推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

咁古怪ge, 我本身係277板果度留左言.. 跟住見到里個新post得21板, 所以兩邊都留左言, 留係係21板度留言會係277板度出番...

引用:
原帖由 productionplan 於 2009-6-28 21:55 發表
咁古怪ge, 我本身係277板果度留左言.. 跟住見到里個新post得21板, 所以兩邊都留左言, 留係係21板度留言會係277板度出番...
HI,,,您好!!!

睇到你話你係今個月先發生呢單野,,我建議你3個月(距離同個女仔發生性行為個日起計90天後)去CHECK多次AIDS & 梅。因為呢D病係有空窗期的。

另外,,呢到前話都有D CHING講過油地政府呢D作用不大,,,,拖長左個症仲會搞到你錯過最佳既醫治時間。加上仲會冇咩尊嚴LOO去睇佢地。所以我建議你搵一個"皮膚及性病科"既專科醫生去作詳細既TEST及治療。

另外我記得呢到之前都有個CHING係有過非淋的。你可以去比較前,,由第1頁到睇睇啊。唔好飲酒食煙啦,有影響架。

祝你早日康復!!!

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-6-29 09:32 發表

HI,,,您好!!!

睇到你話你係今個月先發生呢單野,,我建議你3個月(距離同個女仔發生性行為個日起計90天後)去CHECK多次AIDS & 梅。因為呢D病係有空窗期的。

另外,,呢到前話都有D CHING講過油地政府呢D作用不大 ...
油麻地真係好仆街, 我第一次上去, 登記果個即刻好大聲話: 呢度係睇性病架喎
到入房見醫生, 個仆街醫生第一句又問: 上次出去滾係幾時??
直頭唔當你係人咁看待, 我真係想屌鳩佢地...

引用:
原帖由 bad-man 於 2009-6-29 11:32 發表

油麻地真係好仆街, 我第一次上去, 登記果個即刻好大聲話: 呢度係睇性病架喎
到入房見醫生, 個仆街醫生第一句又問: 上次出去滾係幾時??
直頭唔當你係人咁看待, 我真係想屌鳩佢地...
作為一個醫生咁冇醫德,,其實有心真係投訴佢地都得。佢地唔通唔係為市民服務既咩???

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-6-29 13:42 發表

作為一個醫生咁冇醫德,,其實有心真係投訴佢地都得。佢地唔通唔係為市民服務既咩???
為市民服務? 佢地直頭當你地係犯咁審...
我都唔明我地交稅做乜? 養埋呢d咁既人...

引用:
原帖由 productionplan 於 2009-6-28 11:01 發表
成功左... 我講啦..希望大家唔好嚴我寫得長..

係今個月頭, 番左大陸唱仁k, 後來仲同左k女上房, 因太醉關係, 套都沒穿上就上了。大約兩天過後..發覺小便有些痛和有些黃色分秘物滲出,,便心知不秒, 所以便專登一早起 ...
兄弟你睇翻新舊板後, 正常你已經睇到咁多有關你或其他人有既病既分享, 應該係個人鬆好多了, 而且講黑既係依個TOPIC度點數都有排到你, 所以睇開D, 性病都係皮膚病一種而已, 考海關應該無問題, 不過可能錯過左依個機會重有好多新機會係面前呢, 只係你唔好彩好似好多兄弟咁遲先搵到個TOPIC, 變左去左政府睇, 反而受盡屈辱, 而且重唔可以同人講, 投訴都難, 唔可以大大聲聲, 所以我都明白通常係睇其他討論區去左油記多, 唔緊要啦去左已經係事實, 只有而家同各位兄弟姊妹努力啦!!

恩, 多謝..

今日係食左四環素ge第三日,,但高丸仲係有少少隱隱作痛... 唉...

死啦.. 其實我上個禮拜二開始發覺陰莖根部果個位生左粒水泡... 但又唔痛又唔癢... 開頭都冇理佢..點知今日再睇仔細d附近都好似開始起緊d少水泡...好驚係椰菜花呀,,,但佢又唔癢架wo...唉

好後悔.. 成日要睇住睇住... 都唔知要維持幾耐....

我想問你地成日提果個Dr.HO尿泌科得唔得... 我想睇埋高丸痛..如果食埋里個禮拜四環素仲係痛ge話...thx..

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-6-22 19:25 發表

9555:
我以為係.
15/F話應該只係毛狼炎.
你近排又點?
多謝關心!

而家都唔知, 現在會輕微發紅, 但一兩日就退, 然後第二度又紅又再退, 不用食藥及查膏, 出一輪就停一停.

15F
話可以試下同太太做, 應該無事, 不用人工受孕.

各位大大比些建議

引用:
原帖由 productionplan 於 2009-6-30 00:33 發表
恩, 多謝..

今日係食左四環素ge第三日,,但高丸仲係有少少隱隱作痛... 唉...

死啦.. 其實我上個禮拜二開始發覺陰莖根部果個位生左粒水泡... 但又唔痛又唔癢... 開頭都冇理佢..點知今日再睇仔細d附近都好似開始起 ...
起水泡會否是
性病名稱
感染分類
潛伏期
病徵
唔醫手尾長 ……
有治療 ?

