推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

第一次中招(新版開始)

版主:借位有感而發,希望不耍刪post.
其他兄弟:希望不要介意

不經不覺原來Timway(這裡)已五年,五年來這裡陪了我很多,從前去玩一定上來問各大哥那裡好玩。現在TIMWAY變了,已不是我最初來那個,當年TIMWAY的確是全香港第一夜遊討論區,但現在呢?問題究竟在那兒?以我們這題目要不是我們真的患過病,去過看很多醫生,對醫生/病這方面有經驗會有人入來討論?一個不知道問題在那裡的討論區,說多無謂。謝謝各兄弟忍受小弟的有感而發。

近來小弟只在這版發言,其他版已絕跡。五年對我來說經歷很深,祝各位與小弟自己早日康復。

stanleysex ,其他02-03來的兄弟,你們最初又為什麼來這裡呢?

p.s.當年與sales吹水,吹吹下他忘記了sale我,最後他阿頭來sale。為什麼會這樣?因為我與sales吹XOCAT,原來sales是這裡常客,這情況今天一定不會再出現,原因相信大家也知道。

Tony唔洗講都係同你一樣, 而且之前xocat既足球版, 政治都係我常去既地方, 人氣比當時另一個好多人玩既香港討論區人重多, 但唔知點解自從discuss既香港討論區hit左, 依度就人氣少得可憐了,不過好多野好難講, 起碼而家重有好多兄弟支持, 繼續落去啦.

stanleysex
當然繼續落去,其他討論區好似沒有相關的題目,而且就算有一些人也唔敢說出來。說出來會被人問那裡中招,是否自己不用套等問題.我覺得中招已中了,問題是怎樣去處理.所以我們這題目才這麼多人來看。因為我們從來沒有問這些問題,「阿媽是女人」這問題只是傻人才問。之前因為一些問題想離開這裡,現在沒有問題。我只在這版發言便沒有問題,這題目仍然是有質有量。

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-1-29 23:53 發表
minghin :
手尾就一的的人.有些長,有些食1-3星期藥+採藥膏沒有事.
較佳的是DR.HO.但他也是看見之前的名醫用類固純才用.dr.ho的藥膏類固純含量比名醫的輕一點,副作用少一點.

5位醫生只有兩位用藥膏類固純.因 ...
Tony1兄
多謝你的意見,我一直都係睇Dr Ho,
事實佢真係有醫德,亦係用心醫治.
都轉過幾次藥,
我現在搽藥都有好轉,
希望短時間可以斷尾啦.

回復 #1175 minghin 的帖子

DEAR TONY AND STANLEY SEX AND OTHERS BROTHER

我不經不覺都在xocat 幾年, 好彩遇到tony stanley 2位大哥幫忙, 當時好驚, 唔知點算, 而家總算雨過天晴, 仲給埋婚, 有個家, 生活都ok, tony 我真係好多謝你, 有d兄弟同我msn, 2-3個月就唔見人, 可能佢地好o左無事啦, 不過我依然會繼續幫人, 係啦, tony 你仲有無去doctor ho check o下?? 我有時1-2個月去一次, doctor 話我應該無事, 都成年啦, 不過自己有時好唔放心, 可能之前比自己太大壓力, 2位大哥你地情況點呀?? stanley 你今年結婚d野ok嗎??

相關搜索目錄: 結婚

伙記1 :
我今個月才去過check.
這裡最多cd-rom.問完我們後就走人,正常的,我明,這是一個互相利用的社會.更何況xocat今時不同舊時,要別人留下很難,但真希望cd-rom給我們一個看後情況.這已足夠.

stanley:
結婚?

今年身邊很多人結婚,唉....我自己錢又沒有、女又沒有、樓又沒有.三沒有.唯一有的就是一堆經歷.

引用:
原帖由 kelvincant 於 2007-1-29 23:11 發表

恭喜恭喜
咁你問左醫生究竟係急性定慢性未?

唔知另外一位brother亞jackylai點呢?
他說現在也分不清楚, 但他有替我檢查"按下" 有邊度痛,
他說我, 問題應該不大, 因為 "高丸" , "前列線" 都沒有痛。
他很細心的替你按... 真好...

2星期藥 共 520 元

我book左下星二希望無事吧

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-1-31 15:18 發表
伙記1 :
我今個月才去過check.
這裡最多cd-rom.問完我們後就走人,正常的,我明,這是一個互相利用的社會.更何況xocat今時不同舊時,要別人留下很難,但真希望cd-rom給我們一個看後情況.這已足夠.

stanley:
結 ...
係呀本來上年結婚,只係公司有d事延誤左, 不過我已先在上年註左冊了, 現在身體我都唔肯定點, kurtlau兄介紹我既藥膏, 希望長編劇快雨過天晴. 伙記兄恭喜你新生活愉快, Tony努力呀!!你係樓主黎架點可以衰既, 我地睇你頭架.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2007-2-2 14:10 發表

係呀本來上年結婚,只係公司有d事延誤左, 不過我已先在上年註左冊了, 現在身體我都唔肯定點, kurtlau兄介紹我既藥膏, 希望長編劇快雨過天晴. 伙記兄恭喜你新生活愉快, Tony努力呀!!你係樓主黎架點可以衰既,  ...
stanleysex兄, 你好呀, 現在擦的藥膏好嗎?  有無話要擦幾耐呀?

