推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

第一次中招(新版開始)

955 ,你是否想說,有 75% 會在 3個月內出疣,有小部分可能遲至一年仍有機會才出疣?

回復 7524# 的帖子

Candy , 保重,我祝願所有女性都不會病發,包括我太太!

引用:
原帖由 garamon 於 2009-4-15 13:29 發表
955 ,你是否想說,有 75% 會在 3個月內出疣,有小部分可能遲至一年仍有機會才出疣?
我都上網睇過係有D 咁既統計出黎,,即係有人野左花,,但係個潛伏期成8個月先出黎LOO,,,, 但係好少既%。

多謝你,,GARAMON,,我而家日日都係到留意自己,,真係好擔心,,,唉,,,, 少少野就係到仍住,,,,, 我唸起碼都要擔心多半年,,,,, 唉,,,,,,,,,,,,心好煩...

回復 7528# 的帖子

CANDY ,如果抵抗力強,是可以將病毒壓抑,我太太過了 8個月,剛剛在 Dr Ho 檢查過,仍正常。但記得 check HPV DNA ,妳在婦科有沒有驗這樣?

引用:
原帖由 garamon 於 2009-4-15 13:46 發表
CANDY ,如果抵抗力強,是可以將病毒壓抑,我太太過了 8個月,剛剛在 Dr Ho 檢查過,仍正常。但記得 check HPV DNA ,妳在婦科有沒有驗這樣?
Garamon

其實我係未發現自己生花,,我係之前個partner佢話佢可能有(但我冇再搵佢啦而家,所以都唔sure佢係咪真係有花,,),, 之後我就一路係到自己check,又走去check埋其他咩衣源體個d,,我最近都搵婦科醫生check埋入面,佢話冇見到陰道子宮個d位有生花,,,,但你地都講啦,花呢d係有潛伏架嗎,,所以我而家係冇得去check咩 hpv dna,, 係要check都要佢發左出黎先check到,,right???

我都希望你太太冇事啦,不過8個月都冇發過好大機會佢都唔會再發,,,加油啊,, 我唸over 1年,,應該都好安全你太太,,,,  另外想問啊,, 係咪好似你太太咁抵抗力強壓到d 花,, 就可以打死埋佢?? 唔會再發出黎?? 過2年就會冇埋d菌???

回復 7530# 的帖子

Candy , 就算妳沒有出疣,都考慮 check HPV DNA, 我太太就是沒出疣,但婦科醫生幫她 check HPV DNA,發現感染了 HPV 16, 我和她只一次沒有用套就感染了!

回復 7523# 的帖子

英文名稱: Salicylic Acid
中文名稱: 水楊酸
成分內容: 果酸BHA的一種,是多功能的一種成分,醫學上使用由來已久用來做去角質,也用作抗刺激劑因為水洋酸是重阿斯匹林粹取阿具有安撫止痛效果,同時也具抗炎作用及抗菌效益,另外研究也指出刺激膠原蛋白合成增厚真皮層之報告,由於其具油溶性能夠滲入毛細孔可以清除毛孔之阻塞物及溶解黑頭、粉刺,這是其他果酸所不及的。

引用:
原帖由 garamon 於 2009-4-16 11:36 發表
Candy , 就算妳沒有出疣,都考慮 check HPV DNA, 我太太就是沒出疣,但婦科醫生幫她 check HPV DNA,發現感染了 HPV 16, 我和她只一次沒有用套就感染了!
garamon,, 下,,乜冇出疣都可以去check HPV DNA既咩??? 咁點解醫生又話我冇出疣既基本上都冇野可以做到??? 不過我一間都會去CHECK 衣源體,,,咁我一間問下個個醫生,,睇下佢點答啦,個個醫生好似又係,,,,, 麻麻地,,,, 但近我返工地方,,冇計,,, 我都唔係好請到假成日四圍去睇,,,唉,,,,,

咁你太太CHECK到有 HPV 16 後,,有冇出到疣之後? 咁醫生有冇咩治療? 定係佢有HPV 16, 但係冇發到花出黎??? ONLY食藥可以醫到???

你唔駛太擔心啦,你太太都8個幾月冇事,,,好返架啦我唸都,,係呢,,咁你呢????

