知後覺先扮高明.

相信日後天哥都會係龍虎門到客串一兩期

最新廣告說金羅漢去不到金鐘罩十一關,還竟然得番0.5關...

相關搜索目錄: 廣告

點解風雷出殯咁大件事,龍虎群英一個都冇出席?

引用:
原帖由 冰河 於 2008-8-1 21:23 發表
因为同阿飞鹰叔个丧礼相冲嘛!
過去的心火般灼熱,今天已變了冰凍。。。。。。。

引用:
原帖由 冰河 於 2008-8-1 21:23 發表
係咪風雷通知左佢地,自己未死!
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

今期古堂登場,他就是之前救風雷的電單車男.

相關搜索目錄: 電單車

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-8-2 15:52 發表

係咪風雷通知左佢地,自己未死!
唔可以咁寫,因為會穿煲.......
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +8 我很贊同 2008-8-4 21:33
  • 冰河 威望 +8 我很贊同 2008-8-4 21:33

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。