推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 maksim169 於 2011-10-10 09:37 發表

恭喜晒你呀 ,可以咁快斷尾
我就重係咁.............變左精索靜脈曲張之後 ,坐長途車/ 太大旭動 /做運動做得耐 /踩單車 都會有不適
咁多年都未試過咁感覺到旦旦既存在.......
都唔快~差唔多用左2個幾月
我完全感受到呢隻病帶比ching既痛苦,尤其係坐得耐,尿道口會充血,仲feel到入面唔順暢,有d墜吓墜吓,我自己除左食doxycycline 2 weeks之外,亦好注重熱唔熱氣,一個星期飲兩次中藥(24味,夏枯草,雞骨草......)
仲有doxycycline原來係空肚服用最有效,如果好似markchan兄咁覺得前裂腺不適,應該多吃蔬菜,尤其係蕃茄,因為入面既茄紅素好有效,另外國珍牌松花粉亦都係針對前裂腺療效,好似話尖沙咀海港城有專門店)

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 PATSY 於 2011-10-10 12:38 發表 都唔快~差唔多用左2個幾月我完全感受到呢隻病帶比ching既痛苦,尤其係坐得耐,尿道口會充血,仲feel到入面唔順暢,有d墜吓墜吓,我自己除左食doxycycline 2 weeks之外,亦好注重熱唔熱氣,一個星期飲兩次 ...
2個月算好喇 師兄 ,可能你早去睇 ,我就等埋個報告先死去睇 我宜家已經7個幾月了我都分享下 我開頭既非淋係會不時尿急 ,一小時可能要去2次 咁上下, 嚴重影響工作隔幾日之後呢個病徵冇左 ,旦睪丸明顯地開始痛, 變左附睪炎,最後變左精索曲張dr.就話會退 ,唔痛已經好好耐 ,旦果抽精索就一直都係維持咁上下 ,宜家都係 忙既時候原全冇事 最得閒睇電視/睇書 既時候就會feel 到旦旦既存在感........一齊加油 ,希望明天會更好啦....ps:我覺得食辣 ,食熱氣野之後 ,似乎墜感覺出現會更多更明顯 ..重有係連續攪野時 ,例攪左2次出左2次之後...都會明顯地feel到旦旦......想玩環保既人睇到 ,希望你會改變主意 ,我就係第一次試環保即中招既代表.......記得向環保說不,向損友說fuck

回復 13999# 的帖子

記得向環保說不,向損友說fuck>>>講得好!
Ching有冇拍拖?

引用:
原帖由 PATSY 於 2011-10-10 15:47 發表 記得向環保說不,向損友說fuck>>>講得好!Ching有冇拍拖?
係....宜家聽到人話咩吹唔用冇事我會即x...........教壞晒人, 唔係唔發病就=冇事
講出呢句果d人可能已有感染了衣原體 ,旦呢個感染徵狀有時會係好輕微.....唔多覺
我有女友 ,旦好小行埋+做足安全 ,

恭喜師兄過番正常生活

引用:
原帖由 maksim169 於 2011-10-10 15:21 發表
2個月算好喇 師兄 ,可能你早去睇 ,我就等埋個報告先死去睇 我宜家已經7個幾月了我都分享下 我開頭既非淋係會不時尿急 ,一小時可能要去2次 咁上下, 嚴重影響工作隔幾日之後呢個病徵冇左 ,旦睪丸明顯地開始痛, 變左附睪 ...
我想你所說的環保吹?

吾好試囉,會中 龜頭炎,沐病, 非淋性尿道炎的.

引用:
原帖由 maksim169 於 2011-10-10 16:56 發表

係....宜家聽到人話咩吹唔用冇事我會即x...........教壞晒人, 唔係唔發病就=冇事
講出呢句果d人可能已有感染了衣原體 ,旦呢個感染徵狀有時會係好輕微.....唔多覺
我有女友 ,旦好小行埋+做足安全 ,

恭喜師兄過 ...
我而家擔心緊有冇傳染左比女友

唉我D皰差唔多好番, 而家包皮又紅紅腫腫咁
之前都係因為包皮紅紅地, 跟住D皰先發
而家D皰好番, 包皮都仲係咁(仲好似嚴重左
有冇CHING可以PM你地睇個DR HO俾我喔?THX

因為前後睇左兩個醫生都唔得, 都唔知搵邊個好

引用:
原帖由 eugene~129 於 2011-10-10 22:54 發表
唉我D皰差唔多好番, 而家包皮又紅紅腫腫咁
之前都係因為包皮紅紅地, 跟住D皰先發
而家D皰好番, 包皮都仲係咁(仲好似嚴重左
有冇CHING可以PM你地睇個DR HO俾我喔?THX

因為前後睇左兩個醫生都唔得, 都唔知搵邊個 ...
你在這條連結, 由第一頁看起, 便有DR Ho 的資料. 我地不可以直接告訴你, 會被BAN ACCOUNT.

引用:
原帖由 strange 於 2011-10-10 23:05 發表

你在這條連結, 由第一頁看起, 便有DR Ho 的資料. 我地不可以直接告訴你, 會被BAN ACCOUNT.
ok thx 我慢慢搵下先

但想問呢, 佢係皮膚專科來嘛?

