推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

[桑拿浴室] 薀莎水療 (Windsor Spa)

本主題被作者加入到個人文集中
引用:
原帖由 SPA愛上她 於 2010-11-17 21:56 發表
師兄:我守信再現,是日食到味道好,支竹馬蹄羊腩煲正。
又M到日日發主理,好洐n記住,感謝。
咦 師兄又知在下,今晚會出現。
ching 返尼拿?
有機會做埋日日發的姐姐日日久,
不過姐姐通常無咁早返, 2-3 pm到.

相關搜索目錄: SPA

師兄:一於3時恭候,两個骨後入席,預約日日攪

引用:
原帖由 SPA愛上她 於 2010-11-17 22:21 發表
師兄:一於3時恭候,峟荌帖嶀J席,預約日日攪
你咁聽話o既, 我提議你做邊個你就做邊個.

飯餐, 下次試蒸鯇魚, dup前、後吃都可,
飲壺特色花茶, 食件菠蘿包、桴, 一份「老」水拼盤,
蝦攪燒賣牛肉
留意下有無特色小吃如乳鴿、炸鰝鷜,
如果唔驚凍, 在水池區雪櫃自取雪糕、果凍、豆腐花、椰青,
自斟五花茶、夏枯草、雜果汁.....

相關搜索目錄: SPA

引用:
原帖由 楊過之子 於 2010-11-18 09:14 發表

美食之旅

秀色可餐
楊兄仍繼續做廿八?

師兄:有明燈指引,怎會放過,5選1,還有4美。
唔問唔知,有乳鴿食。

引用:
原帖由 SPA愛上她 於 2010-11-18 10:08 發表
師兄:有明燈指引,怎會放過,5選1,還有4美。
唔問唔知,有乳鴿食。
間中有,
其實你一入休息室, 望望餐桌旁牆上所貼當日提供之食物,
以前仲試過有紅酒牛肉飯,鴨胸天使麵, 凱撒三文魚沙律.

相關搜索目錄: SPA 紅酒

溫莎D野難吃。

我去過大大小小好多場,以食物質素和味道來講溫莎是屬於差果D,搞到我成日要系
樓下大X樂開完餐先上去,睇來要換個廚先得啦

引用:
原帖由 mac168 於 2010-11-18 11:45 發表
我去過大大小小好多場,以食物質素和味道來講溫莎是屬於差果D,搞到我成日要系
咁味唔係場食,只dup骨水療o羅.
大X樂又唔見得好食o者, 而家仲因扣錢事件而遭食客軟性杯葛靜好多.

相關搜索目錄: 水療

引用:
原帖由 mac168 於 2010-11-18 11:45 發表
我去過大大小小好多場,
咁兄台認為邊度好食?

回復 1784# 的帖子

i dont really agree that Cafe de Coral is much better than this Sauna. Would c-hing recommend anywhere can hv nice quality of food and good place for massage??

引用:
原帖由 fitman 於 2010-11-18 12:07 發表
i dont really agree that Cafe de Coral is much better than this Sauna.h:" /> Would c-hing recommend anywhere can hv nice quality of food and good place for massage??
awaiting ching's response.

引用:
係咩?小弟好少係呢度開, 記得只試過咖哩, 炒蛋......正常law......燒味就認真麻麻。點心拼盤都可以.......某平價樓集團貨仔。 我通常只食三文治, 多士等..........都正常, 茶玅U貨色。不過佢地d鮮橙汁幾好ga.

大x樂........m...個人吾好!

相關搜索目錄:

你問我就當然是棕楠海了,直情可以上Openrice,甘一分錢一分貨是應該的。以夜晚小菜來講天鵝湖同東泉都掂。

引用:
原帖由 yellow40 於 2010-11-18 12:20 發表

燒味就認真麻麻。
好瘦.

ching你如果親眼見水池果兜咖哩魚旦系點溝出來的,我估你無會吃。我就接受唔到。

引用:
原帖由 mac168 於 2010-11-18 12:26 發表
你問我就當然是棕楠海了,直情可以上Openrice,甘一分錢一分貨是應該的。以夜晚小菜來講天鵝湖同東泉都掂。
而前太陽凱撒的飯都幾好, 棕南海我看係尼兩年轉手後才好左.
天鵝湖唔駛講
東泉我就不苟同了.

