推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 ding 於 2007-10-27 18:49 發表
謝謝咁多位!
同意tony兄所講, 大陸d黃綠通常只睇錢無人性, 分分鐘仲衰過唔睇....
所以如果實在無辨法睇私家既應該去政府處求疹!
根本政府想推卸「醫療」呢個責任好耐, 從轉做醫管局開始已經係咁,
想信大方 ...
我想講係由你睇左社會衛生科起,你就可能要捱貴好多/ 甚至唔受保醫療保險,同埋你搵熟人買仲pk,分分鐘攪到所有人都知你中招
當然,上述純屬個人意見,堅持政府好d、不同意見唔需要回帖,你如果覺得自己0岩,咁我錯lo....費事罵戰

相關搜索目錄: 保險

引用:
原帖由 kwok138 於 2007-10-27 15:14 發表
ISAIDNEVERAGAIN兄,

唔好灰心! 我既情況都同你差無幾, 舊既去左, 新既又黎! 唯有保持身心健康, 早睡, 多運動........總有好既一日!

小肥t兄,

你而家既情況點樣?

ding兄,

共勉之!

stanleysex兄, ...
唔太好........

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 ding 於 2007-10-27 18:49 發表
謝謝咁多位!
同意tony兄所講, 大陸d黃綠通常只睇錢無人性, 分分鐘仲衰過唔睇....
所以如果實在無辨法睇私家既應該去政府處求疹!
根本政府想推卸「醫療」呢個責任好耐, 從轉做醫管局開始已經係咁,
想信大方 ...
有預防疫苗???係咪要無中過招先打得架???
可以請c兄快d post條link出來嗎???

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-10-28 01:11 發表

我想講係由你睇左社會衛生科起,你就可能要捱貴好多/ 甚至唔受保醫療保險,同埋你搵熟人買仲pk,分分鐘攪到所有人都知你中招
當然,上述純屬個人意見,堅持政府好d、不同意見唔需要回帖,你如果覺得自己0岩,咁 ...
係度先向肥t兄道歉先, 可能我表達得比較差, 又打到鬼咁多字,
令大家中間有少少誤會左, 實在對唔住
首先我絶對「冇」覺得政府好d, 尤其覺得油記唱人個名既「特別服務」更係奇差.....
﹝如果唔係我自己又點會選擇左睇私家呢?﹞
好同意肥t兄所講, 如果睇過性病, 保險係差好多,
個經紀衰d既仲會用歧視既眼光望你......愛滋更係無得保的!
﹝我睇親都係用自己荷包d錢, 無用保險........
我諗我同tony兄所針對的是「大陸的黃綠」,
大家上開去都知d城中村或市鎮仔中甚多街招貼左係電燈柱.....個d見到真係怕怕.....

所以我想大家都絕對認同係香港既私人專科診所求醫會係最好最好既選擇!!
﹝我自從問左tony兄dr. ho既資料後, 到而家都一直係睇佢.........﹞

我可能太心急,入來都無打招呼...大家好,我係搵左好耐先揾到呢個貼0既, 想好心人幫幫我.

我咩都驗晒就係唔知hpv點驗,睇到呢個貼先知可以做咁多詳細檢查,差唔多到兩年,雖然無發病,但係個心仲好亂.我唔想搵到個醫生就咁話你冇事,一係話有殺錯無放過穩陣d,想問下去dr.ho度檢查,做晒藥水,切片,顯微鏡,瑪麗醫院hpv全部分型....總之可以買個安心0既檢查都做...,大概幾多錢?報告要等幾耐?因為我已經移民外國,唔想外國睇,我睇醫生d英文又唔掂.唔該各位大佬pm dr.ho地址電話比我. 等我返來去佢度檢查...

貼上一d係網上search到既一d資料, 純粹比大家睇下
先聲名只係轉貼, 絕不構成任何建議及推廌, 詳情請向你地既醫生查詢!!

生果網既介紹
升島既報道
第二個地方既報章報道﹝好似係大馬﹞
(pdf)香港立法會文件﹝頁10﹞
(pdf)澳洲政府文件﹝中文﹞←←【唔該強政勵治既香港政府學下野】
台灣醫院訊息

係網上search仲有好多好多其他報道, 亦同時有好多爭議
﹝如:對男性有冇用呢?受過感染仲打唔打得呢?﹞
生果網既報道2﹝講男性﹞

綜合d資料暫時睇黎都係以9至26歲女性為主要對象,
希望快d發明到根治既藥, 等所有兄弟都快d好番!
至於阿sa賣的那個廣告小弟反而留意唔到,
如有兄弟搵到請貼上黎分享下, 謝謝!
﹝再重申多次!請咨詢醫生同有關專對人仕意見!絕對唔好自己亂黎!﹞

相關搜索目錄: 廣告

ding ,小肥t
我只是針對黃綠醫生.有些人不如你們這樣清楚.fd介紹看黃綠.看了更慘.他根本不會想後果.
所以只有寫不要看黃綠.
如果我支持政府,就不會寫社工是錯.
我們知道保險這回事,有些人根本從來沒有想過買醫療保險.只是玩+玩+玩.你同他說專科,他寸返你.所以才寫新仔要注意.

