推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 garamon 於 2008-12-1 14:15 發表
Black Sarena ,想請問你搽 3m 後多久才見效果?如已見到懷疑是花?
我係清哂先用3m防止返發.
茶左3個月.
之後到現在一直無事.
現在停左3m 約2個月.

相關搜索目錄:

Black Sarena ,是 Dr Ho 叫我如看見懷疑的地方,可用3M 搽,但是搽了 也不見那些點消失,我時常疑問是如有細點但不即時處理,但又沒有傷口,會不會惹開?

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-12-1 14:08 發表

食晒d藥後。一熱些少就會有紅疹.
咁應該未清, 要再睇...
仲乜會講比屋企人知.
我就一定打死不講.
每個人都有不同家庭結構,我未出社會做事就喪父。家內只有我一男丁,那時懷疑有病時我個人變晒,唔多出聲放假只呆在家裹。對於家人關心我只不斷說大話掩息,直至泌尿系统有問題,因我姐是幫泌尿醫生做事,要睇唯有和盤托出事實。
我的同事每個月都上去玩,我又沒有傾訴,最後只有家人先可以幫到我!

我有同DR.HO 講過一熱些少就會有紅疹,但佢冇叫我覆診和吃藥!

引用:
原帖由 mk0089 於 2008-12-1 18:26 發表

每個人都有不同家庭結構,我未出社會做事就喪父。家內只有我一男丁,那時懷疑有病時我個人變晒,唔多出聲放假只呆在家裹。對於家人關心我只不斷說大話掩息,直至泌尿系统有問題,因我姐是幫泌尿醫生做事, ...
有家人支持, 真好! 比心機醫好佢.

我看中醫也不敢話中招, 開了行氣活血的

同醫生要講真話

引用:
原帖由 95555052 於 2008-12-1 22:21 發表

有家人支持, 真好! 比心機醫好佢.

我看中醫也不敢話中招, 開了行氣活血的
同醫生要講真話.,唔係醫生點對症下藥?

請問各位C HING 你哋啲菜花..係去玩完..幾時先出??
我上三月玩完..家吓個JJ頭..有紅點..我成日都睇下有冇異樣..但係JJ紅點/皺皮..好似都礙眼..但又無明顯肉粒..只係打完JJ時..有幾粒明顯紅點係JJ頭冠狀位..
呢啲係唔菜既初生??? 請各位幫幫我....

引用:
原帖由 mk0089 於 2008-12-1 18:26 發表

每個人都有不同家庭結構,我未出社會做事就喪父。家內只有我一男丁,那時懷疑有病時我個人變晒,唔多出聲放假只呆在家裹。對於家人關心我只不斷說大話掩息,直至泌尿系统有問題,因我姐是幫泌尿醫生做事, ...
老實, 我就真係不敢同人講.
因為不知會有咩反應.
你講左就算.
其實你覺得未好真係自己再去覆診.
不洗要醫生開口既.
其實15/F最好就係肯同你傾.
你有問佢一定答, 又不會呼顯你.
你有不妥一定要同醫生講.
不洗下下要人開聲...

引用:
原帖由 bigdog33 於 2008-12-2 01:03 發表
請問各位C HING 你哋啲菜花..係去玩完..幾時先出??
我上三月玩完..家吓個JJ頭..有紅點..我成日都睇下有冇異樣..但係JJ紅點/皺皮..好似都礙眼..但又無明顯肉粒..只係打完JJ時..有幾粒明顯紅點係JJ ...
驚就快d去睇下醫生啦.

回復 5807# 的帖子

我有同我既戰友講!
佢地叫我睇開D囉!
唉!!!
收山喇..吾再蒲LU!!!!

回復 5809# 的帖子

想問下這裡有沒人中了皰疹???
想問下你地既心得!!!

同埋昨晚聽收音機..現在出去玩, 好易一次過中哂3隻病...真係幾得人驚!!!!!

想問各位有JJ炎,飲食方面有什麼要注意?

相關搜索目錄: 飲食

引用:
原帖由 henryhkwui 於 2008-12-2 06:56 發表
想問下你地既心得!!!

同埋昨晚聽收音機..現在出去玩, 好易一次過中哂3隻病...真係幾得人驚!!!!!
睇翻前面d post la, 好多兄弟都中過, 而且正在康復中, 睇完會清楚好多

引用:
原帖由 mk0089 於 2008-12-2 11:54 發表
想問各位有JJ炎,飲食方面有什麼要注意?
其實無咩特別, 乜都可以食既正常

相關搜索目錄: 飲食

小弟成功渡過左兩個星期, 希望繼續冇事, 咁多位兄弟, 一齊加油呀!

bad-man ,你有好的開始,我每星期冷凍後都在新位生1、2小點,我不煙、不酒,生活正常,只是今個月不停吃藥,如喉嚨痛等,又睡得不好,不知有沒有關係,請問你生活習慣有那些注意?

引用:
原帖由 garamon 於 2008-12-3 18:46 發表
bad-man ,你有好的開始,我每星期冷凍後都在新位生1、2小點,我不煙、不酒,生活正常,只是今個月不停吃藥,如喉嚨痛等,又睡得不好,不知有沒有關係,請問你生活習慣有那些注意?
garamon兄,

其實我冇乜特別注意d乜, 因為醫生叫我當番自己係正常人一樣咁就得架啦, 同埋佢同我講過佢既病人超過9成都冇復發, 所以我對佢都幾有信心, 只不過自己都有小小擔心, 所以食少左煙同暫時戒左酒, 其他依舊

引用:
原帖由 garamon 於 2008-12-3 18:46 發表
不夠睡, 係好易返發.
你要諗諗佢.

引用:
原帖由 叻仔 於 2008-12-1 23:59 發表
同醫生要講真話.,唔係醫生點對症下藥?
個中醫係老婆介紹, 只話JJ炎, 怕老婆知

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-12-2 01:43 發表

老實, 我就真係不敢同人講.
因為不知會有咩反應.
你講左就算.
其實你覺得未好真係自己再去覆診.
不洗要醫生開口既.
其實15/F最好就係肯同你傾.
你有問佢一定答, 又不會呼顯你.
你有 ...
Agree, 15F的態度很好, 令人很放心

引用:
原帖由 henryhkwui 於 2008-12-2 14:56 發表
想問下你地既心得!!!

我呀! 今天食埋最後一粒藥, 而家好擔心返發

同時高丸有點痛, 但食開15F的敏感藥, 我高丸m有少少痛, 正常?

引用:
原帖由 Majissuka1006 於 2008-12-4 13:17 發表
各位大大、
請問可否PM我Dr.Ho的詳細?
我Found過Old Post都Found吾到D資料。
吾好意思、Pls Help
前面一定有...點會無...
之前有人搵到...
你咁樣問人info, 一定比版主ban.

HK人真係籠膠壞哂...

我本來有個方法好簡單可以搵到.
都係不講...

請問各位,電灼和冷凍比較,手那種會痛些?

引用:
原帖由 95555052 於 2008-12-4 02:07 發表

我呀! 今天食埋最後一粒藥, 而家好擔心返發

同時高丸有點痛, 但食開15F的敏感藥, 我高丸m有少少痛, 正常?
邊怕得咁多...
順其自然.
怕就再去覆診...
食完藥有咩不妥最好問下醫生.

有無兄弟手腳冰冷?
中醫話lee d係腎虛...
我有呀, 我都想試下睇下中醫.
有無好介紹(pm)?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。