I visited Dr.Ho several times. The nurse is okay. I observed the nurse as usual. The nurse is not beauty girl and they seems so relaxing on job. At least, I don't care anyone(nurse or else) altitude.

而D不能拖, 即去睇醫生啦!! 唔係耐左重大件事

引用:
原帖由 stanleysex 於 2007-2-2 22:10 發表

係呀本來上年結婚,只係公司有d事延誤左, 不過我已先在上年註左冊了, 現在身體我都唔肯定點, kurtlau兄介紹我既藥膏, 希望長編劇快雨過天晴. 伙記兄恭喜你新生活愉快, Tony努力呀!!你係樓主黎架點可以衰既,  ...
stanleysex兄 & kurtlau兄
你哋情况如何???有好進展嗎?
我情况就OK啦..E家己有9成幾復完呀.
希望快寫完結編啦...
你吔繼續努力呀.好快雨過天睛的,

當初有呢個病真係好驚, 上網搵資料發現到呢個網, tony, 伙記,kurtlau 各位都幫左我好多, 有諗過死, 但好彩呢到啲兄弟不斷互相幫助和支持, 而家叫做好啲.......起碼駛少左啲冤枉錢俾黃綠醫生.....2007年希望大家都可以走出陰霾, 雨過天清

引用:
原帖由 minghin 於 2007-2-4 21:46 發表

stanleysex兄 & kurtlau兄
你哋情况如何???有好進展嗎?
我情况就OK啦..E家己有9成幾復完呀.
希望快寫完結編啦...
你吔繼續努力呀.好快雨過天睛的,
都係腫的問題,唔知why退唔到....
好像有小小setback,不過唔sure
自從有呢個disease之後,好大presure,現在排了期看精神科

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2007-2-4 22:31 發表

自從有呢個disease之後,好大presure,現在排了期看精神科
Kurtlau兄同我一樣, 我都唔sure, 我比其他兄弟更長時間,一切努力啦, 我都一直用緊你介紹既藥膏

引用:
原帖由 howtodoa 於 2007-2-3 03:45 發表

stanleysex兄, 你好呀, 現在擦的藥膏好嗎?  有無話要擦幾耐呀?
howtodoa兄你呢? 終於ok了嗎? 我係安全起見一直搽, 另外好似成日都覺得原位覆發咁

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2007-2-4 22:31 發表

kurtlau兄, , 其實剛開始時我都好驚,但醫生同我講這個病不是什麼大問題, 絕大部份對健康沒影響, 如果想好快d, 便放鬆些, 壓力太大會影響健康, 對個病都唔好. 你想想我們平日生活跟以前沒什麼不同, 只是要注意一些維生和飲食.

相關搜索目錄: 飲食

引用:
原帖由 stanleysex 於 2007-2-5 05:39 發表

howtodoa兄你呢? 終於ok了嗎? 我係安全起見一直搽, 另外好似成日都覺得原位覆發咁
stankeysex 兄, 現在我都無去想它, 不想給自己太大壓力, 只是每個月去檢查. 其實點解你老是覺得覆發呢? 可能只是自己想多了, 放鬆些吧!

兄弟們, 我這個星期尾又去覆疹啦... 不知他會否要我再驗多一次呢?

引用:
原帖由 howtodoa 於 2007-2-5 14:04 發表

kurtlau兄, , 其實剛開始時我都好驚,但醫生同我講這個病不是什麼大問題, 絕大部份對健康沒影響, 如果想好快d, 便放鬆些, 壓力太大會影響健康, 對個病都唔好. 你想想我們平日生活跟以前沒什麼不同, 只是要注意一 ...
我都唔想,但好多精神上的病徵出現左.
我都唔知點解會有今日,雖然係我咎由自取,但代價真的好大
這件事令我明白,健康一定是最重要
病魔幾時離開我?

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2007-2-5 19:51 發表

我都唔想,但好多精神上的病徵出現左.
我都唔知點解會有今日,雖然係我咎由自取,但代價真的好大
這件事令我明白,健康一定是最重要
病魔幾時離開我?
Kurtlau兄,
我開始發病時都有焦慮,煩躁,睡不安,坐不安,疑神疑鬼,成日形住復發.有𪊲病是急唔來,要畀𪊲時間等佢慢慢好.唔好捻咁多,放鬆些吧!唔係冇病都變有病.
我信終歸會有病好的一天.我今日去check,OK.我已經兩個多月冇復發.比起之前6-8星期就復發又進一步啦.希望繼續keep住唔再復發啦.我地唔好氣餒,繼續努力以赴,必有好的一天.

Kurtlau,
呢度好多brother都同病魔片緊, 雖然我都好多次復發, 但係我信Dr................"我一定會好翻, 但係要俾d時間自已去適應" touch wood, 我唔會祈望永不復發, 但我會盡力keep health(不過有時會偷雞飲少少酒, i'm just a human being)
一切保守樂觀咁面對佢

hi all
我想問下你地1個月的醫療費用大約幾錢??
私家大約幾多??
政府大約幾多??

各兄弟:
當然希望如此.2007年願望身體健康.

mace :
政府,0元,不用錢
私家,400-3000.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。