推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

第一次中招(新版開始)

To: everyone

你地都幾好嗎,,
可能你地已經唔記得我...因為我好耐都無上黎

因為係我人生中又發生了一d好唔開心既事
雖然我唔係一個咩人,,幫唔到你地d乜...

但係我希望各位唔好咁易失望....因為當初我未知呢個網站既時候

真係好down,,以為自己係一個好不幸既人,,無人幫到我...亦唔知可以同邊個傾

不過多得你地比左好多寶貴既意見我...令我重新做人,,唔再活係恐懼之中

多謝您地....

anyway,, thx for everything ... and also.... hope everyone get well soon n happy eva after

點呀rosa
仲有冇食煙同飲酒呀?
引用:
原帖由 rosa 於 2007-1-21 12:54 AM 發表
To: everyone

你地都幾好嗎,,
可能你地已經唔記得我...因為我好耐都無上黎

因為係我人生中又發生了一d好唔開心既事
雖然我唔係一個咩人,,幫唔到你地d乜...

但係我希望各位唔好咁易失望....因為當初我未 ...

rosa
當然記得你.你近來怎樣?你人生中又發生了什麼事情?

我相信每一個人也會有自己的故事.如你們想找一雙耳朵.小弟願意做一個聆聽者.可以pm小弟.

我其實可能都係做緊長編劇...............

stanleysex:
我本身就是長編劇人物其中一個.不過現在可能已老.新的人物比我更精彩.

Tony 兄,
小弟一直有看你們的留這的, 小弟 不幸中了衣原體 大約都差不多 3 ~4 個月了, 已轉了2 個醫生 現一直看 李梓x 醫生的, 但沒見太大起色..
請問能否介一下那個 dr.ho 試一下.. 希望大哥們能幫忙一下..
病情: 早前吃了 3 個星期的藥, 尿尿會變橙色的。 但吃完後, 沒太大分別.. 急尿+尿道口有火燒感的情況還有.. 其後轉了一些藥, 是吃藥水+藥, 已吃了3星期. 還有有一星期就吃完..  火燒的感覺減少了, 但在尿道中還有一點痛痛(不舒服的感覺)由其是尿尿後.. , 他說最好吃完後相隔2 星期後再 test 多一次尿尿.. 所以一直很擔心和辛苦, 請問各位兄弟們能給 一點意見及指點一下嗎.. 謝謝各位.. 請受小弟一拜!!

kk79 :
歡迎入來討論.尿尿會變橙色的是利尿藥.已pm了dr.ho資料.

又一CD-ROM入來.我們又成功多一點.現在有這麼多人討論.有沒有人建議搞網聚?

tony 兄, 請問有什麼意見可以.. 教教小弟呀..
我已經長時間都精神緊張, 遲一點可能真的要看精神病醫生...XD

另外. 謝謝 TONY兄.. 已收到你的短信.. 感恩萬分..

大家中左咩招?............

cshunterhero
唔該看所有頁數才發言,謝謝

kk79:
信賴醫生.相信會醫好.全香港有大約70個專科,我相信會有一個醫生是可以幫到自己.

引用:
原帖由 kelvincant 於 2007-1-20 11:43 PM 發表
你不如講講你而家既情況
或者你可以pm我都得
大家傾下
睇下我有咩可以幫到你
雖然我唔係醫生
但起碼可以將我知道既野話你知

我上星期一去了佐敦看賴醫生,點解佢呢因我唔知邊個醫生好.她在網上很易找

這五天她給我細路灌藥,及吃她的藥
但好似無乜效,病情好似重了

我明天都係搵dr ho

我想問兄弟你在dr ho 睇了多久

還有他幾點關門

jackylai :
是否看在彌敦道的賴妍彤博士女醫生?
Dr.ho 診症至6:30p.m.

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-1-21 09:28 PM 發表
jackylai :
是否看在彌敦道的賴妍彤博士女醫生?
Dr.ho 診症至6:30p.m.
是的

是否有問題?

十日用左我3480元 無計2000元驗身

TONY 兄, 我明天應該會去 dr ho 那邊看看. 請問是否專科 性病 的呢? 因為我在專科網頁看不到他的名字。
但相信一定是很好吧, 各位兄弟們的推介.. 謝謝各位.. 我會努力的了..
還有我要不要帶一些吃過的藥袋給dr.ho 參考的呢?

