推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

oh....早 d 問到你就好啦, 我衣家每晚冲涼就係男人最痛既時候, d 水那到小弟弟個頭.........痛到入心呀, 麻煩你 send 短訊俾個 doctor 資料俾我丫, 是否預約好 d 架?  so many many thanks to you bro. hktony
引用:
原帖由 hktony 於 2008-3-24 20:33 發表

我自己睇開果位醫生應該冇休息,不過就係 銅鑼灣 地區,你睇下有冇需要啦!

引用:
原帖由 hktony 於 2008-3-24 20:33 發表

我自己睇開果位醫生應該冇休息,不過就係 銅鑼灣 地區,你睇下有冇需要啦!
你之前咪話個醫生好似不是註冊西醫bor
得唔得架?

引用:
原帖由 hktony 於 2008-3-24 17:09 發表

中醫!....比我既感覺係藥性會好慢,如果得都要慢慢醫,手尾長,調理身體會好d。

講真呢d 病,一家要 速戰速決,我相信西醫一定比較快見效。

不過任何情況都好,一定要搵到個岩自己既醫生。

其實大 ...
中醫只是調理你令你好訓d 、大便暢通d、冇咁易感冒
如果你身體已經好好是冇需要睇

引用:
原帖由 abcdfai 於 2008-3-24 19:19 發表
唉.......康復期一係打飛機, 一係做運動 la, 無計
中得一種即係可以中埋其他
兄弟去唔去玩自己唸

相關搜索目錄: 運動

無錯 la, 我上年試過足 足半年以上連飛機都無打過呀....  >_<
引用:
原帖由 小肥t 於 2008-3-24 22:21 發表

中得一種即係可以中埋其他
兄弟去唔去玩自己唸

hktony 兄, 收到了, 果度係味集團式果d? 去到要指定找佢 or 得佢一個註診呀? happyvelly.....都有 d 刁鑽
引用:
原帖由 hktony 於 2008-3-24 22:55 發表

我send 左 pm 比你啦,不過唔係好識send, 你睇下收唔收到啦。

我睇完地圖, 5 號是否近養和果頭呀??
引用:
原帖由 hktony 於 2008-3-24 23:18 發表

哈哈,係呀, 不過我返工近果頭呀..好近架,呵呵。

另外,我唔覺得係集體式經營囉,都唔似。因為得一位醫生咋,
我通常返工前去就唔使預約, 睇完就可以返工,仲唔使請假添。哈哈!

收到, many thanks.
上年約五月中, 我發現 JJ 頭有一個小紅印, 因有出去玩所以心知不妙, 我又吾知去邊度睇好, 無意中就撞左去灣仔天樂里口一間叫岑子明中醫度睇, 咁就開始左我長年既惡夢了。岑子明完全係一個黑店, 佢寫了張好名貴的中藥單, 咁當然係佢幫我整埋啦, 佢話用果 d 藥整成十幾包藥粉, 咁就收了我三干幾蚊了, d 粉係白色, 冲水飲係無味既, 連一d藥味都無, 飲了一半我都估俾佢老點左架 la....但錢又俾哂, 即管飲哂佢, 如是者過了十幾日, 好似越來越嚴重, 便唯有去政府社會衛生科, 搞左好耐至叫做好 d 啦, 不過最後話吾係性病所以要我自己去外面找醫生, 咁我又揾過幾個 doctor, 到叫做好番, 都好似近年尾了...........
引用:
原帖由 hktony 於 2008-3-24 23:24 發表

我pm 左你點樣去,你睇下啦。

其實上年年尾都叫做好番卦.....不過自此個 jj 頭硬係 d 皮薄哂, 成日一忽忽紅咁 lor, d doctor 又無計又話無事咁我就當好番, 係今個月月頭俾我又發現又出現小紅印所以再睇 doctor, 之後係點之前都講了, 總之好灰 la...........
引用:
原帖由 hktony 於 2008-3-25 00:16 發表

嘩!即係搞到於家都未好返呀?
定係又懶左野呀?

引用:
原帖由 abcdfai 於 2008-3-24 14:30 發表
無錯 la, 我上年試過足 足半年以上連飛機都無打過呀....  >_<
咁又唔洗一陳真係谷精上腦死人呀哈哈, 其實小心d安全d既性行為都ok既, 當然要帶套啦, 飛機打都無問題, 老實講唔係中左又真係變左廢人咁, 只係中左比較容易再中野和中其他野, 但只要小心點和自己的女朋友或可靠d既伴侶係ok既, 如果唔係都話之前失蹤左幾百幾二百個兄弟都會出翻黎啦, 我信佢地個個都退出江湖同個個都無攪, 你地大家信唔信呀

引用:
原帖由 abcdfai 於 2008-3-24 16:04 發表
收到, many thanks.
上年約五月中, 我發現 JJ 頭有一個小紅印, 因有出去玩所以心知不妙, 我又吾知去邊度睇好, 無意中就撞左去灣仔天樂里口一間叫岑子明中醫度睇, 咁就開始左我長年既惡夢了。岑子明完全係一個黑 ...
其實之前tony都講得好清楚, 中醫暫定黎講係無醫依d, 最好睇西醫啦.

引用:
原帖由 hktony 於 2008-3-24 22:43 發表

佢唔係你d 提到果個醫生網既註冊皮膚科醫生。不過
佢係香港大學內外全科醫學士、英國倫敦大學臨床皮膚學碩士、英國倫敦藥劑師學會生殖泌尿科醫學文憑。

我覺得佢都幾細心。都ok 既!

其實我只係諗, ...
基本上睇邊個醫生,我冇意見
不過不是註冊西醫就不好了
是西醫但不是專科,不代表佢唔得
好似朗豪坊對面有一個醫生
佢雖然不是專科,但在政府做了好多年、好有經驗
日日排隊tim

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-3-25 19:51 發表

咁又唔洗一陳真係谷精上腦死人呀哈哈, 其實小心d安全d既性行為都ok既, 當然要帶套啦, 飛機打都無問題, 老實講唔係中左又真係變左廢人咁, 只係中左比較容易再中野和中其他野, 但只要小心點和自己的女朋友或 ...
我就扎左炮成年了
可能連推車都唔記得

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-3-25 19:53 發表

其實之前tony都講得好清楚, 中醫暫定黎講係無醫依d, 最好睇西醫啦.
在缺乏相關資訊和討論,我都認為只有睇西醫,中醫只可以輔助
因為走冤枉路,未必是延長痛苦時間,更可能是返唔返轉頭

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。