引用:
原帖由 mac168 於 2010-11-18 12:30 發表
ching你如果親眼見水池果兜咖哩魚旦系點溝出來的,我估你無會吃。我就接受唔到。
我點都唔食咖哩魚旦(the sight of curry is unbearble to me and
that of its manipulation....unthinkable),
但牛腩、豬手我有見係房拿過尼加入去,處理尚ok.

引用:
樓下大X樂開完餐先上去,
建議ching 係都唔好去大記食, 過英皇道對面個D.

講起英皇道, 尼段英皇道充滿我兒時回憶,
我約兩三歲到十二三歲就住係蘊莎對面那幢大,
(現在地鐵上蓋有行人天橋連接兩邊)
屋企望出去係鑑鴾W邊的山景「康福台」以至北角整個半山
媽媽每天帶我行路到舊皇都戲院附近的路德會錫安堂幼稚園返學,
佢去春央街街市買R, 在家裹穿下珠仔車下衫幫補下.仲記得有次發燒阿媽抱住我去渣華道睇個無牌西醫(可能有牌的收左).
我喜歡到「台灣民生物產」買零食,
一家人有時上可大飯店吃飯, 或者行路到近清風街的「新興」
(近關德興醫館)食粉麵,星期日就到皇都隔鄰的「麗宮」飲茶,
我順便走入皇都商場內的跌打醫館睇下副skeleton.
然後行去維園小童群益會圖書館睇「愛的教育」、「福爾摩斯」中譯,
新雅出版的三國演義、紅樓夢連環圖, 在圖書館出面同其他細蚊仔
打康樂棋, 到維園另一邊玩放船仔, 之後行下大丸百貨.
我剪髮就係電氣道一個街邊檔剪, 有超人公仔書睇,
自己仲用零用錢係報紙檔買「李小龍」、「龍虎門」睇
升上小學每天坐保姆車返灣仔聖若瑟,
行路去維園泳池上市政局的習泳班.
T shirt 褲係馬寶道街市買, 之後就到健威花園對面的公園仔攀上火箭玩
暑假就係陳維周小學學打排球.
後來仲參加灣仔聖雅各, 小學六年班就跟D 大哥哥爬馬鞍山.
有些雜物幫襯華豐, 靚D就去新都城.
那時新光戲院都有西片.
買陸小鳳、楚留香小說要行到o魚涌新威園商場內書局.

(梁羽生的就坐叮叮到大會堂圖書館借.)

相關搜索目錄: 幼稚園 小說 報紙

而家二樓的藝都做緊十蚊鬆D 嚙N味飯.

引用:
原帖由 carmanlamlam 於 2010-11-18 13:49 發表
those were the days......
i lived close to that area too
果時北角宣道會唔係炮台山地, 而係「嘉記」果頭.

呀係, 現在夜更27應該岩你.

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-11-17 22:27 發表

你咁聽話o既, 我提議你做邊個你就做邊個.

飯餐, 下次試蒸鯇魚, dup前、後吃都可,
飲壺特色花茶, 食件菠蘿包、桴, 一份「老」水拼盤,
蝦攪燒賣牛肉
留意下有無特色小吃如乳鴿、炸鰝鷜,
如果 ...
有宵夜食嗎?
我次次食多士炸...

相關搜索目錄:

其實肯行少少清風街好多好野吃,我通常Park車系AIA Tower,行過去吃完再去蘊記就岩嗮。除左大X樂,吉X家我都成日幫襯架。其實我要求都唔高啊,但蘊記的伙食真系達唔到我最低要求。我個FRIENG話系蘊記飲過苦的例湯,你話死未。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。