推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

第一次中招(新版開始)

回復 7182# 的帖子

955,你太太驗甚麼,有沒有做 hpv dna 測試?會詳細一些。

引用:
原帖由 health222 於 2009-2-28 16:51 發表
各位兄弟,近排好多人講緊保險問題,我都有D野想請教下,我係公司大概四五度,公司有醫療保險給我。但我今年中招去左政府度睇。咁想問公司幫我續保時,公司係唔係會知我中招呢? 但呢D私事唔係應該要係病人知道的嗎 ...
我都想知.
你指係在公司四五年到定係公司有4,5個人?

我見有D 公司保險投保既FORM .
竟然要申報哂D 病. 再加自己同公司簽名.
咁即係公司必定知道?

相關搜索目錄: 保險

引用:
原帖由 NEW_MAN 於 2009-2-24 23:39 發表
其實我都想問各位兄弟 ~

我之前睇過政府 , 但好彩o個時未發 ~所以政府去睇社會科o既有我紀錄 , 但係係沒有感染既紀錄 ~ 我只係去dr ho 到醫~
我問如果我想買保險 , 如果唔申報有病 , 保險公司check 唔check 到  ...
佢CHECK 就CHECK 唔到
不過你就唔可以唔申報.. 當然指投保既時候.
因為隱瞞保險公司都幾麻煩.

引用:
原帖由 95555052 於 2009-3-7 14:24 發表

太太看Dr Ho介紹的, report己出, 她沒有染到.

大家都有家室, 心內明白
955兄dr ho是不是介紹你就係佢醫務所既過個男醫生定係第二度, 可唔可以也pm婦科依個比我, 另外你點問佢, 係咪去到同醫生講清楚情況定點? 收費如何? 定有無plan過d? 因為我和garamon都想知多dd. thanks!!

引用:
原帖由 svsick 於 2009-3-9 13:16 發表

佢CHECK 就CHECK 唔到
不過你就唔可以唔申報.. 當然指投保既時候.
因為隱瞞保險公司都幾麻煩.
你可以問下醫生咪知, 因為都話個疣都係皮膚病一種, 好似我腳都試過有, 咁唔通依d我都報咩, 唔係咩病

引用:
原帖由 pc0123 於 2009-3-7 08:16 發表
hi 各位bro ,借個位訴下苦

我12月中,發現自己jj,有d白色...之後立即去睇政府...佢話我生花花...
心時好down,,叫我驗血...茶藥水.....驗血又話3-4個星期先有結果,
等待結果心情仲難受.....又成日諗如果有咩事點算 ...
多d係度講野就好似我咁會放鬆好多, 你睇我依4年都無地方和朋友好講, 全部都係依度d兄弟支持我先有今日, 你依d算小事, 正常你早d睇岩醫生唔好好似我咁走回頭路就無野.到時你又會係度自動失蹤的放心!!

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 threethousands 於 2009-3-6 16:35 發表
我想問問各位尿道生花仔, 而又做過laser or 冷凍既ching
你地生果時, 屙尿有冇開叉
做完之後, 開叉既情況係咪應該會冇左

我開叉既情況, 應該最少有3-4年, 可能真係果時野既
上次複診, 我同dr ho講我重係開叉
...
通常都係頭2星期左右會開叉攪到成條褲都係, 扑街所以屙尿時一定要去隔, 之後除哂條褲扑向前面屙先得, 唔係出黎比人睇到成條褲都係, 過種feel真係, 如果咁耐都重係就一定有問題, 可能你係做laser兩次以上吧, 因為dr ho說做laser會將尿道收細的

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-3-9 21:46 發表

多d係度講野就好似我咁會放鬆好多, 你睇我依4年都無地方和朋友好講, 全部都係依度d兄弟支持我先有今日, 你依d算小事, 正常你早d睇岩醫生唔好好似我咁走回頭路就無野.到時你又會係度自動失蹤的放心!!
我星期5,又要去搵dr.ho......又發....

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-3-9 00:25 發表

我1包搽到4次.
3包可以用一個月.
你不夠不同佢講.
叫佢開多d, 比錢姐.
係街買會比人奇視...
你係茶係d有可疑的位 or 成個下體茶哂去?

相關搜索目錄:

回復 7207# 的帖子

C HING
其實想多口問吓.
花仔會否生係春袋???
見各位C HING啲花都集中生係JJ或尿口..
我個袋袋有幾小處結焦啡色的東西..又唔痕又唔養..
都唔知係乜..DR.HO又話唔咪性病

Stanley:
凍完傷口好d未?