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-4-17 09:25 發表

garamon,, 下,,乜冇出疣都可以去check HPV DNA既咩??? 咁點解醫生又話我冇出疣既基本上都冇野可以做到??? 不過我一間都會去CHECK 衣源體,,,咁我一間問下個個醫生,,睇下佢點答啦,個個醫生好似又係,,,,, 麻麻地,,, ...
疣主要係由HPV6 & 11引致, HPV16係高危型, 一般唔會出疣, 但可導致子宮頸癌...
所以要定期做抹片測試

回復 7533# 的帖子

Candy, 沒有生疣都不表示沒有感染 HPV ,只要接觸了有 HPV的人,都有機會感染,我太太感染了 HPV 16,她婦科醫生說不需太緊張,如身體健康,生活正常,病毒就會睡了,只需每半年做一次婦科檢查,因為預早知道感染了何種HPV,比只做抹片發現有問題才做 HPV DNA測試,自己也會更注意身體變化,感染了HPV 沒有藥吃。

ching們. 醫生有叫你們戒口嗎?
見大家經常復發, 除了煙酒外, 是不是同飲食習慣有關
在大陸醫生會叫你們唔好吃 牛 , 羊 , 海鮮等食物的...

相關搜索目錄: 飲食

引用:
原帖由 bad-man 於 2009-4-17 09:53 發表

疣主要係由HPV6 & 11引致, HPV16係高危型, 一般唔會出疣, 但可導致子宮頸癌...
所以要定期做抹片測試
我岩岩都去左睇完醫生返,我都有問過做HPV DNA,, 但佢都話唔駛做,,,佢話有3個可能,,,1) HPV 發左出黎 2) 冇感染HPV  3) 有HPV 但冇發出黎,,,,,, 佢話我而家又冇發出黎,,, 咁只要定期做柏氏留意就OK  啦WOR~ 佢話我之前做過婦科,如果有,,佢都會即時同我做治療(我之前搵2個醫生睇過下面),所以佢話CHECK黎都冇用,佢話有疣就做治療,,冇既,,你都冇野做到,,,,佢話其實D人有疣做HPV TEST係想睇下係咪高危個幾隻,,,擔心引起CANCER,,咁話WOR~

咁我而家都係KEEP住等睇岩岩做個衣源體&淋病REPORT,,,, 6月再去做埋BLOOD TEST LOO....

THANKS AR,,各位人兄~~

引用:
原帖由 garamon 於 2009-4-16 11:36 發表
garamon

點解你太太冇出到疣又check到,,,,同我睇個醫生講又有d唔同,,我想問下,,, 你太太做呢個test,,係幾錢? 係咪係15/F.,到做,,如果係真係做到我都想去CHECK,,,,, 我問過幾個E生又話,,, 冇發出黎冇得CHECK,,真係頭都大埋!

THX~

出得來行 預左要還 早知今天 可必當初 ,
都說大家不要去滾啦..尤其是有女朋友同老婆果d...(沒有另計)
性濫交又唔用套就真係唔怪得人了,為左一時之快便....
好似我咁,是我女朋友傳給我,我也不能怪誰,  
只有自己獨力面對. 這兩年就像守行為一樣.不再交女朋友,更不會出去找女人....
有病最緊要係早d去看醫生. 呢d野無得慳既.幾多錢都要去睇架啦....
最多出糧唔好買新野 , 手機, 食飯 , 旅行 等....出去玩少d囉.
同埋復發既ching, 有無改變生活既習慣..例如早睡早起. 最好 十一點啦. 七點多起身,
有無戒口. 不煙不酒最重要. 仲要多做運動. 我諗呢度d ching 好少做運動的.
唔駛驚喎... 呢種病其實好多人都有... 大陸更加多....

相關搜索目錄: 手機 運動

引用:
原帖由 k28keung 於 2009-4-17 15:52 發表
都說大家不要去滾啦..尤其是有女朋友同老婆果d...(沒有另計)
只有自己 ...
唉k28keung,, 講真,,,個個唸住去玩,,都係有時會抱住冇咁好彩既心態,,, 其實大家中左都好明白呢個心情架啦,,知自己衰先會咁,,,,, 你又唔駛專登咁講,,咩出得來行預左要還,,聽到我心upup,,,,

我相信真係真心改過既人先會係呢個post出現loo,,如果唔係,都會繼續舞照跳,,馬照跑係咪

各位朋友,, 俾心機keep住自己個身體同佢打勝仗,,,,, 加油!!!

