推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 ShameGuiltSorry 於 2008-6-21 16:36 發表

下?甘我咪仆街左?我之前一直都係政府度。。。。
其實呢個問題我想問好耐
不過呢度冇咩人理
你同d人講保險問題
佢串返你架or 齊齊零回覆
所以有好多野我問左是唔會分享
as我冇義務送錢入你袋仲問你樂唔樂意要

相關搜索目錄: 保險

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-6-22 01:23 發表

其實呢個問題我想問好耐
不過呢度冇咩人理
你同d人講保險問題
佢串返你架or 齊齊零回覆
所以有好多野我問左是唔會分享
as我冇義務送錢入你袋仲問你樂唔樂意要
小肥兄:
有咩保險野可以分享?
可以分享就pm我.

由發現有珍珠疣到而家己經三個月, 唔知大家會點睇我1而家情況

開始時只係JJ有五六粒到..好細粒好似酒米咁....做左凍超過六次....
到而家, JJ冇再有LA..而且己經兩個月冇發現有.....不過個肚, 胸部同腳都見得到
而家心口仲有六七粒 肚都有六七粒.
好煩....而家唔係患性病...係皮膚病

之前好多巴打都唔知咩叫珍珠疣, 而家我知LA

珍珠疣即係軟疣, 之前問醫生佢話唔同, 其實係一樣, 英文名係MOLLUSCUM.

雖然叫疣但唔係HPV, 係好似水痘類既病毒, 好容昜死, 不過同時亦都好容昜惹開.

尼雙病係可以透過直接和間接傳染, 丘可以生係皮膚既任何地方, 小朋友成日都會生, 不過大人生就通常都係因為 親密接觸. 所以定為性病一種.

尼個病唔會唔舒服..不過等同係咁不停出水逗咁......哎...

等自身IMMUNE系統去清除佢係一定會發生既事..不過可能有排等, 六- 九個月..........到時可能心口冇...JJ又惹番...

問過醫生可唔可以打干擾素, 醫生話可以..不過冇必要, 因為尼D算係小事....而且打干擾好貴..一千一支
打八到十二個月仲要有副作用....

大家有打干擾素經驗既可唔可以分享下?

我而家尼個CASE, 打唔打好?

同埋副作用辛唔辛苦??

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-6-22 01:48 發表

小肥兄:
有咩保險野可以分享?
可以分享就pm我.
總之有事前買左千祈不要斷
未買就......算把喇

聽日又想去政府油記睇下佢講咩...

唔知巴打們知唔知幾點開始派醜?

引用:
原帖由 andus 於 2008-6-22 22:46 發表
聽日又想去政府油記睇下佢講咩...

唔知巴打們知唔知幾點開始派醜?
有錢睇私家
邊個都好過政府

會唔會油記多人, 所以醫生經驗好d??
我想睇下佢識唔識點醫軟疣

引用:
原帖由 andus 於 2008-6-22 12:31 發表
由發現有珍珠疣到而家己經三個月, 唔知大家會點睇我1而家情況

開始時只係JJ有五六粒到..好細粒好似酒米咁....做左凍超過六次....
到而家, JJ冇再有LA..而且己經兩個月冇發現有.....不過個肚, 胸部同腳都見得到 ...
本人沒有打過,所以不清楚

不過還有7個月就可以clear的話,可能真的不打比較好..

雖然我都明白你現在心靈還有身體的痛苦...

或者你可以問多1個專科的意見?

引用:
原帖由 andus 於 2008-6-22 23:00 發表
唔~~一係你睇下之前d post
一係你睇完咪知
唔想講太多
保持番客觀

只能講如果未曾睇過政府
而家因冇錢、種種理由要去睇
「我係你」就一定唔會
借錢都睇私家
唔明唔好問、請睇舊post

呢幾日係網上睇了好多HIV的病徵資料....心裡更加恐懼.....離檢驗還有一個月多    唉,,,,,,,,,

唔該各位巴打

我小肥兄既意見..多謝晒la!

我都係搵多個私家睇下

15樓醫生聽說都係政府做過..我一向睇開佢

我而家發左三個月..其實用3m好work

不過軟疣好煩,雖然唔係花, 但佢會成日生..好多好多泔咁生......所以要花好多時間

基本上一用3m 茶 一週三次, 粒野大約一個星期內什至更快 會消晒...好快...

但問題唔係一粒半粒...係一堆...

尼粒好番...果到又生兩粒

仲有, 我而家床單同衫日日換, 仲要用熱水浸先洗...好辛苦呀...

題仲會惹到去其他地方...面都會生...你話係咪煩

打干擾係最後一著....如果唔係唯有等佢自己好...等佢好快既話幾個月,  慢既要一年或,兩年

哎....十五醫生話, 打左干擾素應該就唔會再生

相關搜索目錄:

andus, 你呢隻野好似唔係太麻煩播!起碼唔會復發,唔會跟你成世啦!

我前排jj時,嚮jj到見有個近血管位置好敏感,摸落哪哪地,但又唔見有損。即刻又驚!
第日馬上去搵15樓醫生。佢話可能有小小發炎嗟。但係無啦啦做勿發炎呢? 佢之後又話可能係拋陳!
哇!即刻感到有一股涼意由頭滲到落背脊!但我話,我都有幾個禮拜無同人行埋播!佢就話可能係潛復!(我睇反潛伏係唔會咁耐既)
咁佢話比的藥我,當係拋陳咁醫啦!我就話,不如驗血啦,反正我四個月前驗過,當係驗HIV第2次囉!
嚇左幾日,好彩報告話我係勿都無。而的拋陳藥就一次都無食過。到而家都無事。阿里吉第!

