推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 mochilo 於 2006-10-25 09:44 PM 發表

Kurtlau 兄,
唉!我同你一樣,都醫左半年囉.今日去覆診.OK冇新疣.希望如Dr HO咁講尾聲啦.唔好再復發.
疣我差唔多二個月冇了,只是還有其他問題

引用:
原帖由 Remyt 於 2006-10-25 01:18 PM 發表
Dr. Ho also said that I don't need to return if everything is ok.

I must thks all brothers

wah.. 乜飲酒咁大獲. 我雖然只是淋病, 要不要介酒呀 ?

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2006-10-25 09:42 PM 發表

疣我差唔多二個月冇了,只是還有其他問題
kurtlau兄, 仲有咩問題呀, 是不是因為用3m的副作用呀.

回復 #573 howtodoa 的帖子

dear howtodoa

大哥, 好耐無見, 你情況點呀

回復 #574 伙記1 的帖子

kurtlau

你有無轉doctor???

引用:
原帖由 howtodoa 於 2006-10-26 06:53 PM 發表

kurtlau兄, 仲有咩問題呀, 是不是因為用3m的副作用呀.
一半半,我本身有包皮炎

引用:
原帖由 伙記1 於 2006-10-26 08:25 PM 發表
kurtlau

你有無轉doctor???
下星期會去dr.董睇下點.
不過dr.ho同我講話除非用類固醇,如果唔係發炎會好得好慢,但類固醇會令疣復發,佢話唔好住,我都唔知點

回復 #577 kurtlau2005 的帖子

dear kurtlau

其實發炎等佢慢慢好, 唔好用類固醇, 因為你2個月都無事, 基本上3個月無事就ok, 等多一段時間啦,

你問DR.HO是否有兄弟醫皮炎醫了差不多一年(那個兄弟是我).DR.HO沒有說錯.我之前是用類固醇治療皮炎引致再有.但上次就唔關事.如不是很難搞的皮炎,一般不會用類固醇,尤其是有過疣的人.因類固醇會使皮膚變薄.
正常皮炎1-2星期會好.

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2006-10-26 12:52 PM 發表

一半半,我本身有包皮炎
kurtlau 兄, 我想包皮炎是小問題, 不要太擔心喇, 我聽伙記兄講千萬不要用類固醇, 記得呀! 我想你現在"疣"好轉就先醫好先, 其他慢慢來, 醫好一樣先一樣, 其實我都有點發炎, 但醫生話遲d就無事喎, 所以最緊要不要憂心, 心平氣和.

引用:
原帖由 伙記1 於 2006-10-26 12:23 PM 發表

大哥, 好耐無見, 你情況點呀
大哥, 你好呀, 我都係差不多喇, keep住1個月覆診一次, 但總是有點痕, 你呢?

引用:
原帖由 Remyt 於 2006-10-26 05:00 PM 發表
wah.. 乜飲酒咁大獲. 我雖然只是淋病, 要不要介酒呀 ?
你睇左醫生未?醫生點講?有冇叫你有什麼要戒口先?

仲有你係淋病定係非淋性尿道炎先?如果係急性非淋性尿道炎,我會鄭重咁同你講千其千唔好飲酒,一飲即刻變慢性非淋性尿道炎,到時坐底醫四個月至半年至醫得返好!唔係講笑......................

至於淋病我唔清楚,所以唔敢答你!

我停藥半年,因為其實只係個人觀察覺得已經好似好返,所以無去搵個醫生驗,這輪真係想積極面對這個問題,面對我既人生,唔想再被lee樣野困擾住我啦!唉!所以搵陣d都係走左去驗,被人通完櫃o必d分泌物拎去驗,希望係negative啦!
早個星期仲走左去照埋超聲波,前列線無腫大,無增厚,無內部變形﹙含燶﹚,亦無碎石。好再一切正常,但超聲波只係可以幫你驗到你前列線有冇物理性既變化,至於有冇炎性既反應,係唔會驗得到,要靠被人通櫃最分泌物至可以有效d咁驗得到有冇事。

引用:
原帖由 Tony1 於 2006-10-26 10:31 PM 發表
你問DR.HO是否有兄弟醫皮炎醫了差不多一年(那個兄弟是我).DR.HO沒有說錯.我之前是用類固醇治療皮炎引致再有.但上次就唔關事.如不是很難搞的皮炎,一般不會用類固醇,尤其是有過疣的人.因類固醇會使皮膚變薄.
正常皮 ...
tony兄,可否話我知Dr. Ho既資料,我其實睇完你地d舊post都知道佢係邊,不過我想要佢預約電話,唔知可唔可以比我呢?