THX

ok 找到了thx, 好在一至日都開

引用:
原帖由 eugene~129 於 2011-10-11 00:13 發表 ok 找到了thx, 好在一至日都開
師兄你好似睇錯左wor
星期日唔開的 ,星期六至三點架咋

引用:
原帖由 strange 於 2011-10-10 21:30 發表 我想你所說的環保吹?吾好試囉,會中 龜頭炎,沐病, 非淋性尿道炎的.
希望出來玩 想玩 既人睇到呢到啦...........
好多人聽人講冇事,旦事實係原來口交係可以傳播咁多疾病的................................

maksim ching吾好意思我係p23#537到見到,
其實mk我search到兩個皮膚科是姓何的,
難道是另一個嘛?

thx

之前睇果個皮膚科醫生都好好人,
睇左兩三次發覺吾多夾
因為都吾平所以想試下轉其他.....
ai

引用:
原帖由 maksim169 於 2011-10-11 09:00 發表

希望出來玩 想玩 既人睇到呢到啦...........
好多人聽人講冇事,旦事實係原來口交係可以傳播咁多疾病的................................
其實,對某些人來說, 環保口交, 所帶出的後果, 比起性交吾用套低得多, 這也是對的.

起碼口交不會傳染AIDS.  但他們又沒想到, 得了淋病或者尿道炎也不是好受.

引用:
原帖由 strange 於 2011-10-11 23:08 發表 其實,對某些人來說, 環保口交, 所帶出的後果, 比起性交吾用套低得多, 這也是對的.  起碼口交不會傳染AIDS.  但他們又沒想到, 得了淋病或者尿道炎也不是好受.
吾, 冇錯 ,口交都一樣有體液接觸 ,其實都一樣咁高風險
菜花,淋病.衣原體.支原體,梅毒 ,庖疹2型 呢d一樣有機會中 ,而且機率不會太低 ,是旦中一樣都有夠折磨你

希望睇緊鄰版又岩岩玩既朋友,睇到呢到...唔好亂作決定 ,停一停諗一諗............

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-10-3 02:37 發表

如果真係d菌,兩個星期係夠。好多人都話食完藥會無事,我d醫生都係咁講。 但我好早發現到而家都未好晒,變成慢性了。

記住唔好飲酒同食海鮮,我發頭幾日食過,之後即刻嚴重左。多飲水會好好多。不過蛋蛋腫我又 ...
好一排冇係香港, 唔覺唔覺都成個月冇再睇醫生, mark 兄近排有冇好轉?

怕中皰既ching... 可以一睇, 我睇完之後, 真係唔驚了...
大概係話,
1. 中皰三個月驗血就準.
2. 無病徵但中招既人係好少20%
3. 就算唔帶套, 中招既機會都係1% only
http://www.medhelp.org/posts/STDs/HSV-Clarifications/show/1306350

如果有ching唔識英文但又想知, 我會抽時間轉做中文

ching.們, 其實我都好怕, 我之前去左dr.ho度驗左血...
我怕佢唔係用一次性針筒黎抽, 因為好似個針頭無用膠包住唔洗解的, 淨係得個黑色套, 套住咁
有無ching可以話我知, 你地上次去抽血係咪都係咁...

我想問dr ho做冷凍既價錢係逐粒計定係逐次計ga?

引用:
原帖由 worryme 於 2011-10-12 11:02 發表 ching.們, 其實我都好怕, 我之前去左dr.ho度驗左血... 我怕佢唔係用一次性針筒黎抽, 因為好似個針頭無用膠包住唔洗解的, 淨係得個黑色套, 套住咁有無ching可以話我知, 你地上次去抽血係咪都係咁...
唔駛驚做得醫務所唔會講玩 , 宜家新式手既抽血都係咁
方便換多2筒嘛

引用:
原帖由 worryme 於 2011-10-12 11:02 發表 ching.們, 其實我都好怕, 我之前去左dr.ho度驗左血... 我怕佢唔係用一次性針筒黎抽, 因為好似個針頭無用膠包住唔洗解的, 淨係得個黑色套, 套住咁有無ching可以話我知, 你地上次去抽血係咪都係咁...
我係去工x會的 , 有一班上左小小年紀既護士........
好快手, 好驚掂到我 ,好白眼, 好命令,好粗魯........佢係用針筒的 抽左一枝就夠
我n年前第一次去時重拉我埋一邊話: 如果你中左a士, 一定會報比衛生署知道,你重驗唔驗咁話wor,
師兄可能驗多野要抽唔止一支先會用筒........

引用:
原帖由 strange 於 2011-10-11 23:08 發表

其實,對某些人來說, 環保口交, 所帶出的後果, 比起性交吾用套低得多, 這也是對的.

起碼口交不會傳染AIDS.  但他們又沒想到, 得了淋病或者尿道炎也不是好受.
其實如果冇正確使用安全套口交,而確實對方已感染性病,都有機會感染AIDS、梅毒等。因為過程中都有機會接觸到感染者體液,如果口腔內有傷口嘅話,就更加容易感染。

如果曾經冇正確使用安全套口交、性交,都可以去政府或者一啲非牟利組織做免費性病測試,可以參考:

http://www.communityhealth.org.hk/new/

http://www.dh.gov.hk/tc_chi/tele/tele_chc/tele_chc_shcm.html

提供免費、匿名及快速性病測試,預約:31889024。

回復 14013# 的帖子

認同呀!

保障自己,用返安全套穩陣啲!

仲要定期做測試!
提供免費、匿名及快速性病測試,預約:31889024。

update一下...

今日dr.ho出左報告, A梅皰 都係negative...
其實果次到而家都16weeks了... 我諗都應該無事喇掛...
有得驗既都驗過晒
A梅皰 , 支原,衣原, 精種菌, 尿種菌, 我每樣驗過三次...
呢4個月既生活係我一生人最辛苦既... 真係人都癲...
頭一個月每一日都好驚好驚, 諗過自殺... 度日如年...

但而家都仲未可以過返d正常既生活喇...
問dr.ho,佢話花平均三個月出... 但都有人係九個月先出...果下真係心都離一離...唉..
其實有無ching係三個月之後先出花架??

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。