推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 hktony 於 2008-6-17 16:10 發表
仲有呀,  保險本書仔已經寫到明 呢d病或由呢d引起既病都冇得賠架啦,why 仲會去申請, or 係唔覺意check 呀, 我真係好想知, 大家都可以提防下。小心d行事。
啊咁一定無事啦!!

相關搜索目錄: 保險

今日打左去三間有公司保既去問
3間都表示「應該」唔會check番
但10人以下公司要申報,情況可能唔同
公司唯一知既保險公司report番你公司上年度claim左幾次同收費
簡單講你唔claim「應該」是冇人知的
如有熟悉保險既朋友可以講下

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-6-18 02:47 發表
今日打左去三間有公司保既去問
3間都表示「應該」唔會check番
但10人以下公司要申報,情況可能唔同
公司唯一知既保險公司report番你公司上年度claim左幾次同收費
簡單講你唔claim「應該」是冇人知的
如有熟悉 ...
TONY咪做保險架囉, 大哥出黎分析下啦, 去左邊呀你?? 而家個版正常翻好多了, 應該係你出山時候啦.

引用:
原帖由 hktony 於 2008-6-18 21:11 發表

謝謝你咁有心去check 呀,我相信大家都好想知。
唉.....咁我自己想知啫

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-6-18 19:25 發表

TONY咪做保險架囉, 大哥出黎分析下啦, 去左邊呀你?? 而家個版正常翻好多了, 應該係你出山時候啦.
係喇...tony大哥冇你邊得

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-6-18 00:16 發表

我反而想知是你成日claim所以保險公司去check,定還是例行check時發覺
相信好多兄弟都想知...因為而家d公司無論你claim唔claim都會同你買
所以我之前就話不好去睇政府社會衛生科...
就係怕容易比人check到.(有底)
買不到保險都算.
比人知就大撚獲...

唉...
3m搽左第二次就紅o西.
現在不敢搽住.
等幾日睇下點先再搽.
搽得少又怕無用...
搽得多又紅o西...
好麻煩呀!!

today still ok
thanks god

唉....
pk...
有d位好似損左...
不搽得3m啦...

現在個身任何地方一有粒粒.
都形住係不係...
就快癲啦...

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-6-20 00:34 發表
today still ok
thanks god
小肥兄:
今日去睇左15/f?

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-6-20 00:41 發表

小肥兄:
今日去睇左15/f?
唔係
只是有一粒懷疑後來自己退左

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-6-20 10:47 發表

唔係
只是有一粒懷疑後來自己退左
恭喜!

我個hpv dna報告都出左...
無事...
鬆晒∼

引用:
原帖由 ISaidNeverAgain 於 2008-6-20 18:48 發表

恭喜!

無事...
鬆晒∼
恭喜師兄!

引用:
原帖由 hktony 於 2008-6-19 14:41 發表

係呀..我試過搽到損晒呀。...真係唔知份量係點先岩岩好, 真係要試多幾次。..我建議第一次先 搽薄薄一層, 冇事下次又再搽多層..咁會好d
所以你地問15/f醫生拿s未頭藥膏就得啦, 佢知架, 而且依個唔洗錢, 係佢叫我用依個好d

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-6-19 16:40 發表
唉....
pk...
有d位好似損左...
不搽得3m啦...

現在個身任何地方一有粒粒.
都形住係不係...
就快癲啦...
me too la. 最攪笑係我腳都試過真係有, 而且好大啦

最痛苦係袋度d油脂同疣真係好難分, 成日形住係定唔係醫生會唔會睇錯, 因為袋有咁多油脂粒, 所以真係快癲

引用:
原帖由 ISaidNeverAgain 於 2008-6-20 18:48 發表

恭喜!

無事...
鬆晒∼
努力繼續健康喔  師兄!!!!!

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-6-20 18:53 發表

恭喜師兄!
你都需要努力啊!

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-6-19 13:56 發表

所以我之前就話不好去睇政府社會衛生科...
就係怕容易比人check到.(有底)
買不到保險都算.
比人知就大撚獲...
下?甘我咪仆街左?我之前一直都係政府度。。。。

SHAME on myself
I feel GUILTy
I am so SORRY to my future gf/wife.....

引用:

恭喜!

無事...
鬆晒∼
師兄:
無事就恭喜晒呀~~~
I am so SORRY to my future gf/wife.....

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-6-20 22:26 發表

me too la. 最攪笑係我腳都試過真係有, 而且好大啦

最痛苦係袋度d油脂同疣真係好難分, 成日形住係定唔係醫生會唔會睇錯, 因為袋有咁多油脂粒, 所以真係快癲
我都有同樣問題,所以一有懷疑就去見醫生。依加無事,大家努力keep好個身體。

引用:
原帖由 ShameGuiltSorry 於 2008-6-21 16:42 發表

我都有同樣問題,所以一有懷疑就去見醫生。依加無事,大家努力keep好個身體。
歡迎加入.
你中左咩?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。