其實我感覺到自己係好返,但感覺無以前咁好,所以想去睇睇問問專科醫生既意見,同埋我有一個最想知道既答案想問佢,就係究竟幾多年至可以斷尾.......

想搵yuppies傾下
大家同case
可以交流一下

引用:
原帖由 kelvincant 於 2006-10-26 12:57 AM 發表
溫馨提示

所謂久病成醫是沒有錯
我發覺中左衣原體既人除左唔可以飲酒、其實仲唔可以含咖啡因既飲品,好似紅茶、奶茶甚至連汽水都唔好飲,因為LEE D都含有咖啡因。

唔知各位大佬大大仲有冇什麼飲食要注意既 ...
咁''椰菜花''呢???

相關搜索目錄: 咖啡 飲食

引用:
原帖由 rosa 於 2006-10-27 12:42 AM 發表

咁''椰菜花''呢???
我唔敢講椰菜花可唔可以飲這些刺激性食物及飲品,這最適用於非淋性尿道炎人士。因為含咖啡因既飲品會對我地前列線做成刺激,所以我至咁講,我而家甚至會避免飲凍飲,因為中醫角度會覺得凍野會傷脾,本身因為身體經常都需要同病菌長期作戰而好虛寒,仲飲凍野就虛上加虛,減低左分解毒素既能力。

不過以上只係我既親身體驗同看法。至於椰菜花,我真係唔清楚,有冇邊位brother可以回覆佢?

相關搜索目錄: 咖啡

想係到宣洩一下這五年既屈結
還記得五年前個陣仲係死o靚仔
雖然而家都仲係死o靚仔一名
晚晚去夜蒲劈酒落d去party樣樣o岩
我覺得自己真係成世黑仔
落d溝女ons有帶袋都中招
問返佢做麥有病唔出聲
佢話自己都唔知自己有病
唯有認自己黑仔衰咸濕無得願人
走去醫又搵錯對象
本來急性都變慢性
咁就改變左我這幾年既生活
因為蒲得d朋友實對你飲酒
所以已絕跡酒吧disco N年
那些豬朋狗友已經無搵
得返D真心朋友係左近
中招後真係有幸有不幸
不幸就係中左招,身心嚴重受創
又驚被人對酒、又驚傳染人唔敢溝女、更驚第二時結婚拜酒
同D親戚朋友講,SORRY!我有病
唔飲得酒...........咁就係合緊酒都唔駛飲.................
有幸就係百無了賴唯有專心返自己既學業同事業
下年都DEGREE畢業
唉!天呀,點解要咁玩我.....................

相關搜索目錄: 結婚

想問各位BROTHER有關保險問題

如果我而家想去買醫療保險
咁照直同佢講曾患非淋性尿道炎
咁佢地係咪仍然會受理我既保單?只不過需要我供多D錢但保險照COVER?
定還是佢會拒賠一切有關非淋及其併發症既醫療費?
其實我唔係想呃保費
我只係經此一役,驚第二時有麥更大獲野無錢醫想保險一下自己同屋企人O者
THANKS FOR YOUR REPLY FIRST!

相關搜索目錄: 保險

可能用3M關係

rosa :
煙,酒最好不要

回復 #591 Tony1 的帖子

hello tony

how are you?? 好耐無見, 你點呀?? 情況如何, send pm 給我好嗎

回復 #581 howtodoa 的帖子

我無痕, 都而家8個月, 無事, 希望以後都無啦,

你點呀?? 仲有無事

我差d出事

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。