至於的花,而家兩個半月無事。希望快的到第一個關口(即係三個月)啦!

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-6-22 12:45 發表

總之有事前買左千祈不要斷
未買就......算把喇
What about changing to a new job ?
will they check your record ?

引用:
原帖由 andus 於 2008-6-22 23:00 發表
無錢既人先會去睇政府社會衛生科.
咁你諗下去睇私家最平都要$500一次.
社會衛生科係免費.
咁點會不多人?
醫療一直都係一分錢一分貨.
不係話貴就一定好.
但平既多數都不好.
好似政府咁, 用d最平既藥.
醫不醫好佢不理你.
中招不係好似傷風感冒睇一兩次就好.
好似椰仔咁, 預左至少戰鬥一年至兩年.
不過無錢去睇私家, 睇社會衛生科都好過不睇.
lee度都應該不少師兄係睇完政府無用先轉私家.
不係想幫人賣廣告, 只係如果想快d好返.
真係睇私家好過.
我本身面皮薄, 我真係寧願洗多d錢去睇私家.
我都不想去睇政府比人玩同比人"其視".

以上只係我個人感受, 不喜勿插.

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-6-23 16:02 發表

無錢既人先會去睇政府社會衛生科.
咁你諗下去睇私家最平都要$500一次.
社會衛生科係免費.
咁點會不多人?
醫療一直都係一分錢一分貨.
不係話貴就一定好.
但平既多數都不好.
好似政府咁, 用d最平既藥.
醫不醫好佢不理你.
中招不係好似傷風感冒睇一兩次就好.
好似椰仔咁, 預左至少戰鬥一年至兩年.
不過無錢去睇私家, 睇社會衛生科都好過不睇.
lee度都應該不少師兄係睇完政府無用先轉私家.
不係想幫人賣廣告, 只係如果想快d好返.
真係睇私家好過.
我本身面皮薄, 我真係寧願洗多d錢去睇私家.
我都不想去睇政府比人玩同比人"其視".

以上只係我個人感受, 不喜勿插.
小弟有一點補充,
無論政府醫生或者私家醫生,
免費又好、收費又好,
點樣都好過自己自作主張當自己係醫生!
走去藥房胡亂自己買藥治病,
因為有為數不少的人相信方間的資訊,
以為上網找資料知道那種藥治病食左就冇事,
這種想法就大錯特錯了!
因為每一種藥以及份量會因應每個病人體質來定奪,
所以希望各位讀者留意。

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 verjai 於 2008-6-23 11:09 發表
andus, 你呢隻野好似唔係太麻煩播!起碼唔會復發,唔會跟你成世啦!

我前排jj時,嚮jj到見有個近血管位置好敏感,摸落哪哪地,但又唔見有損。即刻又驚!
第日馬上去搵15樓醫生。佢話可能有小小發炎嗟。但係無 ...
發炎個度好返了?
恭喜啊∼∼∼

印象中herpes係14日都會出...
不過如果是隱型的就當然唔包..

最近龜頭脫皮... 好煩啊~~

引用:
原帖由 ISaidNeverAgain 於 2008-6-23 21:33 發表

發炎個度好返了?
恭喜啊∼∼∼

印象中herpes係14日都會出...
不過如果是隱型的就當然唔包..

最近龜頭脫皮... 好煩啊~~
ISaidNeverAgain:
我就近毛毛位d皮好干.
好似想脫皮咁...
可能之前搽得藥膏多.
咁你龜頭脫皮咁點算?

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-6-23 23:21 發表

ISaidNeverAgain:
我就近毛毛位d皮好干.
好似想脫皮咁...
可能之前搽得藥膏多.
咁你龜頭脫皮咁點算?
我個醫生話可以用aqueous cream... 可以去藥房買~

醫生給了d藥我搽...不過好似沒有改變.....

什麼時候條野先可以100%健康...

可能係15樓醫生個白醋測試搞到敏感...

引用:
原帖由 verjai 於 2008-6-23 11:09 發表

第日馬上去搵15樓醫生。佢話可能有小小發炎嗟。但係無 ...
verjai兄你都可以咁講

冇錯唔會復發, 不過搞到周圍生就麻煩la

咪又係唔可以搞野

哎...而家條野好煩又到個心口同腰....真係一諗起就心痛

我都係皮膚好果d...你話點可以係心口度留疤...我唔敢係到做凍呀...真係俾人見到都唔知點解釋

不過佢好就好在始終會好

唔好咪把心一橫打干擾素搞掂佢lor!

我而家日日都花好多時間take carr傷口...煩!

引用:
原帖由 andus 於 2008-6-24 02:20 發表

verjai兄你都可以咁講

冇錯唔會復發, 不過搞到周圍生就麻煩la

咪又係唔可以搞野

哎...而家條野好煩又到個心口同腰....真係一諗起就心痛

我都係皮膚好果d...你話點可以係心口度留疤...我唔敢係到做 ...
師兄努力啦.

引用:
原帖由 ISaidNeverAgain 於 2008-6-23 23:24 發表

我個醫生話可以用aqueous cream... 可以去藥房買~

醫生給了d藥我搽...不過好似沒有改變.....

什麼時候條野先可以100%健康...

可能係15樓醫生個白醋測試搞到敏感...
ISaidNeverAgain師兄:
其實白醋測試係點??
我無做過...

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-6-24 02:28 發表

ISaidNeverAgain師兄:
其實白醋測試係點??
我無做過...
佢攞支棉花棒,上面有白醋既... 去抹條jj睇下會晤會有白點...
有白點的話就係花仔...

頂   返發兩粒   要再努力!!!!!

我日日都發現幾粒...屌....真係想唔理佢算

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。