推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 百發百中 於 2006-11-24 01:47 AM 發表
其實睇完今期

最唔明都係藍浪點解唔喺做低老妖之後,拎佢條屍,或者切佢果頭送俾紅使者?

就咁尤得老妖攤在地下???

反正都要同龍虎門結怨,無理由唔物盡其用!!

咪就係, 藍浪深謀遠慮, 有乜理由唔防火燒佢、或者切開老妖十件八件?? 之前大大隻標題話"老妖之死", 結果都係生勾勾企係度, 二十年前既引人手段, 今時今日都仲用, 黃獄狼唔該醒下啦

仲有呀, 老妖班友一味開口埋口多謝石鐵石鐵....大佬呀, 如果唔係有金鐘罩療傷篇, 老妖真係死得啦, 石鐵點提醒都冇用啦, 反而冇人話感激阿柴, 阿柴先係最大功臣, 剩係王小龍一句: "靠你啦"......為了著重描述石鐵和老妖關係就疏忽正常既邏輯, 真係唔多惦

我好欣賞四龍為人,今次要面對星宿派,真令人擔心,希望佢逢凶化吉,我唔想老天尊又要「白頭人送黑頭人」!

從今次戰況來看,醉魔老妖再碰頭,我覺得醉魔坐和望贏!

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-11-26 09:47 PM 發表
我好欣賞四龍為人,今次要面對星宿派,真令人擔心,希望佢逢凶化吉,我唔想老天尊又要「白頭人送黑頭人」!

從今次戰況來看,醉魔老妖再碰頭,我覺得醉魔坐和望贏!
我反而覺得老妖會贏喎,話晒佢上次輸左,下次打個時唔多唔小都會"爆下氣"掛,況且醉魔收人錢我諗都唔會去到咁盡啦

我都唔想四龍死呀

引用:
原帖由 failong 於 2006-11-27 09:37 AM 發表

我反而覺得老妖會贏喎,話晒佢上次輸左,下次打個時唔多唔小都會"爆下氣"掛,況且醉魔收人錢我諗都唔會去到咁盡啦

我都唔想四龍死呀
但係四龍只係勁黑龍小小, 根本冇得打!  老王話蚩尤係教主級數,只係唔夠邪神同聖上勁!  四龍以體重+大舊 X 3 power up 又令計lor!!!
The Flying Finn

引用:
原帖由 Mika 於 2006-11-27 02:06 AM 發表

但係四龍只係勁黑龍小小, 根本冇得打!  老王話蚩尤係教主級數,只係唔夠邪神同聖上勁!  四龍以體重+大舊 X 3 power up 又令計lor!!!
一定唔會死..你地幾時見e+既龍虎門係會死人?????
我估到時4龍只係比人打到重傷..之後黑龍就會話佢幫過我...要為佢報仇...之後又多條線...龍虎門又多個對手~~~又拖到幾百期....

我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2006-11-27 10:11 AM 發表

我估到時4龍只係比人打到重傷..之後黑龍就會話佢幫過我...要為佢報仇...之後又多條線...龍虎門又多個對手~~~又拖到幾百期....
我都覺得四龍或二郎神依d角色冇一,二百期都唔會咁易死.
好似電王,醉魔,劍妖依d角色都可以捱咁耐.
(電王,劍妖在舊著出左唔係好耐就死的)
其他新出的角色又點會咁易死丫?

引用:
原帖由 KING546 於 2006-11-27 10:35 AM 發表

我都覺得四龍或二郎神依d角色冇一,二百期都唔會咁易死.
好似電王,醉魔,劍妖依d角色都可以捱咁耐.
(電王,劍妖在舊著出左唔係好耐就死的)
其他新出的角色又點會咁易死丫?
又係嘅, 死左冇得拖書,老玉郎冇咁笨!!!

引用:
原帖由 不平凡人 於 2006-11-27 10:11 發表

但好大機會俾星宿D人吸功或化功! 

引用:
原帖由 Mika 於 2006-11-27 10:06 發表

其實四龍唔止勁小小,擂台戰個陣,看出單論內功廿四層天,大約相等於第八關,但黑龍招式精妙,四龍處處受制,不過四龍一運廿五層天,已把劣勢挽回,旁白也說「強弱亙見」,黑龍想打下去,只不過是好勝而已,黑龍基本上已見底,而四龍仲有廿六層天未出!

引用:
原帖由 獵食者 於 2006-11-25 16:13 發表
點解好似冇人同我一樣認為..小珮自己返日本...呢個係好唔logic o既問題
當然唔logic la, 但係你忘記jor老黃係新著龍虎門中, 所有的女主角都從未出事過 !

係舊著, 晨早已經 ......

引用:
原帖由 Popeye123 於 2006-11-27 02:03 PM 發表

當然唔logic la, 但係你忘記jor老黃係新著龍虎門中, 所有的女主角都從未出事過 !

係舊著, 晨早已經 ......
係舊著,主角個呀媽都好開放!!