抗生素係未對花花冇用,,,記得dr.ho 話其實冇咩用
前前後後都食過4隻抗生素......

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-3-9 14:50 發表
Stanley:
凍完傷口好d未?
好好多了, 都係通常第一次會腫好勁, 之後可能皮膚識應左無咁腫, 大約1個星期多會全部好翻哂

引用:
原帖由 pc0123 於 2009-3-9 14:52 發表
抗生素係未對花花冇用,,,記得dr.ho 話其實冇咩用
前前後後都食過4隻抗生素......
岩既, 最主要都係睇自己, 抗生素只係用左好過無咁, 自己體質最重要, 我試過之前生係外面既無搽都ok會好翻

引用:
原帖由 bigdog33 於 2009-3-9 14:48 發表
C HING
其實想多口問吓.
花仔會否生係春袋???
見各位C HING啲花都集中生係JJ或尿口..
我個袋袋有幾小處結焦啡色的東西..又唔痕又唔養..
都唔知係乜..DR.HO又話唔咪性病
都會, 疣係白色硬既

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-3-10 00:57 發表

都會, 疣係白色硬既
我個d係細細粒紅紅地,脹脹地?

百合兄     ~   

我都SEE 左 dr.ho  lu  仲 凍埋  but  e+ 又好似有一粒疑似喇....  心灰~!!  百合兄你個時頭1個月成日都番發ga ? 米要always 去 see Dr.Ho law  ?  wa  要洗好多 $$  a ....  but 都冇計    你近況好 ma ?

我今日都上左去睇 Dr Ho,十分細心!好好!今日又凍一凍,不過宜家番凍都收400蚊粒,好貴呀! ><" 不過希望快D好!

引用:
原帖由 health222 於 2009-3-10 02:18 發表
我今日都上左去睇 Dr Ho,十分細心!好好!今日又凍一凍,不過宜家番凍都收400蚊粒,好貴呀! >
番凍 連診金 幾$ ar 師兄     my first time $1300 a 但e+ 未番凍過 so want 問下 thx

引用:
原帖由 95555052 於 2009-3-7 22:24 發表

太太看Dr Ho介紹的, report己出, 她沒有染到.

大家都有家室, 心內明白
955兄   其實開頭點同你太太講有花仔 ga  可否教下小弟呢?

回復 7204# 的帖子

955, 我太太已有一個好的婦科醫生,你將資料給 stanley 吧。

回復 7218# 的帖子

那是覆診的診金,就算你只是檢查,不需再冷凍及取藥,都是 $ 400

引用:
原帖由 sadsadlife 於 2009-3-10 02:15 發表
百合兄     ~   

我都SEE 左 dr.ho  lu  仲 凍埋  but  e+ 又好似有一粒疑似喇....  心灰~!!  百合兄你個時頭1個月成日都番發ga ? 米要always 去 see Dr.Ho law  ?  wa  要洗好多 $$  a ....  but 都冇計    你 ...
頭一至兩個月我都有番發同凍不死.
頭兩個月你預左要上去4~5次啦. 咁又幾千蚊.
中椰仔都預左至少要洗三幾雞...
除非你睇政府咪不洗錢, 如果你不想好返.  

我近排無乜野.

引用:
原帖由 health222 於 2009-3-10 02:18 發表
我今日都上左去睇 Dr Ho,十分細心!好好!今日又凍一凍,不過宜家番凍都收400蚊粒,好貴呀! >
專科來講佢真係不算貴架啦.
我覺得以佢既態度同醫術真係算超值.
我之前睇個個仆街黃綠貴佢一倍, 仲要無用+拖証...

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-3-10 18:56 發表

專科來講佢真係不算貴架啦.
我覺得以佢既態度同醫術真係算超值.
我之前睇個個仆街黃綠貴佢一倍, 仲要無用+拖証...
我之前係銅鑼灣睇個皮膚專科, 佢初初話D疣大粒冷凍效果會差, 佢話要電灼, 但我怕痛, D傷口又有排先好, 我上網睇過知有藥膏, 咪問下佢囉, 佢就俾Wartec 我, D疣係好快甩, 不過勁易復發, 過埋今月都仲係咁,會去搵下Dr. Ho
細細支藥已經要$六百幾

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。