推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 bigdog33 於 2009-4-5 01:58 發表
C HING>
你去邊度睇中醫>....可否詳細小小.
係個啲藥材鋪...坐堂阿叔中醫
定係宜家..有文憑..有學歷既正式註冊中醫...
因為中醫分科比較含糊.
你去度..基本乜病都可以睇..講真點會有甘勁全科醫生呀.
佢地 ...
我去坐堂阿叔, 我是先試其他病, ok後寫紙仔講病情

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-4-5 10:03 發表

你都好過我, 我又發了疣, 明天15/f見
C Hing又番發, 保重.

我現在停了藥, 但有紅疹, 但自己會退, 所以會找DR HO看看, 呀!DRHO 最近放長假嗎?

引用:
原帖由 vvwjjman 於 2009-4-6 22:05 發表

我想問, 佢話不是疣既機會大, 以一個專科醫生來講, 是否信得過, 我知我咁問多魚, 其實只求心理上好過d
DR HO很專業, 可以信, 但每人情形不同, 保重

引用:
原帖由 vvwjjman 於 2009-4-7 22:34 發表
平時生活點可以避免傳染家人? eg. 洗衫/沖涼 / 大小便等
只要不是直接點到, 機會很細的

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-4-8 15:50 發表
每個月係咁睇,真係好融條數,大家加油啊!!!
你係女??

有疣女性比較痲煩, 一定要戒煙

引用:
原帖由 vvwjjman 於 2009-4-8 22:07 發表
大概離開人體幾耐會死? 同埋, d衣服包括低衫褲一齊入機洗都可以??
DR HO話放開幾個鐘就OK

引用:
原帖由 95555052 於 2009-4-12 03:05 發表

我去坐堂阿叔, 我是先試其他病, ok後寫紙仔講病情
955兄:
咁你睇完有無咩"藥方"對椰仔同皮膚好先?
有就pm我

引用:
原帖由 pc0123 於 2009-4-10 23:56 發表

BLACK  兄,你近排點,,

我e左3個多d,,都仲出緊h:" /> h:" />
個個星期都去搵何生
無咩點呀
舊位有一白點/印.
想問下醫生係冷凍後既印定係...
真係好忙, 下個月都不知有無時間上去.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-4-5 10:03 發表

你都好過我, 我又發了疣, 明天15/f見
Stanley:
加油呀  

抽血驗hpv抗體

各位, 我想知香港邊度有得抽血驗hpv抗體, 問過dr. ho., 佢話佢果度冇呢個test, 佢話呢個test冇咩用, 即使test到有hpv抗體, 亦不等如是疣果種抗體, 但我都想test下, 你地知唔知邊度有啊

回復 7510# 的帖子

C HING
你有否留意個排咪有單新聞.話老\翁生蛇去睇皮膚科醫生.被個位孽淫斤點咗去做乜DNA測驗..
淨測試都要4800多元.後尾人家老翁家人帶佢去DOUBLE 測試..點知老翁係生蛇..唔咪性疱.疹..
最後孽淫斤比人告上法庭..通哂天.
睇報紙話.暫時係女人子宮抹片先有DNA測試.先有意義. HPV的病毒.如花仔一般都要臨床爆發先有樣睇喎..
但係多咀問多句 , 大陸網頁成日講要用5%醋酸測劑來作臨床花仔測..試..但未聽聞DR.HO或其他醫生用呢招.定係香港唔興用呢招??

相關搜索目錄: 報紙

引用:
原帖由 vvwjjman 於 2009-4-13 10:58 發表
各位, 我想知香港邊度有得抽血驗hpv抗體, 問過dr. ho., 佢話佢果度冇呢個test, 佢話呢個test冇咩用, 即使test到有hpv抗體, 亦不等如是疣果種抗體, 但我都想test下, 你地知唔知邊度有啊
其實"好醫生"話得個test冇咩用,
咁應該無用.
第二個一定叫你做test做全套.
"好醫生"不會亂咁吸水
慳返d錢好過啦.

佢同你講d野, 都不可信既話.
lee個世界無一個醫生可信.

回復 7512# 的帖子

Black Sarena , 恭喜你步入康復中!