總結整個的事件:
- 無厘頭打電話去date阿老妖
- 無厘頭老妖因為一個面具失控
- 無厘頭老妖打輸比醉魔
- 無厘頭藍浪唔切老妖個頭
- 無厘頭金鐘勁保住老妖心脈然後可以治癒老妖
我相信厘個係一個局,但是欺騙對象係 ... 讀者

講開龍虎門結構大,因為經常挖角
羅剎教 -> 二妖
白蓮教 -> 月聖使

我時常以為d人叛教好大件事, 但你看到羅剎教主都吹ar老妖,飛妖,劍妖ng脹 ....
可憐ar瘋妖打生打死, 逃跑少少就要死

引用:
原帖由 Popeye123 於 2006-11-27 02:56 PM 發表
總結整個的事件:
- 無厘頭打電話去date阿老妖
- 無厘頭老妖因為一個面具失控
- 無厘頭老妖打輸比醉魔
- 無厘頭藍浪唔切老妖個頭
- 無厘頭金鐘勁保住老妖心脈然後可以治癒老妖
我相信厘個係一個局,但是欺騙對 ...
我覺得老妖性格同好多火爆老人家一樣, 為一個面具失控是人之常情, 但最勁係藍浪點會估到棍妖個面具有咁大威力.
本人相信藍浪絕對食左三家茶禮, 他其實是火雲邪神派到白蓮教, 挑撥白蓮教與龍虎門的恩怨, 手下留情, 只為讓老妖殺多幾個白蓮教中人. 如果係咁就好了! 因為龍虎門D歹角全部蠢到爆, 沒有一個有枭雄應有的媒略.

聖上那條假死橋, 讓人完全明白麼叫昏君; 老邪神攻打白蓮的表現也像一個老人痴呆; 白骨又沒有能奈.

不過都啱, 如果歹角又聰明, 武功又好, 龍虎門點夠佢地嚟! 呢方面正好表現到香港人比其他地方的人較有小聰明, 都算反映現實.

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 Mika 於 2006-11-27 06:55 AM 發表

係舊著,主角個呀媽都好開放!!
你唔好唔記得...呢本係兒童漫畫..........唔會有d IIB級以上既野出現O係度既~~~~~
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2006-11-27 04:19 PM 發表

你唔好唔記得...呢本係兒童漫畫..........唔會有d IIB級以上既野出現O係度既~~~~~
唔通舊著係III級既

我睇過幾期,條條女都好似俾人搞過晒咁(唔知有冇記錯呢)

引用:
原帖由 gregoryliu 於 2006-11-27 07:17 AM 發表

我覺得老妖性格同好多火爆老人家一樣, 為一個面具失控是人之常情, 但最勁係藍浪點會估到棍妖個面具有咁大威力.
個面具都有咁大威力,棍妖佢剩低果支遺物三絕棍應該都唔小嘢,下次藍浪遇到老妖時咪可以攞嚟威脅佢講∶“嗱,老妖,你好自己自盡喇,如果唔係嘅話我就屙督尿落去!”
分分鈡老妖會照做都唔定!

藍浪:「喂,龍虎門呀?,麻煩叫老妖聽電話,話係藍浪搵佢呀!」

好野,仲頂隱過周星馳 D 對白。老黃,都叫你殺班廢人編劇,索性係度抄劇本,即炒即食,幾好呀!

認真嘅!唔通藍浪真係專登「吹水」,背後佢有陰謀!

引用:
原帖由 lcy2k 於 2006-11-27 18:22 發表

個面具都有咁大威力,棍妖佢剩低果支遺物三絕棍應該都唔小嘢,下次藍浪遇到老妖時咪可以攞嚟威脅佢講∶“嗱,老妖,你好自己自盡喇,如果唔係嘅話我就屙督尿落去!”
分 ...
棍妖支棍好似叫「雷霆怒」

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2006-11-27 19:31 發表
藍浪:「喂,龍虎門呀?,麻煩叫老妖聽電話,話係藍浪搵佢呀!」

好野,仲頂隱過周星馳 D 對白。老黃,都叫你殺班廢人編劇,索性係度抄劇本,即炒即食,幾好呀!
唔知藍浪打電話時,使唔使按133(不顯示電話號碼)呢?

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-11-27 12:30 PM 發表

棍妖支棍好似叫「雷霆怒」
好似係貴野黎...其實藍浪會唔會係攞埋出黎...不過見到支好野...就落左格..收埋黎自己駛(OR賣左佢...應該值唔小錢))剩係拎個面具出黎...同老妖玩呢?????
                       /□\/■\
                        ||  ||

http://www.ruffianhk.com/

係其他論壇睇到....應該未係完全版....

不過....睇番....真係好回味...

再睇番而家.....不禁.....唉....
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +20 精品文章 2006-11-28 14:03
  • 冰河 威望 +20 精品文章 2006-11-28 14:03

引用:
原帖由 tangoho 於 2006-11-28 09:52 發表

個支棍好似唔係叫雷霆怒...之前個支三折棍就係...佢學左求敗棍法用左支直棍

其實碌棍藍浪一早用左啦.你地唔知咩.早兩期佢同修羅男"著"短聚左兩粒鍾..........

所以佢今次都唔多想再望到碌棍..
支直棍係叫雷霆怒!請看圖的左下角!
http://mh.www.jumpc.com/display.asp?id=8645&page=22

再看藍浪封相個期,藍浪只係要求做「一人之下,萬人之上」,橫掂王伏虎辭左工,咁聖上封藍浪做「月聖使」或「副教主」,都夠哂「一人之下,萬人之上」啦!東方無敵何必要破袓訓呢?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。