推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

四大名捕討論區

如果我係唐十五
知道咁多人圍自己
我仲唔除埋第三隻指套
同全部人一齊死咩
不過果度都係幾個主線人物
應該好難會咁做= =

宜家佢一本書做緊幾個地方既事
係會有少少拖既感覺
加上  仲係雷損 唐灑雨  都唔知要講到幾時= =

不過佢既好睇之處就係劇情估唔到
(可能我蠢= =) 希望有新驚喜

其實我估計唐十五最後都會係自殺多....斷估佢唔會想死係其他人手上,如果佢唔死又著草的話,咪又係好似元顏決咁,況且日後如果再講關於佢既故事,吸引力都一定會大減,小弟都係希望下一輯會係逆水寒或者骷髏畫,寫番一d原著既劇情。

我估唐十五會「谷」死自己喎!!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

睇完今期,我覺得唐明皇超勁,又一個打不死!!
我唔明,話每把劍有佢既特性,所以周白宇控制唔到「九五」,係佢失策!?
咁,點解唐明皇唔會控制唔到冰封劍??唐明皇有冇鍊過類似既武功!! 點解唐明皇隻手唔會變雪條??唐明皇取冰封劍又唔叫失策,唔通佢一早知道冰封劍係一把冇性格既劍??
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 小小力 於 2007-1-17 09:43 發表
我唔明,話每把劍有佢既特性,所以周白宇控制唔到「九五」,係佢失策!?
咁,點解唐明皇唔會控制唔到冰封劍??唐明皇有冇鍊過類似既武功!! 點解唐明皇隻手唔會變雪條??唐明 ...
我都係咁話....真係好夾硬O黎咁要周白宇輸俾唐明皇, 仲要咁快手響追命到之前擺平唐妞...太不可思議喇

可以話兵器係有靈性...但有無誇到俾第二個一拎上手就會控制唔到佢被佢所傷先....攪到又好似睇緊神兵D 天馬行空橋段咁....都唔合常理

扮唐十五去北城既又會係邊個呢?? 唔通係唐冰 ...

扮唐十五去北城既又會係邊個呢

引用:
原帖由 小小力 於 2007-1-17 09:43 AM 發表
咁,點解唐明皇唔會控制唔到冰封劍??唐明皇有冇鍊過類似既武功!! 點解唐明皇隻手唔會變雪條??唐明 ...
同意呀!
另小弟以為冰封劍:劍刃是以內功寒氣成形,其實明皇應該用不了。這個真很不合理。

如果要勉強解釋,只能夠話「九五」個性太強。不過真的很勉強。
得之我幸,失之我命。

引用:
原帖由 色即是空 於 2007-1-17 04:00 PM 發表

可以話兵器係有靈性...但有無誇到俾第二個一拎上手就會控制唔到佢被佢所傷先....攪到又好似睇緊神兵D  ...
這個小弟有點不同的看法,白宇只是「九五」一振,握不緊劍柄,故被明皇所傷,應該無被兵器振傷。
得之我幸,失之我命。

看來元顏妞是死定的了,不然追命也不能再有所提升吧﹗至於周白宇看來最後也能見著鳳欣如才死吧﹗不過我覺得鳳欣如該一早死了。(被周白宇凍死)
而最後除了四大名捕外、諸多先生,相信只會死剩殷乘風、金劍和唐冰冰吧﹗(唔計金風細雨樓的及其他閒角。)

下期就會知元顏妞追命會失去她 定係仲有機會同佢一齊 好想知 lol
不過一提追命 唔記得各位仲記唔記得追卸既金句(xxxxxxx自欺苦欺人)<---依句
因維本人係追命既粉絲 但係屋企地方細 只可以每期睇完就掉左佢~_~
儲唔到又唔記得左追命講果句野 希望有人可以幫下我講返出黎~0~

追命:
死,總勝過雖生尤死!
得之,我幸;失之,我命…如此而已..
既然是命中注定,為何仍要為此而痛?
痛得要命,痛不欲生
忘了忘不了, 痛極仍是痛,不幸強說幸,欺人苦自欺….. 追逝

引用小弟的post#183:
引用:
原帖由 酒徒 於 2006-11-30 12:20 AM 發表
......我估誰會犧性:
1:周白宇,該死而未死的!好兄弟藍元山也死了,他不死怎樣去對得住元山呢?
2:妞妞,要追命創新招太難啦,又死心上人,創新招第一捷徑也,即使無新招都可以用返追逝!
3:唐不阿,雖然有前途,但死去令大家對佢難忘一點,帶點新悲情主義。不想他死卻又要死,編劇專長!
4:唐瀟雨,為桃花報仇而死,合理!
......
第一項:未中!
第二項:似乎就中!
第三項:中!
第四項:似乎唔中!
得之我幸,失之我命。

引用:
原帖由 小小力 於 2007-1-23 09:07 AM 發表
追命:
死,總勝過雖生尤死!
得之,我幸;失之,我命…如此而已..
既然是命中注定,為何仍要為此而痛?
痛得要命,痛不欲生
忘了忘不了, 痛極仍是痛,不幸強說幸,欺人苦自欺….. 追逝
得之我幸,失之我命。

扮唐十五果個係
唐門皇條o靚
唐鷹

唐豹

下期話再有人會死,果個應該會係唐明皇吧﹗追命一招追逝ko佢....咁總壇呢面就基本上玩完.....只差周白宇趕返神候府要交待jei...

睇完今期,故事上好似無乜好同大家討論(近來故事都比較悶同有 拖既感覺),反而想講下唐冰冰呢個角色。書中講既唐冰冰足智多 謀,係唐門既軍師,武功高強,相信不下於唐不阿。但在整個故事 中都有欠發揮,智謀方面,請問有邊樣令你覺得佢好聰明呢?話佢係唐門既軍師,但其實所有計劃都係唐十五自己諗出黎。叫佢守總部 又守唔住,仲係乜都冇做o個隻。武功方面,佢除左用赤日藍月爪代 唐十五併過蘇夢枕一野之外,基本上係冇出過手。大爆炸之後, 講佢已經幾近武功盡失,加埋追命都話打唔過唐明皇,真係唔死都 冇用。在整個故事中(或者係對唐門黎講),可以話係可有可無。
大家點睇呢?

引用:
原帖由 急電 於 2007-1-25 01:24 發表
下期話再有人會死,果個應該會係唐明皇吧﹗追命一招追逝ko佢....咁總壇呢面就基本上玩完.....只差周白宇趕返神候府要交待jei...
下期話再有人會死,果個應該會係元顏妞!!

引用:
原帖由 小小力 於 2007-1-27 15:15 發表

元顏妞已經是死定了.....應該仲有一個人下期會死....所以我估係唐明皇

引用:
原帖由 小小力 於 2007-1-27 15:15 發表

Should be 周白宇 die.

引用:
原帖由 highways 於 2007-1-29 11:43 發表

Should be 周白宇 die.
我諗應該未有咁快再講周白宇的,點都會講到佢趕到返神候府先....

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。