各位不要放棄呀.
今日出旺角,原來DR.HO下面都有另一醫療集團,而這醫療集團有另一個皮膚科醫生.

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-10-28 20:55 發表
各位不要放棄呀.
今日出旺角,原來DR.HO下面都有另一醫療集團,而這醫療集團有另一個皮膚科醫生.
無錯呀!各位都要加油!
樓下個位似係上次係都市報寫文講疣個位醫生.......

回復 #2935 leea0231 的帖子

我唔想睇政府, 你可介紹個好私家醫生我?

引用:
原帖由 ding 於 2007-10-28 09:28 發表

係度先向肥t兄道歉先, 可能我表達得比較差, 又打到鬼咁多字,
令大家中間有少少誤會左, 實在對唔住
首先我絶對「冇」覺得政府好d, 尤其覺得油記唱人個名既「特別服務」更係奇差..... ...
其實政府好唔好....我唔care!!
如果影響到買保險同日後生活,先係問題
大家唸下...如果因為「行錯一步」之後,你日後好多病都要自付.....亦一定冇而家幾十蚊輪街症......你真係要祈求自己健康到死果日....或者唔好有家庭負擔....

似乎tony大哥會pm之後好多人login左......唔知是好事定壞事
另外唸深一層,有關病既預防同協助既組織點解連「保險」同「成效」都烏sir sir就亂咁點人
都情有可原,因為冇過來人話俾佢地講.....另外衰d唸就係冇人監察.....唔通我地走去投訴咩..........
唔通有人因為「睇」左某網站或果d寫工既「建議」而令佢喪失左買醫療保險既資格,而走去法庭索償咩......如果有人企出嚟.....我會好欣賞

KWOK 138我的心情現在真的比你差十陪以上, 我懷疑出多了好多係陰囊, 唔知有無人出過係陰囊定我多心, 我真係唔知點算, 大家都知陰囊D再加上毛好似一粒粒, 但係好似比平時大粒, 好以真係, 如果真係就好多啦!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 我而家既心情真係勁DOWN..............................

引用:
原帖由 stanleysex 於 2007-10-29 22:27 發表
KWOK 138我的心情現在真的比你差十陪以上, 我懷疑出多了好多係陰囊, 唔知有無人出過係陰囊定我多心, 我真係唔知點算, 大家都知陰囊D再加上毛好似一粒粒, 但係好似比平時大粒, 好以真係, 如果真係就好多啦!!!!!!!! ...
我的生在袋的.....如果你"撐"開d皮膚都仲有....就係花。如果是毛脂粒一撐開會細好多,可以自己比較下。除非你之前試過個袋生癬之類......你又抓佢.....

大哥,你有冇問過醫生點解生咁密? 如果係因為休息唔夠....賺少d都要.....你咁樣賺幾多都補唔番

小肥T多謝你呀, 你有無MSN, 我PM你我MSN你加左我先啦, 我有好多野想問你

我今日終於在一間藥房買到3m......不過有以下問題﹕
1.盒面既編號係對番d藥包
2.但係冇雷射標纖
3.收舊價$450 (大部份是600-550)
是否假的?

引用:
原帖由 stanleysex 於 2007-10-29 22:40 發表
小肥T多謝你呀, 你有無MSN, 我PM你我MSN你加左我先啦, 我有好多野想問你
pm過來喇..............

多謝肥t哥, 心好了點.....................希望下月有第二次聚會啦

stanleysex
msn me too.

小肥t
pm什麼,與多人login有關??
政府說保密的.不會對外公開.問題是如有A仔,你估有沒有人知道?

引用:
原帖由 stanleysex 於 2007-10-29 23:02 發表
多謝肥t哥, 心好了點.....................希望下月有第二次聚會啦
等你好消息

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-10-29 23:39 發表
小肥t
政府說保密的.不會對外公開.問題是如有A仔,你估有沒有人知道?
i mean d人以為你會pm d 醫生資料,所以先入來吹一兩句

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-10-29 23:39 發表
小肥t
政府都係偽善的...表面叫人接納同支持患者...實際就是引你出嚟....以便知你既資料方便跟蹤...明明冇錢俾好藥又唔肯認、又唔肯寫介紹信睇你睇出面專科,甚至連d藥點用都唔講.......再整少少花臣野等人地覺得政府做左好多野
簡單講呢個就係香港政府既傳染病政策

小肥T
我們的成功.引起他們注意

真係好唔開心, 訓唔到, 所以post一下, 大家努力吧!! 睇黎都係眼光光到天光!!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。