推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

第一次中招(新版開始)

3M

各位兄弟, 很久沒上來了, 最近看到大家討論3m, 我也說說我的經歷, 其實如果你有疣的時候, 是不應用3m, 應先用其他方法把疣體除去, 待傷口荃癒, 才用3m於患部附近, 大約用12-16個星期, 其間必須跟隨醫生指示. 我本身開始時是擦藥水, 擦了3次, 之後擦3m, 其間一直有看醫生,但好彩沒有返發, 共擦了13個星期, 至今一年多未有新發現, 希望可一直好下去, 其實除藥物外, 最重要3件事: 1)不可食煙, 2)充足休息及不要太擔憂,3)不要再去玩. 希望大家早日康復!!

我 JJ 頭兩星期前發現有一個約 3mm x 3 mm 的紅印, 去了睇普通門診, doctor 話我包皮長, 所以發炎, 給了我一透明既水洗包皮, 仲要食藥及用藥膏, 四天藥吃完, 點知就出事, 發炎情況變得嚴重左, 衣家有 3/5 JJ 頭都紅點, JJ 頭個底部仲少少腫左, 仲出少少水, 再去同一 doctor, 佢話我敏感, 再開 4 天藥, 現在快吃完了.........但 d 紅腫都吾散, 冲涼時 d 水一去到 JJ 時真係痛到大叫............
無意中發現此討論區, 請問可否 PM 小弟果位 Dr. Ho 的地址及電話給我, 及是否一定要預約的, 咁多人去是否要等好耐的?  many thanks~~~~~~~~

我其實都睇左好多頁 post 了, 當然未至百幾頁睇哂, 但未俾我見到有人 post Dr. Ho 地址及電話, 只係見有人問過是否在 MK 惠豐, 但又好似無人答佢, 我想 book 左至去所以在此發問, 希望有人幫忙, 討論區就係有咁既功用啦, right?
引用:
原帖由 hktony 於 2008-3-20 23:22 發表

如果你唔想睇POST..聽講查1083 問 皮膚科 旺角區既 DR.HO 一樣會有資料。

引用:
原帖由 abcdfai 於 2008-3-21 00:10 發表
我其實都睇左好多頁 post 了, 當然未至百幾頁睇哂, 但未俾我見到有人 post Dr. Ho 地址及電話, 只係見有人問過是否在 MK 惠豐, 但又好似無人答佢, 我想 book 左至去所以在此發問, 希望有人幫忙, 討論區就係有咁既 ...
你由呢版數後30頁一定有

引用:
原帖由 abcdfai 於 2008-3-21 00:10 發表
我其實都睇左好多頁 post 了, 當然未至百幾頁睇哂, 但未俾我見到有人 post Dr. Ho 地址及電話, 只係見有人問過是否在 MK 惠豐, 但又好似無人答佢, 我想 book 左至去所以在此發問, 希望有人幫忙, 討論區就係有咁既 ...
當個個問完又閃、我又唔係收錢既
最衰是完全唔睇之前既post............試過個答案喺上一條、唔係上一版都仲要問
換轉係你、你是否唔想再答???

小肥T我明白你地既心情, 有時又係, 有D問完就走好似老馮

小肥T兄,多謝你的指示,我 confirm 左個名再去 yahoo 找, 終於在第二度的討論區找到了地址電話及應診時間, 所以都要在此講聲多謝你
引用:
原帖由 小肥t 於 2008-3-21 00:23 發表

當個個問完又閃、我又唔係收錢既
最衰是完全唔睇之前既post............試過個答案喺上一條、唔係上一版都仲要問
換轉係你、你是否唔想再答???

引用:
原帖由 abcdfai 於 2008-3-21 01:10 發表
小肥T兄,多謝你的指示,我 confirm 左個名再去 yahoo 找, 終於在第二度的討論區找到了地址電話及應診時間, 所以都要在此講聲多謝你
都係一句、我地不是天使,也不是魔鬼
頃得埋咪頃下lor....

引用:
原帖由 hktony 於 2008-3-21 01:51 發表
尋日問左醫生..
點解查左 3m 幾2 - 3個星期之後再查, 第二朝會有種好痕 既感覺。
醫師話最大機會係3m 起到作用。
如果沖左涼,清潔左冇事(即係唔痕)就唔使拾心。
所以大家有時唔使太擔心 同埋留意自己身體發 ...
你搵d 潤膚膏茶下lor

相關搜索目錄: 清潔

小肥T兄 & hktony兄, 多謝兩位早前既幫助.......不過 Dr.Ho 要月尾至返, 我怕我等吾到 la, 我個 JJ 頭今天已經演變到有近 1/3 係薄哂皮 (之前係好細 area), 仲好似越來越擴展, 薄左皮既地方仲係好慢好慢咁滲水出來........好灰呀..............又公眾假期, 好多 doctor 又無開.......都吾知點算..............

引用:
原帖由 hktony 於 2008-3-21 23:54 發表
今日破左戒食左海鮮。唔知會唔會即刻見效呢?

不過食得咸魚都有心理準備既。

其實我都想有一個 普通人既社交姐。
其實如果食海鮮不嬲d皮膚都冇事
可以食既

其實睇中醫得吾得既呢? 有無兄弟睇過

未睇呀, 復活假 d 專科都無開, 要明天才有得睇, 我諗住明天即去事但睇住一個皮膚專科頂住先, 吾掂既月尾再去 Dr. Ho試下
引用:
原帖由 hktony 於 2008-3-24 17:03 發表

你睇左醫生未呀...?

唔使太擔心既, 遲2日都冇乜問題既....幾時睇好既醫生都會一定幫到你

最重要唔好先輸左心理呀!

唉.......康復期一係打飛機, 一係做運動 la, 無計
引用:
原帖由 hktony 於 2008-3-24 17:21 發表
其實我都有樣野問各位兄弟︰

1. 大家係康復其間係點樣解決性需要呀?
2. 如果忍唔住,要搞野,點要可以較安全?
3. 其實我都唔知道,花花係點樣傳染?係咪一定要有左病徵,先可以傳染,定係冇病徵都一樣可以 ...

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-3-23 07:47 發表

其實如果食海鮮不嬲d皮膚都冇事
可以食既
係呀食海鮮有無問題係睇本身個人唔關事既

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。