單純疱疹
二型 )
過濾性病毒
5 至 6 天
陰莖、尿道、陰唇或子宮頸等會感到痕癢和灼熱,然後出現細小 ( 針至綠豆大 ) 、紅色而令疼痛的水泡。水泡會變成膿泡,並持不繼擴散和變大,水泡破裂後成為小潰瘍
[若病人不注意衛生,病毒可經由手傳染到身體其他部分
懷孕婦女染上 疱疹,會把病毒經產道傳染給嬰兒。受感染的嬰兒有百份之六十以上會夭折,或患腦炎和弱智;但可利用剖腹生產,避免嬰兒出生時在產道受到感染 。

( 消除徵狀 )

我建議你即時去睇私家皮膚及性病科醫生,, 睇左先安心..有咩可以早d 醫啊嗎!!!

引用:
原帖由 productionplan 於 2009-6-30 00:33 發表
恩, 多謝..

死啦.. 其實我上個禮拜二開始發覺陰莖根部果個位生左粒水泡... 但又唔痛又唔癢... 開頭都冇理佢..點知今日再睇仔細d附近都好似開始起 ...
快d搵個專科check,清楚....政府個d好馬夫....唔掂嫁...佢地做返個數據總計

半年有多,. D花花仲係唔受控, 唉

引用:
原帖由 Roby123 於 2009-6-30 10:58 發表
  半年有多,. D花花仲係唔受控, 唉
唔好灰心啦, 我4年都係咁, 通常要半年左右至一年最基本, 所以放心早睇醫生就ok

引用:
原帖由 95555052 於 2009-6-29 17:50 發表

多謝關心!

我而家都唔知, 現在會輕微發紅, 但一兩日就退, 然後第二度又紅又再退, 不用食藥及查膏, 出一輪就停一停.

15F
話可以試下同太太做, 應該無事, 不用人工受孕.

各位大大比些建議
955兄你而家好翻加埋有幾耐左右? 我覺得通常好翻一年後就會無事, 因為自己感覺到, 好似我生係外部既都全無翻發既感覺, 但尿道口我唔敢講, 你咪隔多2個月才不用套, 而用套正常我聽之前既dr tam講係應該無問題, 我而家都係咁

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-6-30 01:26 發表

起水泡會否是
性病名稱
感染分類
潛伏期
病徵
唔醫手尾長 ……
有治療 ?

單純疱疹
二型 )
過濾性病毒
5 至 6 天
陰莖、尿道、陰唇或子宮頸等會感到痕癢和灼熱,然後出現細小 ...
應該係依個多, 所以快去睇安全d

回復 8302# 的帖子

stanley sex 兄

兄弟, 好耐無見, 最近點呀??

但粒水泡又唔癢唔痛架wo...

食左四環素的第5天..粒高丸好似冇之前咁隱隱作痛.. 但仲係有少少.. 睇高丸應該睇皮膚性病科定係尿泌科呀...

高丸痛應該係尿道炎果時傳埋過去... 但而家有時坐係度去小便果時尿道口會有少少痛.. 但站起來柯就一d都唔痛, 好暢快...

我而家巳經冇飲酒..但煙就一日一兩枝... 今日放假仲去埋游水tim... 希望... 可以冇事...

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-7-1 01:40 發表

唔好灰心啦, 我4年都係咁, 通常要半年左右至一年最基本, 所以放心早睇醫生就ok
咁慘!! 4年都未好??

咁呢4年, 你通常幾耐發作一次.

我好擔心

引用:
原帖由 productionplan 於 2009-7-1 21:08 發表
但粒水泡又唔癢唔痛架wo...

食左四環素的第5天..粒高丸好似冇之前咁隱隱作痛.. 但仲係有少少.. 睇高丸應該睇皮膚性病科定係尿泌科呀...

高丸痛應該係尿道炎果時傳埋過去... 但而家有時坐係度去小便果時尿道口會 ...
我覺得你去睇皮膚性病科先囉,,,, 我見呢到d c hing都係睇皮膚性病科(dr.ho)...

唔好拖,,快去睇,

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-7-1 01:42 發表

955兄你而家好翻加埋有幾耐左右? 我覺得通常好翻一年後就會無事, 因為自己感覺到, 好似我生係外部既都全無翻發既感覺, 但尿道口我唔敢講, 你咪隔多2個月才不用套, 而用套正常我聽之前既dr tam講係應該無問題, 我 ...
我不是花, 是皰疹.
現長期輕微發炎, 但又會自己退

引用:
原帖由 95555052 於 2009-7-1 22:44 發表

我不是花, 是皰疹.
皰疹手尾都好長喎. Take care

candy, 可唔可以PM我DR.HO個地址..

引用:
原帖由 productionplan 於 2009-7-1 23:12 發表
candy, 可唔可以PM我DR.HO個地址..
sorry 我唔可以pm俾你架,你都唔好問人啦,你由第1 頁睇起啦好快搵到,,,

祝你快d好返,,病向淺中醫!

DR ho...要13號先返..等多十日唯有..

引用:
原帖由 Roby123 於 2009-7-1 23:03 發表

皰疹手尾都好長喎. Take care
皰疹有咩症狀?自己點樣發現架?

引用:
原帖由 95555052 於 2009-7-1 14:44 發表

我不是花, 是皰疹.
如果有發炎就等好翻哂先, 你睇翻我舊板過時都有講, 係大陸睇電視時都講如果兩年皰疹無發就可以生bb了,  你多忍無發炎應該就可以同你太太行埋, 開始時當然用套好d, 過多年多後無事咪唔用囉, 依個係小弟睇大陸既電視多, 同埋上3年剛有病時係香港聽大陸電台都有講, 唔信你可以用收音機夜晚自己search到d大陸台全部都係講依d

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。