推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 MSA 於 2009-4-23 17:35 發表

二百幾頁....點睇得曬呀...唉..
由頭睇起啦易搵D,,,
我都係咁樣睇,,,,,

你自己打去1083問咪得LOO

版主提示:請勿張貼私人地址或聯絡方法,請改用 pm 聯絡!  

回復 7602# 的帖子

MSA,你找對了,是那地方。

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-4-23 01:01 發表

係喎Black Sarena兄你而家點, 相隔左幾耐無事了?
Stanley:
我現在都差不多三個幾月.
上次就疑似就七個幾月.

我都有時有疑似.
不過有時又會無左.

近排好忙, 無時間上去check

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-4-23 11:46 發表

KK2534

咁你FINAL係咪咩野性病都冇? 花都冇? 我而家已經中左一樣淋病啦,我老公都同左我一齊去睇岩岩早2日,我地2個WEEK後再去CHECK,,, 而AIDS梅毒我就自己去CHECK(因為我冇我老公都冇),,冇事就冇事,有事就,, ...
YES....檢驗中所有都冇問題.....花之前巳經証實中招....巳成年多的事了...我還沒康復

引用:
原帖由 KK2534 於 2009-4-23 22:35 發表

YES....檢驗中所有都冇問題.....花之前巳經証實中招....巳成年多的事了...我還沒康復
kk兄,你係未幾個月先復發一次,,

我就慘,e左4個月個個星期先有發現,好q煩,,目標一頭半個月唔復發都好開心

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-4-23 21:38 發表

Stanley:
我現在都差不多三個幾月.
上次就疑似就七個幾月.
我都有時有疑似.
不過有時又會無左.

近排好忙, 無時間上去check
黑百合兄,康復進到幾好,加油

引用:
原帖由 pc0123 於 2009-4-23 23:15 發表

kk兄,你係未幾個月先復發一次,,

我就慘,e左4個月個個星期先有發現,好q煩,,目標一頭半個月唔復發都好開心
係牙  就係2-3個黎一次先煩......目標當然希望佢最後一次...以為唔好黎啦....

回復 7608# 的帖子

其實甘多位C HING
花仔會生係春袋的兩側既位?
睇你地甘多傾談。。都係生正係JJ既冠溝位。。?
請各位回覆

回復 7597# 的帖子

cannot worry too much.  since your 1st sex with the man was done in January so, perhaps u can go for a blood test now and another one in June.  just to keep u feel comfortable.     according to other C hing,  wart will come out after 3 months after infection, although the longer period is 8 months.  so, you may not have it.  but more safe is to wait for the smear test or PCR test.

引用:
原帖由 raptor12 於 2009-4-24 04:14 發表
cannot worry too much.  since your 1st sex with the man was done in January so, perhaps u can go for a blood test now and another one in June.  just to keep u feel comfortable.     according to other  ...
我都唸緊好唔好而家去check一次先,,唉,,但係好驚又想一次過6月先check,,, 我要唸唸先,因為if 而家check冇唔代表6月去check都係冇(因為個個人可能係2-3月先感染到)咁我都會中,,,,,, 冷靜冷靜我需要....

我想問你講個d 係咪check 分泌?? 係咩野test黎?? 我睇個皮膚科醫生同婦科醫生佢地又話冇得check,,,,,,,,,而距離上次1月同佢做過個次,,, 到而家都有3個月,,花我暫時未見有,不過我3月又同佢做過1次,, 咁以3月計又未夠3個月,,, 其實你地一般係咪發出黎都有快有慢? 定係 average都要 2-3個 月先發出黎???

多謝你既建議~我會返好好唸下~

引用:
原帖由 KK2534 於 2009-4-23 22:35 發表

你中花都成年,,,, 你有冇keep好d個身體,,早d訓,,,休息多d??? 做下運動咁? 我深信你會有好返之日,你唔好灰心,好似我睇返幾年前既post,,, 我都見有d c hing都唔見左啦,,,,, 我唸佢地都好返啦,唔好太擔心,花係有得e,,,,, 我地會互相支持!!!

相關搜索目錄: 運動

回復 7611# 的帖子

http://www.emedicinehealth.com/genital_warts/article_em.htm

http://emedicine.medscape.com/article/1133201-overview

see this link which may answer your question.

for your information, HPV has 100 types which divided into high risk and low risk,  high risk means the virus can cause cancer after a long period of time. for women, cerval cancer.   花 usual belongs to low risk ( from type 6, 11).   those high risk type ( type 16) will not have  花.