回復 7539# 的帖子

Candy , 我太太在她用開的婦科醫生檢查,全部婦科及DNA 測試千多元,好像少於 $ 1300。她就是妳醫生說的第 3個原因,就是檢查時沒有疣,醫生說為清楚有沒有感染,( 醫生絕對不是為想賺多錢,她是個好醫生 ),所以幫她做 DNA 測試,就發現感染了 HPV16。如妳要婦科資料,我可給妳,這裡有 2 個師兄都曾問我取婦科資料。

回復 7540# 的帖子

我沒有做,只是自己摸了女仔下體後再掂自己下體就感染了。

回復 7540# 的帖子

當然我都是靠這個site才知道dr ho. . 我很感激版主.
不過有時說什麼"加油"這些說話好像在參加比賽一樣.
其實我們做左呢d野一d都唔正面架. 我們是有性病.一d都唔光彩的.
我諗大家都唔會夠膽同人講. 加油..努力...快d好番.好像叫大家醫好再出來玩過....
我唔知呢度有幾多人真的會悔改...  有幾多人會真正用心面對這個病.
食好d,瞓好d,保持開朗心情,不煙不酒.多做運動等.
大家都知呢個病係無藥食. 係靠意志力.
同埋唔好成日諗住. 愈諗愈令自己唔舒服. 放開點大家/
要復發也沒辦法.當自己時運低. 咁咪去搵dr ho 囉. 駛d錢都要架. 鬼叫自己咩咩.....

相關搜索目錄: 運動

回復 7539# 的帖子

唔駛驚喎... 呢種病其實好多人都有... 大陸更加多....
C HING
何以見得..大陸有更加多人有椰菜花???

引用:
原帖由 k28keung 於 2009-4-17 15:52 發表
只有自己 ...
唉... 我都因為女朋友而有龜頭炎.

佢又唔係有心, 怪佢又唔想, 但的確因為佢而搞到頭都大埋

引用:
原帖由 k28keung 於 2009-4-17 21:53 發表
當然我都是靠這個site才知道dr ho. . 我很感激版主.
其實我們做左呢d野一d都唔正面架. 我們是有性病.一d都唔光彩的.
我諗大家都唔會夠膽同人講. 加油..努力... ...
諗咁多係無用.
醫好就乜都有得諗.
吾係得你無西吊.
我都無, 我都好想吊.
係真係忍得好辛苦.
但未好返, 咁可以點?

上得來就9up下點都好過屈係心度.
有左椰仔, 邊個會同人講.
幾好既朋友, 終有一日會反目.
到時爆左出黎. 點算?
係lee度大家點9up都得.
當大家係"病友", 都希望大家快d好返.
過返d正常生活.
lee個病係精神上既傷害大過肉体上.
我個人認為樂觀d對個病係有好大幫助.
因為無藥醫, 點都係靠自身底抗力去贏.
好返都仲吾怕黑, 再去玩而野到lee d 係自已衰.

開心d日子會好過d.

引用:
原帖由 garamon 於 2009-4-17 18:00 發表
Candy , 我太太在她用開的婦科醫生檢查,全部婦科及DNA 測試千多元,好像少於 $ 1300。她就是妳醫生說的第 3個原因,就是檢查時沒有疣,醫生說為清楚有沒有感染,( 醫生絕對不是為想賺多錢,她是個好醫生 ),所以幫她 ...
garamon

好啊,,麻煩你俾個個婦科醫生個資料我,我上星期五去睇個個婦科醫生only話我有d發炎拎左d 分泌去check,,同埋話我入面冇見有生疣,,,唉,, 我都想去check 一check,但問佢地又冇建議我去check,,, thank you!

引用:
原帖由 k28keung 於 2009-4-17 21:53 發表
我諗大家都唔會夠膽同人講. 加油..努力... ...
k28keung

咁你又講得岩,,, 不過呢個病真係心理壓力大d,,好多時又唔敢同人講自己咁,,怕俾人傳開去同"其"視,除左自己keep得好個身體之外,,,醫生既治療,又真係幾睇彩數~~~ anyway,, 真係唔敢再去亂搞男女關係,最緊要係冇病+醫得好,自己健康d~,吊唔吊西,俾唔俾人吊都真係好閒事我而家覺得,最緊要身體冇事!

回復 7547# 的帖子

Candy , 已將資料給妳,看短訊。

引用:
原帖由 garamon 於 2009-4-18 10:01 發表
Candy , 已將資料給妳,看短訊。
我仲未見到有短訊啊~~~ 要幾耐先收到架,,, ????? 而家都10:47,,, 你10:01 覆我話SENT左,, 但而家都仲未見到啊~~~

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。