推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 ken1121 於 2011-1-12 14:22 發表

如果清到yes, 睇以前d post, 有d Ching治疗用左1年-2年, 好似话治疗不当因为就系唔知中边只细菌感染。 最后由急性变左慢性, 仲感染左前列腺。
medhelp.com 呢個site 我都有睇過,dr hhh  佢地講到hpv 好輕鬆,又話over 80 % 的人,一生中都感染過,又話warts 唔出半年就無事,唔洗話俾future partner知,但以呢度師兄的經驗,
warts 真係幾煩.............另外ken 兄你用左dom 唔洗咁驚中aids,如果咁都中全世界大把人有,仲hit過傷風

引用:
原帖由 TTTT1 於 2011-1-12 22:45 發表

medhelp.com 呢個site 我都有睇過,dr hhh  佢地講到hpv 好輕鬆,又話over 80 % 的人,一生中都感染過,又話warts 唔出半年就無事,唔洗話俾future partner知,但以呢度師兄的經驗,
warts 真係幾煩.............另外ken ...
Say it this way, in North America, HPV is a common issue. Hong Kong and/or other Chinese communities, they take STDs as something that is fxxking huge issues, they were not as open. Chinese are more refrain to speak from sex or related issues, our traditions and the concept of Confucious were deeply planted inside us from the day we born as a Chinese.

Take a look at this calculation:
Even you use condom, according to previous studies, it reduce the infection rate of HPV by 70%. Recent study suggest that it is about 90% reduction.
So in a single protected sex intercourse, you have as high as 30% chance catching HPV and as low as 10%. This calculation is just a basic fact, I haven't include the transmission rate from women to men or from men to women.
You can pretty much say, you will probably catch 1 type of HPV per 3 protected sex intercourses.
This is too common in North America, its just people in Hong Kong were not that educated by these facts.

Moreover, there are 100 types of HPV, and warts are mainly caused from 2 types. Some other hpv also causes warts but not as likely or as common as HPV 6/11.
Even the high risk hpv, people will get cure either by their own immune system, or by treatment if the high risk hpv caused further issue on women. And as said, men do not have much concerns on other HPV beside warts.
So, warts are only cosmetic issues to them. All you have to do is just remove it and go on with your life. It comes, remove it. What's next?

Its just our tradition is different. In my opinion, I do care and worry about warts when facing this issue to my previous girlfriend. But if I am to have a new girl friend, I wouldn't worry this much. Not that I don't like her, but I will teach her these facts and let her know I had this before.

引用:
原帖由 TTTT1 於 2011-1-12 22:45 發表

warts 真係幾煩.............另外ken ...
I agree with you, if condom catches HIV, I can imagine there will be lots of posts about catching HIV thru condoms.
In fact, I never heard one saying that catches HIV with condom. So, I am confident I don't have HIV, but always an assurance after tests.
But it sucks, I am still worrying about warts and herpes.

引用:
原帖由 ken1121 於 2011-1-12 23:20 發表

I agree with you, if condom catches HIV, I can imagine there will be lots of posts about catching HIV thru condoms.
In fact, I never heard one saying that catches HIV with condom. So, I am confi ...
warts 真係好難講,見過有d 無啦啦出都會,but herpes 2-3 weeks 無就多數無, 驗血驗到的,if 中herpes自己一定知

引用:
原帖由 ken1121 於 2011-1-12 14:22 發表

如果清到yes, 睇以前d post, 有d Ching治疗用左1年-2年, 好似话治疗不当因为就系唔知中边只细菌感染。 最后由急性变左慢性, 仲感染左前。
中埋前列腺炎啦以經~可能拖得耐左
另外而家下體間唔中好痕唔知係食藥影響到~定係出花既先兆
有d神經緊張....><

請問我5個月都冇花, 仲要驚幾耐?
3個月aids 冇事, 6個月洗唔洗再驗?

