推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

第一次中招(新版開始)

yuppies  兄,
先謝過..解答

伙記大哥,

請問 dr.ho 要否預約的呢? 因為我想看看那個時間方便..
唉, dr.李  睇佢真係好慘.. 約左時間都要等 2 粒鐘... 你估真係唔駛返工咩..
攪到我想請上午又唔係.. 下午又唔係.. 勁慘。

但這些我都不介意, 只希望我女朋友沒事就什麼都值得了..唉

引用:
原帖由 kk79 於 2007-1-23 04:21 PM 發表
yuppies  兄,
先謝過..解答

伙記大哥,

請問 dr.ho 要否預約的呢? 因為我想看看那個時間方便..
唉, dr.李  睇佢真係好慘.. 約左時間都要等 2 粒鐘... 你估真係唔駛返工咩..
攪到我想請上午又唔係.. 下 ...
kk79兄,.
睇Dr HO打電話預約先.去到都差不多唔使點等.一般下午冇咁多人.

dr.ho 是比較易夾到病人 (不代表評論好壞)

dr.ho三點至五點會小人o的,我看過早上,好多人唔好
我看dr.lam都係,約左都要等一個鐘@#@

dear mochilo

一星期多冇事,我好有信心今次一定會好,大家都係

回復 #1122 kk79 的帖子

dearkk79

唔好睇dr li, 佢真係唔好, 你一定要轉doctor, dr ho 先預約, 好準時, 放心

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2007-1-23 08:40 PM 發表
dr.ho三點至五點會小人o的,我看過早上,好多人唔好
我看dr.lam都係,約左都要等一個鐘@#@

dear mochilo

一星期多冇事,我好有信心今次一定會好,大家都係
請問知唔知 包皮炎或龜頭炎的症狀是怎樣的,
我的位置仲有 紅腫,損咗,痕癢,
搽咗藥膏都有10多日仲未好番,
會唔會似包皮炎或龜頭炎的症狀呢???

唉, 其實 DR.LI 如果唔係找唔到醫生, 我都唔想找佢.. 問佢咩..都話 "XXX姐" 正常..
我開多個星期藥你啦.. 出去等拿藥  想問多句都好似唔想理咁喎, 又唔知佢醫到咩階段。  而且好鬼貴..  2 星期藥 9XX...

最近, 不只是否因為非淋問題, 毛毛和旦旦與JJ根位很"痕", 肛門都有一點,  但一陣陣的.. 一陣過後就沒有了... 唔知係咩事呢.. 大哥們有試過嗎?

今日心情好d, 因我開始接受了我的病
還有我的女朋友她接受了我. 我真係對佢唔住.
她叫我唔好離開佢,我聽到之後我d眼淚忍唔住流下來.

我希望各有有女友千其唔好出去玩,如果唔係一定後悔

引用:
原帖由 kk79 於 2007-1-24 10:03 AM 發表
唉, 其實 DR.LI 如果唔係找唔到醫生, 我都唔想找佢.. 問佢咩..都話 "XXX姐" 正常..
我開多個星期藥你啦.. 出去等拿藥  想問多句都好似唔想理咁喎, 又唔知佢醫到咩階段。  而且好鬼貴..  2 星期藥  ...
心理作用吧

JACKY,

add oil !

謝謝yuppies 兄的鼓勵

回復 #1132 jackylai 的帖子

dear kk79

其實doctor li 好串, 因為我以前睇過佢,

引用:
原帖由 minghin 於 2007-1-23 10:27 PM 發表

請問知唔知 包皮炎或龜頭炎的症狀是怎樣的,
我的位置仲有 紅腫,損咗,痕癢,
搽咗藥膏都有10多日仲未好番,
會唔會似包皮炎或龜頭炎的症狀呢???
紅同埋可能會損,你有冇食藥?
我龜頭炎醫左成十個月,時好時壞,因為發炎的位置就是出疣的位置.現在好了九成幾.
龜頭炎問題唔左,只要食藥同搽藥膏一定好.
你是否現在冇出了?

