推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

多謝mochilo跟Tony兄的回覆, 我己經決定聽日就搵doctor ho, 想問下如果我今日去政府到塗左藥(佢係'點'係粒粒上面, 有少少'那'', 咁係咪要等幾日先好去睇dr ho? 還是明天就可以找人心他?

引用:
原帖由 chris_87 於 2007-2-26 19:08 發表
多謝mochilo跟Tony兄的回覆, 我己經決定聽日就搵doctor ho, 想問下如果我今日去政府到塗左藥(佢係'點'係粒粒上面, 有少少'那'', 咁係咪要等幾日先好去睇dr ho? 還是明天就可以找人心他?
等幾日,o個藥塗左要二三日先甩哂

引用:
原帖由 chris_87 於 2007-2-26 19:08 發表
見議你聽日去搵doctor ho,越早清除越好.減少野開同復發機會.啲疣係好易清除,但煩就煩在易野開同易復發.而且政府醫生末必很詳細同你檢查,可能有漏網之魚.

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2007-2-26 19:20 發表

明白, 心情好差, 我唔開心因為我無出去玩, 應該係我個ex傳比我, 好唔開心...真係唔知點同而家女友講好, 點解會咁.....

回復 #1325 chris_87 的帖子

dear chris_87

唔好想太多, 我剛剛知道有軟疣心情好差, 我都立即去做手術, 一共做o左3次(2次激光, 一次冷凍), 到而家一年無返發, 我上2星期去dr ho check, 佢話應該好少機會再發, 一般3個月無事就應該ok, 如果半年都無就9成無事, 不過, 唔好怪我o甘講, 疣唔難醫, 不過最怕你女朋友都可能被你感染(希望唔會), 因為疣傳染性好高, 你而家先找一個好醫生,醫好佢, 唔好同女朋友做, 再找借口叫女朋友去check, 如果不幸佢都有, 就一定要醫, 如果唔係你會互相傳染

回復 #1326 伙記1 的帖子

講真呀, 就算真係你ex 傳給你, 你女朋友信唔信你先?? 女人一聽到性病就話男人一定去玩, 所以你要小心d處理, 快d睇doctor啦, 其他野遲d再想, 我醫療期間(最後一次做手術後3個月), 都用好多方法去騙女朋友, 唔同佢做, 真係好辛苦, 佢以為我唔like 佢, 真係有苦自己知,

如果有時間pm給我啦, 等我將經驗話你知

回復 #1324 mochilo 的帖子

mochilo

你情況點呀?? 仲有無事呀

明天或後天去看dr.ho的兄弟早點預約,因為小弟今天去勁FULL,還要等差不多1小時。因小弟下面的敏感還痕,順便看感冒。

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-2-26 22:08 發表
小弟今天去勁FULL.明天或後天去的兄弟早點預約.
年28我就預約唔到時間睇,我都要等多幾日至可以再去睇

引用:
原帖由 伙記1 於 2007-2-26 21:18 發表

唔好想太多, 我剛剛知道有軟疣心情好差, 我都立即去做手術, 一共做o左3次(2次激光, 一次冷凍), 到而家一年無返發, 我上2星期去dr ho check, 佢話應該好少機會再發, 一般3個月無事就應該ok, 如果 ...
激光收費是多少?

引用:
早醫早著..唔好再拖.
越野越多就手尾長

真係想快d知個驗血結果, 但係又要等3個星期, 跟住又要再等多2個月去驗多次(因為有開窗期)好驚...唔想搞到我女友都中招....真係想死.

本來想明日一早就去搵dr ho但係聽有師兄又話要過2,3日先(因為我今日先係政府到confirm中招, 弟一次'點'藥水, 真係好煩.....

可唔可以有人答我一個問題, 我係舊的thread到睇到有人出話, 好似係tony兄的文章, 說如果沒返發,過2-2.5年個病毒就會消失, 係咪真的?
謝謝

引用:
原帖由 mochilo 於 2007-2-26 19:31 發表

見議你聽日去搵doctor ho,越早清除越好.減少野開同復發機會.啲疣係好易清除,但煩就煩在易野開同易復發.而且政府醫生末必很詳細同你檢查,可能有漏網之魚.
係呀,佢地真係好’求其’,佢睇都無睇過,就咁問我係邊到,邊幾點,跟住就要我走啦,我問佢洗唔洗睇清楚d,因為有時我怕我無經驗,有d會睇唔到,但佢只係問我邊到,然後就無理我,就要我走...