引用:
原帖由 紫崇 於 2011-1-13 01:57 發表
請問我5個月都冇花, 仲要驚幾耐?
3個月aids 冇事, 6個月洗唔洗再驗?
3个月都无出其实以经好大机会无。 如果你5个月都无出, 我觉得你接近99%唔会有。 你打去问下Dr.会好d, 不过正常应该都系1-5个月内会出。 Ching拒地话通常头3个月就会出, 我上网睇左好多case, 3个月后出既真系好少, 唔到5%。 而且呢5%入面, 部份好可能系后期感染。

Brothers cheers up. Scientists are wrking days and nights to get new medicine to fight disease. If we can hold , we will survive .  Pray to your gods , have faith and to live long.

Spent quite some money on testing, now I gotta get some money from the market
Hope the stocks do good, otherwise I will be more depress

引用:
原帖由 ken1121 於 2011-1-13 10:55 發表

3个月都无出其实以经好大机会无。 如果你5个月都无出, 我觉得你接近99%唔会有。 你打去问下Dr.会好d, 不过正常应Ŧ ...
嗯 師兄, 我龜頭扯起甩皮個問題仲係度, 係呢 咁AIDS 係唔係3個月篤手指冇事就唔洗再篤架啦? 我可以如常捐血?

引用:
原帖由 紫崇 於 2011-1-14 01:18 發表

嗯 師兄, 我龜頭扯起甩皮個問題仲係度, 係呢 咁AIDS 係唔係3個月篤手指冇事就唔洗再篤架啦? 我可以如常捐血?
Theoretically, Yes.

但問卷會問你有無叫過雞的, 答有, 佢多數唔會比你捐.

引用:
原帖由 紫崇 於 2011-1-13 17:18 發表

Regarding blood donation,  I have asked Dr Ho.  He said it is better don't,  DON'T.  First, you may have taken medicine or whatever, it may not be good to the receiver.  Secondly,  even the tests were negative ,  we did not still know you are 100% clean/pure. Why do it unless it is a must that you have to be a blood doner to someone.

引用:
原帖由 hahadad 於 2011-1-14 17:08 發表

Regarding blood donation,  I have asked Dr Ho.  He said it is better don't,  DON'T.  First, you may have taken medicine or whatever, it may not be good to the receiver.  Secondly,  even the tests  ...
師兄,你最近好嗎???

引用:
原帖由 garamon 於 2011-1-11 09:37 發表
Stanley, 停了出疣約1年半。現只擔心太太,hpv過了2年仍未被清除。
未清的意思係無發出黎既係咪, 無發出黎唔係=無事咩?

good! very useful

其實真係好想知以前呢度d大哥,依家係唔係好番晒,咩情況,自己都有個心理準備,
其實係呢度好多師兄都唔係外面d人咁諗係大滾友,hpv 真係好易中,見呢到好多師兄d英文都咁勁,絕對唔係係大陸髮廊$150 叫雞,仲要唔用dom的人,外人睇一定覺得中花係雞虫,唔用dom,抵死,真係中過先知咁易中,無處不在 ><
另外覺得呢度好似係一個大監獄,希望早d可以出去,我都預醫2年,希望有機會重新做人,可以過d正常日子~~~另外再多謝樓主同埋以前d師兄俾左咁多有用資料,如果唔係都唔知點算,唔通個個星期排正苦,俾人歧視咩~~~

有機會睇到呢個post 的大哥,雖然明白離開左呢度,無人想番黎,但間中上黎講下近況,可以幫到好多人,thx all~~~

引用:
原帖由 TTTT1 於 2011-1-15 16:45 發表 其實真係好想知以前呢度d大哥,依家係唔係好番晒,咩情況,自己都有個心理準備,其實係呢度好多師兄都唔係外面d人咁諗係大滾友,hpv 真係好易中,見呢到好多師兄d英文都咁勁,絕對唔係係大陸髮廊$150 叫雞,仲要唔用dom的人 ...
系吾系大滾友就難定義,

不過以我所見過,會計師,老師,大學教師,就算總工程師都有出去威,就算十六,十八歲學生成群都有去威,就算賺五六千人工也去威,無話讀得多書就吾滾,系睇個人性格

另一問題系,法式日式和最流行的莞式大行其道,親密前戲接觸好貼身下,先系重點!