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-4-11 01:54 發表

你咪好囉我4年到依家都係咁你唔洗太擔心, 開頭係咁既
ching . 點解醫左4年都未好既?
呢種病毒真係咁難醫咩?
見呢度ching們不斷復發. 真係恐怖.
咁4年裡係點樣過呢? 有冇影響工作.
同女友or老婆關係有冇變. 性生活有冇影響呢.
我治療後差唔多4 個月.暫時仲ok. 我不煙不酒. 盡量早睡.
問題係好響係我既性生活. 有種心裡障礙.

回復 7514# 的帖子

k28 ,你是停了4個月或醫治了4個月?另外我都很佩服 stanleysex, 他醫了這病 4年,仍能支撐。

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-4-12 23:55 發表

955兄:
咁你睇完有無咩"藥方"對椰仔同皮膚好先?
有就pm我  
我有睇過食療書有介紹, 遲下寫比大家分享!!

引用:
原帖由 vvwjjman 於 2009-4-13 10:58 發表
疣係臨床比較多, 一般有感染有75%在三個月發, 有80-90%在頭一年, 安心養性, 過一年就OK

好灰!

停了一個月藥, 初初二個星期偶然有紅點但會自己退, 後來出頗大紅疹, 但m自己退, m查藥膏以安心.

現又出, 但徵狀好似皰疹, m查藥膏, 希望不用食藥, Dr Ho 後日才開工, 唉!!

引用:
原帖由 garamon 於 2009-4-14 16:07 發表
k28 ,你是停了4個月或醫治了4個月?另外我都很佩服 stanleysex, 他醫了這病 4年,仍能支撐。
我醫治左4個月. 我是係dr ho做laser, 一次過. 到依家都無去復診.
我係生係尿道口. 其他地方無發現.
現在就像坐監一樣.無女友,無性行為.
希望快d一年......

回復 7501# 的帖子

寫紙講病情.呢招都幾好!
但係..坐堂阿敊.要你死心踏地先會出功夫醫你喎.
如果你去睇一兩次..佢會洒你架.

引用:
原帖由 95555052 於 2009-4-11 19:09 發表

C Hing又番發, 保重.

我現在停了藥, 但有紅疹, 但自己會退, 所以會找DR HO看看, 呀!DRHO 最近放長假嗎?
係呀dr ho放長假, 好似17號先翻, 另外佢同我之前睇既dr tam (前世衛皮膚科香港代表)比既藥膏跟本就一樣, 有三種係可以將疣整luck既, t, s字頭既再加上3m, 佢地兩個人都一樣既, 只係dr tam會主力用藥水(依隻就唔知咩, 黃色既), 但藥水殺菌力係唔夠, 有d勁既係唔會luck既, 佢會之後唔得叫我用電杓, 但係我無, 因為之後都好翻過8個月, 但係治終都係冷凍同laser好好多, 會全面d, 再加上細心同態度, 醫法又一樣, 所以係好睇自己身體既, 唔關dr ho事我敢講, 邊有醫生唔洗講同你睇埋肛門同check呀, 希望今次係last啦4年了..............

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-4-12 16:00 發表

Stanley:
加油呀   
你都係啦

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-4-15 01:34 發表

係呀dr ho放長假, 好似17號先翻, 另外佢同我之前睇既dr tam (前世衛皮膚科香港代表)比既藥膏跟本就一樣, 有三種係可以將疣整luck既, t, s字頭既再加上3m, 佢地兩個人都一樣既, 只係dr tam會主力用藥水(依隻就唔知 ...
C兄,的t, s字頭藥膏,全名係未salicylic tms
如果,等我下次叫佢比d我試下

引用:
原帖由 95555052 於 2009-4-12 03:17 發表

你係女??

有疣女性比較痲煩, 一定要戒煙
係,,我係女,我係懷疑自己有,,但我上星期去睇過婦科佢話暫時冇見到我有生花既情況,,, 我係之前同人有不安全性行為,,所以係到好驚,,我而家都自己成日留意住,,,,,仲去左check其他野,不過未有report住,,

煙我就一向都唔食既,,, 多謝你關心啊~

回復 7517# 的帖子

955 , 可否說清楚點?為何有 75% 三個月出疣,又會有 80-90% 一年出?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。