回復 7603# 的帖子

多謝解答........

引用:
原帖由 raptor12 於 2009-4-24 12:11 發表
http://www.emedicinehealth.com/genital_warts/article_em.htm

http://emedicine.medscape.com/article/1133201-overview

see this link which may answer your question.

for your information, HPV has  ...
咁基本上佢唔發出黎都冇得搞。我下次試下問下only check high risks個幾種唔得啦。

睇到d相好驚.......

thank you for yr informations.

回復 7613# 的帖子

就算有感染了高危hpv,不代表一定生癌,亦不會因時間耐了而生癌,等於有了乙型肝炎一樣,可以一生無問題。這是 Dr Ho 曾給我的答案,亦是我太太婦科醫生的答案。當然生活要正常,身體才健康。

引用:
原帖由 garamon 於 2009-4-24 13:50 發表
就算有感染了高危hpv,不代表一定生癌,亦不會因時間耐了而生癌,等於有了乙型肝炎一樣,可以一生無問題。這是 Dr Ho 曾給我的答案,亦是我太太婦科醫生的答案。當然生活要正常,身體才健康。
咁garamon兄

你同你太太有小朋友未?

回復 7617# 的帖子

沒有,亦不知有沒有機會,由發現出疣,已停了8個月沒做。

引用:
原帖由 garamon 於 2009-4-24 13:58 發表
沒有,亦不知有沒有機會,由發現出疣,已停了8個月沒做。
8個月,咁你得唔得到你太太既支持? 得到佢既原諒同支持真係好緊要,我老公暫時都肯原諒我,我個心現在先冇咁壓住壓住(當然都仲係好驚同擔心因為未CHECK晒D野,有時一唸起AIDS就真係個心好驚好想喊;  現在仲有淋病要醫)。

有時真係人要錯過有過咁既教訓先會深刻。之前有個朋友教我去黃大仙到拜下,我而家有時間就會去,上香拜一拜,求庇佑同原諒。(唔好笑我臨急抱佛腳,我係真心的)。聽日都會去,,我會幫埋呢到既朋友們希望大家都快D好返。

其實DR.HO會唔會有藥食可以控制下?  定係根本係冇藥可食??

驚都無用..放心去醫吧..醫好無事就無事..唔好自己嚇自己.

我今日又上左15F覆診, 佢話疑似果D係毛囊, 仲話肯定係, 但我唔記得問佢點解毛囊會冇毛生出唻...
之後我問佢開左幾包3M, 希望可以一路都唔再發啦...

回復 7621# 的帖子

C HING
我今日都去15樓喎。都係睇番春袋個幾小處結焦東西。HO醫生都係話毛囊炎。。比咗藥膏。。仲話無乜大問題

回復 7619# 的帖子

你老公都好明事理。
你照直講出去偷食。。?

引用:
原帖由 bigdog33 於 2009-4-25 01:30 發表
你老公都好明事理。
你照直講出去偷食。。?
我老公呢D唔係明事理,係佢大量俾一次改過既機會我姐,,,,, 自從咁先知佢係好愛我,,,,真係唔係人人做到,,,,,,
我都可以講係照直講出黎,,佢聽到咪唉唉唉,,,之後冇出聲唸左陣,話俾一次機會我LOO,我尋日都有望過佢下面,又係見到有D 連住下面D毛既位,,係有粒"突突地有DD白"既突出黎,我老公話一向都有,,係毛"狼",, 我又好擔心係花,,不過我見有D 有毛連住既都係咁,,,, 或者下次去睇醫生時叫佢幫佢睇埋好,,
我自己而家黎緊M,,下面又係痕痕地,,,唉,,總之有咩都會左唸右唸啦

其實我想問你地去睇DR.HO,,一般提早幾多日去BOOK?? 我唸住搞掂完呢單"淋病"都去搵DR.HO CHECK一次睇下有冇花,,因為我見我而家睇緊呢個都唔係好仔細。

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-4-25 09:26 發表

我老公呢D唔係明事理,係佢大量俾一次改過既機會我姐,,,,, 自從咁先知佢係好愛我,,,,真係唔係人人做到,,,,,,
我都可以講係照直講出黎,,佢聽到咪唉唉唉,,,之後冇出聲唸左陣,話俾一次機會我LOO,我尋日都有望過佢 ...
dr.ho,如果係放假前後都會爆人睇,要早一日打去book,
如果平日你想下午睇,就中午打去book都得

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。