真係好唔開心,咁搞法就真係永遠都搞唔好

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2007-2-26 19:20 發表

我明白妳既意思,但係個心就係咁,等2,3日真係唔易,所以我都係決定聽朝一早就搵Dr Ho睇下,而家壓力真係好大好大

引用:
原帖由 minghin 於 2007-2-26 22:19 發表

早醫早著..唔好再拖.
越野越多就手尾長
而家我眼睇就有6-7粒,咁算唔算嚴重?同埋要醫幾耐?

引用:
原帖由 伙記1 於 2007-2-26 21:18 發表

唔好想太多, 我剛剛知道有軟疣心情好差, 我都立即去做手術, 一共做o左3次(2次激光, 一次冷凍), 到而家一年無返發, 我上2星期去dr ho check, 佢話應該好少機會再發, 一般3個月無事就應該ok, 如果 ...
我今日有問過佢,佢話無乜野,好正常(我仲未同佢講我有事),如果我驗血無事,但係佢又無發,咁帶佢去睇醫生又有冇用?定係一定要等到發左出黎先可以醫?

想問下Tony, 伙記1同埋kurtlau2005 兄一個問題

我睇過舊thread,想問下妳地而家情況點?女友又有冇事?妳地幾時先開始返正常性生活?同埋妳地醫左幾耐?
sorry太多問題,希望大家可以明白我既心情,個心好辛苦

chris_87 :
冷涷除很快,一至兩星期.問題是會否再出。醫了多少時間唔定,要看會否再有.醫好唔難,問題是會否再有。其本上3個月沒有問題便OK,但有些人會很久才再有,我就試過9個月後再有。所以其本上2-2.5年完全沒有再有應該沒有問題。(2-2.5年是政府說的。)

驗血好似驗唔到疣。政府,小弟在第一次藥水後,即日便去看私家。

引用:
原帖由 chris_87 於 2007-2-26 22:51 發表

我明白妳既意思,但係個心就係咁,等2,3日真係唔易,所以我都係決定聽朝一早就搵Dr Ho睇下,而家壓力真係好大好大
我意思是o的藥二三日先甩哂,但你都可以去做冷凍同激光........
要快一點,愈遲會愈多同大,setback機會都大o的
如warts多小心腫同埋比較pain,因為一定會重手
first choice做激光,但要在penis打針,同埋如果wart係glans唔做得,但會好過冷凍
如看dr.ho
10:00~11:00
15:00:17:00
會小人o的
看過dr.ho唔得,PM我去看其他

我stress都好大.現在要看精神科,初步評估是anxiety同depression
因我太多事了...........................

引用:
原帖由 伙記1 於 2007-2-26 21:24 發表
mochilo

你情況點呀?? 仲有無事呀
伙記兄,
有心.我差不多3 個月都冇復發.希望繼續keep住唔再發啦.
唔知其他兄弟近況好嗎?

回復 #1341 mochilo 的帖子

我就剛發現1-2粒
新的

回復 #1336 chris_87 的帖子

我當初發現第一粒便去政府睇.
一拖就拖咗大半年,越醫越多,
一共發現有6-7粒,
後來轉睇私家,大約醫咗三個月,
算叫做清除晒,
不過E家又發現有新位置復發.
後悔當初唔一早睇私家.
攪到E家手尾長

今日睇完dr ho, 果然人係好nice, 好有心機同我講解.
一共有7粒,但係dr ho話有6粒就好sure唔係,只係手’狼’發炎,有一粒就有機會係,所以今日做左個小手術,割左粒野送去化驗,今個星期會有結果,雖然唔可以話係100%無事,但係睇完之後個心都舒服返好多,多謝各位師兄的幫助,遲d有結果我會再出post, 多謝

回復 #1344 chris_87 的帖子

dear chris

割左粒野送去化驗?? o甘有可能唔係疣, doctor ho 有無用藥水同你test??

放心啦, 有可能唔係, 假如係, 只有一粒, 好快會好

小弟第一天開這題目已說私家好過政府(隨便一個醫生也比政府好),而已當時就因為冷涷與藥水這兩種療法開罵戰,即是分成私家與政府兩方人,現在這裡已沒有當時這麼大分別。私家或政府較好,一看便知道。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。