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2007-1-24 08:45 PM 發表

紅同埋可能會損,你有冇食藥?
我龜頭炎醫左成十個月,時好時壞,因為發炎的位置就是出疣的位置.現在好了九成幾.
龜頭炎問題唔左,只要食藥同搽藥膏一定好.
你是否現在冇出了?
我是發炎的位置就是出疣的位置,
有食藥同搽藥己10天了.
好似無乜好轉.我又再要找Dr 睇吓Sample Text

我醫龜頭炎醫了1年半才好了99.8%.轉了5個醫生,用了過2萬.

引用:
原帖由 jackylai 於 2007-1-24 04:09 PM 發表

jacky兄

聽到你女友同你講lee句說話
我都有d感同身受
你女友對你實在太好
對你不離不棄
你好返之後真係要好好咁對佢

你睇左dr. ho未呀?
係急性定已經變左慢性呀?

引用:
原帖由 jackylai 於 2007-1-24 08:09 AM 發表

恭喜哂Jacklai兄,好多兄弟d情況都好似你咁,只要重翻好自己就係最重要,聽到你好消息後也令好多兄弟知道只要努力病一定會好, 同埋有另一半點都支持你,令你更懂珍惜男女朋友或老婆既感情, 你問下伙記兄就知了係咪呀

叫人唔出去玩好難, 因為好多人都無試過有病時, 就話無咁好彩,重吋人,有時先知珍惜可能太遲. 只希望各位身體健康, 不過我重做緊百集長劇哎.........

引用:
原帖由 minghin 於 2007-1-24 10:24 PM 發表

我是發炎的位置就是出疣的位置,
有食藥同搽藥己10天了.
好似無乜好轉.我又再要找Dr 睇吓Sample Text
很serious嗎?

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-1-25 12:22 AM 發表
我醫龜頭炎醫了1年半才好了99.8%.轉了5個醫生,用了過2萬.
Tony1兄
請問你的經驗用什么方法冶療會好D.
邊個Dr.治療較佳
手尾會好長嗎?
有乜野事項要注意的呢?

to kevincant 兄

我仲未睇我吃了藥要等7日後才去.

我想知急性同慢性d病徵有乜分別

謝謝各位的關心

中咩招啊!!!唔明???

兄弟們, 我約了 dr.ho 啦,, 但很奇怪. 打去時... 她問我想看那個醫生= ="?
乜有好多個醫生既咩..XD

好緊張添.. 希望沒事啦... 我吃了 DR.LI D 藥. 咁耐,, 現在還好鬼 尿急 ...
但有時就會 沒咩感覺.. 但有時又變急了.. 唉真煩...>_<" (相隔時間可能只係 3~4 小時中..)

引用:
原帖由 jackylai 於 2007-1-25 09:36 AM 發表
to kevincant 兄

我仲未睇我吃了藥要等7日後才去.

我想知急性同慢性d病徵有乜分別

謝謝各位的關心
你仲未去既意思係你仲未走睇dr. ho?
唔好拖呀.............
快d轉去睇專科醫生
之前睇個個黃綠佢開d藥咪鬼食啦
真係皇帝唔急太監急呀

急性只係食幾日藥就基本上好似回復無病既時候咁架啦
我估醫生一般都會開兩個星期抗生素你食
如果你食左兩個星期後
一停藥就即刻復發
咁即係已經變左慢性
如果無復發
咁就恭喜你,應該只係急性!可以完全清到d衣原體

但如果你問要係復藥期間分別得出係急性定慢性其實好困難
真係最等停藥既時候先知急定慢................

引用:
原帖由 kk79 於 2007-1-25 06:07 PM 發表
兄弟們, 我約了 dr.ho 啦,, 但很奇怪. 打去時... 她問我想看那個醫生= ="?
乜有好多個醫生既咩..XD

好緊張添.. 希望沒事啦... 我吃了 DR.LI D 藥. 咁耐,, 現在還好鬼 尿急 ...
但有時就會 沒咩感覺.. 但 ...
kk79兄

你講得o岩
佢個到好多唔同既專科醫生的
門口有個counter會有姑娘幫你登記
我覺得個到d姑娘唔多友善
但醫生是好的
放心放心

mochilo,kelvincant 兄

謝謝 2 位幫忙..。沒錯,, 真的不太有善。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。