推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 stanleysex 於 2006-10-12 01:13 AM 發表
係呀疣就係椰菜花,howtodoa兄都介紹了一些資料給我, 你去問一下啦粱鳳霞醫生, 電話:2786 9888
希望你好轉啦, 想問你去邊度body check, 可否pm介紹我, 收費同明細
我手頭上都冇任何資料呢...不過就算有我都唔介紹...因為我睇完都冇好轉過

我其實都做完個唔知咩''電''既手術,依然冇好轉,咁其實係咪算好大問題????

相關搜索目錄: Body check

引用:
原帖由 rosa 於 2006-10-12 07:21 AM 發表

我手頭上都冇任何資料呢...不過就算有我都唔介紹...因為我睇完都冇好轉過

我其實都做完個唔知咩''電''既手術,依然冇好轉,咁其實係咪算好大問題????
如果你係香港, 你可以找婦科看, `但如果你身在外國就唔知喇!, 不過你不用太擔心, 因為在治療後3個月內返發係好平常, 最緊要係放鬆心情, 充足睡眠, 同千奇唔好食煙, 這三樣是最影響病情, 然後睇醫生同做檢查.

Rosa, 忘記說要注意飲食, 多食水果同菜, 其它均衡就可, 我自己就只有唔食牛, 因為比較毒.

相關搜索目錄: 飲食

Kariyu兄i,Stanleysex兄,Kurtlau兄,各位近況好嗎?
我今日去Dr HO度復診,又發現有一細粒新疣,即做冷凍.上次傷口都仲好紅,末好.都唔知幾時先唔再出疣.希望如Dr HO咁講話近尾聲啦.

引用:
原帖由 howtodoa 於 2006-10-12 05:12 PM 發表

如果你係香港, 你可以找婦科看, `但如果你身在外國就唔知喇!, 不過你不用太擔心, 因為在治療後3個月內返發係好平常, 最緊要係放鬆心情, 充足睡眠, 同千奇唔好食煙, 這三樣是最影響病情, 然後睇醫生同做檢查.
乜有咁多野要注意=.=

我乜都唔知....= =

引用:
原帖由 howtodoa 於 2006-10-12 05:22 PM 發表
Rosa, 忘記說要注意飲食, 多食水果同菜, 其它均衡就可, 我自己就只有唔食牛, 因為比較毒.
死啦,我仲係咁食牛=.=

各位我想知道搵DR . HO既details,我試過睇你地d post....搵唔到哩...

仲有呢,如果做手術,係咪都係一定要去醫院?

其實都做過一次手術,不過做完仲衰=.=

唔該各位比d關於點搵dr.ho既資料我啦

thx!

引用:
原帖由 rosa 於 2006-10-12 05:58 PM 發表
各位我想知道搵DR . HO既details,我試過睇你地d post....搵唔到哩...

仲有呢,如果做手術,係咪都係一定要去醫院?

其實都做過一次手術,不過做完仲衰=.=

唔該各位比d關於點搵dr.ho既資料我啦

thx!
Dr.Ho是男doctor,你是男定女,如是女找一個女doctor我想會好一些

引用:
原帖由 mochilo 於 2006-10-12 05:22 PM 發表
Kariyu兄i,Stanleysex兄,Kurtlau兄,各位近況好嗎?
我今日去Dr HO度復診,又發現有一細粒新疣,即做冷凍.上次傷口都仲好紅,末好.都唔知幾時先唔再出疣.希望如Dr HO咁講話近尾聲啦.
昨天覆診,已經差唔多一個半月冇事,但仍有發炎同小小水腫,doctor話現在已經開始好了

引用:
原帖由 howtodoa 於 2006-10-12 09:22 AM 發表
, 多謝提點, 小心 d
牛先得

引用:
原帖由 mochilo 於 2006-10-12 09:22 AM 發表
dr 話就係 ga la, 放心 la

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2006-10-12 08:45 PM 發表

Dr.Ho是男doctor,你是男定女,如是女找一個女doctor我想會好一些
我係女仔黎家,咁各位知唔知任何比較好既女醫生???

如果冇最好既男醫生都唔介意呢,最緊要醫得好

唔該晒

引用:
原帖由 BALABALA 於 2006-10-12 12:55 PM 發表
A) come back 標示解釋

釋義 同義字/反義字

ph.
1. 回來
She came back two hours later.
她二小時後回來了。
2. 記起
It's suddenly come back to him where he saw her last.
他突然記起上次 ...
白痴仔查得好, 重唔知醜字點寫, 多謝你解釋得好, come back果然識查字典, 你自己都睇到係用係翻屋企之後回來等, 唔係用係病到教你多d益左你. year都係你個句更加唔教你, 查多d字典啦. 我問你個句你查唔到字典嗎? 係呀買埋快譯通都查唔到,問下鬼佬啦傻仔, 問埋你自己兩句喎 笑死人啦
S.O.U.B點解呀快查字典啦, 一睇就知你係讀死書既傻仔啦
BALABALA, IF YOU CAN NOT EXPLAIN PLEASE AMEND YOUR NAME TO DIULILAMA