相關搜索目錄: 會計 會計師 工程

引用:
原帖由 TTTT1 於 2011-1-15 16:45 發表
其實真係好想知以前呢度d大哥,依家係唔係好番晒,咩情況,自己都有個心理準備,
其實係呢度好多師兄都唔係外面d人咁諗係大滾友,hpv 真係好易中,見呢到好多師兄d英文都咁勁,絕對唔係係大陸髮廊$150 叫雞,仲要唔用dom的人 ...

我過左剛剛個聖誕己經2年無事了.
只是疤痕還在.
現在不係有好明顯既病徵, 都不會上15/F比佢check.
因為都幾金. 上去30min見佢5~10min咁又$500.
其實放鬆d, 一定會好, 係睇下遲定早.

引用:
原帖由 man002 於 2011-1-15 18:38 發表

系吾系大滾友就難定義,

不過以我所見過,會計師,老師,大學教師,就算總工程師都有出去威,就算十六,十八歲學生成群都有去威,就算賺五六千人工也去威,無話讀得多書就吾滾,系睇個人性格

另一問題系, ...
我第一次上大陸玩就係同班大學損友去東莞, 師兄講得啱架, 同讀書多少無關, 一來心癮, 二來需要.

我兩個月一次都中招啊, 有D一個月去足四星期, 每次幾Q都無事, 又或者有事我唔知掛, 哈哈.

東莞果D乜野式真係好過癮, 做之前一堆前戲, 又毒龍鑽, 吹都幾種方法, 如果唔係中左招, 我估我都繼續玩緊.

相關搜索目錄: 會計 會計師 工程

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2011-1-16 14:28 發表

我第一次上大陸玩就係同班大學損友去東莞, 師兄講得啱架, 同讀書多少無關, 一來心癮, 二來需要.

我兩個月一次都中招啊, 有D一個月去足四星期, 每次幾Q都無事, 又或者有事我唔知掛, 哈哈.

東莞果D乜野 ...
我都係第一次玩第一次中招~
而家成日諗會唔會就咁中埋a.食左1個禮拜藥冇乜起色~

引用:
原帖由 灰心 於 2011-1-16 14:50 發表
我都係第一次玩第一次中招~
而家成日諗會唔會就咁中埋a.食左1個禮拜藥冇乜起色~
你出去玩時有無帶套?
呢D病係長手尾D架啦, 但遲早會好的.

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2011-1-16 22:16 發表

你出去玩時有無帶套?
呢D病係長手尾D架啦, 但遲早會好的.
有用到做但口交無用...

其實我指的意思唔係話讀得書多,就唔會去玩,係有一定教育水平,識保護自己,
好多人以為中招就實係叫平雞,唔用dom

引用:
原帖由 ken1121 於 2011-1-11 23:37 發表

我 都 明,未 有 事 擔 心 有 事 甘 樣 心 理 唔 多 平 衡 。  唔 想 成 日 想 住 ﹐  但 系 真 系 好 難 ﹐  好 困 擾 。  
中 左 既 ﹐  既 來 之 則 安 之 , 睇 醫 生 。  未 中 招 又 check唔 到 真 系 搞 到 ...
我中係皰疹, 比佢搞到我煩.........

过左3week, 我剩下既担心只有hpv同埋花
今日Dr.Ho有报告返, 但愿无中hpv。 但系我估我会做多一次个hpv test系其他部位。
如果两个test都无事, 我估我感染机会率低度1-5%。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。