其實我都係因為黎左lee個forum先知道邊度有得睇專科醫生
所以都唔係睇左dr. ho好耐
因為之前都只係幫襯我那個家庭醫生多
所以都只係睇左dr. ho兩次
因我既情況同你地有少少唔同
我其實而家衣原體已經清左
因為驗尿DNA﹙被譽為測試衣原體最準確﹚的TEST都只NEGATIVE
所以應該係其他細菌影響緊我

而你地就係仲係受衣原體感染
所以如果你地由病發至今
如果唔係好耐時間
我建議你地即刻去睇專科會好D
如果係急性非淋既話
食左醫生開既抗生素應該唔駛幾日就可以回復正常一樣
但如果食左兩個星期之後停藥無食既話又復發既話
咁好可能已經係入左前列腺
咁到時一般治療既時間會由四個月至半月不等
治療既方法一般都只能夠靠食抗生素多

而最重要都係...................唔好飲酒

你睇那個賴醫生係中醫黎架?
我諗我會相信香港既專科醫生多一點................
引用:
原帖由 jackylai 於 2007-1-21 07:23 PM 發表

我上星期一去了佐敦看賴醫生,點解佢呢因我唔知邊個醫生好.她在網上很易找

這五天她給我細路灌藥,及吃她的藥
但好似無乜效,病情好似重了

我明天都係搵dr ho

我想問兄弟你在dr ho 睇了多久

還有他 ...

to kk79

皮膚及性病專科名單有 dr 的名字的
http://www.mchk.org.hk/doctor/spec/derma15_h.htm

藥袋帶埋無壞
因為可以知道之前醫生開過咩抗生素比你
如果有做過什麼test既結果
帶埋仲好

但其實你之前已經睇開李醫生?
我的家庭醫生也介紹我看他
他說他醫非淋有一手
但最終我都無去睇佢
因為聽lee度d brother講佢態度麻麻
可能係行醫太多年既原因呱

其實你食左三個月抗生素仲未好返係正常
因為一般慢性非淋都要醫四個月至半年不等﹙唔計復發﹚
我反而有以下建議
1. 切勿飲酒及食煙﹙飲作係高危﹚
2. 作適定時
3. 做適量運動
4. 注意飲食﹙我個人經驗:海鮮、汽水、紅茶、奶茶應盡量避免﹚
至於轉唔轉醫生
it is up to u
引用:
原帖由 kk79 於 2007-1-21 11:16 PM 發表
TONY 兄, 我明天應該會去 dr ho 那邊看看. 請問是否專科 性病 的呢? 因為我在專科網頁看不到他的名字。
但相信一定是很好吧, 各位兄弟們的推介.. 謝謝各位.. 我會努力的了..
還有我要不要帶一些吃過的藥袋給dr. ...

相關搜索目錄: 飲食 運動

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-1-21 06:50 AM 發表
又一CD-ROM入來.我們又成功多一點.現在有這麼多人討論.有沒有人建議搞網聚?
我支持!!

引用:
原帖由 kk79 於 2007-1-21 06:51 AM 發表
tony 兄, 請問有什麼意見可以.. 教教小弟呀..
我已經長時間都精神緊張, 遲一點可能真的要看精神病醫生...XD

另外. 謝謝 TONY兄.. 已收到你的短信.. 感恩萬分..
kk79兄放鬆d對病情好重要, 我地開始都係咁, 而且好多兄弟同我一樣更.......一起努力啦要keep住睇醫生檢查

kelvincant 兄
我想問醫好左之後對性能力有無影響

JACKY,
利民診所賴醫師......? 算把啦 !
我都去過.....
TEST 已經2000,
之後去覆診取報告 說是非淋和前列線發炎情況很重,
要食藥及灌藥, 一個療程3480 起碼2個療程,
跟住我話要取報告,跟住劇情下刪100字...........
第二天,決定自行找專科(去旺角中心掃樓)
最後找到DR.AU ,
遞報告,DR.說依個世界有好多醫師,但是都好多醫生,
點解醫師唔可以做醫生.......?
另外化驗所是否可信.....? 用什麼方法驗........?
事實證明有差別 !

另外收費唔記得太清,只有大概 !
DR.AU  
780 1針,2星期藥,
DR.HO
600 DNA尿液TEST
300 前列線液TEST
380-480 診証+ 3-5日藥
780 診証+ 30日藥
自己考慮下, 唔洗諗賽馬會,
雖然正規專科,但一日百幾個症,
唔發到出面都唔睬你 !
錢洗左就算 ! 唔好埋怨或不忿 !
自身才是第一 ,
另外回 KELVIN , 我真是很少柸中物,
我出事有2個可能
1)可能已經很長期,只不過轉病情,當時才發現
2)可能最後個次,出事當晚是酒後壯志.......!
你個CASE 比我拖延長好多,比時間,一定得 !

相關搜索目錄: 賽馬

回復 #1094 jackylai 的帖子

理論上唔會,
但心理上可能有障礙(自覺)

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。