TONY又好玩了, 有條傻仔又出黎

mochilo放心啦只要唔出去玩,好翻後都唔好, 醫半年左右應該會全好, 只要一停大約兩個月唔出就會好的, 我而家上星期揸完藥水終於好翻哂了, 醫生話再看4個月無就斷尾了

ROSA應該冷凍好過電,另外揸藥水都可以, 但唔係會馬上好, 最快都要3-6個月, 依段時間要忍下, 係好辛苦,心靈同身體都係, 我地好多兄弟都咁樣捱到依家,有時真的想自殺,但只要有信心一定會好, 依度重有咁多人分享舒發, 真係好翻快好多,努力啊

引用:
原帖由 stanleysex 於 2006-10-13 02:39 AM 發表
mochilo放心啦只要唔出去玩,好翻後都唔好, 醫半年左右應該會全好, 只要一停大約兩個月唔出就會好的, 我而家上星期揸完藥水終於好翻哂了, 醫生話再看4個月無就斷尾了

ROSA應該冷凍好過電,另外 ...
但係係咪一定要keep住覆診?? 因為我又唔想係外國睇醫生,但係又唔可以覆診....

咁點算好??

rosa :小弟之前寫過女皮膚及性病科專科醫生.你可以參考一下.

小弟在香港醫務委員會(http://www.mchk.org.hk/doctor/spec/index.htm)的皮膚及性病科專科醫生名單中找到四名女專科醫生,希望可幫到一些需要找女專科醫生的兄弟.

這四名醫生分別是麥錦霞醫生、黃學慧醫生、何麗容醫生、任淑姿醫生

任淑姿醫生,電話 :2155 8138,地址:灣仔 勝任商業大廈

何麗容醫生,電話: 2367 6274,地址:尖沙咀 格蘭中心ROOM 903

黃學慧醫生,電話: 2868 4026,地址:中區 萬年大廈Room802

麥錦霞醫生,電話:找不到,如兄弟知道可告訴我,
地址:UNIT 1201, 12/F, FORTUNE CENTRE,48 YUN PING ROAD,
CAUSEWAY BAY, HONG KONG

回復 #454 Tony1 的帖子

rosa

我見議妳試o下找doctor ho, 佢好好人, 應該可以幫妳, 不過我覺得激光好d, 因為激光同冷凍我都做過, 激光比較好, 妳可以問doctor 意見,

stanleysex 大哥

你點呀, 你情況如何?? 唔好o甘激憤啦, 呢個世界有好多無謂人, 唔駛理佢啦

伙記1兄 :小弟覺得女的找回女專科醫生好一點.小弟也post了出來,希望幫到rosa

stanleysex :這裡是這樣,開戰吧.快快上網找資料,開戰.因別人的醫學知識幾好,又用英文.我們要小心還擊.

回復 #456 Tony1 的帖子

TONY

都係你講得啱

引用:
原帖由 Tony1 於 2006-10-13 08:09 PM 發表
rosa :小弟之前寫過女皮膚及性病科專科醫生.你可以參考一下.

小弟在香港醫務委員會(http://www.mchk.org.hk/doctor/spec/index.htm)的皮膚及性病科專科醫生名單中找到四名女專科醫生,希望可幫到一些需要找女 ...
哇,唔該晒呢

我一定會去睇!

其實有冇人知邊個醫生''平假''最好??

引用:
原帖由 伙記1 於 2006-10-13 08:18 PM 發表
rosa

我見議妳試o下找doctor ho, 佢好好人, 應該可以幫妳, 不過我覺得激光好d, 因為激光同冷凍我都做過, 激光比較好, 妳可以問doctor 意見,

stanleysex 大哥

你點呀, 你情況如何?? 唔好o甘激憤啦, 呢個世 ...
多謝意見先...不過我連dr. ho既info.都冇....

rosa :dr.ho是男醫生.我不是說他不好,只是女性看女醫生好一點.正如性會衛生科也有男,女分一樣.
四位女醫生小弟沒有評價.相信其他兄弟也未必有.因我們是大多看男醫生.小弟覺得在九龍就看九龍,香港就看香港.因我相信這四位也是好醫生.

DIULILAMA你好!! 以後我們這邊可以叫佢依個名啦, 佢英文咁好都查唔到字典, 好可憐, 我唔應該用SHORT FORM同口語, 令你查唔到字典, 在此同你講對唔住. 如果唔係到依家都解唔到又唔搵, 快D解啦傻仔, 講過解唔到係傻仔.
快D問下你老豆點解啦, 唔係我過兩句點解, 係問佢點解生左你個傻仔, 真可悲, 所以幫我問候埋你.....

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。